Vaidišová: Nemůžu si myslet, že teď budu všechno vyhrávat

17. 9. 2014, 14:55
Aktuality 31
Nicole Vaidišová mírnila po první soutěžní výhře po čtyřech a půl letech přehnaná očekávání. Bývalá světová sedmička v úterý zdolala Sesil Karatančevovou 6-3 a 6-4 v prvním kole turnaje ITF v Albuquerque, ale věděla, že udělala při návratu na kurty teprve první krok.
Profily hráčů
Nicole Vaidišová (© Coleman Vision Tennis Championships)

"Nemůžu teď být namyšlená a myslet si, že po čtyřech letech mimo tenis a po zdravotních problémech, které jsem měla, přijdu a budu všechno vyhrávat," citoval Vaidišovou deník Albuquerque Journal. "Pořád mám před sebou dlouhou cestu. Bez ohledu, jestli budu vyhrávat nebo prohrávat, je to součást plánu k návratu."

Pětadvacetiletá Vaidišová ukázala proti 191. hráčce světa Karatančevové slušný pohyb i servis a tvrdý forhend, kterým bodovala. "To je neskutečné," radovala se z první výhry v nové kapitole své kariéry. Po mečbolu se chytla za pusu, jako by tomu sama nevěřila, podala si se soupeřkou ruku a chvilku dojatě seděla na lavičce. "Po čtyřech letech jsem hrála zápas. Bylo to nervydrásající a jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla.

Dvakrát operované pravé rameno Vaidišovou neomezovalo, ale vstup do zápasu neměla ideální. "Začátek byl všelijaký, takový ošemetný," řekla. Ale od stavu 1-3 v prvním setu vyhrála pět her a duel vyhrála za necelou hodinu a čtvrt.

Vaidišová řekla, že by byla ráda, kdyby v minulosti, kdy jako mladá vyletěla na tenisové nebe, lépe zvládala tlak. "Užívejte si tenis," radí současným teenagerkám, které se derou vzhůru. Sama už v 15 letech vyhrála první ze šesti turnajů na okruhu WTA a o dva roky později se dostala do světové desítky.

"Tenkrát to bylo jenom o vyhrávání, vyhrávání a vyhrávání a vůbec jsem si to nevychutnávala, což bych si přála, aby to tak bylo," přiznala semifinalistka dvouhry na grandslamových French Open 2006 a Australian Open 2007.

pva, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
tmora
Tak dnes o paznani lepe nez 1.kolo. Tak jestli se takhle bude dal zlepsovat tak se mame na co tesit... Zatim pekny podani a riternuje super.
Reagovat
sprchon
Dneska hraje jako první opět na Stadium, takže v 18:00 všichni tady :D
http://assets.usta.com/assets/1/15/schedule372.PDF
Reagovat
tommr
ale jen pokud nebude pršet. Včera se taky mělo začínat v 18:00, ale nakonec to kvůli počasí přesunuli do haly a začínalo se až od 20:00 ...
Reagovat
sprchon
A mají kdyžtak v hale aspoň kameru?
Reagovat
tommr
jj mají a obraz je lepší než v televizi ... :)
Reagovat
sprchon
To je dobře :) Na obraz z toho prvního zápasu si taky nemůžu stěžovat. Mnohonásobně lepší než na většině těch free streamů...
Reagovat
smazaný uživatel
prej že čínský média píšou, že ukončí kariéru teď během Asie. Oficiální prohlášení přímo od ní by mělo být zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
Li Na to formally announce retirement on the 19th due to knee injuries

- After examination, both Li Na's right knee and left knee had been severely injured. For the health of her body, Li Na has decided to retire from pro.

On Sept. 18 Beijing time, Sports QQ has reported that an insider's source leaked Li Na's agency IMG will be having a press on Sept. 19 to formally announce Li Na, the Chinese #1's retirement. Tomorrow (19th) is also the opening day for the inaugural Wuhan Tennis Open, so Li has thought well by selecting this time to announce her retirement.

It was told that Li Na's reason for retirement was due to her body unable to continue for a pro career. On Sept. 2, there were pictures on weibo with Li on the plane heading to Munich for doctor's examination. After the examination, it was told that the injury of Li's right knee has increased and her left knee is also injured severely. Due to health concern, Li decided to retire.
Reagovat
tommr
tak to je velká škoda. Li Na byla jedna z nejzajímavějších a nejsympatičtějších hráček na okruhu ... :(
Reagovat
Roger_Federer
divne rychle..tipl bych tehotenstvi.
Reagovat
VlS
Bohužel zničená kolena :-((
Reagovat
Frick
Reagovat
gambon
první mač a výhra se počítá, ač Bulharka žádný valný výsledky dlouhodobě nemá, Bude muse zamakat na přechod k síti a rychleji ukončovat výměny. Z forhendový strany jí to tam lítá, ale je na čem makat. Vypadá to, že má dobrej přístup, tak uvidíme! Držim palce!
Reagovat
marekv
Bulharka...asi myslíš Kazachstánka...
Reagovat
EllNino
Kazaška :)))
Reagovat
Frick
Kazaška je příslušnice mong. etnika (jako třeba Z. Dyas). Kazachstánka je občanka Kazachstánu (bez ohledu na etnikum)
Reagovat
slacker
Jak poznaji v Kazachstanuu ze se jim narodilo mongoloidni dite?
Reagovat
Fandina
Asi bude směrodatné jak se to dítě chová.
Reagovat
blixa
To není moc vtipný.
Reagovat
slacker
To rekni skupine Visaci Zamek
Reagovat
blixa
Bože kde ty moudra berete :D Kazaši patří mezi jsou Turkické (nebo také turkotatarské) národy. To, že žijou částečně i na území mongolska neznamená, že to jsou mongolové.
Reagovat
PetaM
Bulharka, která hraje za Kazachstán :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to řeknu asi takhle myslím si , že Vaidišová si bude užívat každé výhry , ale nebude ted na sebe tlačit aby byla na každém turnaji .
Reagovat
marekv
Tak jestli něco její tým nepodcenil, tak je to propagace :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to bys měla...
Reagovat
horska.kraslice
Ne ne, zdá se, že to má srovnené v hlavě a ví, že to bude ještě dlouhá cesta. Hezky napsala o tom, že je třeba si tenis taky užívat. Tak jí přeji, ať se jí to daří a výhry ať přicházejí vzápětí.
Reagovat
rib
tyhle řečičky a pak si nadává stejně, jako by na ni řval její tatínek, který ji dohnal k přetrénování a psychicky ji vydeptával... Tak uvidíme, jak se jí to s tou radostí bude dařit...
Reagovat
smazaný uživatel
jo no. Ono jedna věc je "chtít dodržovat nějaký přístup, který se zdá být správný" a pak se taky toho přístupu držet..
Taky si kolikrát říkám, že bych chtěl být takovej a makovej, ale nakonec bejt makovej nedokážu :-)
Reagovat
blixa
To znám, taky jsem někdy tvarohovej :D
Reagovat
Fandina
:-))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
mentální pokrok tam za ty 4 roky určitě vidět je...a ta větší chuť do hry a chuť makat ,taky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist