Plíšková životní titul nezískala. WTA Elite Trophy v Zhuhai vyhrála po boji Venus

8. 11. 2015, 10:11
Aktuality 194
WTA ELITE TROPHY - Premiérový ročník WTA Elite Trophy - malého Turnaje mistryň - vyhrála jeho nejstarší účastnice Venus Williamsová. Pětatřicetiletá Američanka ve finále zdolala po více než dvou hodinách Karolínu Plíškovou, která byla v boji o svou nejcennější trofej vyrovnanou soupeřkou, ale nevyužila šance v klíčových okamžicích.
V. Williamsová a Kar. Plíšková

Karolína Plíšková zakončila svou dosud nejlepší sezonu, během které sice znovu neprolomila brány třetího kola grandslamových turnajů, ale poprvé se ocitla v Top 10 světového žebříčku, na prvním ročníku WTA Elite Trophy pro jedenáct nejlepších tenistek, které se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň do Singapuru.

Třiadvacetiletá Češka v čínském Zhuhai postoupila přes Jelenu Jankovičovou, Saru Erraniovou a Jelinu Svitolinovou až do finále finále, v němž dnes svedla první vzájemný souboj s bývalou světovou jedničkou a sedminásobnou grandslamovou šampionkou Venus Williamsovou. S o třináct let starší Američankou odehrála vyrovnaný duel, přesto po dvou hodinách a pěti minutách prohrála 0-2 na sety.

V zápase plném ostrých výměn od základní čáry dokázala Plíšková v prvním setu srovnat z 1-4 na 4-4 a v jedenácté hře měla brejkbol. Ale nevyužila ho, v dalším gamu přišla podruhé o servis a tím i o set.

Ve druhé sadě rodačka z Loun vedla 4-2, ale tentokrát náskok neudržela zase ona. Rozhodnout musel až tie-break. Plíšková šla do vedení 3-1 a za stavu 5-4 měla k dobru dva servisy. I když udržela jen jeden, měla setbol. Zkusila ho proměnit křížným vítězným forhendem, o pár milimetrů ale minula lajnu. Williamsová pak využila hned svůj první mečbol, když českou hráčku úspěšně prohodila.

"Venus hrála neuvěřitelně, a i když jsem to nedotáhla, tak jsem na sebe pyšná. Hrála jsem tady výborně a mám za sebou skvělý týden," řekla Plíšková při vyhlášení. "Karolína si taky zasloužila vyhrát. Měla jsem na konci jen více štěstí," ocenila majitelka nyní již 48 singlových trofejí Williamsová českou naději.

Plíšková letos hrála šesté finále, ale titul získala jen v květnu v Praze. Stejně jako v Zhuhai dopadla také v Sydney, Dubaji, Birminghamu a Stanfordu. Po dnešku má finálovou bilanci 4-8, když všechny tituly slavila na menších podnicích WTA International s dotací 250.000 dolarů (Kuala Lumpur, Soul, Linec a Praha).


Díky účasti ve finále ukončí Plíšková životní sezonu na 11. místě žebříčku WTA, Američanka se vrátí po čtyřech letech do desítky a nově bude sedmá.

Z Číny se Plíšková rychle přesune do Prahy, kde se připojí k českému týmu, který příští víkend čeká finále Fed Cupu proti Ruskám.

• WTA ELITE TROPHY - ZHUHAI 2015 •
Čína, tv. povrch, 2.150.000 dolarů
nedělní výsledky (08. 11. 2015)
• Dvouhra - finále •
V. Williamsová (1-USA) - Kar. Plíšková (3-ČR) 7-5 7-6(6)
• Čtyřhra - finále •
Chen Liang/Yafan Wang (4-Čína) - Medinaová/Parraová (2-Šp.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

194
Přidat komentář
bIbec
Ta Bára Krejčíková je fakt strašný jelito. Myslím, že byla 2 brejky nahoře a nakonec ten 1. set stejnak pohnojila. Katastrofa.
Reagovat
tommr
a vypadá to, že ve druhým setu se na to už úplně vybodla ... :(
Reagovat
Frick
Šlendrián jak prase. Nejsou schopni vyvýšit kameru o nějaký další 2-3m, aby páska sítě nebyla na stejný úrovni se servis-line + navíc ta šílená světlá barva kurtu, která nedostatečně kontrastuje jak s lajnama, tak s tenisákem.
Reagovat
Fandina
OT ... Krejčikova Kozlova právě v Limoges 1:1 v prvním setu. Báro pojĎ!!!
Reagovat
slacker
FAndino zmiz!!!
Reagovat
Fandina
ubožák
Reagovat
Fandina
http://www.sportovninoviny.cz/tenis/zpravy/tenistky-mely-na-zacatku-finaloveho-tydne-perny-den/1279382
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennisforum.com/12-general-messages/891506-race-2016-rio-olympics-after-zhuhai.html
Reagovat
adalv87
koukal jsem ale to se hodně změní :-)
Reagovat
tommr
změny ještě určitě budou, ale nebudou už nějak zásadní, protože je odehrána víc než polovina kvalifikace ...
Z našich už mají prakticky jistou nominaci Petra Kvitová, Karolína Plíšková a Lucka Šafářová. O čtvrtý místo si to v příštím roce s největší pravděpodobností rozdají Bára Strýcová a Denisa Allertová ...
Reagovat
adalv87
co to Limoges,kdo tam hraje Kája nebo Kristýna,díky :-)
Reagovat
tommr
v Limoges hraje Kristýna, ale moc nadějně to s ní nevidím, protože do prvního kola vyfasovala hodně těžkou soupeřku (Schiavone) ...
Karolína se už ode dneška připravuje na finále FC proti Rusku ...
Reagovat
adalv87
ok,díky já si to myslel,asi na třech stránkách je psaná Karolína :-)
Reagovat
tommr
lidi si je holt pletou ... :)
Reagovat
adalv87
tj no,ale bohužel by to měli mít v pořádku,když se podle toho všichni řídí-vetšinou
Reagovat
VlS
No, tak tady vidíš, že ne všechno na webu je pravda. U chlapů mají chyby výjimečně, u holek často. Trochu přesnější je tennis4wta.com.
Už jsem jim to psal, většinou ba upozornění reaguje. ( stejně jako chybějící Flavia a Petra)
Reagovat
VlS
Due to a bug this morning, some players disappeared from the WTA section.
It should be ok by now. The mismatch between the Pliskova sisters is fixed too.

Thanks for reporting !
Reagovat
slacker
thanks for warm bonzing
Reagovat
tommr
a žebříček k 9.11 je konečné pořadí hráček v sezóně 2015 ...
Znamená to mj. i to, že výsledky z ET byly započteny ještě do sezóny 2015 a nebudou tudíž zahrnuty do Race 2016 jak tady pár lidí mylně tvrdilo. Race 2016 začíná až tento týden turnajem v Limoges ...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ty zmatky ohledně Race 2016 tady byly vyvolaný tím, že live-tennis.eu, kterým se tady někteří řídí, v něm WTA Elite 2015 (chybně) zařazen měl.
Reagovat
slacker
to vime davno i bez tebe ze ET je zapocitan do sezony 2015. Prestan si hrat na "odbornika" kterym nejsi a nikdy nebudes
Reagovat
tommr
neotravuj demente ... :(
Reagovat
slacker
odpluj kriple
Reagovat
smazaný uživatel
Klasicke setkani dvou myslenkovych proudu...ktere vyvolava tzv. dlouhodobou stepnou reakci.
...na jedne strane tady mame krasny priklad existencionalniho postmoderniho pesimismu s davkou nefalsovaneho rokokoveho jistotismu.
(doporucuji par odbornych praci sojky na tema tommrovka, za zminku stoji urcite i pohledy postmoderniho gulbisty gigina)

...a na druhe strane predstavitel anarchisticko-narodniho konformniho dekadentniho kriticismu, coz je tedy celkem supa.
(rekl bych, ze tu dost chybi, na tohle tema nejaka slusna "odborna literatura", dokonce i profesor Janekda, celkem slusna kapacita, pokud se jedna o smery dekadentni...tape, ale neni sam, nekteri se nam dokonce domnivaji, jako napriklad Doktor Blixa, ze zde jde o tzv. subkulturni jev post socialniho dadaismu ze silnym vlivem anarchistickeho marxismu, to napriklad takovy doktor muzikologie Jaba-du, jehoz rodine koreny sahaji do nedalekeho Somalska se odvazil ve sve kratinke praci "Um eine unabhängige faulpelz", ktera vysla ve Vidni tehoz roku o nakladu dva kusy, nazvat praci Slackera vyznamnym objevem 21.stoleti, ktere nema obdoby, nebot cituji doktora, jeho ultimatni vulgarni solipsismus je jasnou odpovedi na tzv. neorokokovy solipsismus, kde prave radi tommra...ne jeden ctenar se ovsem nemuze ubranit dojmu, ze solipsismus je castym resenim doktora Jaba-du, ikdyz napriklad inzenyr Vls oznacil praci "Unnatürliche perversität extreme solipsist", (ktera je take znama mezi kruhem badatelu pod zkracenym heslem "Warum?") za genialni, ikdyz hlavni predstavitel Frick zrejmne zustane dost osamocen...a asi moc stoupencu to nepojme...
Reagovat
smazaný uživatel
Za se be mohu snad jen dodat, ze se pouze muzeme tesit na dalsi praci doktora Jaba-du, kterou pripravuje pod pracovnim nazvem... "Abhängig Einzelgänger"... ve ktere vlastne chce tyto ukazy dostat do jednoho Solipsistickeho proudu...coz by byl primo majstrstyk, ikdyz v Basileji by si ksandu mohl ustrihnout...riziko tu je, a ne male. Pokud se mu to povede, pravdepodobne jeho chystana konference, kde tohle mistrovske dilko ma prezentovat, muuuze klidne predcit slavny den, kdy Albert predstavil teorii relativity.

Dale je nutno dodat, ze svet TP, kdyz tak se cte ty prispevky... uplne vpohode nahrazuje vsechny omamne latky... myslim, ze matky by mely zapremyslet, pokud jejich jedinci budou chtit sejit na stastne kokajnove scesti, ze jim to mohou nahradit ctenim TP...vedlejsi ucinky jsou sice drasticke, ale milovane dite prezije;)
Reagovat
blixa
:D :D :D
Reagovat
VlS
Jen pro tvou informaci, právě ty práce překládám do jazyků Lakota a Shayen. Chlapci náčelníci se dohodli, že si dnešní americká administrace nezaslouží nic než nový Little Big Horn, Ale protože 7. kavalerie už nepoužívá koně a je mechanizovaná, nevěří síle kouzel šamanů ( následovníků Tatanky Yotanky) a potřebují nalézt silnější kouzlo. Upozornil jsem je, že nebyl jen Little Big Horn a že by neměli zapomínat na Sand Kreek, Wachitu a Wounded Knee, ale prý bude řada dobrých dnů na smrt a nemohou vykouřit s bílým mužem dýmku míru, protože ministerstvo zdravotnictví varuje před neblahými důsledky kouření tabáku. Tak nevím. Popsat Frickův daňový syndrom v dialektu severních Shayenů je fakt fuška, protože jejich slovo nemá přímej ekvivalent pro slovo daň. Při výkladu opisu vždy skončíme u výrazu fšechnofučvitrvkase, což znamena něco hako " velký zloděj sežral, na co přišel.
Reagovat
blixa
Voe ! Zrovna večeřím a poprskal jsem si monitor !!! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že doktor Jabadu bude po dnešku lehce zaneprázdněn. Jelikož se mu na stole nejspíš objevila tématická studie, a připravuje nějaký odborný výklad >

http://sport.aktualne.cz/v-rusku-se-systematicky-dopuje-tvrdi-zprava-svetove-antidopi/r~97645d5a86ed11e5b286002590604f2e/
Reagovat
VlS
No, myslím, že těch zaneprázdněnejch bude východním směrem přibývat geometrickou řadou :-((
Reagovat
slacker
Ty 2 kusy jsou jen rezervovany pro Statni khnihovnu, dalsich 98 vytisku rozeslanych postou znamym se vratilo postou adresat nezastizen.
Reagovat
mrafe
Já jsem se Tommra ptala, a já se za žádného odborníka přes žebříčky nepovažuji, a Tommr mi odpověděl správně. Tak do něj pořád nehuč.

Od: mrafe Re: Tommr
to je jí ale už počítá do race 2016? Takže, alespoň nějaká náplast.
[ Reagovat ]
06.11.2015 14:42Od: tommr
body získaný na ET se ještě započítávají do této sezóny. Hráčky je ale budou mít na kontě až do samýho konce příští sezóny a odečtou se jim až těsně před příštím TM ... :)

PS. Pánové prosím Vás nemmůžete se titulovat jinak. Děkuji
Reagovat
slacker
Ja a nejen ja jsme ho uz "nachytali" letos pri tolika zebrickovych chybach ze by na to pomalu nestacily obe ruce, ta posledni kdy nevedel jestli Lucka bude pred Kerbervou kdy maji stejne bodu.
No a pokud jde o ET a race 2016 tak to musela byt fakt velka "expertyza".
Nakonec mi dovol se ke zlym lidem chovat zle.
Reagovat
mrafe
Já ti ani Tommrovi v žádném případě nechci přikazovat jak se máte chovat, na to jsou tady jiní. Jenom jsem Vás chtěla poprosit, kdyby jste vynechali to milé oslovení ;-)))
Reagovat
d@ve
Tak dle live-tennis.eu z TOP10 vypadly hned 3 hráčky.. :D Vědí snad něco, co my ne??

http://live-tennis.eu/wta-live-ranking
1. Serena Williams 9945
2. Simona Halep 6060
3. Garbine Muguruza 5200
4. Maria Sharapova 5011
5. Agnieszka Radwanska 4500
6. Lucie Safarova 3590 +3
7. Angelique Kerber 3590 +3
8. Karolina Pliskova 3285 +3
9. Timea Bacsinszky 3133 +3
10.Carla Suarez Navarro 3090 +3
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš v tom mají jako obvykle bordel :-)
Reagovat
tommr
chápu, že s Pennettou se už nepočítá i když ještě oficiálně kariéru neukončila, ale Petra Kvitová a Venus Williams snad ještě skončit v úmyslu nemají ...
Reagovat
adalv87
mají v tom asi fakt bordel,protože podle WTA tam jsou :-)
Reagovat
George_Renel
Už jsem Philipovi psal. Většinou na připomínky reaguje rychle.
Reagovat
adalv87
já mu psal ráno,zatím jak visíš nic nového na stránkách není :-)
Reagovat
VlS
On většinou reaguje až večer, asi to má napůl jako hoby.
Reagovat
adalv87
nevadi :-) ale takovej bordel jako tam má dnes dlouho nebyl,jak to je hraje v Limoges Kajá nebo Kristýna??
Reagovat
slacker
ja mu nepsal a psat nebudu, jeho stranky ignorujte
Reagovat
George_Renel
Asi už má taky po sezóně :-).
Reagovat
d@ve
Opraveno. ;) Tedy kromě Karolíny/Kristýny (Limoges)..
Reagovat
George_Renel
Jj. Taky mi dal vědět. :-)
Reagovat
d@ve
Opravena i chyba o Karolíně v Limoges..
Reagovat
smazaný uživatel
Jen pro neznalce, co znamená to plus 3? Neměly by být započítán jen stejný počet turnajů?
Reagovat
d@ve
Tzn. "moved" - pohyb/postup v žebříčku. ;)
Tím, že jim 3 hráčky vypadly, tak logicky níže postavené vystoupaly vzhůru. :)
Reagovat
VlS
+\- znamenají posun v rankingu, s počtem turnajů to nemá souvislost. Nejpřesnější čísla bývají na stránkách WTA, ale není to live.
Reagovat
Fandina
OT ... fotka z ITF v Nantes, kde se hrálo české finále čtyřhry, Siniaková, Voráčová - Kunčíková, Stuchlá, které ho vyhrály ve dvou setech.

http://3.bp.blogspot.com/-z-YAQU6150g/Vj_U8eizTdI/AAAAAAAAFkw/LzvPj9HSU_Y/s1600/DSC01751.JPG
Reagovat
Fandina
OT ... v Blavě se kromě challengeru kluků hraje také holčičí ITF. Andrejka Hlaváčková a další naše holčiny.
http://tennisslovakopen.sk/fileadmin/user_upload/2015/MDS.pdf
Reagovat
Fandina
Vondroušová, Pantůčková, Muchová, Voráčová, Malečková, Borecká
Reagovat
smazaný uživatel
úžasné končit sezónu v top 10 :-) Gratulace. Senzační výkonnost na takový věk. Mláďata, učte se!
Reagovat
Jabadu
:D:D:D

https://www.facebook.com/czechfedcupteam/?fref=nf
Reagovat
smazaný uživatel
Kája zřejmě zaskakuje za ségru v Limoges :D
http://www.livesport.cz/zapas/KA054fCs/#prehled-zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
To by byla asi taky jediná šance, jak ten zápas může Kristýna vyhrát.
Reagovat
FulnekUltras
Prohrát až ve finále TM-B po takovém boji s momentálně (již od USO) za normálních okolností (!) nejlepší tenistkou světa není žádná ostuda, naopak další velký úspěch českého sportu.
Venus potvrdila stále vysokou motivaci a zaslouženě se vrací do top10 - o to větší škoda, že skutečné maximum svého tenisového umění nemohla předvést už v NY... ;(
Uvidíme, zda Kája dostane příležitost i ve druhém dnu pražského finále FC s Ruskem, ale radši bych dal přednost opaku... ;)
Reagovat
misa
Ta první věta je mimo. Hrála Venus na TM? Garbine ve Wuhanu zdolala jen díky zranění.

"Uvidíme, zda Kája dostane příležitost i ve druhém dnu pražského finále FC s Ruskem" Čekáš, že bude hrát v sobotu nebo po rvním dnu to bude 1-1? Moc bych na její hlavu za stavu 1-2, 2-1 nespoléhal.
Reagovat
FulnekUltras
Pro účast na TM se prostě počítalo delší období, než jen od letošního září - ale jsem přesvědčen, že v Singapuru mohla VW klidně i vyhrát, stejně jako několik dalších účastnic "Béčka". Ani tu Garbine bych proti ní tolik nepřeceňoval...

V Praze doufám, že průběh bude hladký ;), a tudíž Káju nebude třeba posílat na kurt...
Reagovat
misa
Vyhrát mohla, šest hráček získalo ve skupinách po jedné výhře. Garbine i Aga měly lepší podzim než Venus.
Reagovat
FulnekUltras
V jejich vzájemných zápasech na velkém turnaji bych přesto mírně favorizoval VW...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jak kde. Myslím, že na tom lepidle v Singapuru by Aga Venuši uvracela..
Reagovat
FulnekUltras
No zápas by to byl určitě taky zajímavý... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Madison Keys mi v rámci "#askmadi" odpověděla na otázku, hustý. :D
Reagovat
misa
:-) A jakou?
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli by chtěla být neviditelná nebo umět létat... Odpověděla umět létat... Nic blbějšího mě nenapadlo. :D
Reagovat
misa
Mohla ses zeptat, jestli obdivuje Petru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš něco jako "Jaká je tvoje nejoblíbenější tenistka na okruhu a proč právě Petra?" :-)
Reagovat
misa
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že se Karolína nedostala do top 10. Teď jestli Frick sežene těch dalších 250k, tak bude muset v Praze hrát i Lucka. Sice jde jen o 1 zápas, ale i tak by bylo lepší před Madridem odpočívat v pohodlí domova (moře, teplé počasí).
Reagovat
misa
Myslíš Řecko nebo MC? :)
Reagovat
smazaný uživatel
MC samozřejmě. Stěhování do Řecka bych jí z ekonomického hlediska nedoporučoval :)
Reagovat
mrafe
To můžeš být klidný Fricek nesežene, ani zlámanou grešli. :D
Reagovat
misa
Lucka nakonec končí sezonu na 9. místě. Po French Open by to mohlo být trochu zklamání, měla nakročeno k mnohem lepšímu postavení. Bohužel už potom nedokázala na žádném turnaji zopakovat vynikající výkony z Paříže a s končícím létem přišly velké problémy se zraněním/nemocí. Že i tak dokázala vyhrát jeden zápas na TM a zakončit rok v elitní desítce je pěkné a povzbuzující do roku 2016.

Karolína končí rok jednu příčku za top 10 a pokud zahraje dobře na grandslamech a PM, má určitě velkou šanci taky na desítku. Bilance ve finálových zápasech je u ní ale dost špatná. Finále FC asi stráví na lavičce, pokud bude hrát příští rok dobře, měla by už dostat víc šancí. Lucka nebo Petra nebudou hrát navždy.

V top 10 jsou hráčky staré 33, 34 a 35 let, což je hodně zvláštní. Mladé to nebaví nebo se nemůžou prosadit? Souhlasím s názorem PetryFans ohledně ET - zbytečný turnaj, který jen snižuje prestiž TM. Plno hráček nepřijelo, některé měly zdravotní problémy a jeho vítězka přeskočila v žebříčku tři účastnice TM. Absurdní situace.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucce se kromě FO ještě celkem slušně povedl Wimbledon, byť to nebylo tak úžasný, jako loni, a NH. Pak bohužel přišly ty zdravotní trable, mohlo to být ještě o něco lepší.

Kája, pokud se otrká a popasuje se s atmosférou Fed Cupu, by v něm jednou mohla právě tu Lucku nahradit. Petru ne, s ní jsou skoro stejně staré.

S ET máte pravdu oba, to je naprosto zbytečný turnaj.
Reagovat
misa
Wimbledon a NH byly vybojované spíš silou vůle než dobrou hrou jako třeba Dauhá nebo French Open, ale výsledky to jsou slušné. Ve Fed Cupu jsem uvažoval nad Luckou, ale nechtěl jsem tenhle smutný fakt napsat přímo :) Uvidíme, jaká bude forma a zdraví všech tenistek.
Reagovat
lars
ET nahrazuje turnaj sampionek . A mel letos lepsi uroven nez ten drivejsi TS
asi jediny Karlik na ET nemel letosni titul z nejakeho turnaje
Venus byla 1. nahradnici na TM tak,ze k preskoceni mela blizko
Reagovat
misa
No a co? TM má být díky skupinovému formátu jedinečný turnaj. Muži žádnou takovou akci nemají, ATP si je dobře vědoma prestiže TM.
Reagovat
lars
muzi maji delsi sezonu. tak ze by mely min casu na odpocinek mezi tenis . sezonami
Reagovat
misa
A co třeba turnaj pro nejlepších 16 tenistek, které na žádném gs. nepřešly osmifinále? :)
Reagovat
lars
nojo vadi Ti ze Karol ziskala 440b za ET a Tvoje Lucka jenom asi 370b za TM :))
jo kdyby Lucka hrala ET to by byla od Tebe jina :)
Reagovat
misa
Kdyby byla Lucka moje, tak bych už žádné turnaje neřešil :) A ten důvod, co jsi napsal, není pravdivý.
Reagovat
blixa
Turnaj šampionek v Bulharsku byl takovej podivnej, ale ET byl podle mě v pohodě, kvalitně zajištěnej, kvalitní hráčky (že některé na konci sezony vynechaly je pochopitelné). Nechápu, proč by měl být zbytečnej.
Reagovat
VlS
Nemám s tím formátem žádnej problém, jen bych Číňanům zaraziĺ tu WC pro Sasanku Kopečkovou Velehorskou.
Reagovat
tommr
to je vcelku pochopitelná úlitba za to, že ten turnaj pořádají. S tím se budeme muset smířit ledaže by se našel někdo jinej kdo by sehnal tolik prachů a nic za to nechtěl ... :)
Reagovat
VlS
Ale jo, ale mám s WC problém
Reagovat
FulnekUltras
to chce suchou latrínu za barákem... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda těch koncovek. Takže Karolína je nadále ve finále "spolehlivá" v tom, že jako favoritka vyhrává a jako outsiderka prohrává.
Reagovat
lars
mate nekdo zaznam toho zapasu
ten co je na youtube neni asi cely neni tam cely 7. game 2.setu
dik
Reagovat
lars
je to asi cely
Reagovat
tommr
pokračuje ve špatných výkonech z poslední doby a jako nasazená jednička v kvalifikaci v Limoges nezvládla zápas proti průměrný Venezualance ... :(
V Limoges si tak z našich zahrajou jen Katka Siniaková a Kristýna Plíšková ...
Reagovat
EllNino
ještě se může dostat jako LL, protože byla 1. nasazená :)
Reagovat
milik254
ono to je už poslední kolo kvalifikace?
Reagovat
EllNino
ano, Bára totiž měla volný los v 1. kole ..
Reagovat
smazaný uživatel
Bára má jistý místo LL za Kimiko Date-Krumm, která se odhlásila a bude hrát proti Caroline Garcia. :)
Reagovat
EllNino
tak to se má čím chlubit :D :D
Reagovat
tommr
a to už je jistý? Vždyt kvalifikace ještě neskončila ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle ČS=TS jo, navíc Bára je první nasazená v kvaldě... :)
Reagovat
EllNino
to je fakt, můžou to pak teprv losovat, kam kvalifikanti pujdou :)
Reagovat
tommr
tak nakonec Bára skutečně bude v Limoges hrát jako LL ale za soupeřku nebude mít Garciu nýbrž ukrajinskou kvalifikantku Kozlovou. Při její současný formě je to ale stejně jedno, protože přes první kolo tak jako tak nepřeleze ... :)
Reagovat
Fandina
"Karolína si taky zasloužila vyhrát. Měla jsem na konci jen více štěstí," ocenila majitelka nyní již 48 singlových trofejí Williamsová českou naději.
Hezké od Venus.
Reagovat
blixa
Káje prostě chybí kousek toho pokakanýho štěstíčka. Jednak ve finále zatím vždy narazila na soupeřku hrající svůj top tenis, jednak i v rozhodujících chvílích jí štěstí moc nepřeje. No nic, snad se to příští sezonu zlomí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, je důležité, že se Kája ve finále nesesype proti slabší soupeřce. Zatím měla ve finále vždy výborně hrající soupeřky s většími zkušenostmi. Každopádně letošní rok je slibný začátek pro další roky. Kája má určitě na velké tituly. :)
Reagovat
turista
Je to tak. Škoda že Karolína prohrála. Venus měla prostě štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká škoda pro Káju, určitě ji to hodně mrzí, stihla jsem až tiebreak a na Supertennise to bylo samé Mamma mia, byl to fakt hodně velkej boj s Venus, který skončil vítězstvím Američanky, to je smůla, snad to Káju nepoloží a naopak se na novou sezonu připraví tak, aby předváděla takovéto kvalitní výkony, má na to :))
Reagovat
VlS
cestoval jsem a bohužel jsem zápas neviděl. Moc jsem ti to přál, ale není se za co stydět, prohrát s Venus tak těsně, to je stejně super výsledek. Příště ji už dáš.
Reagovat
Frick
Tennisforum?
Reagovat
adalv87
jo
Reagovat
smazaný uživatel
jede
Reagovat
Frick
Se z globálu to finále musí brát pozitivně a před týdnem bychom ho brali všema 10....

Tak uvidíme, co přinese příští rok. Prolímá Kája ty své dva strašáky v podobě nezdarů na GS a ve finále velách turnajů? Nebo tato sezóna byla nad její možnosti a usadí se někde kolem 16. - 30. místa? Nebo taky oboje najednou? Že tedy celkově se jí bude dařit méně, ale 3. kolo na GS i finále velkého turnaje prolomí? I to je možné.
Reagovat
Frick
No asi nejméně se (obecný) český fanoušek může zlobit na Lucku, která jedno finále vyhrála, ve jednom prohrála s Petrou a v jednom podlehla Sersně, kterou by zřejmě v tu chvíli neporazila ani žádná hráčka.

V případě Petry asi trochu mohou jít výčitky na TM, v případě Káji na ty tři ve druhé půlce sezóny a Denisa asi taky nemusela dostat takový šílený výprask.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká škoda Karolínko,
že jsi vavřín nezískala,
ten chlapák ohavný černý,
rozhodně byl k poražení.

V rozhodujících momentech,
jsi halt trochu zaváhala,
naštěstí není dnům konec,
příští rok vyjde odveta!
Reagovat
Frick
Ten druhý set prostě měla Kája vyhrát! Ať už to hloupě ztracené podání nebo ten nezvládnutý setball, přijde mi, že i ten MB byl odvratitelný. Ten třetí set by byl otevřený a snad by i Venus mohla více plést nohy. Ovšem tedy co o tom říct? Je to úžasné, či dost děsivé, že v elitní TOP 7 budou dvě sestry, kterým v součtu chybí pár měsíců do 70 let a na které se v úterý 22.10.2002 v 18:30 (+/- cca 2 minuty) dost možná divala 10-letá Kája v televizi, jak hrají se Simpsnovými?

No, už to skutečně přestává být legrace. Sydney, v poho, to bylo s Petrou a navíc velmi těsné ve dvou TB. Dubai taktéž, soupeřka přetežká a Kája už musela být na tom fyzicky dost nedobře. Vítězná Praha - malý turnaj, to jde u mne mimo pořadí (beztak, jak je vám asi známo, jsem to více přál veteránce a outsiderce Lucce). No ale jedno z těch tří zbývajích finále už ta Kája zkrátka vyhrát měla, to se na mne nezlobte.

Pozitivem tedy to, že Kája nebude podléhat omezením pro hráčky TOP 10 a může se objevit s Petrou v Praze. Při případném navýšení dotace by tam mohla být i skutečně kompletní česká špička (byť Lucka by asi zase tam odehrála to tradiční jedno kolo :-D ).

Lucka tedy zůstává nadále jedinou hráčkou (vyma Petry, samozřejmě) od roku 2000, co dokázala vyhrát nějaký větší turnaj. Vzhledem k tomu, že máme další dvě hráčky, co se podívaly do TOP 7 + další tři, co byly v TOP 20, tak to asi není zcela lichotivá bilance. :-(

Kája bohužel nadále ukazuje, že zřejmě na nějaké velké fedcupové bitvy zatím není zralá. :-( Koneckonců to ukázala i v té Kanadě, kde i přes skutečně dobrou formu a oblíbené halové prostředí nedokázala porazit kanadské hráčky tak suveréně, jak by se čekalo.
Reagovat
adalv87
pouze za rozhodnutého stavu,na Petru a Lucku zatím nemá
Reagovat
Frick
Za rozhodnutého stavu se singl nehraje. Buď se po 4. singlu končí nebo se hrají tři singly a pak už jen debl o suché z nosu.
Reagovat
adalv87
jo beru zpět,máš pravdu :-)
Reagovat
tommr
nechápu proč neustále opakuješ ty nesmysly o tom, že Karolína měla v Kanadě nějaký problémy. Oba svý zápasy vyhrála s přehledem ve dvou setech. Co bys po ní ještě chtěl? Aby slabším soupeřkám nadělovala samý kanáry?
Reagovat
Frick
Sama řikala, že se jí nehrálo dobře.
Reagovat
VlS
Jestli to v tý Kanadě nebylo tím, že proti tvejm předpokladům stála na druhý straně kurtu taky tenistka :-))
Reagovat
marekv
Zápasy v Kanadě jsem viděl, utkání měla zcela pod kontrolou a výsledky 6:4 6:2 A 6:2 6:4 hovoří jasně. Ona říkala, že na ní dolehla ta představa, že by nepostoupily :-) To celkem chápu, představa, že se vrátí z Kanady s tím, že "tak Petro s Luckou, místo útoku na další titul jedete příští rok na baráž", tak to bych radši v tý Kanadě zůstal :-)
Reagovat
tommr
průběžnej singlovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po odehrání finále na ET v Zhuhai ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou ...

1. Williams, S. 9945 (+5725)
2. Halep 6060 (+1840)
3. Muguruza 5200 (+980)
4. Sharapova 5011 (+791)
5. Radwanska, A. 4500 (+280)
--------------------------------------------
6. Kvitová 4220
--------------------------------------------
7. Williams, V. 3790 (-430)
8. Pennetta 3621 (-599)
9. Šafářová 3590 (-630)
10. Kerber 3590 (-630)
11. Plíšková, Karolína 3285 (-935)
12. Bacsinszky 3133 (-1087)
13. Suarez Navarro 3090 (-1130)
14. Bencic 2900 (-1320)
15. Vinci 2785 (-1435)
16. Ivanovic 2645 (-1575)
17. Keys 2600 (-1620)
18. Svitolina 2590 (-1630)
19. Errani 2505 (-1715)
20. Wozniacki 2501 (-1719)
21. Jankovic 2445 (-1775)
...
Reagovat
tommr
Konečný umístění našich hráček v letošní sezóně není vůbec špatný zvlášt když uvážíme čím si Petra a Lucka musely projít ...

Petra Kvitová se i přes prodělanou mononukleózu udržela v první desítce a moc nechybělo, aby v závěru sezóny senzačně nevyhrála TM ...

Lucka Šafářová i přes zranění a nemoc sezónu zakončila na 9.místě což je její nejlepší umístění v kariéře ...

Karolína Plíšková sezónu zakončila na 11.místě což je její nejlepší umístění v kariéře a moc nechybělo, aby v závěru sezóny senzačně nevyhrála ET ...

Z ostatních hráček stojí za zmínku hlavně suverénní postavení Sereny i přes vypuštěnej závěr sezóny a návrat Venus Williamsový do první desítky. Dočkáme se v příští sezóně dominance dvou Williamsek?
Pozoruhodná je i absence Azarenkový v první dvacítce ...
Reagovat
Cico93
Veľmi som to Karolíne prial!
Reagovat
mardoko
Velice pěkné finále, které by si zasloužilo jít do třetího setu. Slušná přestřelka od obou hráček s minimem nevynucených chyb. Karolína se mi v mezihře od základní čáry zdála o trochu lepší než Venus, ta to ale doháněla kvalitním prvním servisem. Bohužel nevyšly důležité míče v koncovce. I přesto, že Karolína prokázala velice dobrou formu, tak si nemyslím, že ve finále Fed cupu nastoupí, snad jedině, kdyby Lucce vůbec nevyšel první den.
Reagovat
EllNino
Hm tak to je škoda, bohužel jsem zaspal a neviděl nic ...letos bilance ve finále 1:5 ...no mohlo to být klidně 0:6, ale taky 3:3 ...všechna ta finále byla vyrovnaná, nedá se nic dělat no ...aspoň, že ta Praha, příští rok to chce ale zabrat na velkýc turnajích, to je Karolíny velká slabina
Reagovat
lars
ty finale s Kerber mozna prohrala diky absenci jejiho trenera na turnaji
Reagovat
George_Renel
bych řekl asi toto. Finále dvou střelkyň s tvrdými umístěnými údery a nějakou tou chybou mě určitě pobavilo více, než třeba upracovaný zápas mezi Wozniackou a Kerberovou.
Reagovat
tommr
jj finále mělo slušnou úroven. Pokud bude Karolína takhle hrát pořád tak se o její budoucnost nebojím ... :)
Reagovat
Fandina
souhlas s obouma a Kája na ET hrála výborně, škoda, že dneska byla Venus o chlup lepší.
Reagovat
sprchon
Hezké finále, celou dobu dobrá úroveň... Kája super, jen škoda těch těsných outů. Gratulace Venus. :)
Reagovat
lars
pokud to ovsem vsechno tesny auty od Karol byly ?
Reagovat
George_Renel
S tím protahováním během ceremoniálu to ale Venuša přehání....
Reagovat
smazaný uživatel
to je nevýhoda těch babiček, že se budou těžko zvedat i 3. den,zatímco Kája bude zítra v pohodě .Každá pomoc těm svalům prospěje
Reagovat
tommr
škoda toho neproměněnýho setbolu v TB kde Karolíně chyběly milimetry ... :(
Celkově to dneska bylo o pár míčcích, ale Venus vyhrála zaslouženě - rozhodly její zkušenosti v klíčovejch momentech zápasu. Karolína se ale nemá za co stydět ...
Venus se po dnešní výhře posune na 7.místo v žebříčku, Lucka bude devátá a Karolína jedenáctá ...
Reagovat
d@ve
Byl to celkem vyrovnanej boj. Záživnej tenis. Jen ty nervy to kazily.. :D
Reagovat
d@ve
A teď Venus ohlásí konec kariéry..?? :)
Reagovat
smazaný uživatel
je to možné, ale možná to neunáhlí a oznámí později
Reagovat
lars
pochybuji
Reagovat
sprchon
Až po finále v Riu a vyhraném Wimbledonu 2017. ;);
Reagovat
d@ve
jj :D
Reagovat
smazaný uživatel
na to Rio jsem zapomněl,to asi bude lákavé
Reagovat
tommr
já se spíš bojím, že příští rok budou dominovat obě Williamsky ...
Reagovat
FulnekUltras
SW po výprasku na AO skončí
Reagovat
smazaný uživatel
Po výprasku od koho?
Reagovat
bIbec
SaiSai Zheng, Misaki Doi nebo tak někdo.
Tyhle "no name" hráčky sou pro Serenu nejnebezpečnější.
Reagovat
FulnekUltras
Do Bobiny by to taky ještě před USO nikdo neřekl...
Reagovat
smazaný uživatel
To je furt jenom škoda. Zkratka pliskova1 není vítězný typ finále projede....hraje hraje a potom finále a prd zlatá rybko.
Reagovat
tommr
kdyby Karolína nebyla vítězný typ tak je ted tam co její sestra ...
Reagovat
Serpens
Pokud sečtu všechno, tak české hráčky byly v této sezóně celkem v 15 finále, což je neuvěřitelné číslo!

Ale teď trošku horší statistika: Pokud nepočítáme česká finále, tak mají naše holky bilanci 2:7, což je takříkajíc už neúspěch. Holky se nějak neuměly připravit na finále v letošní sezóně.

Korunu tomu nasazuje Karolína Plíšková, která prohrála všech pět ?větších? finále, ve kterých byla. Takovou statistiku si ale nezaslouží. Ve všech finálích hrála dobře. Paradoxně vyhrála jen to finále,kde hrála nejhůř. Snad v tomhle směru bude příští sezona lepší?
Reagovat
tommr
bilance Karolíny ve finále je opravdu špatná. Finále v Praze vyhrála jen díky tomu, že finálová bilance Lucky Hradecký je ještě horší ...
Reagovat
aligo
Bohužel otřesná finálová bilance...
Reagovat
George_Renel
Ve hře vyrovnané, ale zkušenosti převážily misku vah na stranu Wiliams.
Reagovat
d@ve
Ano, tak nějak bych to dnes zhodnotil.
Reagovat
smazaný uživatel
ani na těch vahách by nic nepřevážilo
Reagovat
Soptik
Smůla, prostě smůla, vyhrála šťastnější, lepší ta strá bréca černá nebyla ani náhodou, kája si zasloužila urvat ten set :-(
Reagovat
smazaný uživatel
a v tom 3. by byla favoritkou
Reagovat
smazaný uživatel
...konečně ten turnaj skončil...
Reagovat
Fandina
náhodou byl pěkný a měl dobrou úroveň, mně se líbil
Reagovat
smazaný uživatel
Já ET neuznávám, je to šaškárna.
Reagovat
d@ve
Díky za něj. Ke konci sezóny velká porce dobrýho tenisu navíc. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu půlka zápasů lahůdka,za Singapurem v těch TOP zápasech nezaostává
Reagovat
Fandina
Já vím, to hodně lidí, ale proč ne zase něco jiného, hra na skupiny je také zajímavá a když tam jsou lidi ze stejné části žebříčku, jsou herně přibližně na stejné úrovni, že jeden neválcuje druhého automaticky, tak to má něco do sebe. Je to změna. Do race se to příští rok nepočítá a pro ty tenistky, které jsou výše na žebříčku je to možnost, výhoda, jak si zahrát o body i penízky do normálního rankingu.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě nevidím důvod, proč pořádat béčkovej TM, to by pak mohli udělat céčkovej pro ty, které se nedostaly na ET atd. A navíc o prestiži turnaje hovoří jasně i neúčast některých kvalifikovaných hráćek. To radši ať TM rozšíří na 16 hráček...
Reagovat
Fandina
Mně to nevadí, naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
tommr
máš vztek, že tvoje oblíbenkyně si ani neškrtly, co? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne. Moje oblíbenkyně neodehrála jeden celý zápas...
Reagovat
d@ve
A co kdyby tam hrála Petra?? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To by můj názor nezměnilo.
Reagovat
d@ve
A dívala by ses? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na zápasy ve skupině asi těžko, protože se hrálo v době, kdy jsem ve škole a na případný SF/F Petry asi jo...
Reagovat
lars
tak jsi ho nemela slevovat
Reagovat
lars
sledovat
Reagovat
smazaný uživatel
Taky že jsem z něho neviděla ani míček.
Reagovat
lars
pochybuji, ze by jsi nevidela nejake skore zapasu z ET:)
Reagovat
Serpens
Je to škoda, KArolína měla v tiebreaku slušnou smůlu. Kolik bylo těch centimetrových autů?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem tak nešťastný, když vyhraje jeden z těch Gibonů.
Reagovat
kada.tom
Welcome back in TOP 10 ;-)
Reagovat
adalv87
ještě že obhajuje plno bodů hned od začátku roku,bude opět těžký propad na místa kam patří,ale Top 10 to opravdu není
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi asi taky prohrál ,co? Já s tím ale počítám a Káje věřím
Reagovat
adalv87
myslím opici,Káje fandím taky
Reagovat
Michaelus
Chudák Kája..
Reagovat
Fandina
To je škody, to je škody, moc nechybělo ale.
Reagovat
Serpens
Těch těsných autů Karolíny už je nějak moc.
Reagovat
flex
dokázat si, že na to ještě má. I bez této hráčky si dovedu představit WTA. Karolína výborná. Zdá se mi větší přízeň publika pro Venus, asi asiati mají s Evropou problém.
Reagovat
smazaný uživatel
pouze mají rádi Hvězdy
Reagovat
flex
Třeba takový Mao..
Reagovat
dadaft
do konce setu ještě daleko, ale brejkový polštářek se hodí.
Reagovat
dadaft
Karolína se často dokáže i dostat ve výměnách z obrany do tlaku, ale nedaří se to dotáhnout,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, míň chyb v důležitých okamžicích to chce.
Reagovat
smazaný uživatel
mladou Káju,jakoby to zmáhalo víc
Reagovat
smazaný uživatel
nechce se mi věřit,že takové tempo Venus 3 sety vydrží,ale zatím vrchol. tenis
Reagovat
George_Renel
Právě proto mrzí ten ztracený první set.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist