Verdasco se pomstil Berdychovi, vyřadil ho v Monte Carlu

15. 4. 2010, 14:06
Aktuality 16
Za poslední měsíc Španěla Fernanda Verdaska dvakrát porazil, v Monte Carlu to ale dvanáctý hráč světa Tomáši Berdychovi alespoň částečně oplatil. Český hráč dnes sice v boji o čtvrtfinále turnaje Masters vyhrál první set, na začátku druhé sady si ale poranil kotník a prohrál 7-5 3-6 a 2-6.
Tomáš Berdych

Fernando Verdasco měl před dnešním osmifinále s Tomášem Berdychem zvláštní motivaci. Na nedávných turnajích v Indian Wells a Miami to byla právě česká jednička, která Španěla z obou turnajů vyprovodila.

A podobně začal i jejich celkově už desátý souboj. Berdych sice podobně jako ve svém předchozím zápase s Gasquetem vstoupil do utkání vlažně a rychle si prohrál podání, stejně jako proti Gasquetovi se ale rychle vzpamatoval a proti častěji chybějícímu Verdaskovi dokázal vynikající hrou úvodní sadu otočit.

Euforii z vítězného setu ale záhy překryla bolest a následná prohra. Utkání ovlivnil nenápadný moment ve třetí hře, kdy rodák z Valašského Meziříčí sklouzl pro míč a poranil si přitom pravý kotník. Game ztratil, ale hlavně se mu i přes pomoc fyzioterapeuta Michala Novotného, který Berdychovi nohu protahoval, viditelně zhoršila pohyblivost. Z jeho hry se rychle vytratila jistota a Verdasco vycítil šanci na zvrat.

Španěl posílal míče co nejvíc do stran a set vyhrál 6-3. Před třetí sadou Novotný Berdychovi kotník zavázal. Berdych se snažil, jenomže míče z jeho rakety měly o poznání menší razanci a povzbuzený Verdasco už nedal českému hráči šanci. Berdych po rychlém brejku dokázal ještě snížit na 2-3, Španěl ale využil jeho indispozice, v důležitých momentech si několikrát pomohl "kraťasem" a šanci už si ujít nenechal.

"Byl to dobrý zápas, ale bohužel se špatným koncem. Do třetice to nevyšlo," citoval slova Berdycha mluvčí českého daviscuvého týmu Karel Tejkal, který s ním mluvil. Na kotník se patnáctý hráč světa nechtěl vymlouvat. "Samozřejmě jsem nohu podvědomě šetřil, trošku jsem se bál, ale musím přiznat, že mi ke konci docházely síly, a proto jsem prohrál. Poslední dobou toho bylo hodně, a to se projevilo." 

Bolest v kotníku Berdych pocítil po skluzu ve třetí hře na začátku druhého setu. Hned naznačil rozhodčímu, aby mu na pauzu zavolal ošetření. Game prohrál a fyzioterapeut Michal Novotný mu pak nohu protahoval. Pohyb české jedničky od té doby nebyl ideální.

"Je to kotník jako v Rusku," připomněl Berdych těžký výron z daviscupového utkání v Moskvě z dubna roku 2008. Tehdy sváděl bitvu s Nikolajem Davyděnkem a z kurtu odkulhal. Tentokrát zápas dohrál a zranění není tak vážné. "Je to na druhé straně, a proto by to nemělo být nic zásadního. Teď si pár dnů odpočinu," plánoval Berdych.

Po výhře 5-7 6-3 6-2 Verdasco narazí na krajana Alberta Montaňése, který se dnes postaral o první překvapení. Nenasazený hráč sice v souboji s Marinem Čiličem nezačal nejlépe a musel dohánět ztrátu, ovšem po rychlém rebrejku už na kurtu kraloval. Úvodní set otočil a ve druhém vedl při svém podání už 5-2. Chorvat ještě utkání zdramatizoval, když odvrátil dva mečboly a snížil na 4-5, Montaňés už ale nabídnutou příležitost nepustil a po vítězství 6-4 6-4 postoupil do čtvrtfinále.

Tím dnešní úspěchy Španělů nekončily. David Ferrer nadělil Ivanu Ljubičičovi v úvodním setu "kanára" a i když mu v dalším průběhu hry byl chorvatský veterán podstatně vyrovnanějším soupeřem, zvítězil ve dvou setech 6-0 7-6. O semifinále se utká s Němcem Kohlschreiberem.

Své soupeře demoluje pětinásobný šampion Rafael Nadal. Antukový král posledních let v Monaku během dvou zápasů ztratil pouhé dva gamy. Dnes odehrál skvělý zápas s Michaelem Berrerem, kterého zničil 6-0 6-1. Podobným stylem porazil v předchozím kole Nizozemce Thiema de Bakkera.

"Ale dnes hrál jsem ještě líp, protože míče jsem dával blíž k lajnám," řekl Nadal. 

Jeho dalším soupeřem bude krajan Juan Carlos Ferrero, který ve třech setech vyřadil Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie. "Juan Carlos je skvělý hráč, vyhrál na antuce hodně zápasů. Bude to těžké," řekl Nadal.

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2,543.750 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Verdasco (6-Šp.) - Berdych (10-ČR) 5:7, 6:3, 6:2, Nadal (2-Šp.) - Berrer (Něm.) 6:0, 6:1, Ferrer (11-Šp.) - Ljubičič (8-Chorv.) 6:0, 7:6 (7:4), Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (13-Švýc.) 6:4, 6:4, Ferrero (9-Šp.) - Tsonga (5-Fr.) 6:1, 3:6, 7:5, Nalbandian (Arg.) - Robredo (12-Šp.) 6:3, 6:4, Kohlschreiber - Petzschner (oba Něm.) 6:3, 6:4, Montaňés (Šp.) - Čilič (4-Chorv.) 6:4, 6:4, Ferrer (11-Šp.) - Ljubičič (Chorv.) 6:0, 7:6(7:4).

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je nějaké info o tom jak to vypadá s Tomášovým kotníkem? Jestli bude na další turnaj úplně fit nebo je to vážnější..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak naozaj neviem kto by ho mohol porazit na antuke na tomto turnaji. Ferrer hraje slusne ale jeho sance su asi podobne ako JC Ferrera proti Nadalovi. Cize bojovat jeden set tesne prehrat a potom druhy uz jasne prehrat.Djoker ci Nalbandian si tiez neviem predstavit ako chcu dat Nadala. Verdasco ak bude hrat s Nadalom sam sa vyhadze ak mu to nepojde plus jeho bilancia s Nadalom je hrozostrasna. Myslim si ze Nadal vyhraje MC bez straty setu.
Reagovat
darek.vrana
Jedině Djokovič ho může porazit
Reagovat
smazaný uživatel
Co je pořád s tim Potrem? To nevypadá moc dobře, je duben, tři měsíce pauzy pryč a on ještě nemůže pořádně trénovat? Sakra, sakra.
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco- Montanes tam nie je co riesit 2:0 na sety si myslim. Nadal- Ferrero-Skoda zrebu Ferrero by za inych okolnosti mohol hrat semifinale takto si mysli ze neuhra ani set Nadal v MC ide po 6ty titul v rade. Djokovic- Nalbandian- tazko povedat. Co ma tesi ze Djokovic hraje konecne slusne som pozeral s Wawrinkom a uz to nie je ten Djokovic co sa trapil v IW a Miami. Stale mu moc neverim ale ak da Nalbandiana tak SF bude pre neho znacny uspech vzhladom k tej forme co mal. Ferrer- Kohlschreiber- Mysliim si ze David si to postrazi a nedovoli Koh. ani set. Potom to uz zacne byt zaujimave
Reagovat
skott
V pripade Ferrera souhlasim, ze je to pechacek dostat Nadala uz do ctvrtfinale.Antukova fazona z Jizni Ameriky mu evidentne vydrzela i pres hardy v IW a Miami, takze by jeste aspon jedno kolo zrejme s nekym jinym dal.No, ale nechci hazet flintu do zita predem, je jedinej ze Spanelu, kdo se z neho nepodela predem, tak tipnu 2-1, ze ho Juanqui porazi..;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Keby Ferrero vyradil Nadala nebol by som proti ale fakt je ze Nadal vyzera na antuke ze znova sa nasiel doma. A dva gemy stratit v 2 zapasoch je super vysledok bez ohladu na superov. Neviem neviem keby bol dal Tsongu v 2 setoch tak mozno aj verim Ferrerovi ze ma vacsie sance takto neviem, ked Tsonga mu zobere set, co neni antukar tak co Nadal ktory stratil iba 2 gemy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrero bude po včerejšku asi trochu unavenej...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych uklouzl po míči??? Koukal sem na to a tohoto momentu sem si teda nevšiml.. Měl jsem za to, že si kotník "nakřápl" v prvním gemu prvního setu, při neúspěšném odvracení ztráty servisu. Ve druhém setu si kotník definitině oddělal při výše zmiňovaném momentu, ale zapříčinil to spíše velký rozsah pohybu, a extrémní natažení této části nohy! Míč byl dle mého názoru nevinen :)
Reagovat
petrstary
"sklouzl pro mic", ne uklouzl po mici :)
Reagovat
smazaný uživatel
ano, těd už je to správně, ale před úpravou článku.. "Berdych sklouzl po míči" :d
díky autorovi článku, že sem tady za vola :)
Reagovat
smazaný uživatel
Věčná škoda toho kotníku:(... Tomáš na něj má vážně pech.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jsem se nemohla dívat live. Měla jsem jen kusé informace.Ale první set byl určitě v duchu, jak ted Tom hraje. Ale pokud byl zraněný, tak to muselo být znát a Fernando by byl hloupý, kdyby to nevyužil. Měl mu co vracet, Ale raději neriskovat větší zranění s nucenou pausou, když je tak super rozjetý. Stejně bude mít plusové body a jedeme dál.
Reagovat
smazaný uživatel
To je vraždění neviňátek, tohle... Připomnělo mi to úvodní zápasy na turnajích Stefi Graf, v dobách její největší slávy, přesně takhle to vypadalo..
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, už v prvním zápase to vypadalo nadějně, to byl ale mimo Benneteau. Snad půjde Nando ještě dál.
Reagovat
smazaný uživatel
;( ale Tomas hrál v úvadu tak pěkně ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist