Veselý si vyšlápl na Čiliče a na čtvrtý pokus v Dubaji zvládl první kolo

21. 2. 2022, 13:10
Aktuality 48
ATP DUBAJ - Jiří Veselý v Dubaji překvapivě navázal na úspěšnou kvalifikaci a na čtvrtý pokus přešel přes první kolo hlavní soutěže. Osmadvacetiletý Čech si v něm po setech 6-4 7-6(3) vyšlápl na světovou čtyřiadvacítku Marina Čiliče, připsal si svůj nejcennější skalp od Wimbledonu 2019 a po roce na této úrovni vyhrál třikrát po sobě. O druhé letošní čtvrtfinále se utká s Arthurem Rinderknechem, nebo Robertem Bautistou.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© AFP)

Jiří Veselý na začátku února neobhájil předloňský triumf v Puné, po dvou letech vypadl z elitní stovky a nedařilo se mu na challengeru v Indii (skreč ve čtvrtfinále) ani před týdnem v Dauhá (1. kolo). Osmadvacetiletý Čech ale na právě probíhající akci ATP 500 v Dubaji, kde při předchozích třech startech vypadl v prvním kole, chytl slušnou formu.

V kvalifikaci zvládl třísetové duely s Hadym Habibem a nasazenou jedničkou Alexejem Popyrinem a v hlavní soutěži si dnes vyšlápl na šampiona US Open 2014 a bývalou světovou trojku Marina Čiliče (6-4 7-6).

Veselý si až do stavu 6-4 5-3 suverénně hájil servis a dostal se ke třem mečbolům. Chorvat však dva z nich odvrátil esem a českého outsidera ztracený game evidentně rozhodil, jelikož v tom následujícím poprvé v utkání zaváhal na podání. Dokázal se však zkoncentrovat a tie-break získal suverénně 7-3.

Rodák z Příbrami, který teprve podruhé v sezoně uspěl v hlavních soutěžích turnajů ATP a v současnosti mu v žebříčku patří až 123. místo, si proti aktuální světové čtyřiadvacítce připsal svůj nejcennější skalp od Wimbledonu 2019, kde porazil Alexandera Zvereva. Od té doby vyřadil zástupce Top 30 teprve podruhé.

Veselého teď konečně čeká den volna. O své druhé letošní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu bude bojovat se svým posledním přemožitelem Arthurem Rinderknechem, nebo čerstvým šampionem z Dauhá Robertem Bautistou.

První zápas sezony dnes v Dubaji odehrál Novak Djokovič, který si poradil s Italem Lorenzem Musettim.

• ATP 500 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2.949.665 dolarů
pondělní výsledky (21. 2. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Čilič (Chorv.) 6-4 7-6(3)
Djokovič (1-Srb.) - Musetti (It.) 6-3 6-3
Krajinovič (Srb.) - Džazírí (Tun.) 6-7(4) 6-2 6-4
Daniel (Jap.) - Goffin (Belg.) 6-3 7-6(5)
Krajinovič (Srb.) - Džazírí (Tun.) 6-7(4) 6-2 6-4
Daniel (Jap.) - Goffin (Belg.) 6-3 7-6(5)
A. Murray (Brit.) - O'Connell (Austr.) 6-7(4) 6-3 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

48
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Djokovic dorazil na turnaj a Jirka chytl hned motivaci.:)
Reagovat
Hornych
může mi někdo, prosím, poradit na kterém tenisovém portálu je možno zjistit počty bodů za turnaje futures, nebo za kvaldu na turnajích. Na webu "Tenisportál" jsou body pouze za turnaje ATP, chalengery, ale vše bez kvaldy a futures nejsou vůbec, děkuji
Reagovat
darek.vrana
https://en.wikipedia.org/wiki/ATP_Rankings
Reagovat
George_Renel
Djokovič vs Musetti na ES 2.
Reagovat
smazaný uživatel
smile Novak nezaváhal
Reagovat
smazaný uživatel
Kks, Andy hra ten tenis fakt uz len pre zabavu. Je vsak smutné, ze okrem neho sa nikto nebaví. Napriek tomu mu v kazdom zapase drzim palce, a jeho snaha mi imponuje.
Reagovat
sojka1
ja jsem to tu obdivne (celkem osamocena) zminovala mockrat... :-)) A vzpomnela jsem si, jak me vyucil svym vyrokem J.J. (cetla jsem si ty nejznamejsi, kdyz mel 50) jeden volne: Ze nedavam goly? Jdete do prd*le, je mi ctyricet a uz se taky chci hokejem bavit... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, sčasti má sám velký Jarda pravdu.

Ale stále, má toto za potreby?
Reagovat
sojka1
to bude zalezitost vnitrniho nastaveni - osobnich predstav, priorit a vlastne taky zivotnich moznosti. Nektere chlapy i podezrivam, ze nikdy nedospeji, ze proste zustanou cely zivot kluky..... ale neni spis na miste otazka, jestli mame pravo to soudit? :-))
Reagovat
darek.vrana
Zajímavé, že když třeba odehraní fotbalisté hrají pro zábavu za nějaké Kotěhůlky, tak se nikdo neptá, jestli to mají zapotřebí. Ale když má někdo výkonnost a pořád ho chtějí v extralize, tak to lidem vadí... Prostě toho hráče ten sport baví a hraje vždycky na té úrovni, na kterou má výkonnost.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ten problem, ze v extralige.

To je akoby Federer hral na staré kolená nemeckú ligu.

Nie som uplne fanusik toho, ked 0.01 najkvalitnejsich hracov historie hra niekde v 2-3 triednych timoch a sutaziach oproti ich standardom.
Reagovat
darek.vrana
A když hraje pro zábavu v nižší soutěži, tak je to ok?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to téma.

Vobec si nemyslim, ze mas zly nazor. Je to vyslovene o vkuse a pohlade na vec.

Superhviezdy okolo seba vytvorili gloriolu dokonalosti a preto zastavam nazor, ze uz ked ju raz vybudovali, nemali by z nej zostupovat k beznym smrtelnikom.
Reagovat
smazaný uživatel
A teraz to Jirka celé prevezme.
Reagovat
Teo
Podle mě si Jirka přečetl diskuze tady a hecnul se smile
Reagovat
Krisboy
Je to tak. J1rka je čertužel lempl a potřebuje nad sebou pevnou ruku smile

Tak póď woe!!!! smilesmile
Reagovat
Teo
smilesmilesmile
Reagovat
mahycek
Náš Jyrka překvapil, sledoval jsem
to online. Projedu si to zpětně
Zírám smile Teď vyřadí Djoka, až na
něj narazí. Smích, ale má s ním
příznivou bilancismilesmile
Reagovat
Jon61
Už ho už porazil, ale to byl Djokovič po flámu. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslíš, po veganským flámusmile
Reagovat
Nenela
Jirka na to proste ma. Stacilo by, aby hral vzdycky tak, jak s Nolem a Marinem. Ale k tomu se z nejakeho duvodu dovede vyhecovat...no....kdyz to tak spoctu...tak jednou za 4 roky smile
Reagovat
makro99
teď bychom potřebovali akorát nějak zkontumovat toho soupeře ve 2. kole, pže čtvrtfinále už je pak na pohodu...:)
Reagovat
lars
vsak vidi moznost( letos poprve) hrat zapas s Jokerovicem a to ho asi motivuje :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak už jen zbývá to sladit s LOHsmile
Reagovat
Pe3k
To už je apríl? smile
Reagovat
makro99
A v semifinále má Popyrina...:)
Reagovat
blixa
J1rko, no toto ? Já myslel, že jenom Novaka ! smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Novak ne, ale GS vítěz to je. Takže proto. smilesmilesmile
Reagovat
d@ve
Jo myslíš Dennise Novaka?
Jo toho taky porazil..smile
Reagovat
jurasekh
...kdyby ještě navíc trošku shodil tu "galusku", mohl by být pořád ještě fakt dobrý. Pohyb je slabinou, ale ne že by dnes na to kašlal. Oba měli serie 5-8 míču za sebou a pak zase naopak. Když to pusti ve 2. setu z 5:3 na 5:6, znaje ho, bál jsem se a chtěl jsem jít od tv pryč. Ale na závěr překvapil a potěšilsmilesmile
Reagovat
gocii
Taky vam prijde ze je takovej ehm silnejsi? smile
Reagovat
Nenela
Jojo, Jirka nabral coronaspek smile
Reagovat
sojka1
Fenix povstal zrozen z vlastniho popela! Nebo uz jsme Juru poradne nakrkli, konecne.... :-)) Marin uz sice neni TEN Marin, ale porazit ho je stale fajn, pojd!
Reagovat
Mony
Snad ho to nakopne
Reagovat
Fandina
Jj, Veselka hrál výborně a Marin na konci druhého přitlačil, ale Jirka to nakonec dal. Super, snad v tom bude pokračovat a neuspokojí se, že vyhrál tři mače za sebou. Při rozhovoru jsem se začala zase bát, že se ukonejšil. Jinak dva poslední mače hrál výborně. Až nádherně.
Reagovat
annah
To hrál Marin se zlomenou rukou? Nebo co vyváděl, že ho Veselka porazil?
Reagovat
Fandina
Marin hrál dobře, ale Jirka si vzpomněl na dávnou dobu, kdy vyhrával. Tak snad v tom bude pokračovat. JE pořád ještě mladý.
Reagovat
Fandina
28 už není nejméně, ale pořád ještě může hodně vyhrát.
Reagovat
mario777
Marin hral dobre ? Však nevedel skoro celé dva sety trafit loptu do kurtu , bud dal aut alebo siet, tak isto aj riterny z druheho servisu, dnes by Cilica porazil aj dorastenec, neskutocne slaby vykon a vela chyb, este som ho tak zle nevidel hrat, Veselemu stacilo len oblukami vracat na istotu a Marin mu zu zariadil vitazstvo smile
Reagovat
Fandina
Zjevně nevíš, na jaký zápas ses díval.
Reagovat
mario777
30 nevynutenych chyba za dva sety od Marina myslim ze hovori za vsetko a to tam zabijal iste lopty do autu alebo siete smile
Reagovat
Mony
Jirka hrál na své současné poměry opravdu dobře
Reagovat
Nenela
Jirka byl proste dneska dobry. Ma dny, kdy svuj potencial umi najit ci vyuzit ci co. Vetsinou mu to nejde
Reagovat
Fandina
Přeně tak, má předpoklady, potenciál, super údery, dobré podání, dobrý švih, jen toho využívat.
Reagovat
makro99
"Jirka byl proste dneska dobry." - tesat do kamene. a uzamknout diskusi.
Reagovat
sojka1
sebevira sice kolisala, obcas zase vytukaval a ladil, ale dneska byl mimoradne durazny, zase si paradne lehal do uderu, slusne podaval a Marin rozhodne nebyl zraneny - hra mela velmi slusnou uroven, on byl spis takovy nedutklivy, netrpelivy.... :-))
Reagovat
annah
Diky všem za vysvětlení. :-) Škoda, že jsem se nedívala. Ale on mi ten náš Jirka není moc sympatický a navíc na něj není pěkný pohled, tak se u jeho zápasů většinou jen kouknu na skóre.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist