Vaidišová by měla dostat divokou kartu na turnaj WTA v Monterrey

17. 2. 2015, 08:15
Aktuality 21
Nicole Vaidišová by se poprvé po svém comebacku měla představit na turnaji WTA. Podle komentáře na Instagramu se za necelé dva týdny objeví v mexickém Monterrey, pořadatelé turnaje ani sama pětadvacetiletá tenistka nám ale informaci zatím nepotvrdili.
Profily hráčů
Nicole Vaidišová

Spekulace o startu Nicole Vaidišové na turnaji WTA International v Monterrey se vyrojily minulý týden, kdy tenistka pověsila na Instagram fotografii z vířivky na Floridě. Jiná česká tenistka Eva Hrdinová totiž přidala komntář, zda se se svou kamarádkou Nicole uvidí v Acapulku, nebo Monterrey, a Vaidišová na to reagovala: "V Monterrey. Snad dáme konečně večeri nebo něco :)"

V následujících dnech se pak na zahraničních tenisových serverech objevily informace, že pětadvacetiletá Češka už do Monterrey dostala divokou kartu. Sama tenistka nám ale zatím pravdivost informací nepotvrdila a pořadatelé mlží.

"Myslíme, že tuto informaci bychom vám neměli dávat. Chystáme se dát jedno volné místo do kvalifikace, ale může být i v hlavní soutěži. Rozhodli jsme se, že oficiální to bude až v pátek 27. února," odepsali organizátoři na náš dotaz, zda u nich bude Vaidišová startovat v hlavní soutěži, která začíná 2. března, nebo už v kvalifikaci, jež odstartuje o dva dny dříve.

Nicméně ze střípků informací lze předpokládat, že se Vaidišová v Monterrey skutečně představí. Jen si ještě musíme počkat, zda bývalou světovou sedmičku uvidíme už během příštího víkendu v kvalifikaci, nebo až v hlavní soutěži dotované částkou 500.000 dolarů.

Turnaj bude mít velmi dobré obsazení. Přihlášeny jsou obhájkyně titulu Srbka Ana Ivanovičová, Kanaďanka Eugenie Bouchardová, Italka Sara Erraniová, bývalá světová jednička Jelena Jankovičová, Ruska Věra Zvonarevová, Slovenka Daniela Hantuchová a další zvučná jména. Z českých tenistek je mezi přihlášenými Tereza Smitková, která však právě léčí zranění břišních svalů.

Ani v případné kvalifikaci by to Vaidišová neměla snadné. Narazit by v ní mohla na Lepchenkovou, Mladenovicovou, Schmiedlovou, Babosovou, Townsendovou, Dateovou-Krummovou či na krajanku Lucii Hradeckou.

Dvojnásobná grandslamová semifinalistka Vaidišová loni v září obnovila po čtyřech a půl letech kariéru. Od té doby se představila na osmi turnajích ITF, na nichž dosáhla nejlepšího výsledku před dvěma týdny v Midlandu, kde vyhrála sedm zápasů během sedmi dnů a z kvalifikace se dostala až do semifinále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
lars
prilis velky skok to asi pro ni bude
Reagovat
tommr
v její situaci nemůže nic ztratit. Zkusí to a aspon si ověří jak na tom opravdu je ... :)
Reagovat
FulnekUltras
pokud sehraje v Monterrey víc jak jeden zápas, bude to moci považovat (momentálně) za obrovský úspěch...
Reagovat
FulnekUltras
Ale pokud možno v opravdu nové roli...tak nějak po kurnikovovsku už to dávno nefunguje...
Reagovat
pgbass
By mohla zahrat ve stromovce ne? :-)
Reagovat
VlS
Na WC do Stromovky si myslím, že máme kopec nadějnejch mladejch holek pod 20 let. Neplýtval bych s nima na rozmary Nicole.
Reagovat
Patri.k
Skvělá zpráva, teď jen tu divokou kartu řádně využít a aspoň jedno kolo zvládnout.
Reagovat
Frick
Napsat článek o něčem, co je známo už týden.
Reagovat
tommr
je dobře, že sem ten článek dali. Zdaleka ne každej tu informaci zaregistroval ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, já o tom vůbec nevěl. Tak at se ji daří a jde aspoň do 3 kola
Reagovat
Patri.k
No, já to také netušil.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že siNicole zahraje před Mexikem nějaký turnaj ITF, protože se hraje až v Březnu
Reagovat
Frick
Není nikde napsaná.
Reagovat
smazaný uživatel
:( škoda mohla si zahrát nějakou ITF 25 000
Reagovat
marekv
Kvitovka, tak takhle ne. Takhlke bychom si to nepredstavovali. Nicol hrala v prvnim unorovym tydnu sedm zapasu za sebou, a to nektery z tech zapasu trvaly i dyl jak hodinu. A ty uz by si ji zase hnala kurt !! Jako by nestacilo, ze se potahne do Mexika na veceri s Evickou !!
Reagovat
smazaný uživatel
Bodaj by tých tých večerí bolo aspoň 5
Reagovat
marekv
No sláva, já už měl skoro absťák, týden bez článku o Vaidišový...Sice hodnota článku, kdy ani pořadatel a dokonce ani sama hráčka nepotvrdili účast je řekněme poněkud diskutabilní :-) ale co, tak aspoň je tenhle tejden splněno. Na druhou stranu ještě, že tu Nicol máme, člověk by se ani nedozvěděl, že Tereza léčí břišní svaly.
Reagovat
PH94
Nicole byla světová jednička? :D To jsem asi zase zaspal :D
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno, díky :)
Reagovat
PH94
Třeba ještě bude :D
Reagovat
sprchon
To by to opravil na "budoucí". :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist