V Palermu favoritky selhaly

12. 7. 2008, 21:34
Aktuality 1
WTA PALERMO / BUDAPEŠŤ - Semifinále turnaje v Palermu se stalo osudným turnajové jedničce Flavii Pennettaové i čtyřnásobné vítězce Anabel Medinaové-Garriguesové. Měly se utkat v repríze finále z roku 2004, místo toho v semifinále neuhrály ani set. V Budapešti si letos již třetí finále zahraje osmnáctiletá Alize Cornetová. O premiérový titul si zahraje se Slovinkou Klepačovou.
Flavia Pennettaová

V čistě italském semifinále byla úspěšnější Sara Erraniová, která vyřadila turnajovou jedničku Flavii Pennettaovou po setech 7-5 6-3. Jednadvacetiletá tenistka, které patří šedesáté místo světového žebříčku, si ve finále zahraje poprvé v kariéře. Naopak Pennettaová přišla o možnost získání třetího letošního triumfu. Na domácí půdě v Palermu však stále na první titul čeká.

Finálovou soupeřkou Erraniové bude Ukrajinka Maria Korytcevová. Turnajová sedmička si po setech dvakrát 6-2 poradila s druhou nasazenou Španělkou Anabel Medinaovou-Garriguesovou, která na tomto podniku usilovala o už pátý titul.

Třiadvacetiletá Ukrajinka se objeví ve finále turnaje ATP podruhé, při své první účasti loni v Kalkatě neuspěla.

BUDAPEŠŤ: Klepačová s Cornetovou o první titul
Slovinka Andreja Klepačová si zahraje na turnaji v Budapešti o titul. Přemožitelka Petry Kvitové ze čtvrtfinále dnes udolala Chorvatku Karolinu Špremovou po setech 6-2 4-6 6-4. Pro třiadvacetiletou hráčku je to dosud největší úspěch kariéry, na turnajích WTA došla 135. tenistka světa nejdál do čtvrtfinále.

Její finálovou soupeřkou bude turnajová dvojka Alize Cornetová z Francie. Ta si dnes hladce poradila s domácí Gretou Arnovou, které povolila pouze dva gamy. Cornetová už hrála letos o titul dvakrát, ale v Acapulku ani Římě neuspěla.

WTA BUDAPEŠŤ (Maďarsko, antuka, 175.000 dolarů) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifnále:
Cornetová (2-Fr.) - Arnová (Maď.) 6:1, 6:1
Klepačová (Slovin.) - Špremová (Chorv.) 6:2, 4:6, 6:4

WTA PALERMO (Itálie, antuka, 145.000 dolarů) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Erraniová (5-It.) - Pennettaová (1-It.) 7-5 6-3
Korytcevová (7-Ukr.) - Medinaová (2-Šp.) 6-2 6-2

Čtyřhra - finále:
Erraniová, Llagosteraová-Vivesová (3-It./Šp.) - Kudrjavcevová, Pavljučenkovová (4-Rus.) 2:6, 7:6 (7:1), 10:4.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist