Vaidišová ani Šafářová v Miami nezaváhaly

25. 3. 2009, 22:36
Aktuality 0
WTA MIAMI - České tenistky Lucie Šafářová a Nicole Vadišová vstoupily vítězstvím do turnaje v Miami. Zatímco Vaidišová prošla do druhého kola bez větších potíží, Šafářová musela ve druhém setu utkání s Britkou Keothavongovou smazat ztrátu dvou gamů.
Lucie Šafářová

Devatenáctiletá Nicole Vaidišová pokračuje v dobrých výkonech z Indian Wells. S Rakušankou Patricií Mayrovou měla potíže jen krátce v úvodním setu, kdy o tři roky starší soupeřce dovolila snížit ze stavu 2-5 na 4-5. Pak ale sebrala 79. hráčce světa servis a dotáhla sadu k vítězství.

Ve druhém kole Vaidišová narazí na 28. nasazenou tenistku Aljonu Bondarenkovou, kterou ve dvou dosavadních zápasech v kariéře dokázala porazit. Naposledy se jí to povedlo před necelými dvěma týdny v Kalifornii.

Lucie Šafářová bez problémů vyhrála první set 6-4, v úvodu druhého se jí však přestalo dařit a Anne Keothavongová se dostala do vedení 5-3. Dvaadvacetileté Češce se ale podařilo vyrovnat a při soupeřčině podání rozhodla o vítězství 7-5. Ve druhém kole se Šafářová utká s osmnáctou nasazenou Švýcarkou Patty Schnyderovou.

Zítra se na kurt dostanou také Klára Zakopalová, Barbora Zahlavová-Strýcová a Petra Kvitová. Volný postup do 2. kola má zajištěn nasazená Iveta Benešová.

Nečekané problémy měla hned v úvodu sedmnáctiletá Ruska Anastasia Pavljučenkovová, Proti Aravane Rezaiové z Francie byla ve druhém setu jediný game od vyřazení, pak však odvrátila tři mečboly, vyhrála sedm her v řadě a utkání otočila. Nyní ji čeká souboj s druhou neúspěšnou semifinalistkou z Indian Wells Azarenkovou.

Postoupila také o rok starší Ruska Anastasia Pivovarová. 172. hráčka světa ve dvou setech porazila domácí Bethanii Mattekovou-Sandsovou a připsala si teprve druhé vítězství na okruhu WTA. V pátek se na centrálním kurtu utká s nasazenou krajankou Dementěvovou.

Poprvé od Australian Open se podařilo čtvrtfinalistce úvodního grandslamu roku Jeleně Dokičové vyhrát zápas v hlavní soutěži. Rumunku Gallovitsovou porazila za dvaaosmdesát minut 6-3 7-6 a může se už připravovat na již třetí letošní střetnutí s Dánkou Wozniackou, kterou sice v Melbourne porazila, ale před měsícem v Memphisu s ní uhrála pouhé tři gamy.

Otočit utkání pro soupeřkám hrajícím na divokou kartu dokázaly ve středu obě Slovenky. Magdalena Rybáriková zdolala Holanďanku Rusovou a Daniela Hantuchová, jež v Miami startuje již podesáté, ale nikdy nepostoupila dál než do 3. kola, si poradila s domácí Melanií Oudinovou.

Udělat 18 dvojchyb, jedenáctkrát ztratit servis a přesto postoupit. Tak tento "husarský" kousek se povedl Francouzce Mathildě Johanssonové, která porazila Indku Saniu Mirzaovou za dvě hodiny a dvaadvacet minut 1-6 7-6 7-6. Ve druhém kole narazí na turnajovou dvojku Dinaru Safinovou.

- WTA PREMIER MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
středeční výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Vaidišová (ČR) - Mayrová (Rak.) 6-4 6-2
Šafářová (ČR) - Keothavongová (Brit.) 6-4 7-5
Rybáriková (SR) - Rusová (Niz.) 3-6 6-3 7-5
Stosurová (Austr.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-1 2-0 skreč A.
Pivovarová (Rus.) - Matteková-Sandsová (USA) 7-6(1) 6-3
Korytcevová (Ukr.) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-1
Schiavoneová (It.) - Pironkovová (Bulh.) 6-3 5-7 6-3
Llagosterová Vivesová (Šp.) - Vandewegheová (USA) 6-0 6-3
Kirilenková (Rus.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-4 0-6 6-4
Jakimovová - Govorcovová (obě Běl.) 6-2 6-1
Voskobojevová (Kaz.) - Duševinová (Rus.) 6-4 6-4
Johanssonová (Fr.) - Mirzaová (Ind.) 1-6 7-6(2) 7-6(8)
Paszeková (Rak.) - Niculeskuová (Rum.) 7-5 6-2
Hantuchová (SR) - Oudinová (USA) 4-6 6-3 6-2
Dokičová (Austr.) - Gallovitsová (Rum.) 6-3 7-6(5)
Pavljučenkovová (Rus.) - Rezaiová (Fr.) 4-6 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist