Vaidišová se zdá být definitivně zpět, sestřelila Bondarenkovou

27. 3. 2009, 17:58
Aktuality 15
WTA MIAMI - Ve své plné kráse se dnes předvedla Nicole Vaidišová. Ve druhém kole turnaje v Miami deklasovala Aljonu Bondarenkovou a pod obnoveným vedením Aleše Kodata vyhrála už čtvrtý z pěti zápasů. Naopak slibně rozjetý zápas proti nasazené Schnyderové nedotáhla k postupu Šafářová.
Nicole Vaidišová

V únoru se Nicole Vaidišová s prosbou vrátila k tréninkovým metodám Aleše Kodata a vypadá to, že devatenáctileté Češce znovu na tenisu záleží. V Indian Wells si zvedla sebevědomí dvěmi výhrami v řadě, což se jí povedlo poprvé po devíti měsících.

Její nevlastní otec potvrdil, že s fyzičkou je na tom jeho svěřenkyně mnohem lépe, ale že je třeba zapracovat na úderech a pohybu. Po vyřazení ve třetím kole z turnaje v Indian Wells měli deset dní na pilování a další pokroky jsou znát. Vaidišová na Floridě zahájila suverénním vítězstvím, když stejně jako před 14 dny smetla Aljonu Bondarenkovou, dnes Ukrajince dokonce povolila uhrát jediný game a za 53 minut vyhrála 6-1 6-0.

Bondarenková má letos na kontě sice více porážek než výher, ale sestřelení 36. hráčky světa Vaidišovou znovu povzbudí. V dalším zápase se utká s přemožitelkou Paszekové Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, se kterou česká tenistka sice prohrála všechny čtyři vzájemné duely, nicméně o čtyři roky starší soupeřka je letos zranitelnější více než v letech minulých.

Na postup Vaidišové nedokázala navázat Lucie Šafářová. Dvaadvacetiletá rodačka z Brna přitom začala utkání proti Švýcarce Patty Schnyderové skvěle: během prvního setu po servisu ztratila pouhé tři fiftýny a vyhrála 6-4. Jenže v druhé sadě se podobný kousek povedl soupeřce a Šafářová nakonec celé utkání poměrem 6-4 1-6 4-6 ztratila. Loňské 3. kolo tak neobhájí.

Blízko těžko uvěřitelnému kolapsu byla čtvrtá nasazená Jelena Dementěvová, které před čtrnácti dny v Indian Wells překvapivě nestačila na Cetkovskou. Ruska vlétla do turnaje v Miami raketově, když proti osmnáctileté krajance Anastasii Pivovarové vyhrála osm úvodních gamů. Jenže pak začala chybovat, kupila množství dvojchyb a sama soupeřku vrátila do hry. Nakonec se favoritka vzchopila a v utkání, v němž obě tenistky uhrály více výměn na returnu než po servisu, za necelé dvě hodiny vyhrála. V neděli ji čeká Španělka Carla Suarezová Navarrová, jež dnes v tie-breaku rozhodujícího dějství zdolala svou krajanku Nurii Llagosteraovou.

Nejméně problémů z ruských tenistek dnes měla světová dvojka Dinara Safinová. Za obhajobou loňského čtvrtfinále vykročila výhrou 6-1 6-3 nad Mathildou Johanssonovou z Francie. V neděli ji čeká Australanku Stosurová, která dnes deklasovala Sybille Bammerovou dvakrát 6-1.

Ana Ivanovičová ve svém úvodním zápase deklasovala Ukrajinku Marii Korytcevovou 6-0 6-3 a postoupila do 3. kola. V něm se střetne s Maďarkou Szavayovou.

- WTA PREMIER MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
páteční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Vaidišová (ČR) - A. Bondarenková (28-Ukr.) 6-1 6-0
Schnyderová (18-Švýc.) - Šafářová (ČR) 4-6 6-1 6-4
Safinová (2-Rus.) - Johanssonová (Fr.) 6:1, 6:3,
Dementěvová (4-Rus.) - Pivovarová (Rus.) 6-0 3-6 6-3
Ivanovičová (7-Srb.) - Korytcevová (Ukr.) 6-0 6-3
Kuzněcovová (8-Rus.) - Paszeková (Rak.) 2-6 7-5 6-1
Azarenková (11-Běl.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-2 6-2
Wozniacká (13-Dán.) - Dokičová (Austr.) 6-3 5-7 6-2
Pennettaová (15-It.) - Kirilenková (Rus.) 6-4 7-5
Klejbanovová (24-Rus.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-2 6-4
Stosurová (Austr.) - Bammerová (27-Rak.) 6-1 6-1
Jakimovová (Běl.) - Bartoliová (12-Fr.) 6-4 6-3
Mauresmová (20-Fr.) - Rybáriková (SR) 6-3 1-6 6-2
Čakvetadzeová (22-Rus.) - Hantuchová (SR) 6-3 6-1
Szavayová (25-Maď.) - Schiavoneová (It.) 2-6 6-4 6-2
Suarezová (31-Šp.) - Llagosterová (Šp.) 3-6 6-4 7-6(3)

Čtyřhra - 1. kolo:
Chia-Jung Chuang/Mirzaová (Tchaj-wan/Indie) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tipér Zbyněk Miguel je naprosto směšný: ....Světová čtrnáctka Alize Cornetová má samozřejmě obří potenciál, ale letos zatím nic převratného nepředvedla. Maximem jsou pouhá čtvrtfinále ze Sydney a Paříže a to je málo. Po turnaji v Dubaji si navíc Francouzska dala měsíční zápasovou dietu, která skončila v Indian Wells.

Mohl by mu někdo tu Francouzsku konečně vysvětlit? Nejenže v textech primitivně przní ruská jména, ale tohle je už trochu moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim prosim poradte kde sa da sledovat live miami zapasy...na atdhnet to nie je. Prosim kto vie poradte mi....
Reagovat
smazaný uživatel
Od zítřka by měly bejt streamy.
Reagovat
smazaný uživatel
dikes :)
Reagovat
smazaný uživatel
ta dementieva:-)snad se probere a bude hrat zas dobre:-)jeste ze to dneska vybojovala ne jak s cetkovskou:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám vlčí mlhu néé?Je to skóre opravdu správně ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
navíte nekdo náhodou kdy se začnou prodávat lístky na fed cup?
Reagovat
smazaný uživatel
tj urcite super ze nicol vyhrala......uvidime co nam ukazou dalsi zapasy:-)pac tenhle na velkou vahu moc neberu...prece jenom si umim predstavit jak bondarenko asi hrala!nic mene nicol asi hrala dobre a nedala ji zadnou sanci:-)hodne stesti dál
Reagovat
smazaný uživatel
no tak jako 6:1 a 6:0 mluví za vše myslím že nicole se opravdu vrací a že to není náhoda
jen tak dál nicole
Reagovat
smazaný uživatel
No, mirečku, Bondarenko prožívá megakrizi, není schopná udělat fiftýn, natož třeba set, o výhře se ani nebavím...Až čas ukáže, jak na tom Nicole doopravdy je:-)
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, snad se vraci do dobre formy, mam radost
Reagovat
smazaný uživatel
hm, bondarenko toho letos moc nevyhrala, ale je 36 a nikolka ji smetla rozdílem dvou tříd, to je dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
No jen aby jí to vydrželo a nevypadla hned v dalším kole:-)
Reagovat
smazaný uživatel
u bondarenkové vidím jeden neočekávaný výsledek s czinkovou jinak měla silné souperky tak prostě prohrála kdyby takovouto megakrizi měla vaidišová v roce 2008 tak by byla ráda...
no kdyby nicol vypadla v dalším kole s kuznetsovovou tak by to také překvapení nebylo
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že by mohla Nicole s poslední dobou tápající Kuzněcovou udělat dobrý výsledek. Neříkám přímo postup, ale tak minimálně jeden set by se mohl zrodit. Zase od ní neočekávejme převratné výsledky. Vždyť byla ještě asi před měsícem na pokraji osmdesátého místa.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist