Ve čtyřhře Rosol po boji končí. Síly na Kohlschreibera prý neztratil

29. 6. 2012, 23:25
Aktuality 2
Den po výhře nad Španělem Rafaelem Nadalem vypadl Lukáš Rosol ve Wimbledonu ze čtyřhry. Spolu s Kazachem Michailem Kukuškinem prohráli s Američanem Jamesem Cerretanim a Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem v pěti setech 4-6 6-2 6-3 3-6 4-6.
Lukáš Rosol

"Naposledy jsme je v Bělehradu porazili dvakrát 6-1, a když jsme tady vedli 2:1 na sety, tak jsme to chtěli dohrát, ale bohužel," litoval Rosol. Strávil na dvorci tři hodiny a zápas dohrál po osmé večerní londýnského času. Jako problém to před sobotním zápasem 3. kola dvouhry neviděl. "Jsem v pohodě, cítím se fajn," řekl. 

Věří, že pětisetovým utkáním ve čtyřhře nevyplýtval síly před zápasem s Němcem Philippem Kohlschreiberem. "Při deblu jsme na kurtu čtyři a ani jsem se pořádně v tom chladu nezpotil. Nevadilo mi to," řekl Rosol. Doufá teď, že v duelu s 27. nasazeným soupeřem dobře začne. "To bude důležité, musím udržet dobrou úroveň hry," řekl.

Po šokující výhře nad Nadalem český hráč jen těžko usínal. Do postele se dostal v jednu po půlnoci, ale dlouho se v posteli převaloval. "Tělo bylo ráno docela dobrý, jen mi trochu chyběla energie. V poledne se mi chtělo spát, ale překonal jsem to."

Celý den byl o Rosola obrovský zájem. Každý chtěl vědět, kdo je ten ranař, který vyřadil hvězdu turnaje, a svěřenec Ctislava Doseděla neměl chvilku klidu. "Zájmu si užívám, ale malinko mi i vadí. Nemohl jsem se ani převléci a nachystat si věci, protože mě co tři metry někdo zastavoval a ptal se," řekl Rosol. "Bylo to příjemné ale i nepříjemné. Bylo toho strašně moc, ale je to součást tenisu," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
hatatytla
To je neskutečnej kolotoč, všude Rosol. Strašně bych mu přál, aby to vítězství pro něho znamenalo něco jako pro Soderlinga na RG 2009, že by naplno nastartoval svoji kariéru. Ovšem bojím se vystřízlivění už s Kohlschreibrem, jeho jednoručák Lukáši nadělá příliš velkou rotiku v mezihře.
Reagovat
a.magerova
Klíííd, vzpomeň na Rogera, ten taky v roce 2001 porazil nečekaně na centru Samprasa, další kolo sice hned vylítl s Henmanem, ale pak ... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist