Vekičová získala v Kuala Lumpur první titul

20. 4. 2014, 17:14
Aktuality 36
Teprve sedmnáctiletá Donna Vekičová na turnaji v Kuala Lumpur získala svůj premiérový titul na okruhu WTA. Chorvatka v napínavém finále po téměř třech hodinách udolala Dominiku Cibulkovou 5-7 7-5 7-6, když využila až šestý mečbol.
Profily hráčů
Donna Vekičová

Sedmnáctiletý tenisový talent Donna Vekičová avizovala odhodlání před dnešním duelem už po včerejším semifinále. "Říká se: do třetice všeho dobrého, ne?" smála se. Chorvatka se v Malajsii navzdory mladému věku probojovala do finále na okruhu WTA už potřetí a tentokrát poslední krok zvládla.

Ve finále v Kuala Lumpuru si Vekičová poradila s turnajovou jedničkou Dominikou Cibulkovou a slaví první titul na elitním okruhu. Ve finále favorizovanou Slovenku porazila po dramatickém průběhu a téměř tříhodinové bitvě 5-7 7-5 a 7-6.

Světová desítka Cibulková, finalistka letošního Australian Open, v Kuala Lumpuru zastavila v semifinále obhájkyni titulu Karolínu Plíškovou, ale na druhý letošní titul nakonec nedosáhla. Slovenka přitom vyhrála první set 7-5, druhý ale stejným poměrem prohrála.

V rozhodující sadě Cibulková předvedla úžasnou stíhací jízdu, když stáhla ztrátu 1-5 a odvrátila při ní pět mečbolů. Zápas nakonec rozhodoval tie-break, ve kterém se Vekičová dostala hned ze začátku do vedení a soupeřce už nedovolila ani vyrovnat. Mladá Chorvatka využila ve zkrácené hře druhý mečbol a vyhrála 7-4.

- WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch, 250.000 dolarů)
nedělní výsledek (20. 04. 2014)
Dvouhra - finále
Vekičová (7-Chorv.) - Cibulková (1-SR) 5-7 7-5 7-6(4)

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Máš rád tenis? LIKE! https://www.facebook.com/tenisovysvet
Reagovat
smazaný uživatel
Katka prohrala prvni set 5:7 :(
Reagovat
EllNino
a te´d hrozí prohra Marcinkevica vede ve 3. setu 6:5 ...a má servis
Reagovat
EllNino
neuvěřitelný -_- to bylo asi sakrů na konci 3. setu ...no nic, 1. a 3. set jako přes kopírák 3:1 -> 5:7 :/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mě strašně mrzí. :( Velká škoda ztraceného vedení 3:0 ve 3. setu a taky těch dvou nevyužitých brejkbolů za stavu 5:6. To byly nejspíš klíčové situace zápasu...

Katka má teď asi trochu nevyrovnané výkony. Nejdřív dá dva kanáry hráčce Top 100 a potom prohraje proti soupeřce, kterou by měla porážet (loni na turnajích ITF ji porazila dvakrát)... Je to škoda, protože jsem opravdu věřil, že Katka dneska vyhraje. Po takovém průběhu to mrzí ještě víc a Katka z toho bude asi hodně smutná. :( Ale je třeba se z toho oklepat a jít dál. Nic lepšího se v tuto chvíli dělat nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel katka vedení 3:0 neudržela to je ohromná škoda spíš by měla zkoušet kvalifikovat se na menší turnaje třeba na týden v Estorilu tam by byla i velká šance postoupit dál než ve Stuttgartu to by určitě vypadla v Prvním kola a až bude žebříčkově výš tak se snažit kvalifikovat se na velké turnaje potom už by byla v kvalifikaci nasazená a hlavně se kvalifikovat na grandslamy a na konci roku může být i v TOP 100
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je obrovská škoda.. :-((
Ještě takhle těsně.. Tak snad to vyjde příště.. :-))
Myslím, že i ty dva vyhraný zápasy jsou dobrý ale, i když to fakt zamrzí, když ta výhra byla blízko.. :-)
Tak snad fakt příště! :-))
Reagovat
tommr
pokud bude Katka prohrávat s hráčkama jako je Marcinkevica tak je úplně jedno kam se přihlásí, protože neuspěje nikde. Na první stovku to u ní zatím nevidím - ještě letos se tam určitě nedostane ... :(
Reagovat
dadaft
přijal bys pozvání na vyjížďku?
:-))
http://www.porsche-tennis.de/prod/pag/tennis.nsf/resources/header_sharapova1_1600/$file/header_sharapova1_1600.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě! :) Jinak tady je pěkná fotogalerie, jak Masha slavila svoje narozeniny. Hlavně v tom kroji jí to moc sluší... :)
http://www.wtatennis.com/photos/article/3777987/title/gallery-sharapovas-birthday-party
Reagovat
Titan
Nechápu posedlost tenisových webů (včetně tohoto) miniaturami fotek...:-))
http://postimg.org/gallery/24iumcrc/26bca21c/
Reagovat
dadaft
Marakkech, Morocco

doufám, že se Petra C. cítí dobře a že ji to půjde.
Meusburger není lehká soupeřka do 1K.
ale jinak ten los není špatný.
finále snů: Cetkovská - Hercog. ))

*******************************

Slovaksport se tento týden rozjel, od zítřka na všech třech kanálech WTA - Marakéš a Stuttgart.
OK bratia - palec nahoru. ))
Reagovat
tommr
škoda, že nezačali s vysíláním už dneska - Petra Cetkovská už skončila a příjdeme i o večerní zápas Wozniacki-Kanepi na kterej bych se velice rád podíval ...
Reagovat
Jan
39 devítiletá Husárová se obtěžovala, aby reprezentovala Slovensko ve 4hře a pro Cibulkovou, Hantuchovou a Rybárikovou to bylo na obtíž. Můžou se stydět.
Reagovat
Bob
Cibule pomeeeee. Nevyhrála si titul pomeeee. Je to hnus Cibule co?
Reagovat
tenista1
Tak Ti treba Ty krava, lebo reprezentovať vo Fedcupe si nechcela. Pozri sa do Čiech, obe ich hviezdy nastúpili a vyhrali svoje zápasy s oveľa ťažšími súperkami.
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace Donně k prvnímu titulu v kariéře! Myslím, že po takovém finále je ten pocit ještě krásnější. :)

Dneska se toho hrálo tolik, že jsem to skoro nestíhal sledovat... Nejprve jsem koukal na Aničku proti Simoně, potom na finále v Kuala Lumpuru a fotbal (Liverpool) souběžně. Musím říct, že Donna začala opravdu skvěle a nebojácně. Ve třetím gemu sice ještě nevyužila tři brejkboly, ale za stavu 2:2 už získala brejk a dostala se do vedení. Bohužel, hned v šestém gemu byl zápas za stavu 30-15 pro Donnu přerušen kvůli dešti. To mě docela mrzelo, protože Donna hrála fakt dobře... Takže jsem dokoukal zápas Liverpoolu a pak jsem se podíval, jestli už se v Malajsii zase hraje. Zjistil jsem, že už se dohrál 1. set a Donna ho prohrála 5:7. Takže jsem se zase díval od začátku druhé sady, jenže někdy na jejím začátku vypadl stream. Když jsem to po pár gemech nahodil, tak Donna měla k dobru brejk. Jenže stejně jako v 1. setu o něj přišla v osmém gemu a byly tam dva velmi sporné míče, které Dominice rozhodčí uznali jako dobré. V přímém přenosu mi to přišlo v obou případech jako aut a co se týče těch opakovaných záběrů, tak z nich jsem nebyl moc moudrý. Donna byla hodně nazlobená na umpirovou rozhodčí... Pořád ale nebylo nic ztraceno. Navíc Donna získala brejk za stavu 5:5 a šla podávat na zisk druhé sady. Dominika dlouho odolávala, ale nakonec Donna proměnila svůj čtvrtý setbol a vynutila si 3. set...
Reagovat
smazaný uživatel
V něm Donna začala hrát jako bohyně. První čtyři gemy sehrála naprosto fantasticky a ztratila v nich pouhé tři fiftýny (na podání ani jeden)! V té chvíli byla Donna jasně lepší hráčkou. Pak se Dominika začala trochu zvedat, přesto šla Donna za stavu 5:2 podávat na vítězství. V tom gemu zase vypadl stream, takže první dva mečboly jsem neviděl. Každopádně Donna měla celkem čtyři, ale bohužel žádný nevyužila. Dominika smazala první brejk a začala se rozjíždět. Za stavu 5:4 šla Donna podruhé servírovat na vítězství, ale tentokrát se k mečbolu nedostala. Když potom Dominika otočila vývoj 3. setu a Donna šla tentokrát podávat na záchranu v zápase, tak už jsem vážně nevěřil. Donna to však dokázala zvládnout a vynutila si tie-break. Říkal jsem si, že šance pořád žije... V tom tie-breaku zahrála Donna opět skvěle. Pátý mečbol sice ještě neproměnila, ale šestý už ano! :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/EPwGWh3U/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Po tom proměněném mečbolu a při rozhovoru po zápase byla Donna úplně kouzelná. :) Fakt mám obrovskou radost, že jí to vyšlo. Před turnajem jsem věřil, že by mohla být ve finále. Titul je naprostá fantazie. :) Donna předvedla v Kuala Lumpuru čtyřikrát obrat po prohraném 1. setu. To si myslím, že je docela rarita...

Zároveň tento úspěch Donnu katapultuje už na 65. místo (posun o 30 míst)! Musím říct, že od Miami hraje Donna naprosto skvěle a dělá mi obrovskou radost. :) Moc jí držím palce, aby to vydrželo. Když si vezmu, že jí teprve letos bude 18 let, tak tři finále a jeden titul na okruhu WTA je vynikající bilance! :)

Tady jsem pro zajímavost našel, co jsem psal o jejím prvním finále (kterého dosáhla na svém úplně prvním turnaji WTA!) předloni v Taškentu... Tehdy jsem Donnu viděl hrát úplně poprvé. :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/rumunka-beguova-ma-z-taskentu-prvni-titul-na-okruhu-wta-10860/
Reagovat
Nola
sa tu chovajú ako banda nevychovancov, česť výnimkám... kto vám dáva právo súdiť Dominiku, je to jej rozhodnutie,v minulosti reprezentovala vždy vzorne, Serena, Masha, Jankovic sú tiež krávy? fascinuje ma váš záujem o osud slovenskej reprezentácie, môj názor sa vám nebude páčiť, ja uprednostňujem individuálny úspech, pred tímovým... nie vždy to nutne vyjde..
gratulujem mladej chorvátke k titulu, nevychovancom, aby radšej venovali pozornosť postupu do finále českej reprezentácie
Reagovat
vibbi
já jsem každopádně ráda, že namistrovaná, arogantní cibule prohrála..to její pome i na debl soupeřky, to je napřsdržku. pro mě jedna z nejnesnesitelnějších hráček.
Reagovat
vibbi
bohužel je slovenské národnosti, takže chápu, že když napíšu, že je to slípka, tak si budete myslet, že ji nemám ráda kvůli národnosti, nicméně mě rozčiluje opravdu jen tato slečna.
Reagovat
UnrealTom
ježiš nás vůbec nezajímá slovenská reprezentace hrajete h.o.v.n.o roky a taky to tak zůstane, tak tu nepiš sračky, prostě jí nemáme rádi a máme na to právo si tu psát co chceme
Reagovat
smazaný uživatel
Ta cibulková je ale kráva vynechá fed cup kvůli turnaji 6.třídy který stejně nevyhraje. takže se v žebříčku neposune a kvůli ní slovenky sestoupí
Reagovat
Frick
Tak co bysme zato dali, kdyby Praha aspoň měla tu 250k :-(

Nicméně je fakt, že sparta Prague Open bude mít (když odmyslim Cibulu) lepší zastoupení...
Reagovat
smazaný uživatel
jo je škoda že se v ČR Nekoná žádný velký turnaj.máme skvělé tenisty ale stejně se tu nic nehraje dokonce i v Uzbekistánu, Maroku a Kolumbii se hraje 280k
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Ti tak! Donně moc gratuluju :)
Reagovat
tenista1
Hanba Ti, už sa preber, si taká namzslená trúba
Reagovat
Fandina
Dneska jsem to neviděla, ale viděla jsem hrát Donnu proti Kristýně Plíšce a tam hrála dva sety agresivně a odvážně, přitom Týna hrála také dobře. Gratuluji k titulu.
Reagovat
Frick
je za krávu!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre jej tak
Reagovat
smazaný uživatel
preco by mala byt za kravu ? nemusi sa jej vydarit kazdy zapas..

Ked Kvitova vypadla v 1.kole AO tak vtedy bola ona za kravu.
Reagovat
smazaný uživatel
preco by mala byt za kravu ? nemusi sa jej vydarit kazdy zapas..

Ked Kvitova vypadla v 1.kole AO tak vtedy bola ona za kravu.
Reagovat
tenista1
preto je krava, lebo odmietla hrať Fedcup, a chcela zbierať body
Reagovat
smazaný uživatel
skor to bolo rozhodnutie Liptaka aby nehrala. Hantuchova tiez nehrala a pritom nebola ani na ziadnom turnaji a to uz nevadi nikomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hahah, ta zavist nekterych ubohych Cechoslovaku je do nebe volajici.. pravidelne se sem chodim bavit uz roky a uroven diskuze pravidelne stejny bullshit. Pomlouvani a zaujata zavistiva kritika, toto jsou hlani atributy techto dvou narodu..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist