Verdaskovi se první turnaj na antuce nepovedl, prohrál s Monakem

26. 2. 2010, 10:45
Aktuality 6
ATP ACAPULCO - Letošní ročník turnaje v Acapulku přeje favoritům. Do semifinále nepostoupil jen nejvýše nasazený Fernando Verdasco, který se nedokázal přechodu na pomalý povrch přizpůsobit a ve čtvrtfinále podlehl Monakovi. Přesto semifinálové zápasy slibují skvělé antukové bitvy.
Fernando Verdasco

Španěl Fernando Verdasco prohrál ve čtvrtfinále s Argentincem Juanem Monakem 5-7 3-6. Svůj nezdar omlouval tím, že na antuce nehrál sedm měsíců. "Nezvykl jsem si na ten povrch natolik, abych mohl čelit solidnímu antukáři," řekl.

Zatímco Monaco má za sebou letos už dvanáctý zápas na antuce, Verdasco se v Acapulku na oranžové drti představil poprvé od loňského července. Nyní má desátý hráč světa týden pauzu, neboť se kapitánovi španělského daviscupového týmu Costovi omluvil. Pak už ho stejně jako celou světovou špičku čekají první turnaje Masters 1000 na betonech v Miami a Indian Wells.

"Dnes jsem sice hrál lépe, než v prvních dvou zápasech, ale proti Monakovi musíte na antuce hrát mnohem lépe. Nemám k tomu c víc říct," nehledal výmluvy Verdasco.

"Porazil jsem hráče top 10, který se mezi elitou drží už několik let. Ale nemůžu na to myslet, zítra začínám znovu od nuly," uvědomuje si Verdaskův přemožitel. 

Pětadvacetiletý Monaco, který bude hrát už o své 11. finále a znovu na antuce, se v semifinále utká po týdnu znovu s Juanem Carlosem Ferrerem, jemuž má mu co vracet. Bývalá světová jednička na jihoamerické antuce ještě neprohrála a po titulech z Costa do Sauipe a Buenos Aires se přibližuje triumfu i v Mexiku.

Třicetiletého Španěla nezastavil ani dvojnásobný obhájce titulu Nicolas Almagro, kterého porazil 6-1 5-7 6-2.

Bez ztráty setu turnajem prochází třetí nasazený David Ferrer, který před týdnem v Argentině prohrál až ve finále. V Acapulku si ve čtvrtfinále po setech 7-5 6-4 poradil s Pablem Cuevasem z Uruguaye.

"Když jsem vyhrál první set, tak to ve druhém už bylo trochu jednodušší. Více jsem si věřil a byl jsem agresivnější," řekl Ferrer.  

Bitvu o finále svede s Chilanem Fernandem Gonzalezem, jenž otočil duel s Argentincem Schwankem.

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 955.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (25. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Monaco (7-Arg.) - Verdasco (1-Šp.) 7-5 6-3
Gonzalez (2-Chile) - Schwank (Arg.) 3-6 6-3 7-5
Ferrer (3-Šp.) - Cuevas (Urug.) 7-5 6-4
Ferrero (4-Šp.) - Almagro (6-Šp.) 6-1 5-7 6-2

Semifinálové dvojice: Monaco - Ferrero (H2H 0-1), Ferrer - Gonzalez (H2H 3-5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak jsme se včera bavili o Djokerovi, teď na něj koukám a je to fakt divný, ono mu asi něco opravdu bude, protože působí strašně unaveně už od prvních gamů, myslim, že je zralej na nějaký lékařský vyšetření. To neni on.... nadře se na každej úder, dost často při úderech dokonce ztrácí rovnováhu. Možná, že jsme tentokrát na něj nespravedlivý a dělá co může... doufám.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky doufám, je úplně mimo, něco se možná děje, pohyb děsný, koncentrace žádná, občas nějaký ten úder vytáhne, ale jinač slabota.
Reagovat
smazaný uživatel
MA tusim 5:1 bilanciu alebo 4:1 s Verdascom na antuke cize to som aj cakal ze Monaco postupi. To nie je pre mna nic sokujuce plus Verdasco pokial hra proti typickemu antukarovi ako je Monaco a hraju sa dlhe vymeny tak Verdasco zvacsa spravi chybu kvoli jeho agresivnemu stylu. Preto s Monacom furt prehrava, lebo ma trpezlivost a caka na Verdascovu chybu
Reagovat
smazaný uživatel
Letos mi přijdou skoro všichni nějací malátní, nikdo není schopen se utrhnout a dělat výsledky, snad kromě Ferrera zatím, ten možná jedinej maká a vyhrává, ale ostatní, to je opravdu tragédie...Asi nějaká únava, nebo co...
Reagovat
VerdascoForever
Neboj Fernando. Porad te mam rad :-D
Reagovat
carolyn
:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist