Venus: Chci se stále zlepšovat, stoupat žebříčkem a vyhrávat velké trofeje

26. 12. 2015, 09:47
Aktuality 23
Venus Williamsové bylo v sezoně 2015 uděleno ocenění za návrat roku. Ve svých 35 letech je Američanka nejstarší hráčkou v elitní desítce od roku 1995, kdy v ní byla tehdy 38letá Martina Navrátilová. Světová sedmička vyhrála letos celkem 3 turnaje a již za dva týdny vstoupí v Aucklandu do sezony 2016.
Profily hráčů
Venus Williamsová (©Getty Images)

Venus letos dobyla turnaje v Aucklandu, Wuhanu a na závěr sezony zvítězila i na premiérovém ročníku WTA Elite Trophy v čínské Zhuhai. Díky vyrovnaným výkonům se v sezoně 2015 vrátila do Top 10, kde jí aktuálně patří sedmá příčka.

"Být zpátky v Top 10 je skvělý počin, všichni tenisté chtějí být součástí nejlepší desítky. Mám z toho radost, ale mám stále chuť hrát a dokázat ještě něco víc," řekla Williamsová. "Odehrála jsem toho už hodně, mám spoustu zkušeností a jsem ráda, že se mi daří, ale jsem k sobě dost náročná a stále toho od sebe hodně očekávám."

"Chci se stále zlepšovat, stoupat v žebříčku a vyhrávat velké turnaje. To je důvod, proč tenis hraju, chci soutěžit o velké trofeje," přiznala pětatřicetiletá Američanka.

Za dva týdny čeká Venus v Aucklandu první turnaj sezony 2016, kde bude obhajovat vítězství z letošního roku. V polovině ledna ji pak stejně jako ostatní tenisty ze světové špičky čeká Australian Open. V Melbourne bude obhajovat čtvrtfinále, v němž vloni nestačila na krajanku Madison Keysovou.

"V této fázi už je to spíše o využívání zkušeností. Člověk musí hrát chytře, vycházet z toho, co už zažil, ale i přesto musí hrát agresivně a nenechat soupeře diktovat hru. Já mám tu agresivitu vrozenou a do každého míče se snažím jít naplno. Ne vždy je to ale to nejlepší řešení, což už sama dobře vím."

"Někdy musí člověk situaci vyhodnotit jinak a zahrát míč technicky nebo pomalu. V tom je ten klíč, člověk se musí správně rozhodnout v ten daný okamžik, nikdo jiný to za něj neudělá, je to jenom na něm a jen na něm záleží, jak to dopadne."

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

23
Přidat komentář
Soptik
proč se radši nevdá a nemá děti? Je snad lesba či co? Si myslí že tu bude votravovat, ať se vrátí do hrobu!
Reagovat
smazaný uživatel
pak že trolové jsou tupí, ne, oni všechna ta moudra znají, v teoretické rovině, ale z nějakého důvodu se je snaží místo na sebe aplikovat na jiné...
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodně hrát ,aby byla někde kolem 50ky,nebude.Ve finále Elite trophy proti Káje Pl. ale ukázala ,jakou Dámou současného tenisu je.Takové dámy pod svoji úroveň nechodí a stejně jako Jágr vědí,co pro to musí dělat a obětovat .Takže jediný otazník? Motivace.
Reagovat
EllNino
Jediným otazníkem je zdraví, motivaci má celkem velkou, nevyhrává turnaje jako na běžicím pásu po vzoru Sestry ...pokud jí syndrom dovolí plně se připravovat, klidně může grandslam vyhrát
Reagovat
smazaný uživatel
jasně zdraví, ale i tohle je o zkušenosti,jak se připravovat a regenerovat a stravovat se."Často zraněným " často kondiční příprava za tou tenisovou zaostává
Reagovat
VlS
No, pokud máš nějakou chronickou nemoc, jakou Vee má ( nějaká porucha autoimunity), tak to neovlivníš ani zkušenostmi.
Reagovat
adalv87
Ta bude ted zas klesat,povedla se ji jedna sezona,tak jako Bouchardové v sezoně 2014,tod vše,na Top 10 nemá aby se ta udržela,musela by mít stabilní výkon a díky obhajobě bodu ,kterých má dost na tento rok,neveřím vzestup a naštěstí sestup do pater kam patří,totéž se obávám u Karolíny
Reagovat
COMEON
ty si mimo
Reagovat
EllNino
Venus se povedla jedna sezona ? o.O
Reagovat
PetaM
Jenže Venus je asi o sto tisíc let starší, než rozmazlená Genie ... Takže má v hlavě pořádek.
Reagovat
VlS
Vee už nic dokazovat nemusí, všechno už dokázala, ta už se může v klidu jen bavit.
Reagovat
marekv
nechci bejt primarne dalsi kopac do adalva, ale nemuze byt snad vetsi rozdil mezi hrackou, ktera se dlouhe roky drzi v zebricku, z toho spoustu let na spici a hloupulinkou sezonni hvezdickou, ktera jak rychle privala, tak rychle odvala...
Reagovat
FulnekUltras
na rozdíl od její prapodivně stárnoucí mladší sestry tak nějak už na první pohled... ;)
Hodně úspěchů a přepisů tenisových dějin i v roce 2016 !!!!!
Reagovat
VlS
No, tak teda hodně štěstí babi.
Reagovat
smazaný uživatel
plany narocne a smele, ale nikdo nejde na kurt prohrat, jen at do toho jeste slapne! Ovsem - kralovstvi i kone za ten vek.. ;-)
Reagovat
VlS
Jóóó, mít tak koně. Nebo mít království? Jakže to ten Ríša tenkrát handloval? Možná tedy ten věk? Já ti nevím Sojka, asi si nechám co, co jsem si zasloužil :-)
Reagovat
Mayo
Bodaj by vyhrala nejaký GS Venuska ale dáva tomu tak 1% .
Reagovat
Vojtiik
obligátné forehandovo 1%? .. tak to už má skoro v kapse :)))
Reagovat
FulnekUltras
v Aucklandu to doufám jenom začne... ;)
Reagovat
Cico93
https://twitter.com/geniebouchard/status/680431901316923392
Reagovat
smazaný uživatel
Venus je obdivuhodná.
Reagovat
Kozoroh
http://eurosport.onet.pl/tenis/atp/58-ankieta-pap-novak-djokovic-najlepszym-sportowcem-europy-2015-roku/0bl3lh

Novak toto ocenění získal i v roce 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
a co z toho?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist