V politice neuspěla, teď se Čakvetadzeová vrací k tenisu. Konečně jsem zdravá, hlásí

28. 12. 2011, 14:08
Aktuality 6
Rok plný špatných vzpomínek má za sebou bývalá pátá tenistka světa Anna Čakvetadzeová. Ruska se nedostala do Státní dumy, kam kandidovala v prosincových volbách, ovšem mnohem víc starostí jí nadělaly zdravotní problémy, kvůli kterým vynechala půlku sezony. To už je pryč, jsem úplně zdravá, tvrdí před novou sezonou Čakvetadzeová.
Profily hráčů
Anna Čakvetadzeová

Zdravotní potíže nejsou pro Annu Čakvetadzeovou nic nového, na únorový turnaj v Dubaji ale její fanoušci určitě dlouho nezapomenou. V duelu s Caroline Wozniackou ruská hráčka zkolabovala, což předznamenalo zbytek její sezony. Zápas vzdala i o měsíc později v Indian Wells a v dubnu přišla další skreč kvůli závratím ve Stuttgartu. Diagnóza: zánět středního ucha.

Od té doby už Ruska odehrála jen dva zápasy, než se rozhodla sezonu ukončit. "Než jsem v Dubaji onemocněla, byla jsem ve velmi dobré formě," lituje Čakvetadzeová. "Znovu jsem našla svou hru a byla jsem připravená bojovat. Potom jsem ale onemocněla. Lékaři našli zánět v mém uchu a spojili si to s mými závratěmi. Nečekala jsem, že se z toho budu dostávat tak dlouho, ale stalo se. Když jsem byla znovu připravená hrát, už byl skoro konec sezony, a proto jsem se rozhodla počkat na tu další. Doufám, že v ní dokážu pár dobrých věcí. Teď už jsem stoprocentně zdravá," řekla stránkám WTA někdejší hráčka elitní světové desítky.

Když nemohla bojovat na kurtech, zkusila Čakvetadzeová štěstí v politice. Čtyřiadvacetiletá Ruska kandidovala v prosinci do ruských voleb, ovšem na rozdíl od Marata Safina neuspěla - její liberální strana Správná věc nedostala ani jedno procento hlasů.

Čakvetadzeová se tak může znovu soustředit na tenis, ve kterém ji čeká těžký úkol: vystoupat z aktuálního 234. místa ve světovém žebříčku dostatečně vysoko, aby nemusela na turnajích hrát kvalifikace. Jistotu hlavní soutěže má jen na osmi turnajích díky tzv. protected rankingu.

"Začít hrát znovu turnaje bude fyzicky náročné, protože na takové úrovni jsem už dlouho netrénovala. Teď nezvládnu tři tréninky denně, na které jsem byla zvyklá, ale mám motivaci. Chybí mi hraní, chybí mi soutěžení. Znovu jsem našla motivaci, a kdybych si nemyslela, že můžu hrát dobře, nevracela bych se," tvrdí Čakvetadzeová, která novou sezonu zahájí v Hobartu.

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
A co jako ???? tak jako všichni jsou hlupáci co robí rukama podle tebe? .V politice umí sedět každý trotl a zvedat pracku a hlasovat a ani nevím za co , stačí se podívat do našeho parlamentu.
Reagovat
smazaný uživatel
tvrdit, že hrát neumí a jak ji nazýváš je nezdvořilé, ta holka se nadřela víc než nějaký vysloužilí dělník... a ještě se musela srovnávat s nemocemi a taky incidentem myslím, že to jsou 3-4 roky zpátky co ji někdo vykradl... Po tý dřině, kterou ona musela vyprodukovat během své kariéry se ani nedivím, že chce mít odlehčenější práci :) ale ona se vrací k tenisum takže není o čem diskutovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak víc než vysloužily dělníky jo , chtěl bych vidět jak to řekneš do očí horníkovy který maká 8až 10 hodin deně 5-6 dni v týdnu v tom prachu dřet v dole jen za pár korun aby uživil svojí rodinu kde má za 10 - 15 let tvrdé práce doživotní následky . A podle tebe ta holka se nadřela víc než ten horník , pak nevím kdo tu je hlupák . Jde vidět že ty si pořádně nerobil aby si tvrdil takový nesmysl , to to říct tomu horníkovy který má zdravý v prdeli jen díky práci aby uživil někoho a říct že mu Čakvetadzeová se nadřela víc než on za 20let farání v dole tak ti asi ten krumpáč a lopatu vrazí výš kde .
Reagovat
smazaný uživatel
Co ta pička blondata by chtěla dělat v politice .At jde dělat kuchařku třebas když nechce hrát tenis tam by určitě uspěla , stejně hrát tenis neumí .
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi hloupý... Anna měla velmi vážné zdravotní problémy, přál bych ji naopak štěstí a hlavně zdraví v nové sezóně..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ma pravdu, v čem by byl jeji politicky přinos? Podobny reklamni tah jako Safin?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist