V Tokiu si Kvitová půjde pro zlato, předpověděl kondiční kouč Vydra

13. 8. 2016, 21:42
Aktuality 2
Dojatý a hrdý byl David Vydra na Petru Kvitovou, čerstvou bronzovou olympijskou medailistkou. Emotivní kondiční trenér pomáhá české tenistce s přípravou přes rok a v Riu řekl, že cenný kov vybojovala vůlí a srdcem, a věří, že pro zlato si Kvitová pojede do Tokia v roce 2020.
Profily hráčů
Petra Kvitová a David Vydra (© Getty Images)

Už před turnajem Vydra říkal, že cítí z Kvitové velké odhodlání vybojovat v Riu medaili. "Chce hrozně moc," tvrdil před prvním kolem a Kvitová mu dala za pravdu. V boji o bronz dnes porazila Madison Keysovou z USA a získala bronz.

Na stupně vítězů se podle Vydry vyškrábala silou vůle. "Asi jo. Na začátku sezony řekla, že ji ze všeho nejvíc zajímá medaile z olympiády. Jsem na ni strašně hrdej, že to dokázala," řekl kondiční trenér české jedničky. Tažení wimbledonské vítězky olympijských turnajem mu potvrdilo, jak má Kvitová velké srdce. "Hrozně moc," zdůraznil.

Bývalý dlouholetý kondiční kouč Tomáše Berdycha je s Kvitovou od začátku června loňského roku. Prožil s hráčkou vzlety i pády, jak už u ní bývá zvykem. Zisk olympijské medaile považuje za největší úspěch jejich spolupráce. "Tohle je pro mě nejvíc. Když řekneš rok dopředu, že to chceš, a uděláš to, tak to nejsou kecy."

Příprava na duel o bronz nebyla jednoduchá. Kvitová po prohraném semifinále plakala. "Zvedala se strašně těžko. Pak mi ale řekla, že to prostě dá, a já byl vnitřně klidný, protože jsem věděl, že na kurtu nechá úplně všechno."

Kvitová bydlí na olympiádě s kamarádkou a kolegyní tenistkou Lucií Hradeckou, Vydra měl v apartmánu druhý pokoj s Petrem Pálou, šéfem české tenisové výpravy. "Udělali jsme si rodinu. Měli jsme společný obývák a zavřeli jsme se od všeho, abychom měli všichni čistou hlavu a ona taky. Dělali jsme to tak, aby byla v pohodě," konstatoval Vydra.

Den před zápasem o bronz proto začal stejnou rutinou jako všechny ostatní. Kvitová vstala ve tři čtvrtě na osm a snídala ve čtvrt na devět. Pak přišla povinná káva. "Bez kafe se sojovým mlíkem se neodjíždělo. To byl velký rituál, dvacet minut sedíme, kecáme a pak jedeme sem, dáme rozcvičku a jdeme hrát," doplnil Vydra.

Kvitová po zisku bronzu běžela k ochozům. Plácla si s Pálou, doktorem Vlastimilem Voráčkem a Vydra se k ní dolů ke kurtu naklonil nejvíc. Objali se a on tenistku požádal, aby mu dala pusu. "A dostal jsem," řekl očividně dojatý kondiční trenér.

V Riu nemusí podle Vydry sen Kvitové o zlaté olympijské medaili skončit. "Ona vzhlíží k legendám, které získaly zlato. To se jí nepovedlo," řekl Vydra. Věří proto, že šance přijde zase za čtyři roky v Tokiu. "Třeba to zmákne. Myslím, že ještě bude hrát," řekl.

Komentáře

2
Přidat komentář
FulnekUltras
No logiku to teda má... ;) ...v Londýně pátá, v Holešovicích čtvrtá ;), v Riu třetí, v Brně druhá ;) ...a Tokio jedině podle vzoru Nagano... ;)))
Reagovat
Krisboy
No bodejť!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist