Muguruzaová v semifinále zničila Rybárikovou a vyhlíží druhou finalistku

13. 7. 2017, 15:14
Aktuality 164
WIMBLEDON - Garbiñe Muguruzaová ztratila v semifinále Wimbledonu proti překvapivé semifinalistce Magdaléně Rybárikové pouhé dva gamy, když Slovenku z centrálního dvorce vypráskala dvakrát 6-1, a podruhé v kariéře si zahraje wimbledonské finále. V něm vyzve pětinásobnou šampionku Venus Williamsovou, nebo domácí hvězdu Johannu Kontaovou.
Garbiñe Muguruzaová

Garbiñe Muguruzaová si podruhé v kariéře zahraje wimbledonské finále. Finalistka ročníku 2015 zvládla na wimbledonské trávě šest zápasů v řadě, když porazila Alexandrovovou, Wickmayerovou, Cirsteaovou, světovou jedničku Kerberovou, Kuzněcovovou a dnes uštědřila hodně tvrdou a krutou lekci Magdaléně Rybárikové.

Třiadvacetiletá Španělka si od loňského triumfu na French Open semifinále grandslamu dodneška nezahrála. Ve Wimbledonu se jí až na finálovou účast v roce 2015 nikdy nedařilo. Při své celkově šesté účasti teprve podruhé přešla přes druhé kolo. Letos však předvádí skvělé výkony a první finalistkou se stala naprosto zaslouženě.

V grandslamovém semifinále byla Muguruzaová i do třetice úspěšná. Předloni uspěla právě ve Wimbledonu a loni v Paříži v cestě za trofejí Suzanne Lenglenové. Dnes ukázala, že si na semifinálovou fázi na turnajích velké čtyřky hodně věří, když v pátém vzájemné duelu doslova smetla slovenskou naději Rybárikovou a udržela si stoprocentní úspěšnost.

Statistiky zápasu
Muguruzaová - Rybáriková
3 esa 3
0 dvojchyby 1
68% 1. podání do kurtu 62%
74% úsp. po 1. podání 42%
69% úsp. po 2. podání 40%
22 vítězné míče 8
11 nevynucené chyby 11
19/25 hra na síti 6/12
5/12 brejkboly 0/1
čas 1:04

Rybáriková vstoupila do svého premiérového grandslamového semifinále hodně nervózně. Hned na první brejkbol soupeřky vyrobila dvojchybu a poslala Španělku do vedení. Naopak Muguruzaová se prezentovala velmi agresivní hrou od základní čáry prokládanou častými náběhy na síť, které rovněž slavily úspěch.

Díky aktivnímu přístupu a skvělému čtení hry se předloňská finalistka rychle dostala do vedení 5-0. Rybáriková se sice herně zlepšila a vzápětí poprvé v zápase udržela servis, nicméně favorizovaná a zkušená Muguruzaová si pro vedení 1-0 na sety došla hned v dalším gamu.

Konec úvodního dějství naznačil, že by druhá sada mohla být vyrovnanější. Opak byl pravdou. Muguruzaová pokračovala ve skvělém a sebevědomém výkonu a Rybárikovou v přestřelkách od základní čáry drtila zejména vítěznými míči z bekhendu.

Ve druhém setu byla světová patnáctka ještě agresivnější a přesnější, když nastřílela 14 winnerů oproti pouhým dvěma nevynuceným chybám a Slovenku k ničemu nepustila. Rybáriková byla v celém zápase naprosto bez šance, přestože se několikrát snažila změnit rytmus výměn.

"Dnes jsem hrála opravdu dobře. Hodně jsem si věřila a vše mi vycházelo," radovala se Muguruzaová. "Neměla jsem lehkou soupeřku. Ona (Rybáriková) je velmi talentovanou hráčkou a v průběhu celého turnaje tu hrála velmi dobře," pochválila Slovenku.

"Kvalitní tenis chci předvést i ve finále. Snad mi to vyjde," doufá. "Dnes mi určitě pomohlo i to, že jsem v minulosti semifinále grandslamu už hrála," upozornila Španělka na svou třetí semifinálovou grandslamovou účast v kariéře. Rybáriková naopak absolvovala semifinálovou premiéru.

"Před dvěma lety jsem tu ve finále neuspěla," vzpomínala porážku se Serenou Williamsovou. "Teď mám s sebou Conchitu a ta už Wimbledon vyhrála, tak snad mi dobře poradí," připomněla, že je ve Wimbledonu se svou trenérkou Conchitou Martínezovou, která Wimbledon v roce 1994 dobyla.

Životní turnaj Rybárikové tak skončil hodně krutou porážkou, nicméně osmadvacetiletá rodačka z Piešťan může po životním výsledku opustit milovaný All England Club, kde v minulosti v hlavní soutěži vyhrála jen dva zápasy a osmkrát vypadla v prvním kole, opustit se vztyčenou hlavou.

Slovenská tenistka se po operaci kolene a zápěstí po více než půlroční pauze, kterou zahájila loni právě po Wimbledonu, vrátila na kurty a letos vyhrála 35 ze 42 zápasů, travnatou část sezony ukončila s vynikající bilancí 18 výher a pouhých dvou porážek.

Díky letošním úspěchům se vyšplhala z páté stovky až do té první. Po fantastickém wimbledonském tažení se posune na 33. místo žebříčku WTA, tedy pouhé dvě pozice od svého maxima. Navíc ve zbytku letošní sezony neobhajuje žádné body.

Také Muguruzaovou čeká příjemný skok v žebříčku. Rodačka z Caracasu poskočí na osmou pozici a vrátí se do Top 10. Ohrozit ji může v případě celkového triumfu pouze Venus Williamsová. Pokud by Muguruzaová v sobotu získala druhý grandslamový vavřín, bude jí v žebříčku WTA patřit pátá příčka.

O druhý grandslamový titul si vítězka loňského Roland Garros Muguruzaová zahraje s Venus Williamsovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 1-3. Jedinou výhru si připsala letos na antuce, na trávě se utkají poprvé.

Sedmatřicetiletá Američanka v druhém semifinále přehrála domácí Johannu Kontaovou a postoupila do svého 16. grandslamového finále, z toho devátého ve Wimbledonu.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 31,600.000 liber
čtvrteční výsledky (13. 7. 2017)
• Dvouhra ženy - semifinále •
V. Williamsová (10-USA) - Kontaová (6-Brit.) 6-4 6-2
Muguruzaová (14-Šp.) - Rybáriková (SR) 6-1 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

164
Přidat komentář
vibbi
Hele, když je teď ta Karolína jedničkou, nechtěla byste se místo Petra a ostatní (v souvislosti s Monakem) bavit jako Karolína?
Reagovat
FulnekUltras
od prostých maloměšťáckých čecháčků tohle nemůžeš nikdy čekat
Reagovat
gigin
Se divím, že té otázce vůbec rozumíš. Já nechápu, co chce.
Reagovat
FulnekUltras
;))) vydolovat obsah z formy bude teď pro nás už čím dál těžší...
Reagovat
horska.kraslice
Mimochodem, jsem velmi ráda, že Muguruza se vrátila tam, kam podle mého názoru patří - do první desítky.
Reagovat
Fandina
Souhlas :-)
Reagovat
Fandina
Přála jsem Magdě, ale Mugu byla dneska jako stroj. Hrála moc dobře a je docela možné, že vyhraje i finále nad Venus. Jeden GS už má, tak proč ne druhý. Na finále s Venus jsem zvědavá, Venus je u mě favoritkou, ale přeju to oběma stejně.
Reagovat
Rip.win
Berďulka POOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJĎ
Reagovat
turista
Magda jako by svoji vysokou herní inteligenci při zápase s Mugu zapomněla v šatně.
Reagovat
Frick
https://sport.aktuality.sk/c/285368/dominika-cibulkova-vysvetlila-dovody-preco-chce-odist-zo-slovenska/

Že naši východní sousedé si taky prožívají svou "Humlovinu". Ale, dle mého soudu, více kulturně, kdy alespoň ta Dominika se snaží dávat najevo, že si je vědoma toho, že to není ideální, že to dělá nerada, ale že ty odvody jsou fakt "zabijácké". U nás mi to přijde tak, že je to tabu, o kterém se nesluší mluvit. Ale tedy by mne zajímalo, pokud by tu rezidenci změnila, zda by se počet jejich dní na Slovensku citelně zredukoval. Jsem přesvědčen, že ona je na SK mnohem větší celebritou, než Petra nebo Kája. Tedy - celebritou ve smyslu "Jak často ukazuju svuj xicht na veřejnosti". No ale tak monacký rezident, jenž je OSVČ, se může vyvázat z platby tamních odvodů, které jsou provázány na francouzský systém...? Já to nějak pořád chápu tak, že tedy by měl "exodus do ráje" být spojený s tím, že se jde do rizika platby na dřevo při jakémkoliv zdr. problému.
Reagovat
EllNino
tady je tenisový portál, daně si řeš na finančním úřadě
Reagovat
Frick
Je to téma, které úzce souvisí s povoláním profesionálního tenisty.
Reagovat
EllNino
pokud vím, jde o tenis portál, a ne o moneyportál, nebo Monacoportál ...a nech si od cesty argumenty o světovédvojce, Fulnekovi, Fandině a nudlovce atd. nechceš snad patřit mezi ně ne ? :D
Reagovat
Frick
Off-topic tu příležitostně jede každý. Osobně nechápu, proč máš s tímhle tématem takový problém. Bere ti iluze, že tenisti hrajou pro zábavu?
Reagovat
EllNino
mně vubec nejde o daně, ať si každej dělá s prachama, který vydělá vlastním úsilí, co chce, a pokud je to legální, je to naprosto v pořádku a nikdo nemůže říci ani popel ...

iluze o tom, že hrajou pro zábavu, fakt nemám, že hrajou pro peníze, si snad nemyslí jen Fandina ... a pokud je tohle pro ně finančně výhodné, je jasné, že to budou dělat :)
Reagovat
dappe
Náhodou se v tomhle směru celkem ukazuje charakter sportovců.
Reagovat
PetaM
Charakter by se ukázal pouze, pokud by podváděli. Pokud nepodvádějí a opravdu tam tráví předepsaný čas, jsou "pouze" rozumní.

Když to zjednoduším, pracující člověk má nárok na různé slevy na dani. Sleva na poplatníka, ZTP, student, děti, apod. Pokud se rozhodně tyto slevy uplatit (a díky slevě na dítě může jít v základu daně až do mínusu, tzn. že mu stát peníze vrací), je logicky přemýšlející a využívá výhody, které jsou mu nabídnuty. Tím ale stát "ochuzuje" o daně, které by vybral, kdyby tyto slevy člověk nevyužil. Ukazuje tím snad člověk svůj "charakter", když uplatňuje slevy, na které má nárok a neodvádí díky nim větší daně?

Petra (a ostatní) to má prakticky stejné, jen ve větším. Své příjmy daní v zemi, kde je vydělala. A příjmy z reklam nechce danit zde. Má možnost využít daňového ráje, jako je Mónako. Pokud vše dělá v rámci zákona, nevidím důvod, proč být hloupý a nevyužít to.
Reagovat
dappe
Nemyslím si, že je tohle správný pohled na věc, už jen to srovnání je celkem úsměvné. Ale beru tvůj názor, každopádně já si o těchto sportovcích myslím své.
Reagovat
Fandina
V tom případě si musíš myslet své o každém špičkovém tenistovi, protože z našich českých tenistů jsou na tom v tomhle směru všichni stejně. Takže problém bude asi v něčem jiném.
Reagovat
dappe
Možná v našich tenistech.
Reagovat
Fandina
Kdyby se jednalo o jednoho špičkového tak v něm, ale takhle se to vůbec říci nedá. Když všichni, tak všichni.
Reagovat
VlS
Dape, a je OK žít a mít děti s trvalým partnerem, ale tvářit se jako matka samoživitelka, protože to je finančně výhodnějši ? Navíc v tom případě někdo ty prachy ze sociálního systému normálně sprostě vykrádá. A jsou jich dešítky tisíc. To mi teda ba rozdíl od spirtovců s domicilem v Monaku opravdu vadí, protože na ty sportovce neplatím, na " samoživiteljy" jo.
Reagovat
slacker
jaktoze neplatis? ty neplatis dane z prijmu v CR? Protoze vsichni ti kdo plati v CR doplaceji na ty co si fitivne udelali bydliste a domicil mimo CR
Reagovat
VlS
A ty víš, že fiktivně? Jak to víš? Kolik času je profi tenista někde (kdekoliv) doma?
Reagovat
slacker
nez odpovim, jak ty zase vis ze se nekdo tvari jako matka zivitelka a neni ji? Myslism ze jsme oba na tom stejne a myslime si o obou situacich sve (vlastne oba pripady jsou analogicke)
Reagovat
slacker
aja to vim? kje hodne indici ze Monacana maji sdtale nemovistosti v CR a vyuzivaji je k bydleni. To me bohate staci ze "bydleni" v Monakyu jiny duvod nez jak se vyhnout placeni dani nema.
Reagovat
Frick
http://denikreferendum.cz/clanek/18805-petra-kvitova-se-usvedcuje-z-porusovani-zakona-projde-ji-to

Ač je tento plátek neo-leviáčárna jak cyp, tak je to v tomto článku řečeno dobře a logicky - buď miliony a nutnost žít ve zlaté kleci nebo žít v ČR a dostát svý povinnostem daňového poplatníka.
Reagovat
blixa
Ten článek je snůška lží a pomluv, ty to dobře víš protože jsem tě na to několikrát upozornil, zvláště i na to, že i samotného jeho uvádění odkazem je odporné svinstvo. Ty se Fricku opravdu modli, abychom se osobně nepotkali.
Reagovat
Frick
A ty se tedy nedomníváš, že by měl člověk vyvíjet snahu se obvykle zdržovat ve TRVALÉM BYDLIŠTI, které si nově zřídí v zemi, ke které ho nic nepojí? Co se mi podařilo zjistit, tak má v Monaku strávit alespoň 90 dní v roce.
Reagovat
FulnekUltras
zdroje příjmů víc jak 180 dní ročně mimo území ČR zcela stačí k tomu, aby tyhle tvoje úvahy byly úplně irelevantní
Reagovat
Frick
No ale tak předpokládám, že daňový rezident člověk někde být musí. Takže v nějaké cizí zemi. Ale předpokládám, že jakákoliv země světa by měla mít pro svoje rezidující cizí státní občany nějakou minimální délu pobytu, která by se měla počítat na měsíce. Aspoň tedy ty 3 měsíce/90 dní za rok.
Reagovat
FulnekUltras
a právě zase vzhledem k příjmům mimo Monako (jak tady níž uvádí blixa) ani tento parametr nehraje roli
Reagovat
blixa
Jenže špičkový tenista nemůže v žádné zemi strávit 90 dní v roce. Což monacké úřady naprosto chápou a respektují nemají s tím problém, na rozdíl od deb.ila jako jsi ty.
Reagovat
Frick
Ok, ale pak tedy aspoň by měl být takovýto "rezident" podroben jisté kontrole, zda v Monaku tráví jasnou většinu času, kdy mu to jeho profesní život umožňuje. Tj. - že tam vrací z turnajů jakože domů.
Reagovat
blixa
Jsi deb.il. To není komunistická diktatura, aby něco takového vyžadovala.
Reagovat
Frick
Tak možná taky považuje za samozřejmé, že její nově příchozí rezident má v zájmu v jejich zemi žít. BTW - asi v žádosti o přidělení trvalého pobytu v Monackém knížectví nidko nesdělí - "Jdu sem kvůli daním a mám v plánu se zde zdržovat minimální počet dní, protože mne to tady nebaví."
Reagovat
blixa
Opět milý blbe, monacké knížectví není komunistická diktatura, tudíž žádný pojem jako je "trvalé bydliště" nezná. Pouze pro pobyt delší než 3 měsíce potřebuješ "povolení k pobytu", k jehož získání potřebuješ předložit příslušné dokumenty.
Reagovat
Frick
A BTW - zřejmě tam ani tu svou rezidenci nemaj. Nikdy jsem si nevšiml, že by tam ty holky byly současně.
Reagovat
Frick
Jasně, každej, kdo tolik nevidí do těchto tajů, to chápe tak, že když sportovec jde do Monaka kvůli danim, tak si to současně vybírá i jako své nové místo k žitvotu. Stejně jako jeho předchozím "místem k životu" byla ČR. Vždyť i ten Murray prohlásil, že nechce do Monaka kvůli tomu, že se nechce přijít o svůj domov v Británii. Třeba si je vědom těch různých čachrů (do hlavy mu člověk nevidí), ale zkrátka veřejně se vyjádřil v tom smyslu, že změna rezidence = fyzické přesídlení.
Reagovat
VlS
A slyšel jsi někdy termín světoobčan? Pokud tady holky mají nemovitosti, musí z nich platit daně z nemovitostí, z nabytí nemovitosti a td. Pokud tady něco spotřebovávají, platí DPH. Pokud tady pobírají nějaké příjmy, platí zde z nich daň. Proč by zde měly platit daně z příjmů, které nemají s ČR nic společného?
Reagovat
Frick
No a co ty odvody? Zdravotnictví peníze od bohatých potřebuje.
Reagovat
slacker
slysel a rozhodne se jedna o pejorativny termin :-D
Reagovat
VlS
A navíc, nejde jen o daně, ale taky a asi hlavně o zdravotní a sociální pojištění, které v konečném důsledku není žádným pojištěním, ale sociální a zdravotní daní. Znovu, holky si během několika málo let musí vydělat na celej život.
Reagovat
slacker
nemusi, muzou. jako predpokladas ze po skonceni kariery z nich budou trosky co si jinym zpusobem uz nebudou schopne vydelavat?
Reagovat
Frick
A co teprve ty, co se v kariéře neměly zdaleka takovou šanci se topit v penězích a byly rády, že za kariéru dosáhly tak na ten jeden milion USD, z cehož jim na konci kariéry mohlo zbýt tak 100-150 tis.
Reagovat
dappe
Samozřejmě, že to není ok. Ale není podle mě správné obhajovat sportovce vydělávající miliony tímto způsobem. :) Ovšem já to nějak extra neřeším, mně jde především o sport, jen mám tento názor. Ono celkově, zvlášť v dnešní době, když začnou být tématem peníze, tak se u sportovců ukáže, kdo jaký je. Ať už je to fotbal a přecházení z klubu do klubu kvůli financím apod. Podle mě prostě tohle o tenistech trochu vypovídá, samozřejmě ne u všech, v některých případech to může být pochopitelné.
Reagovat
VlS
Ale oni si tím vydělávají. Nedělají tenis "jen" pro sport, čest a slávu. Od dětství dělají " jen tenis", nic jiného neumí. Mají cca 5 - 10 let na to, aby vydělali na celej život. Ty další aktivní roky vydělají prd. Prize money jsou zdaněný v zemi turnaje. Bavíme se o jinejch příjmech, především z reklam. Kolik tenistek na reklamě vydělává? Jednička - jasně. První pětka - určitě. První desítka? snad. Dvacítka? Možná. A dál? S výjimkou krásek, mimo prize money vydělají prd. Vážně si myslíš, že Kája chce ve 40 jít za kasu do Tesca? A chtěl bys, aby šla?
Reagovat
slacker
a jaka "pravnicka osoba" jim ty penize za tu "reklamu" plati? Tak pokud je to napriklad franzoucka firma tak by podle stejne logiky se melo jednat o prijem zdaneni take ve francii :-DDD.

jenze opet to bude sit pravnickych osob, take kdyz sponzorem je treba Nestla, vsichni tak nejak tusime ze ktreme zeme Nestle aje ale smlouva bude ozavrena s nejakym jinym subjektem se sidlem odlisnym od sidla Nestle
Reagovat
VlS
Ale to se tak taky často daní. Víš co je to srážková daň? Zákazník ji odvede za tebe a tobě pošle už prachy po zdanění. A teď jde o to, jestli jsou uzavřené dohody o zamezení dvojího zdanění, jak přesně konkrétní dohoda zní atd. Kritizuješ něco, o čem máme 0 informací, to vědí holjy a jejich daňoví poradci. A víš, kde se holkám líbí? Mě se ve středozemí líbí, kdybych na o měl, hned bych se stěhoval do MC, i když tam mluví divným jazykem.
Co se týká samoživitelek - několik jich mě to bezelstně vysvětlilo, proč je to výhodnější, než se vzít.
Reagovat
slacker
Co je v tomto ohledu na MC lepsiho nez na zbytku Franzouzke riviery a Provance?
Reagovat
Frick
A co teprva hráčky, co byly rády za to, že za celou kariéru dosáhly tak na to jedno mega, takže jsou rády, že na konci kariéry mají v bance na účtu 100-150k...
Reagovat
Frick
pardon, mělo být jinde
Reagovat
Frick
No co by, zatímco na riviéře by sehnaly hezkou vilku v klidné čtvrti u moře, tak v MC seženou malý aparmán v 15 patrové bytovce uprostřed rušného lidského mraveniště. #AToSeVyplati
Reagovat
Frick
Je důvodné se domnívat, že Petra předepsaný čas (90 dní) ve své oficální residenci netráví. Využívá benevolence tamních úřadů.
Reagovat
Frick
Člověk, co má dítě, vychovává státu budoucího poplatníka a v tom ohledu si daňové zvýhodněné rozhodně zaslouží. Sleva na ZTP je zase věc solidarity.

Ale tady jde zase o to, že jsme v úplně jiných cifrách. Bydlení v daňovém ráji je výhodné pro ty, jejichž přímy se zcela vymykají. A myslím si, že je legitimní pocitovat v tom jistou nespravedlnost, aby si někdo za své peníze mohl pořídit "neplacení daní"...
Reagovat
Pedronegro
jo, jdi s tím tam a/nebo do prdele!
Reagovat
fialka
Reagovat
PetaM
Pro mě to není tabu. Ale je mi to úplně jedno. Pokud je to legální, nemám s tím žádný problém. Vím, že Petra, i když zde nemá trvalý pobyt, tady platí spoustu jiných daní a hlavně zaměstnává pár lidí, kteří díky ní dostávají mzdu, kterou daní.
Reagovat
Frick
No, řekl bych, že se porušují zákony toho konkrétního daňového ráje ve věci nestrávení minimálního počtu dní tam. Jo, kdyby Monako si tvrdě vynucovalo těch 120 nebo i 90 dní, to by byla celkem sranda.
Reagovat
PetaM
Nemáš důkazy o tom, že tam Petra netráví požadovaný počet dní. Pokud vím, stačí se tam zdržet třeba jen sekundu každého dne a počítá se to jako celý den ...
Reagovat
Frick
Hm. Tak mi popiš, jak si představuješ technickou realizaci tohoto počínání.
Reagovat
PetaM
Představuju si to tak, že Petra prostě nelže a napíše, kdy a jak dlouho tam byla. Třeba jako důkaz může přiložit letenku, kdy přiletěla do Mónaka a kdy z něj odletěla.
Reagovat
VlS
Jen Peťo - do Monaka se přiletět nedá, není tam letiště :-)
Reagovat
PetaM
Hm, to jsem nečekal :D Já myslel, že tak bohatá země bude mít aspoň to :D :D Však letiště máme i tady v Ostravě :D :D
Reagovat
Frick
Má 2 km2
Reagovat
Frick
Prý by měl monacký rezident strávit v knížectví 90 dní. To Petra sotva může dosáhnout. Využívá skulinu v tom, že to nikdo nekontroluje. Upřímně bych jim buzeraci v tom přál. Docela by mi to přišlo vtipný, kdyby třeba musela měnit program a "čerpat Monako"
Reagovat
blixa
Fricku, zase lžeš, a dobře to víš. Monacké knížectví těch 90 dní nevyžaduje po všech, zejména ne po těch, co jsou z důvodu svého povolání světoběžníky a tráví drtivou většinu roku cestováním za prací, což je případ profesionálních tenistů. Seš skutečně slizké odporné ulhané stvoření.
Reagovat
slacker
slizke odporne a vylhane jsou ty vyjimky v zakonech site na miru "smetance"
Reagovat
Frick
No ale to jsme pak někde v zájmu nepsaný tolerance, šedý zóny, atp.

Ale jako jasně - Monako určitě chce, aby tam měli svou rezidenci boháči z celýho světa. A proč je buzerovat tím, že po nich bude chít, aby tam pobývali určený počet dní.

Jenže pak by taky třeba by se mohl rozhodnout nějaký banánový státeček kdesi v oceánu, že si tam člověk pořídí za 10 000 USD spací kóji ve který nemusí za rok strávit ani ň.
Reagovat
blixa
Nejsme, u nich je to psaná tolerance. Úředník tam má vymezeno, co může a za jakých okolností. To že víš howno případně jen útržky neznamená, že můžeš činit nějaké závěry. Jenže tebe to nezajímá, ty chceš jen odsuzovat, pomlouvat a plivat špínu za to, že někdo nejedná podle tvých deb.ilních představ. Slizké odporné stvoření.
Reagovat
Frick
Super, pak je stejnej deb.il Murray (nebo se tak snaží veřejně působit), že si myslí, že změna rezidence z rodného státu do cizího by měla znamenat nějakou výraznou změnu v jeho zvycích co do místa pobytu.
Reagovat
blixa
Británie má pravděpodobně jiné zákony než ČR. Napřed si je nastuduj a pak něco kvákej.
Reagovat
Frick
A možná, že bychom se v tom měli britským právem inspirovat.

Ve Velkém Británii = státě s mnohavěkou demokratickou tradicí, státě, kde nikdy nebyl komunismus (dokud se Corbyn nenastěhuje do č. 10)
Reagovat
blixa
Britským právem bych se rozhodně neinspiroval. V daňové oblasti je to naprostá zrůdnost. Daleko spíš bych se inspiroval monackým knížectvím.
Reagovat
slacker
no jasne , Monako parazituje na svem okoli, jeho danovy system by nefungoval autonomne.
Reagovat
Frick
+1
Reagovat
Frick
A co tedy? Jakože člověk jako tenista nemusí strávit v Monaku téměř žádný, třebaže by jeho profesní kalendář by mu umožnil trávit v Monaku citelně delší dobu? Když ne 90, tak třeba alespoň 50-60 dní?
Reagovat
EllNino
napiš mi prosím důvod, proč se tím tak sáhodlouze zabýváš ... jsi nemocný, že potřebuješ peníze od státu, nebo jaký je důvod, prosím popravdě
Reagovat
Frick
Že se třeba dopouštějí chování, které typické pro různé pseudozbohatlíky? Že se v zásadě chovají neucitvě k všem těm, co si nemovitost v nějakém pseudostátu dovolit nemohou? Že to, co nezaplatí do systému oni, musí zaplatit jiní?

Ano, je to naivní, ale myslim, že člověk by si měl umědomit, že to, co vydělá za rok, nevydělá průměrný člověk (třeba jeho spolužák ze základky) ani za sto let a tak by měl poukázat trochu velkorysosti a nevymýšlet kdejaké kličky.
Reagovat
EllNino
ano, pěkně jsi to napsal, jsi naivní
Reagovat
EllNino
a o tom je celý tvůj problém ...o naivitě a černobílosti
Reagovat
blixa
Pokud by se stát nechoval jako zloděj, pak by asi nikdo nic nevymýšlel. A v tom je jádro problému.
Reagovat
FulnekUltras
heej tpč... doufám, že někde mimo TP jdeš tvrdě po Mackovi, Tykačovi, Kalouskovi, Bakalovi nebo aspoň Kalvodovi - jinak bych musel tvoje neodbytné rytí do Petry v souvislosti s financemi považovat za projev ryzí a totální zbabělosti
Reagovat
blixa
To je čistě záležitost monackých úřadů a příslušného rezidenta. Tobě po tom absolutně nic není. Ani ČR po tom vůbec nic není.
Reagovat
Frick
Tak českému státu by mělo záležet na tom, aby pro jeho občany, kteří by mohli být jeho významnými daňovými plátci nebylo tak snadno umožněno mít daňový domicil jinde. Pak by v tomto případě by zde asi bylo nutné pomyslné "vysvlečení do naha", při němž by třeba Petra, Lucka, Kája dokázala, že pouto k své daňové rezidentuře je silnější než k původní zemi.
Reagovat
blixa
Skvělá myšlenka. Takže pak mu budou prostě odcházet občané. Jak jednoduché. Nesrovnatelně jednoduší by pro český stát bylo, chovat se ke svým občanům slušně a ne jako násilnický lapka.
Reagovat
Frick
No a navíc - my se tu bavíme pořád o daních a možná jde mnohem více o ty odvody.
Reagovat
Fandina
Fascinuje mě, jak pitváš něco, čemu nerozumíš. To si vážně myslíš, že někdo někomu něco dá zdarma? Každý a všude musí dodržovat pravidla, to jen ty máš představu, že všechno jde obejít.
Reagovat
FulnekUltras
udělej se ;) pro sebe a hned plasticky uvidíš, jak je to u nás s odvody... ;)
Reagovat
Pedronegro
co tady furt blbneš kolem daní a Monaca, náš stát to takhle umožňuje, protože je to prkotina proti tomu, co se tady jakoby legálně převedlo na vychcané jakoby podnikatele, a podobné pseudokauzy jen slouží k odvedení pozornosti pro takové trouby jako ty tady, rozdíl je totiž řádově asi devět nul a více, tak už toho nech ...
Reagovat
EllNino
já myslím, že mu něko krade peníze, že je prostě nějak zdravotně hendikepovaný, a někdo mu to bere, proto to tak hrotí
Reagovat
blixa
"Papíry na hlavu" bude mít zcela určitě ;-)
Reagovat
Bob
Ryba byla neskodna. Zapas s Venus bude uplne neco jineho!
Reagovat
vrabejka
Semifinále žen dopadlo bez překvapení. Stejně ale více věřím Garbine. Porazí Venus podobně jako minulý rok na RG Serenu.
Reagovat
pauloX
Ta Spanielka je tiez dobra sirena,že im to nepride trapne jej a dalsim co sa takto prezentuju
Reagovat
kada.tom
Venus je prostě bohyně trávy :-)
20 účast, 10 SF, 9 F a ... možná 6 titul :-)

z Muguruzy-Blanco šel dneska strach, tak jsem zvědav jak ten sobotní zápas dopadne - ani jedna není nijak výraznou favoritkou nebo outsiderkou zápasu, mezi sebou to mají 3-1 pro Venus, přičemž poslední utkání (ale na antuce) vyhrála Španělka, předchozí tři duely (všechny na hardu) vyhrála Venus
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/muj-isport-blogy-redaktori-martin-hasek/308088/dve-olympijske-volby-najednou-pani-kruhu-opousteji-mordor.html

Vydrží Rafa?
Reagovat
Pedronegro
jsem zvědav, zda s tím ještě něco JoKo udělá, tipuji, že ne ....
Reagovat
kada.tom
V pár minutách se ukázal rozdíl mezi oběma hráčkama. Johanna mohla jít do vedení 5-4 a na servise by to asi dala, ale Venus oba BB fantastickými servisy vymazala a pak dalšíma dvěma podáním hru otočila. Následně Johanna čtyřma chybyma Venus darovala nejen svůj servis, ale s tím i celý set.

Jinak tedy kvalitativně je tohle SF mnohem vyrovnanější, přičemž oba hrají hodně slušně :-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Dám to i sem :) Kvůli ní jsem začal v sedmi letech sledovat tenis, neuvěřitelná hráčka a ikona světového tenisu. Je nádhera se dívat, jak se na wimbledonském centru i po dvaceti letech pohybuje s lehkostí pírka a má stejně agresivní údery i servis jako kdysi, prostě hráčka hráček :) Táta jí vždycky říkal gazela :D
Reagovat
horska.kraslice
Totéž jsem si dnes říkala, je to nádhera.
Reagovat
FulnekUltras
první byla ňáká Wilma Rudolph - ovšem mimo tenis ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Konta nezvladla stav 40:15 pri podani Venus a tim si prohrala zapas.
Reagovat
kada.tom
to jak dokáže Venus zapnout v důležitých chvílích a co dokáže na trávě zahrát i ve svém věku je fakt neskutečný :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přál jsem to víc sice Johanně, ale Venus byla lepší a ve svém věku je stále výborná. Taky jsem zvědavý na finále a vlastně už i na zítřek a semifinále :D
Reagovat
fialka
škoda. Ja som ju vo finále nevidela, ale čakala som dôstojnejší výsledok. Na druhej strane, určite to bolo pre ňu psychicky náročné. Hneď na začiatku bola veľmi nervózna. Ani sa jej nedivím. Garbi hrala výborne a všetko jej tam padalo. Je moja favoritka, len tak ďalej.

S výsledkami Magdy na turnaji som veľmi spokojná. Čo by iní za to dali, keby boli v semi W.
Reagovat
FulnekUltras
zkušenosti s vysokou fází GS turnaje hrají obvykle velkou roli - znamená, že Magda je bude rozhodně moci zúročit nabudúce
Reagovat
Paseka
Slovena se viděla už ve finále, ale tvrdě narazila. Teď bude zase rok paběrkovat. A kde vůbec teď Cibulková?? Škoda, že na turnajích nejede stejné jako na FCB.
Reagovat
Pedronegro
proboha, co ti Magda udělala, vlastně u tebe spíš neudělala? :)
Reagovat
Paseka
Jen trošku namyšlená.
Reagovat
EllNino
Aha :D :D
Reagovat
Nola
Garbine chyta druhy dych, a dava zabudnut na svoje prepadaky od RG 2016, ak bude hrat vo finale ako dnes moze sa vyrovnat Svetlane, Angie, Petre, Vike, dnes klobucik za predvedenu hru, Magda nemusi smutik, SF na GS je nadherny vysledok, niektore hracky tam nenakuknu za celu svoju karieru
Reagovat
kada.tom
Ve finále uvítám tu i tu, nicméně více si přeji ve finále Venus :-)
Reagovat
sprchon
Nelži, neuvítáš tam ani jednu.
Reagovat
dunphy
Nelži, neuvítáš tam ani jednu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nelži, neuvítáš tam ani jednu.
Reagovat
svetova.dvojka
Teď přijde na kurt černá babička, to se máme na co těšit...
Reagovat
Mayo
Komu budú fandiť romovia?
Reagovat
svetova.dvojka
Většina Romů na tenis nekouká, jen ti co se živí sázením. Já nesázím, mě tenis skutečně zajímá.
Reagovat
svetova.dvojka
Španělky ty jsou naše...
Reagovat
Frick
Světová dvojko, víš, proč cigáni maj doma takovej bordel?
Reagovat
svetova.dvojka
Romové mají doma vždy uklizeno, nepořádek mají tak maximálně někdo kolem, ale to jim může být jedno..., hlavně že doma mají krásně uklizeno.
Reagovat
Pedronegro
aha, někdo kolem :)))
Reagovat
Frick
A vy ostatní, víte to?
Reagovat
FulnekUltras
vždycky lepší žít než uklízet ;)
Reagovat
Fandina
ale někdo uklízí rád :-) a je to pro něj život :-))
Reagovat
kada.tom
Tak tohle byl pro Španělku slušný trénink, kde si vyzkoušela hodně odvážné a přesné údery před nějakými 13-15 tisíci lidmi. Zdejším fanouškům Čobolačky tak nevyšly predikce, kdy už viděli Rybárikovou téměř s talířem, minimálně ale ve finále. Čobolačka byla sakra ráda, že nevyfasovala dva kanáry, a že k tomu nebylo vůbec daleko :-D

No, Rybáriková dostala co zasloužila. Potvrdilo se, že tam neměla co dělat, dostala zaslouženou lekci a pohled na její otrávený xichty (už od začátku zápasu) byly opravdu slastí ;-) :-D

Muguruza-Blanco dneska předevedla parádní výkon, bude ale záležet jestli ho dokáže zopakovat. Na každý pád se vůbec neunavila a proti druhé finalistce bude mít asi výhodu, neb bude odpočatější. Nicméně Venus či Johanna to budou mít ve finále složité, přesložité.
Reagovat
VlS
Ježíši, furt tě ty přitroublý provokace baví? Dyť je nikdo nebere vážně.
Reagovat
Frick
Když já mám pocit, že to myslí vážně. Že skutečně má nějakou šílenou aversi ke Slovákum.

Nebo skutečně jen doufá, že něko ze SVK se na to chytí.
Reagovat
kada.tom
to tu snad ví každý, že mám silnou averzi vůči Čobolákům
Reagovat
EllNino
a bavil ses někdy se Slovákem třeba ?
Reagovat
svetova.dvojka
Slováci jsou rasisté, už jen z toho, jak zacházejí s Romy, jak je diskriminují, utlačují atd, je vidět co jsou to za lidi. Slušnému Slováku vždy rád pomohu, ale Slovensko to je semeniště všelijaké sebranky.
Reagovat
EllNino
tebe jsem se na nic neptal, takže zalez do cikánova obludo
Reagovat
Nola
kadak na tieto dotazy nereaguje, on si uziva, ak niekto reaguje na jeho nenavistne prispevky, ci uz smerom k Slovakom, Fedexovi, Stanovi - diskuter- provokater

mna vzdy potesi, ak sa jeho hajty otocia proti nemu
Reagovat
smazaný uživatel
Asi takhle:

a) Slovákům on přeje jen a jen neúspěchy, v čemkoli, ale to víte :D
b) taky trochu prý nemá rád i Němce, např. Kerber
c) Federera a Wawrinku taky ne (možná i ostatní švýcarské hráče/hráčky...?)
d) taky některé Francouze, tam jde ale o averzi vůči herním stylům konkrétních hráčů, ne o národ
e) nejlepší možné čtvrtfinále např. grandslamového turnaje by pro něj bylo, pokud by tam bylo osm nejvýše nasazených hráčů a žádný z nich by nebyl Federer nebo Wawrinka, popř. u žen Cibulková :D
Reagovat
gigin
Ponúkni sa...
Reagovat
Pedronegro
to je pozitivní nabídka :)))
Reagovat
gigin
Každopádně :))
Reagovat
Herbert_Hoover
On má averzi vůči kdekomu. Hlavně vůči Rogerovi a vůči outsiderům. Nemá proto rád ani sám sebe, což je vidět skoro na každém příspěvku. :))
Reagovat
skott
přesně, pořád to samé strašně na sílu, cpané do každého příspěvku. Stejně jako ten člověk, co si hraje na cikána.
Reagovat
Frick
Tak u dvojky, to je jasný. Navíc ten hází totální cíkánofilní OT....
Reagovat
Herbert_Hoover
Já u dvojky obdivuji jeho talent jakýkoliv tenisový topic přetransformovat do cikánské roviny. :)
Reagovat
slacker
vsak tenis taky vymysleli romove
Reagovat
Pedronegro
to si pleteš s triatlonem :)
Reagovat
slacker
ten vynalezli taky ale o stoleti drive
Reagovat
Pedronegro
století před tenisem? poklusem na koupák, zpátky na kole ?
Reagovat
slacker
I Einstein byl rom a Sklodowska polska romka provdana za francouzkeho roma
Reagovat
FulnekUltras
;))))))))))))))
Reagovat
Kozoroh
Tenis vymyslel Jára Cimrman, akorát měl smůlu, že na patentový úřad se dostavil těsně druhý za Walterem Wingfieldem.
Reagovat
slacker
oba stejne byli romove
Reagovat
turista
Rybička nesmyslně hrála taktiku counterpunche a spoléhala se na to, že se Mugu vyhází. Kdyby se místo toho pokusila Mugu nějak přechytračit jako se o to snažila s Kájou Plíškovou tak to mohlo být důstojnější.
Reagovat
tommr
ale ona to přece zkoušela - jen jí to Muguruza tak nežrala jako třeba Karolína. Rybárikový dneska vyšlo akorát několik lobů a s tím se zápas vyhrát nedá ... :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak on je hlavně problém, že Mugu není jen ofenzivní mašinérie, ale umí i podržet balon ve výměně. Karolína není zvyklá se bránit, Mugu zvládá defenzívu podstatně lépe a je i trpělivější, což je proti Rybaně třeba. Každopádně zápas jsem neviděl.
Reagovat
horska.kraslice
Ale říkáš to přesně, jako bys ho viděl.
Reagovat
Herbert_Hoover
https://www.youtube.com/watch?v=NnTpGahCpPY

Víc k tobě netřeba dodávat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Garbi spojení s Conchitou svědčí. Soustředěná na každý míček.
Pro Magdu super turnaj.
Reagovat
svetova.dvojka
Nedůstojné semifinále Wimbledonu, ale co taky čekat od ženské tenisu že, já jsem sexista, no a za tohle dostávají ženy stejné peníze jako muži...
Reagovat
Andrew89
moc nechápu smysl tohohle komentáře. ono semifinále, potažmo finále znamená záruku ,,kvalitního" tenisu? To je bullshit.
Reagovat
Andrew89
neni tomu tak ani u chlapů, ani u žen
Reagovat
svetova.dvojka
Mělo by...
Reagovat
Andrew89
mělo by je tvůj argument jo? :D aha
Reagovat
Andrew89
finále dopadlo, tak jsem jsem si nepřál. Mugu hrála dneska hodně dobře, bohužel. Magda neměla šanci ani v nejmenším, i tak ale pro ní pěknej turnaj...no a ted tlačit Vee . Pokud vyhraje tak to vyhraje celé. Pokud postoupí Joko, tak přeji ve finále jí, to je jasné:)
Reagovat
Marduch
dost, žes dal vědět.
Reagovat
tommr
ty už znáš výsledek finále? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist