V semifinále v Dallasu opět nechybí tři Američané. Jednička Tiafoe mezi nimi není

10. 2., 10:19
Aktuality 0
ATP DALLAS - V texaském Dallasu se letos koná třetí ročník halového turnaje ATP 250 a v semifinále jsou i tentokrát minimálně tři domácí zástupci. Mezi kvarteto nejlepších se ale překvapivě nevešel nejvýše nasazený Frances Tiafoe, který nestačil na oblíbeného soka Marcose Girona. O finále si zahrají také Ben Shelton, Tommy Paul a Francouz Adrian Mannarino.
Frances Tiafoe letos stále nevyhrál dva zápasy po sobě (© Profimedia)

Frances Tiafoe loni vyhrál turnaje v Houstonu (antuka) a ve Stuttgartu (tráva) a poprvé se prodral do TOP 10. V závěru sezony ale čtvrtfinalistovi US Open došel dech a na třech ze čtyř posledních akcí vypadl hned po svém úvodním vystoupení.

A úspěšně šestadvacetiletý Američan nezahájil ani rok 2024. V Hongkongu, na Australian Open i na domácí půdě v Dallasu skončil již na raketě svého druhého soupeře. Porážky utrpěl s Juncheng Shangem, Tomášem Macháčem a Marcosem Gironem.

Na halovém podniku ATP 250 v Dallasu plnil čtrnáctý hráč světa roli nasazené jedničky a po úvodní výhře nad Alexem Michelsenem byl favoritem i ve čtvrtfinále proti dalšímu krajanovi Marcosi Gironovi. Soupeři, s nímž na domácí půdě vyhrál posledních sedm setů v řadě.

V Texasu ale sérii prodloužit nedokázal. Tiafoe na returnu uhrál jen osm fiftýnů, nevypracoval si jediný brejkbol a po 65 minutách prohrál snadno 1:6, 4:6.

Giron na turnaj dorazil bez jediné letošní výhry a zisku setu, v Dallasu ale ve třech duelech neztratil ještě ani set a postoupil do semifinále. V něm narazí na Adriana Mannarina, který se zatím příliš neunavil.

Čtvrtý nasazený Francouz po volném losu v prvním kole a postupu bez boje přes Japonce Jošihita Nišioku nemusel odehrát kompletní utkání ani ve čtvrtfinále. Nad Australanem Jamesem Duckworthem vedl 6:2 a 3:1 ve chvíli, kdy mu soupeř vzdal.

Paul a Shelton nezaváhali

Ve spodní polovině pavouka pokračují oba domácí favorité Ben Shelton a Tommy Paul (h2h 2:1). Světová patnáctka Paul si ve čtvrtfinále poradil 7:5, 6:3 s Němcem Dominikem Köpferem, když využil až pátý mečbol.

"Nebyl to nejhezčí, soupeř mi to rozhodně neusnadnil. Hraje za základní čarou a neustále mění směr. Byl to ošemetný zápas a jsem moc rád, že jsem ho nakonec zvládnul," komentoval Paul, který čeká na titul od podzimu 2021.

Levoruký Shelton na třetím turnaji po sobě vyhrál dva zápasy, ve čtvrtfinále ale musel znovu po necelém půl roce otáčet souboj s Jordanem Thompsonem. Australana zdolal 6:7, 6:4, 6:4 a vzájemnou bilanci upravil na 3:0.

Jednadvacetiletý Shelton v Texasu zabojuje o druhé finále a první na domácí půdě.

V Dallasu se podnik ATP 250 koná potřetí a znovu v semifinále nechybí tři Američané. Předloni mezi sebe dokonce nikoho jiného nepustili. Loni se mezi domácí hráče vmáčkl Číňan Yibing Wu a nakonec po finálovém skalpu Johna Isnera celou soutěž nečekaně ovládl.

Výsledky turnaje ATP 250 v Dallasu

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist