Vaidišové došly síly, do finále se v Midlandu nedostala

7. 2. 2015, 19:49
Aktuality 47
ITF MIDLAND - Nicole Vaidišová v Midlandu sedmou výhru během sedmi dnů nepřidala. Česká tenistka dnes ve svém prvním semifinále po sedmi letech přišla o nadějná vedení proti Němce Tatjaně Malekové a prohrála ve dvou setech. Do finále se na svém životním turnaji nedostala ani Kateřina Vaňková.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová má za sebou nejlepší turnaj od svého zářiového comebacku. V Midlandu poprvé vyhrála tři zápasy po sobě, poprvé prošla kvalifikací a nakonec si po sérii šesti výher v řadě zahrála v prvním semifinále od ledna 2008.

Dál už to ale pětadvacetiletá Češka nedotáhla. Poté, co včera večer zvládla duel ve čtvrtfinále, musela už dnes v poledne nastoupit k dalšímu zápasu. K již sedmému během sedmi dnů. A náročný program se projevil na jejím dnešním výkonu proti 148. hráčce světa Tatjaně Mariaové.

Souboj s o dva roky starší Němkou sice začala dobře a v úvodu si vypracovala brejk, dlouho se z něj ale neradovala a první set prohrála. Ve druhém dějství Vaidišová vedla už 4-1 a měla dokonce dva brejky v zádech, vedení ale znovu promrhala a nakonec Mariaové podlehla 4-6 5-7.


Vaidišová nedaleko michiganských jezer nezopakovala svůj výsledek z roku 2004, kdy v Midlandu odehrála svůj první profesionální turnaj a coby čtrnáctiletá dívka se dostala až do finále, se svým letošním vystoupením ale může být spokojená.

Bývalá světová sedmička Vaidišová, ale aktuálně až 594. hráčka světa, si v Midlandu vybojovala 56 bodů do světového žebříčku WTA, v němž v pondělí vyletí o více než 200 příček.

Vaidišová ukončila kariéru už ve svých 20 letech, kdy i vinou problémů s ramenem, s nímž pak byla dvakrát na operaci, ztratila chuť do tenisu. Loni v září se po více než čtyřech letech vrátila.

V semifinále dohrála i druhá česká zástupkyně v soutěži Kateřina Vaňková. Pětadvacetiletá tenistka prohrála snadno 2-6 1-6 s domácí Louisou Chiricoovou, a skončila tak její šňůra osmi vítězství. Před dvěma týdny totiž triumfovala na menším turnaji v německém Kaarstu.

Přesto má Vaňková přesto má za sebou nejlepší turnaj své kariéry. Na podniku ITF s dotací 100 tisíc dolarů hrála poprvé, jinak startuje jen na menších turnajích. Až dosud nevyhrála žádný zápas ani na podniku s dotací 75.000 dolarů a na 'padesátce' byla jen jednou ve čtvrtfinále.

V žebříčku WTA se 257. tenistka světa, kterou trénuje David Prinosil, přiblíží k druhé světové stovce a vylepší tím své nejlepší umístění.

Turnaj v Midlandu vyhrála v sezonách 2009 a 2011 Lucie Hradecká, která si odvezla i dvě trofeje ze čtyřhry. V roce 2010 triumfovala s domácí Granvilleovou a o dva roky později s Andreou Hlaváčkovou.

- ITF MIDLAND -
(USA / Michigan, tv. povrch / hala, 100.000 dolarů)
sobotní výsledky (07. 02. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Mariaová (6-Něm.) - Vaidišová (ČR) 6-4 7-5
Chiricoová (USA) - Vaňková (ČR) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
Frick
Výborně! 6:2 6:2 Kristýna si polepší někam k 128. místu....

Tak snad příslib k lepšim časům!
Reagovat
Frick
V prvím setě má brejk
Reagovat
Frick
a druhej - 5:2 a podává
Reagovat
tommr
zatím to vypadá dobře ... :)
Reagovat
Frick
je možný na WTA už od kvaldy?
Reagovat
EllNino
řekl bych, že jo, protože Kája šla v Istanbulu v zápase s Konjuh na pomoc Kristýně :)
Reagovat
Fandina
Já to viděla vloni v Linci, když hrála Katka S. s Terkou. Tak tam určitě měly každá jednou kauče na poradě.
Reagovat
Frick
Ok, myslim, že Nicole by možná debata s Kodatem během zápasu mohla pomáhat. Pokud tedy je dostatečně pokorná a ne "mi nikdo nebude kecat během zápasu do toho, jak mám hrát"....
Reagovat
Fandina
Já ani nevím, jestli s ní jezdí na turnaje. Jinak samozřejmě, že pokud se s ním domluví, aby přišel na kurt, tak ho asi poslouchat bude. Jinak by ho tam asi nevolala.
Reagovat
Frick
Jezdí.
Reagovat
George_Renel
to nezvládla, ač měla na začátku 3.setu brejk.
Reagovat
VlS
to je taky už po několikátý
Reagovat
tommr
s Andreou to nevypadá dobře. Možná, že by se už měla na ten singl vykašlat a soustředit se plně jen na debla ... :(
Reagovat
Frick
Udělala chybu, že nezůstala na tý Tasmánii a nehrála tam další ITF 50.000....
Reagovat
Frick
No a teda - myslíte si, že vzhledem ke svýmu singlovýmu umu, dokázala téměř maximum možného? Finále WTA turnaje, OF na US Open...
Reagovat
EllNino
divím se, že vubec do 4. kola US Open dolezla, je to docela malej zázrak :)s jejím rozevlátým stylem hry, nestabilníma uderama a nekonzistentní hrou ...
Reagovat
Frick
Měla tehdy životní období. Do OF postoupila i předtím v Cinci. A v obou případech musela zdolat jasně silnější hráčku. V Cinci Cibuli, na USO MariKiri.
Reagovat
EllNino
jj, alestejně to moc nechápu, navíc na UO porazila Klárku (kdo ne o.O), pak Voskoboeva (taky cennej skalp) a pak Makiri :) a pak dostala cvrdlikánky :)
Reagovat
Frick
Ty jo, já si myslel, že dostala jen jednoho tehdá...

Ale to bych se nějak nad tim nesmál. Lepší hráčky si nevedly o tolik lépe.
Reagovat
EllNino
no já se nesměju, jen mám k ANdree určitou averzi, ten rozchod s Luckou a roční přestávku v honbě za "lepším" po vyhraným GS jsem jí stále neodpustil :)
Reagovat
fretek
N. začala výborně, Maria byla zcela bezradná. Pak asi odcházely síly; že by chyběla kondice?
Reagovat
Frick
Ježiš, tak hrála 7 zápasů v 7 dnech. Předtim nehrála 4,5 roku.... tak asi možná i jo...
Reagovat
Frick
Za ty přenosy. Nejen, že měly dobré rozlišení (byť HD to také nebylo), ale hlavně měly vysokou snímkovou frekvenci (zřejmě 60 fps), takže se na to skutečně krásně koukalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále je super výsledek posunese o 150 míst což je skvělé a bude mít o něco lepší postavení. Dnes Nicole už asi došly síly přeci jenom hrála velkou spoustu turnají a Nicole ještě není v té kondici jako v roce 2006 nebo 2007
Reagovat
tommr
výsledek moh bejt ale ještě lepší kdyby dokázala dnešní slibně rozehranej zápas dotáhnout do vítěznýho konce. Za dněšní výhru by získala 35 bodů tj. téměř tolik co za předchozích 6 zápasů dohromady ...
Reagovat
smazaný uživatel
to je sice pravda, momentalne, ale muzes mi rict, k cemu by ji do budoucna byly krasoudery s temito hrackami? Spicka tohle zamazne i bez taktiky. Musi se prece dostat na svoji tvrdou hru, delku a ultimativni lajny, jde na to dobre. A zlepsuje se. :-)
Reagovat
tommr
nejde o žádný krasoúdery, ale aby taky začla používat hlavu. Když vidím, že na soupeřku rány od BL neplatí a že mi všechno v pohodě vrátí tak je třeba aspoň dočasně trochu změnit styl - třeba občas zkusit kratas nebo jít na sít. Tyhle herní prvky navíc bude potřebovat i v soubojích s lepšíma hráčkama pokud to s návratem mezi špičku myslí vážně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to všechno přijde časem. Neviděl sem teda ten poslední zápas, ale v těch minulých zápasech měla na síti veliké problémy, netrefovala krátké míče atd
Chce to víc zápasů, ten rozdíl oproti loňsku je solidní.
Mimochodem ten její forehand JE krásný úder .-)
Reagovat
EllNino
:D Hele a Petra, když vidí, že jí to nejde a soupeřka vrací, mění styl ? :D neřekl bych ...jde o to, že Nicole kraťasy a v zápasech s lepšímu jí stejně nepomůžu, protože tahle taktika už je dávno přebitá silou, takže já bych se držet toho vylepšovat to, co jí jde a nedělat nějaký zbytečný hokusy pokusy, který její hře nejsou vlastní a nikdy nebyly, nikdy to nebyla nějaká super technička, prostě má ránu a to v dnešní době, kdy se vše zrychluje, je klíč k úspěchu, proto zcela vymyzely přechody k síti (až na výjimky) a podobný finesy, je to škoda, ale je to realitaa bude hůř :)) Takže Nicole by samozřejmě hlavu používat měla, ale nedělat ze sebe technickou hráčku, když ví, že jí to nejde ...viz její tragická hra na síti :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze mi nerozumis, ale barak se proste stavi od zakladu, trvam na tom, ze nejdrive se Nicole musi dostat zpatky na svou hru.. :-)
Reagovat
EllNino
přesně tak, když neumí pořádně hru od základní čáry, tak nejdou ani kudrlinky, ale ty Nicole nikdy moc nešly :)
Reagovat
tommr
já s tebou v zásadě souhlasím a rozhodně nechci, aby Nicole nějak drasticky měnila svůj styl, kterej jí kdysi přines úspěchy. Včerejší zápas byl ale extrém kdy soupeřka byla většinu času tak zalezlá za BL, že ani nebyla na streamu vidět. Tohle si doslova volalo po tom, aby Nicole aspoň občas použila i jinej úder než to bezhlavý mlácení od BL, který jí navíc včera ani moc nešlo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja bych to udelala, ze.. :-))) Myslim, ze maji podle uspesnosti pro urcite casove useky stanovene urcite herni priority, to je bezny postup, nic prevratneho.. :-)
Reagovat
George_Renel
Mně u ní včera scházel především prohoz. Jak začala Maria ke konci chodit na síť, nebyla Nicol schopná ji prohodit.
Reagovat
smazaný uživatel
asi ji uz nesly nohy..
Reagovat
Titan
Já jsem viděl zápas, kde hrála Nicole s Tatjanou Mariou.
Maleková asi přišla až na vyhlašování...:-)))))
Reagovat
EllNino
to je jedna a ta samá :D
Reagovat
smazaný uživatel
vsiml ses, ze Malek hrala BH obouruc a Maria ma pekny jednorucak? :-)
Reagovat
EllNino
:D jojo všimnul, super :)
Reagovat
VlS
Co dokáže všechno láska :-)
Reagovat
smazaný uživatel
k tenisu.. :-)
Reagovat
Fandina
nebo k Máriovi?
Reagovat
Fandina
http://cs.wikipedia.org/wiki/Tatjana_Mariov%C3%A1
Reagovat
smazaný uživatel
podle BH dve naprosto rozdilne hracky.. ;-)
Reagovat
Frick
Nebyla se schopna kvalifikovat na tři ITF 25.000...

Teď se to konečně povedlo a k tomu další tři výhry v hlavní soutěži. Super, že se to povedlo. Je stále na čem pracovat, ale je to na dobré cestě.
Reagovat
sprchon
Dnešní utkání napovědělo, že bude potřeba zapracovat na technice... Furt do toho bouchat, když soupeřka všechno vrátí, to fakt nemělo smysl. Občas tam sice Nicole poslala i nějaký ten kraťas nebo jí Maria pomohla chybami. Na všechny vítězné balony se Nicole dost nadřela.
Ale celkově semifinále je pro Nicole parádní úspěch, zápas od zápasu se zlepšovala. Dnes to nestačilo, nevadí. Její budoucnost vidím o něco slibněji než ke konci minulého roku. :)
Reagovat
tommr
na technice a na taktice. Ten bezmyšlenkovitej a stereotypní tenis opravdu nikam nevede ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist