Venus si v 37 letech zahraje podeváté ve finále Wimbledonu

13. 7. 2017, 17:12
Aktuality 66
WIMBLEDON - Venus Williamsová si při svém jubilejním 20. startu ve Wimbledonu zahrála podesáté v semifinále a podeváté z něj odešla jako vítězka. Dnes sedmatřicetiletá Američanka porazila bez ztráty podání 2-0 na sety domácí Johannu Kontaovou a postoupila do svého 16. grandslamového finále. O 8. titul, z toho šestý z londýnské trávy, si zahraje se Španělkou Garbiñe Muguruzaovou.
Venus Williamsová

Venus Williamsová získala svůj první wimbledonský titul už před 17 lety. Letos hraje na trávě v All England Clubu podvacáté a může se chlubit s bilancí, že každou druhou účast proměnila v semifinále, v nichž má po dnešku parádní bilanci 9-1.

Své deváté wimbledonské finále pětinásobná šampionka vybojovala po výhře 6-4 6-2 nad domácí Johannou Kontaovou. Sedmatřicetiletá Američanka vyrovnala vzájemnou bilanci s o 11 let mladší Britkou na 3-3.

Venus v semifinále předvedla výborný výkon a od stavu 4-4 v prvním setu už ztratila jen dvě hry. V tvrdých výměnách měla přece jen větší kontrolu a přehled na dvorci. Kontaovou hnali za postupem fanoušci, ale vypracovala si jen dva brejkboly a Američanka oba odvrátila.

"Ani jeden míč v utkání nebyl snadný. Ona hrála výborně, vyrovnala se s tlakem publika a pokaždé jsem musela zahrát výborně," komentovala Williamsová.

Přiznala, že jí ve Wimbledonu chybí mladší sestra Serena, bývalá světová jednička a třiadvacetinásobná grandslamová šampionka, která je těhotná a dává si pauzu. "Přála bych si, aby tady byla," řekla Venus a dodala, že se Serenou bude mluvit před finále. "Nechám si od ní poradit," prohlásila.

Britové se tak ani po 40 letech nedočkají domácí finalistky. "Jo (Johanna) hrála dobře, ale Venus dokázala využít razance úderů při výměnách a posílat tvrdší míče," řekla pro televizi BBC Britka Virginia Wadeová, vítězka z roku 1977.

Venus bude ve svém 16. grandslamovém finále usilovat o 8. titul a první po devíti letech, když naposledy zvítězila v sezoně 2008 právě ve Wimbledonu. Kromě pěti triumfů v All England Clubu slavila dvakrát také na domácím US Open. 

Letos si zahrála finále také na Australian Open, kde ji zastavila její sestra Serena. Zahrát si alespoň dvě grandslamová finále během jedné sezony Venus dokázala v letech 2000, 2001, 2002 a 2003.

"Už jsem tady odehrála dost finálových zápasů - je to pro mě požehnání. Nemohla jsem žádat o další, ale ještě jednou o něj požádám," usmála se Venus, které v posledních týdnech příliš do smíchu nebylo. Před měsícem totiž byla u nehody, při které zemřel člověk. Američanka podle vyšetřování incident nezavinila, přesto na ni rodina oběti podala trestné oznámení.

V sobotním vyvrcholení turnaje žen Venus narazí na Španělku Garbiñe Muguruzaovou, s níž letos prohrála na antuce v Římě, ale předchozí tři vzájemné duely vyhrála. Na trávě se spolu střetnou poprvé. Předloňská finalistka a vítězka loňského Roland Garros Muguruzaová v prvním semifinále deklasovala Slovenku Magdalénu Rybárikovou.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 31,600.000 liber
čtvrteční výsledky (13. 7. 2017)
• Dvouhra ženy - semifinále •
V. Williamsová (10-USA) - Kontaová (6-Brit.) 6-4 6-2
Muguruzaová (14-Šp.) - Rybáriková (SR) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

66
Přidat komentář
brixner
Byly doby, kdy jsem obě sestry prostě nesnášel, Venus snad i o něco víc...
A teď, na pomalém sklonku jejich kariér, cítím to samé, co kdysi s Borisem Beckerem...Nejspíš až s odstupem času si člověk uvědomí, co tihle hráči a hráčky dokázali a fakt nezbývá, než hluboký obdiv! Občas mi i příjde, že Venus hrála takový agresivnější tenis a že vždy měla i lepší pohyb, než Kongová a možná je něco pravdy na těch konspiracích, proč toho vyhrála tak "málo" a Kongová tak moc...Teď už je to fuk, ale...
Ze všech semifinalistek jsem nejvíce fandil Johanně, tak snad příště...Každopádně v sobotu přeji talíř Venus, přece nemůže vyhrát to uřvaný Lano, které hraje poslední dobou haluze!
Blixa a ostatní prominou, ale Venus prostě musí vyhrát!!!
P.S. Zdravím Bábinku! Kde ses courala, ty servismanko sakramenská :-)
Reagovat
Pedronegro
ale jo, může, a proč Lano?
Reagovat
smazaný uživatel
s tymi sympatiami mas pravdu,teda hlavne Venus sa mi paci cim dalej viac,vo finale ma vsak smolu,spanielka je vynikajuca(nemyslim tenisovo,tomu nerozumiem)
Reagovat
FulnekUltras
Je to sice v nynějších souvislostech až děsivě řečeno, ale Venus zkrátka na rozdíl od Konga neumí jít přes mrtvoly...

https://www.youtube.com/watch?v=mFAetEH3WOI
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/DEnvph8WsAAICLv.jpg
Reagovat
Chrenda
paráda. Tak teď ještě finále a 6. titul. Držím palce a myslím, že na to má.
Reagovat
Jan
Klobouk dolů vzhledem k věku.
Reagovat
FulnekUltras
Moc Ti teď přeju ten nejlepší možný výsledek. Už jenom kvůli tomu, co se nedávno stalo (chybujeme všichni, jenom ne vždycky s takovými fatálními následky), proto, že jsi dnes Anglosasům parádně vypálila rybník za koncovku čf proti Simoně, a hlavně kvůli Tvé namistrované sestřičce, které jsi musela v posledních deseti letech neustále a všude ustupovat.

Comooooooooooooooooooon až do vítězného konce !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
To je jen tvůj výklad, že někdo někomu musí ustupovat. Realita může být úplně jiná.
Reagovat
FulnekUltras
Doufám, že zítra Tě už od tv nikdo z rodiny neutrhne... ;)
Reagovat
Fandina
Mám povinnosti, vařit, prát atd. navíc pro vnoučata, takže je problém, ale snad se nic nestane a budu u telky :-))).
Reagovat
FulnekUltras
Moc přeju, aby Ti zážitek vydržel až do neděle... ;)
Reagovat
zde73
Klobouk dolu v 37 letech...!
Reagovat
FulnekUltras
tak tak... Koťátko má ještě čas.
Reagovat
Paseka
Teď už nezbývá,než držet všechny palce Muguruza.!!!!!! Je to i trochu ostuda dnešních holek, že je ve finale babička téměř 40.ti letá.
Reagovat
EllNino
jono, skoro na umření ... tvl, od kdy je žena ve 38 letech stará ?
Reagovat
Herbert_Hoover
Tenisový věk se nerovná tomu životnímu. Z hlediska tenisového prostě už přesluhuje. A je fakt paradoxem, že zrovna Venus je schopna předvádět takový tenis ve 37 letech. O to uctivější poklonu si ale zaslouží :)
Reagovat
turista
Venus je fakt úžasná. Bravo!
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu Paseko, co je na Venus špatného či podivného, že by se muselo fandit soupeřce, dostala se tam čistě svou zásluhou. Navíc 37 let a 1 měsíc má blíže k 35 než ke 40.
Reagovat
Paseka
Spolu se svou sestrou jsou pro mne nejnesympatičtější tenistky celé historie tenisu.
Reagovat
Mayo
Rasista
Reagovat
GaelM
Chtělo by se říct, že ji přejela, ale vzhledem ke kontextu... radši jen hodně štěstí do finále :)
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
mahycek
Zítra se tady asi rozhoří debata, kdo by si přál finále Čilič - Berdych, nebo Querrey - Berdych ?? A z jakého důvodu ? Možná z nenávisti k někomu, ale jinak.....
Reagovat
svetova.dvojka
Já bych si přál finále Federer-Berdych.
Reagovat
Herbert_Hoover
Možná se spíš rozhoří debata "weak era vol. 2", pokud Roger opravdu vyhraje Wimblas bez ztráty setu :)
Reagovat
mahycek
Tak takhle jsem to vůbec nemyslel. První semifinále, ať se třeba uženou, jeden z nich bude v neděli hrát finále. Ano jsem Čech, ale finále např. Čilič - Berdych, nebo Querrey - Berdych by bylo obrovské zklamání. A ne jenom pro mně, ale i pro celej tenisovej svět. POdívejte se jaké byly kurzy 3.7.2017. To jsou neuvěřitelná čísla. Ale já nejsem nějakej velkej sázkař, příležitostnej.
Reagovat
slacker
jsi velmi spatny cech kdyz je pro tebe jakekoliv finale s berdychem obrovske zklamani
Reagovat
VlS
Nerozumím tvojí logice. Pro mě by finále Tomáše s kýmkoliv byl svátek.
Reagovat
svetova.dvojka
Venuše má čisté zuby, to oceňuji.
Reagovat
mahycek
Opravdu krátká semif. obě dvě. Doufám, že to zítra nebude tak jasné, jako dnes.
Reagovat
svetova.dvojka
Nesmysl, Berdych vyřídí Fedexa 3:0 na sety...
Reagovat
Mayo
Neskutočný valec Vínas. Budem jej vo finále fandiť.
Reagovat
FulnekUltras
aj ja
Reagovat
Torn
Venus nakonec docela jako šedá eminence prošla Wimbáčem. Přeju to jí i Mugu :D
Reagovat
fialka
Venus je tenisová dáma. Možno toto je posledná šanca, ako získať GS. Keď sa vráti Serena, už ich bude pramálo. :)
Reagovat
tommr
nestraš. Já doufám, že od Sereny už bude jednou provždycky pokoj ... :)
Reagovat
fialka
ešte vodu zamúti
Reagovat
smazaný uživatel
ta se ještě vrátí minimálně pro jeden titul
Reagovat
fialka
Tiež si myslím. Keď sa vrátila Venus, prečo by nemohla aj ona. Je sebavedomá dračica a dokáže to.
Reagovat
tommr
Venus byla taky na mateřský? Něco mi uniklo? :)
Reagovat
fialka
ježiši, však mala zdravotné problémy a nehrala na takej úrovni ako by mohla či...?
Reagovat
kada.tom
v to ani nedoufej, Serena se vrátí po mateřské pauze v nejlepší formě a mladým puškám ještě ukáže, jak se vyhrává :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zas nečekej, že je bude válcovat. S pohybem na tom bude asi hůř, pár zápasů od Viky jsem viděl. Ale šanci na 1 GS určitě bude mít.
Reagovat
kada.tom
samozřejmě, že nemám přehnaná očekávání (jako někdo jiný při návratu jedné nejmenované dopingové hříšnice), ale zase mějme na paměti, že to je Serena, což je faktor, který v zápasech známená i desítky procent výkonu soupeřek :-) :-D

ne, souhlasím s tebou, že šanci na 1-2 GS mít bude a i kdyby ne a vyhrála třeba "jen" nějaký jiný významný turnaj, ona už nepotřebuje nikde nikomu nic dokazovat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Cíle pro rok 2017 (z 31.12.2016 17:48):
Masha
- návrat na Prague Open (nejlépe s titulem)
- titul na GS nebo jiném velkém turnaji, žebříček pak přijde sám... :)

Jaká jsem měl přehnaná očekávání? Že Masha letos vyhraje aspoň jeden velký turnaj? To se pořád může stát, i když jsem tomu věřil hlavně na antuce. Jenže tam plnohodnotně odehrála dva ze čtyř původně očekávaných turnajů a GS odehraje jeden ze tří... Takže už si přestaň vymejšlet, jaká jsem měl přehnaná očekávání. Nikde jsem nenapsal, že bude Masha po návratu všechno vyhrávat. Jsi v tom stejně trapnej jako v hejtování Slováků...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Venus nakonec prodala své zkušenosti a má další finále.

I když Johannka byla v průběhu prvního setu o něco lepší, tak nakonec o průběhu zápasu rozhodly 2 poslední gemy prvního setu. nejprve Venus nabídla 2 BB, které odvrátila, aby nakonec získanou výhodu v dalším gemu proměnila. V druhém setu Johannka nebyla schopna předvádět hru z prvního setu. I tak je to pro ni skvělý úspěch.

Jsem trochu na vážkách, ale ve finále budu přeci jenom více přát Venus. Po tak skvělé a dlouhé kariéře je asi sen každé hráčky zakončit ji titulem z GS. Když ji všechny předtím posbírala ségra :).

Garbii je ještě mladá, a bude mít další příležitosti. Pokud ale vyhraje, tak zlobit se určitě nebudu :)
Reagovat
tommr
bude to souboj generací. Pro tu mladou nastupující by výhra Venus byla těžká rána ...
Reagovat
EllNino
tak souboj generací už byl loni na stejném místě a mladá generace tím nijak neutrpěla, koukni na Ostapenko
Reagovat
tommr
to nebyl podobnej případ, protože Serena je úplně mimo jakýkoli kategorie a Kerberová už taky není žádná mladice i když se to třeba nezdá ...
Reagovat
EllNino
pardon, myslel jsem předloni :D ale stejně, budu přát Venus, to je jas
Reagovat
tommr
mě je to celkem jedno kdo ve finále vyhraje, ale pokud to bude Venus tak to prostě bude pro mladý hráčky pořádná ostuda. A tím nemyslím jen Muguruzu, ale třeba i Karolínu a další ... :)
Reagovat
EllNino
nevím proč ... v zkušenosti zvlášť ve Wimbledonu hrají prim
Reagovat
tommr
no třeba proto, že po odchodu Sereny se měla vlády ujmout mladá krev a ony si nechají vyfouknout titul od starý babky, která už byla před pár léty na odpis ... :)
Reagovat
EllNino
trocha úcty :)
Reagovat
fialka
že starej babky, uff
Reagovat
gigin
A ogary vyhraje Fedex a bude retro jak cyp.
Reagovat
tommr
to by bylo na nějakej novej zápis do Guinesse - nejstarší vítězové Wimbledonu všech dob, nebo ne? :)
Reagovat
Pedronegro
když na to mají, proč ne?
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak

"chcete se stát součástí dynamicky se rozvíjející firmy?"

"děkujeme a případně se vám ještě ozveme" ;)))
Reagovat
Pedronegro
no vidíš, tohle je výjimka potvrzující pravidlo, ozvali se :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě Martina řádila začátkem 90 let, ale nevím kolik jí bylo, a nechce se mi to hledat.
Reagovat
bIbec
já se zlobit budu, jestli vyhraje Muguruza. Ale nějak to přežiju =)
Reagovat
Krisboy
Pardon - není to ještě přes dvacet let, za dva měsíce to bude přesně 20. Ale to na té výjimečnosti nic nemění :)
Reagovat
kada.tom
Venus je prostě bohyně trávy :-)
20 účast, 10 SF, 9 F a ... možná 6 titul :-)

Z Muguruzy-Blanco šel dneska strach, tak jsem zvědav jak ten sobotní zápas dopadne - ani jedna není nijak výraznou favoritkou nebo outsiderkou zápasu, mezi sebou to mají 3-1 pro Venus, přičemž poslední utkání (ale na antuce) vyhrála Španělka, předchozí tři duely (všechny na hardu) vyhrála Venus.

Moje sympatie? COME ON VENUS!!!
Reagovat
Krisboy
Naprosto neuvěřitelná Venus. Přes dvacet let (!!!!) dělí její první a (zatím) poslední GS finále. Gratuluji a přeju hodně štěstí ve finále. Go Vegan!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist