Safin se dostal do ruského parlamentu

7. 12. 2011, 19:19
Aktuality 31
Z bývalého nejlepšího tenisty světa Marata Safina se stal politik. Dvojnásobný grandslamový vítěz uspěl podle serveru ESPN ve víkendových volbách a jako člen Putinovy strany Jednotné Rusko se dostal do ruské Státní dumy.
Profily hráčů
Marat Safin

Marat Safin, o němž jeho bývalý kolega Pete Sampras s úsměvem prohlásil, že má v budoucnu šanci stát se ruským prezidentem, kandidoval do Státní dumy ve volbách, které proběhly o víkendu. V nich uspěl a v dolní komoře nově sestaveného parlamentu nyní bude zastupovat vládnoucí stranu Jednotné Rusko za region Nižnij Novgorod.

S profesionálním tenisem se někdejší nejlepší tenista světa rozloučil v roce 2009 a poté začal pracovat pro Ruskou tenisovou federaci a Ruský olympijský výbor. Tam ale jeho ambice nekončily.

"Můj život se za poslední dva roky změnil," řekl vítěz US Open z roku 2000 a Australian Open 2005. "Najednou jsem byl v situaci, kdy jsem musel udělat vážná rozhodnutí. Začalo to malými věcmi a přerostlo to v něco velkého. Mohl bych natáčet reklamy a předstírat, že jsem celebrita, ale to nebylo nic pro mě. Pár měsíců jsem přemýšlel, co bych měl nebo neměl dělat, a jsem si jistý tím, že tohle dělat chci," dodal Safin.

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zjednodušeně, aby pochopil i blbec!

Marat dostane bohatě zaplaceno vstupem do politiky a druhá strana ho politicky využije !

Obě strany spokojené = obě strany vydělají = ideální snaťek z rozumu!

Všechno je na prodej a vše má svou cenu. "Značka" SAFIN je stále velmi žádaná a byl bych hřích jí nevyužít a neobohatit se.
Reagovat
smazaný uživatel
Safin je arogantní, cholerickej a nesympatickej vůl, ten se do politiky hodí, hlavně je i " vynikající diplomat" stačila ukázka, kdy se snažil Dinaře diktovat, že má skončit s kariérou a ana to pak vyvracela, vše bylo v médiích - bylo to trapné, Safin je hlupák a primitiv, tak to je a do politiky se hodí takoví lidé a také tam jsou!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně? Ty bys nechtěl do politiky člověka, jenž to v životě alespoň někam dotáhl? Safin je bývalá světová jednička, a tudíž si místo v ruském parlamentu zaslouží, neboť aby dosáhl tak dobrých tenisových výsledků, musel dřít buď na kurtu, nebo v posilovně od rána do večera.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosimte a jak ho tvrda drina na kurtu nebo v posilovne kvalifikuje na to, aby rozumel zakonum, ktere ma schvalovat a podobne? Je to proste smesny, sportovec do politiky. Podivej se u nas na Slegra, akorad si to tam vysedi. Bere prachy, o jeho aktivitach jsem jakziv neslysel. Jen beha za Paroubkem jako poslusnej psik. Tem protrelejm politikum se hodi jen na to, aby jim vylepsoval jejich pochybnou image a poslusne zvedal ruku jak reknou. Sportovci v politice nemaj co delat. Delnik se zakladkou taky celej zivot tvrde dre v toverne nebo na stavbe a chtel by si aby rozhodoval o budoucnosti statu? Asi ne zejo. Akorad ze ho dnesni svet posedlej celebritama nikam necpe narozdil od tech sportovcu, z kterejch ty celebrity a lidi hodne uctivani dela.
Reagovat
smazaný uživatel
maart ty jsi byl se Safinem na pivku ze? musis ho osobne znat minimalne 20 let jak tak koukam. kdyz tak ho ode me pozdrav, kdyz ho TAK DOBRE znas...
Reagovat
smazaný uživatel
Maart ma v hodně věcech pravdu, člověk nemusi chodit s někym na pivo aby veděl, že sportak, co sice byl n1,ale taky n1 v rozmlaceni raket, milionař neni do politiky to prave:) Je to jen takhle: "Mohl bych natáčet reklamy a předstírat, že jsem celebrita, ale to nebylo nic pro mě." Proto pujdu do politiky, za moji tvař mi zaplati strana stejně, penize dobry vše dobre:)

Pokud spotovec chce se ještě někde naplnit, nejlepši je sport - jeho sport, kteremu rozumi nejlepe - přiklad Albert Costa, DC capitan španělu apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Dávám přednost pohledným sportovcům jako Safin, ne zbojnickým židákům, jako je Havel a spol. Jenže Havel není pouze jedním příkladem typického zloděje, co si v republice nakradl, až je to hrůza. Podle deníku Blesk by měl sedět v lochu i Gross, Bárta, Němec, Kocourek, Besser, Dalík či Babák.

Ano, je pravda, že Safin se občas nechoval zrovna nejlépe k rozhodčím, ale to se dá ještě přehlédnout, neboť žádným způsobem neohrožuje stát.
Reagovat
smazaný uživatel
Na takové blitky fakt škoda slov.
Reagovat
smazaný uživatel
Prej "podle deniku Blesk" :-D Ma vubec cenu na to neco odepisovat cloveku, co cte takovou zumpu ... Jen dodam, ze me se politika jako celek a ti lidi v ni u nas taky nelibi. Kazdopadne nejakej sportovec, co jim bude poslusne kejvat, protoze beztak nicemu nerozumi, jelikoz od 6ti let nedela nic jineho nez lita po kurtu, to rozhodne nevylepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
ramirez pěkne jsi mě předběhl:)
Nechtěl jsem přispívat ale Neptune to mi nedá a předem se omlouvám málokdy lidi odsuzuji ale jak slyším či vidím Blesk tak je mi do břečícího smíchu a vždy se to ve rozohní:)
Tím Bleskem myslíš tu sračku co patří do kamen, na sušení hub či na záchod??... vůbec tě neznám ale už teď vím že tvé IQ nebude na vysoké úrovni. Což naštěstí nemusí znamenat že budeš i hajl, aspoň doufám.

A ještě si neodpustím jeden odkaz na jedno pěkný video o Rusku:)
http://www.youtube.com/watch?v=Gq5gKsNCLVg&feature=player_embedded

A z vlastních zážitků z Moskvy, kolem Fed Cupu chci jenom podškovat panu Havlovi že už nejsme tak kde jsme byli a i tam kde je dnešní Rusko, policejním státě bych opravdu žít nechtěl.
Reagovat
smazaný uživatel
No na zacatku tisicileti jsem byl Safinuv velkej fanousek, ale tohle me docela zklamalo. Sportovci podle me do politiky nepatrej, zadne mozky naroda to urcite nejsou a prijde mi to jen jako zneuzivani popularity k tomu, aby si nahrabali jeste vic nez maj. Zvlast v Rusku, kde je to podobne jako u nas, ne-li vice prolezle podnikatelskymi zajmy. Nevim jestli to maj za potrebi ... pro me zklamani.
Reagovat
smazaný uživatel
treba chce pomoct lidem. nehaz vsechny na stejnou hromadu
Reagovat
smazaný uživatel
No vzhledem k jeho vyjadrenim v minulosti, jakoze jeho sestra nebude komentovat tenis v Rusku pro TV, protoze je za to strasne malo penez, bych spise tipoval, ze mu jde o jeho vlastni prospech. Samozdrejme nejsem ded vseved, treba to tak neni. Ale ja na to mam spis takovej nazor, ze vyuzil popularity a jde si tam nahrabat. Pro lidi by toho mohl delat daleko vic treba v nejakejch neziskovkach nebo nadacich, ale to asi ne. Jelikoz je to stejne jako za komentovani prd vydelek.
Reagovat
skott
Ramirezi, ty pracujes nekde zadarmo?Nebo z jakeho duvodu navrhujes ostatnim, ze by meli?
Ja bych rekl, ze spis tvoje nazory zde leccos vypovidaji o tobe - zrejme vidis sedmimistne cifry u dotaci turnaju a automaticky predpokladas, ze tenista po skonceni kariery jiz nikdy nemusi makat.Ale veci jako daneni, naklady nebo to, ze profesionalni sportovec se musi pokud mozno co nejvic zabezpecit behem velice kratkeho casoveho obdobi, ti zrejme unikaji.
Reagovat
smazaný uživatel
No opravdu mam dojem, ze by s "normalnim" zivotnim stylem uz pracovat nemuseli. Muzu se plest, fakt nemam tuseni, jak velke jsou naklady s tim sportem a cestovanim spojene. Ta neziskovka byl asi trosku extremni priklad. Asi to z toho prispevku tak vyznelo, ale o ty penize mi fakt nejde. Spis o to, ze se cpe nekam, kde nema podle me co delat jen kvuli sve popularite. Ale taky urcite zalezi na tom, jak clovek vnima politiku. Samozdrejme, ze jsou i vyjimky vzdelanych sportovcu, kteri by mozna meli v takove funkci co dat. Safin mi ale tak neprijde a podle vsech tech prikladu co znam, to spis svedci o tom, ze v tehdle vysokejch funkcich nadelaji tyto celebrity spis vic skody nez uzitku. Psal jsem tu Slegra, dodam treba Neumannovou v manazerske pozici. To byla taky dobra krize ...
Reagovat
skott
Nechci to ted vztahovat jen na Marata, protoze jsem se nijak zvlast o jeho ambice v teto oblasti nezajimal, ale celkove v politice najde bez problemu uplatneni i sportovec.Politika je siroke spektrum oblasti a neni nutne byt ekonom nebo mit diplom z mezinarodnich vztahu.
U osobnosti jako je on, je predevsim dulezite se obklopit spravnymi lidmi, odborniky kterym duveruje.Na nem bude, aby prispel svymi prednostmi - tj.komunikace s lidmi, presvedcovaci schopnosti a celkove velke slovo, ktere u lidi ma.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jak jsem napsal, jde i o nahled na politiku. Kazdej muze mit trochu jinej, ja jsem spis pro tu variantu zastoupeni primo tech odborniku nez profesnich politiku, kteri se pak obklopuji temi odborniky co jim radi. Prijde mi to zbytecne, poradci jim pak muzou veset buliky na nos atd. Nevyhoda odborniku zase je, ze neumi treba moc komunikovat a jine. Nerikam, ze je to jedina cesta nebo jedina spravna, ale tak to vidim a z toho taky vyplyva ten muj nazor na to, ze tam Safin nema co hledat. Ale tak zvolili si ho, at se ukaze ... me tim ale nepotesil.
Reagovat
smazaný uživatel
V Nižném Novgorodu to tak chodí...
Reagovat
smazaný uživatel
Vydal se zajímavou cestou, uvidíme, jak si povede. Přál bych mu to víc než komukolvi jinému.
Reagovat
VlS
No, myslíš, že je dobře aby parlament supervelmoci byl složenej ze sebestřednejch, nezodpovědnejch násosků?
Reagovat
smazaný uživatel
Co prosím?
Reagovat
smazaný uživatel
No, násoska, to je věc názoru.... Ale co ta politická strana?
Reagovat
smazaný uživatel
Dobra strana... šel tam kde dali vic. Lepši je předstirat celebritu a jit do reklam, než dělat reklamu politicke straně...
Reagovat
smazaný uživatel
... nasoska? Vzhledem k 28 milionum (a vice) alkoholiku v Rusku predpokladam, ze maji v Dume velmi "dustojne" zastoupeni i tak. Navic musim zminit totez co u clanku niz, opravdu neznam jedineho cloveka, ktery by si po vstupu do aktivni politiky zachoval puvodni nazory a tvar. (Vlastne neznam ani takovou politickou stranu.) Takze neverim, ze Marat neco spasi. Pripada mi to dokonce jako bud velmi blahove nebo naopak taky jako velmi ucelove....
Reagovat
VlS
No, mě by hlavně zajímalo, která jeho vlastnost ho přímo předurčuje ke skvělý politický dráze.
Reagovat
smazaný uživatel
...já teda nevím.. Ale nevím to u žádných politiků :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) konkretne taky nevim. Ale obecne se domnivam, ze museji byt predevsim splachovaci. :-(
Reagovat
skott
sojko, sojko..hovorit z pozice Cecha o jinem narodu, jako o alkoholicich, je nejen ponekud usmevne, ale chce to hodne velkou davku predsudku:) myslel jsem, ze pres podobne mindracky a stereotypy o Rusech je tady nejvetsi odbornik pan VIS, ale zdatne mu sekundujes, vidim.
Nehci tady rozjizdet diskusi na politicka temata, protoze si ani prilis netroufam, ani si nemyslim, ze se to sem hodi, ale k te poznamce o zachovani tvare - politika je vic nez o cemkoliv jinem o kompromisech, mozna proto to vidis takhle pesimisticky.
Ne, Rusko nepotrebuje spasit a uz vubec to nebude Maratovo cil.Ale asi to byla jen nadsazka z tvoji strany (aspon doufam:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepíšu, že může být úspěšný, jen že mu to přeju jako mému velkému oblíbenci.
Reagovat
smazaný uživatel
usmevne je nevidet realitu. Oficialni spicky ruske spolecnosti o alkoholismu normalne hovori a boj s nim je jeden z programovych cilu. Predsudky vypadaji naprosto jinak, to cislo jsem si nevymyslela, ale vyvracet ti nic nechci. A spolu s tebou si myslim, ze politika sem patri jen jako gloska mozna, rozhodne ne jako tema. A priznavam, ze ani nemam sebemensi chut se do politickych temat poustet. Jen te upozornuju, ze vysledky tech politickych "kompromisu", mohou hluboce zasahnout zivoty lidi a neco o tom vim. Howgh!
Reagovat
VlS
Skotte, kde jsem psal něco o národu? Ale když jsi to začal, tak skutečnost, že už v SSSR byl alkoholismus velkej problém je známá a statisticky doložená. Že problém neskončil dílčí změnou režimu (tj. skončil komunismus, neskončila autokracie a nenastala demokracie) je také faktem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist