Veselý uhrál s Monfilsem jen tři hry. Murray měl namále

14. 4. 2016, 15:42
Aktuality 378
ATP MONTE CARLO - Den po životním skalpu Djokoviče utrpěl Jiří Veselý debakl. Na antuce v Monte Carlu v boji o své první čtvrtfinále na turnaji Masters 1000 prohrál jednoznačně 1-6 2-6 s Francouzem Gaëlem Monfilsem. Namále měl další favorit Andy Murray, kterému se povedlo otočit duel s Pairem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý včera senzačně vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče, na Srbův skalp ale navázat nedokázal. V souboji s Gaëlem Monfilsem, kterého v předchozím vzájemném duelu udolal v pětisetové bitvě na trávě ve Wimbledonu, se na kurtu zdržel jen něco málo přes hodinu.

Dvaadvacetiletý český daviscupový reprezentant za o sedm let starším soupeřem od začátku zápasu zaostával, v prvním setu si ani jednou neudržel podání a jediný game získal při Monfilsově servisu.

Ani ve druhé sadě Veselý nenavázal na svůj středeční výkon, nepomohlo mu ani ošetření. Šestnáctý hráč světa Monfils mu dvakrát sebral servis, zatímco svůj si s přehledem podržel a za necelých 68 minut mohl slavit postup do čtvrtfinále.


Veselý, jemuž v žebříčku ATP patří 55. místo, tak neuspěl v boji o své největší čtvrtfinále. Přesto výrazně vylepšil svůj loňský výsledek z Monte Carla, kde při své premiéře na turnaji vypadl hned v 1. kole.


Den po vyřazení Novaka Djokoviče se s Monte Carlem málem rozloučil také druhý nasazený Andy Murray. Francouzský tenista Benoit Paire byl v souboji s ním dva míčky od vítězství, favorit ale zápas otočil a po výhře 2-6 7-5 7-5 postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s Milosem Raonicem.

Andy MurrayNevypočitatelný Francouz Paire v Monte Carlu do letoška nikdy nepřešel přes druhé kolo, ale v souboji s Murraym měl na dosah čtvrtfinále antukového turnaje Masters.

Už v prvním setu měl navrch Paire, který dvakrát po sobě sebral favoritovi servis a sadu vyhrál za necelou půlhodinu 6-2. Dobře neodstartoval Murray ani druhé dějství - znovu ztratil dvakrát podání a brzy prohrával 0-3. Až za tak nepříznivého stavu začal druhý hráč světa zápas otáčet: nejprve snížil na 2-3, v osmé hře srovnal stav a těsně před tie-breakem poslal zápas do rozhodujícího setu.

Murraymu, který se v předchozím kole trápil s jiným Francouzem Herbertem, byl Paire i v něm vyrovnaným soupeřem. Za stavu 3-3 ještě neproměnil dva brejkboly, o dvě hry později už se však dočkal a za stavu 5-4 mohl zápas dopodávat. Svoji šanci ale Paire nevyužil. Do konce zápasu už nezískal ani game a s Monte Carlem se rozloučil porážkou 6-2 5-7 5-7.

"Hrál mimořádně dobře a já byl trochu pomalý," řekl po utkání Murray. "Nikdy předtím jsem s ním nehrál a špatně se mi četla jeho hra. Chodí dopředu, má skvělou fyzičku, fantastický bekhend a hraje spoustu kraťasů, takže se proti němu člověk špatně dostává do rytmu. Začal dobře a nějakou dobu mi trvalo, než jsem si na jeho hru zvykl. Ve druhém setu mi ale dal šanci, když sem tam udělal chybu, a pak jsem začal hrát líp. Nebyl to můj nejlepší zápas, ale bojoval jsem, co to šlo, a nakonec dokázal vyhrát," dodal.

O semifinále si Murray zahraje s Milosem Raonicem, který měl dnes rovněž namále. V utkání s přemožitelem Tomáše Berdycha Damirem Džumhurem sice vyhrál úvodní set, další ale ztratil a třetí sadu musel rozhodnout tie-break. Ten Raonic vyhrál 7-5 a připsal si druhé vítězství nad Džumhurem za poslední měsíc.

Ve dvou setech zvládl osmifinálový duel Rafael Nadal, který porazil 7-5 6-3 Rakušana Dominika Thiema a oplatil mu nedávnou porážku ze semifinále v Buenos Aires. Ve čtvrtfinále, které si v Monaku osminásobný šampion zahraje dvanáctý rok po sobě, se devětadvacetiletý Španěl utká s Wawrinkou (h2h 15-3).

Roger Federer ani v pátém vzájemném duelu s Robertem Bautistou neztratil set. Na antuce v Monte Carlu španělského soka porazil 6-2 6-4 a na prvním turaj od Australian Open postoupil do čtvrtfinále. V něm narazí na Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu.

"Jsem překvapený úrovni své hry po zranění a dlouhé pauze. Ale ty nejtěší zápasy na mě teprve čekají a ještě se ukáže, jak na tom s formou doopravdy jsem," řekl čtyřiatřicetiletý Švýcar, který se začátkem února podrobil operaci kolena.

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 4.094.505 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Monfils (13-Fr.) - Veselý (ČR) 6:1, 6:2
Murray (2-Brit.) - Paire (16-Fr.) 2:6, 7:5, 7:5
Federer (3-Švýc.) - Bautista (14-Šp.) 6:2, 6:4
Wawrinka (4-Švýc.) - Simon (15-Fr.) 6:1, 6:2
Nadal (5-Šp.) - Thiem (12-Rak.) 7:5, 6:3
Tsonga (8-Fr.) - Pouille (Fr.) 6:4, 6:4
Raonic (10-Kan.) - Džumhur (Bosna) 6:3, 4:6, 7:6 (7:5)
Granollers (Šp.) - Goffin (11-Belg.) 7:6 (7:1), 6:4

Komentáře

378
Přidat komentář
Krisboy
Alléz Gael!!!
Reagovat
a.magerova
Tak nějak... :-)))
Reagovat
Roger_Federer
Se otevrela dobra moznost vyrovnat zase Novaka v poctu Masters..
Pokud to da..mohlo by ho to hodne nakopnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Až tak, že by pak vyhrál i Madrid, Řím a RG a vrátil se na vítěznou vlnu? Do roka vyrovná Rogera v počtu GS a Federerovci zase začnou fandit Djokovićovi v zápasech proti němu.

Ale asi jo. Když tady dá titul a povedou se mu i zbylé Masters na antuce, tak bude největší favorit RG (ještě před dnešním zápasem bych v téhle pozici viděl Wawrinku).
Reagovat
Krisboy
- to bude krásné finále!
Reagovat
babolat.cz
vysněné!!
Reagovat
Krisboy
Bylo by mi i jedno, kdo vyhraje, přál bych to oběma. Gaela mám radši, ale Rafovi bych fakt přál, aby se vrátil na absolutní špičku, kam podle mě patří. Uvidíme.
Reagovat
dadaft
a nejlepší zápas dne je tady.
Reagovat
smazaný uživatel
uvidime, kdo koho uspi.. :-)
Reagovat
kada.tom
bylo naprosto predikovatelný, že Francouzi (= Monačané) si budou svoje hráče dávat do atraktivnějšího pozdějšího času ... Murray neMurray, Nadal neNadal :-)
Reagovat
ipko
škoda Rogera.. prakticky po vypadnutí Novaka mal otvorenú cestu do finále.. všetka česť Wilfriedovi, ale dnes si to Roger prehral sám.. v 2. sete mu prvý servis úplne odišiel a tým pádom stratil sebavedomie na podaní.. 3. set je vždy lotéria a v tomto prípade vôbec nemal byť..
Reagovat
smazaný uživatel
to je hodne novatorske... ta loterie.. :-)))
Reagovat
VlS
A tak, ono už narodit se je loterie, tak proč ne. ( vlastně už i ty činnosti rodičů před narozením jsou někdy loterie :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
měl správně vypadnout až v semifinále s pozdějším vítězem Veselým. Tím, jak Jirka neočekávaně vypadl s Monfilsem se celá časoprostorová struktura zhroutila do sebe.
Reagovat
VlS
No teda, a kdo má pak ty struktury projektovat, když si Jura tak nezodpovědně vypadne s Gumákem. Kdyby věděl, že bude mít na svědomí hroucení struktur do sebe, to by se k tomu tŕeba pistavil jinak. Teď ještě jak se k tomu pistaví Fulnek a jak do toho namíchá ty zlý Američany :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D
Reagovat
mahycek
Ta dvouměsíční přestávka se projevila, ale chybělo málo, aby Roger to zvládnul. Opakuji se , že vstup do 2 setu poznamenal vývoj utkání. Ale, celkově to u Fedexe není špatné po zranění, čekal jsem to horší. Měl tam dobré věci ve hře, ale vzápětí to zase pokazil, počítám s ním pro Madrid, a ty 3 zápasy, které tady odehrál, si vezme jako pozitiva. Škoda, jsem smutnej, ale měl vyhrát 2-0 na sety. Proč odevzdal 1 gam druhého ? Body nestratí, ale tajně jsem doufal souboj s Nadalem. Ale, celkem nezklamal, jenomže je to málo u takového hráče. Případný výpadek v Madridu ve čtvrtfinéle, už bych neodpustil. Ať je tam kdokoliv.
Reagovat
kada.tom
no, aby se egoista do toho madridského QF vůbec dostal :-D :-D :-D
Reagovat
a.magerova
Švýcaři jedni....
Reagovat
Krisboy
Snad na své mužské kolegy návážou švýcarská děvčata stejnými výkony o víkendu.
Reagovat
a.magerova
Baby mě nerajcujou.... platí obecně.... ;-)
Reagovat
kada.tom
Andy = postup, paráda!! (nevadil by mi ani Milos)
Rafa = postup, paráda!! (jeden nesympatickej Švýcarák venku)
Jo-Wilfried = postup, neskutečná paráda!! (druhej nesympatickej Švýcarák venku)

Poslední SF je mi naprosto jedno jak dopadne, každopádně jsem rád, že turnaj vyhraje sympaťák, a to ať to bude kdokoliv :-)

Ovečky egoisty se už určitě třásly na titul - kdepak!! :-D
Reagovat
Pedronegro
označit Květáka za sympaťáka musí být symptom vady charakteru :)
Reagovat
Krisboy
Chtěl jsem napsat něco podobného, ale ovládl jsem se :-)
Reagovat
gigin
Jako to hodnotíš podle vzezření, nebo jak?
Reagovat
Pedronegro
podle projevů na kurtu patrně, jak vypadá je mi jedno, květák jsem pochytil tady a přijde mi jako celkem vtipná přezdívka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Z big 4 je jediný normální, který se nepřetvařuje a nehraje si na slušňáka.
Reagovat
Pedronegro
tak trochu přetvářky by neškodilo :)
Reagovat
Krisboy
Big 4 nikdy neexistovala, to je křečovité přání britských novinářů.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč by nemohl být hráč BIG 4 slušňák? :) Já si upřímně myslím, že Roger i Rafa je. Jenom od Noleho je to póza.
Reagovat
Stan_Borowitz
Náhodou v rozhovorech mimo hru je fakt v pohodě a podle pohotovosti reakcí to vypadá, že nemá v hlavě jen tenisák.
Reagovat
Pedronegro
asi hloupej úplně nebude, ale umí to dost maskovat, na kurtu má do sympoše daleko :)
Reagovat
Pedronegro
jinak koukám na záznam JW s Federerem a přijde mi, že ta antuka má fakt něco do sebe :)
Reagovat
dadaft
je to předčasné, ale přece jen -- vloni Tsongu na RG bolely kolena jako čert a přesto hrál dobře a došel daleko, letos vypadá zdravý,,,,,,,,, ,,,,,,,,,možná černý koník letošního RG.
Reagovat
Frantz
MAESTRO vyucoval :-DD
Reagovat
Lina
Ach jo! Dnes se Roger moc dobře nevyspal.
Reagovat
SubOptikT
Dobře Jo. Sice to trvalo dýl, ale závěr bravurní.
Reagovat
Nola
Conga je borec, asi najnebezpecnejsi hrac, ktory sa neposklada, ak nastupi proti favoritovi, mal to byt uplne jednoduchy super, vyskoleny v 2 setoch, pripomina mi to prehlasenia jedneho fanusika Djokera...
Reagovat
Cico93
Ten Tsonga je v posl. dobe poriadne nevyspytateľný.
Reagovat
vrabejka
Dejte ten titul Rafovi :)
Reagovat
MarcelPersch
Rafa bude mít zítra co dělat s Můrou, v Madridu hrál taky v kolo zpět dobře a pak ve finále katastrofa.
Reagovat
Denis92
Posledne dva gemy parodia na tenis od Federera. Posral to uplne cele nakonci.
Prvy set celkom v pohode, druhy katastrofa. V tretom sa trocha zdvihol ale posledne dve hry boli otrasne.
Reagovat
Roger_Federer
Rozhodne nehraje dobre.;)
Reagovat
dadaft
tak konečně tenis, bo Milošek se Staníčkem trošičku zklamali...
Reagovat
miledus
a je konec, škoda
Reagovat
vaclavsubrt
Rozhodně to z jeho strany není ani zdaleka optimální... Bonga dobře vrací a je vidět ta nerozehranost, tyhle chyby nedělá
Reagovat
mahycek
A teď Roger zkazí a je po zápase.
Reagovat
vaclavsubrt
Rodger pochopil že musi přidat... snad to dá, ač mam bongu rád, tak pro semifinále by byla ztráta fedexe ohromná škoda
Reagovat
smazaný uživatel
kde to vubec je? :-))

Fedex snad uz pozornejsi vstup ted..
Reagovat
mahycek
Když už mu 2x vezme servis, tak vzápětí svůj odevzdá, neříkám, že jednoznačně, ale nehraje důrazně. Ale už ten vstup do 2 setu, byl u Rogera špatný.
Reagovat
mahycek
Zbytečné polevení v koncentraci po vyhraném 1 setu Rogera. A zadělává si na set třetí.
Reagovat
vaclavsubrt
Snad ve třetím zabere
Reagovat
George_Renel
projel dál jak nůž máslem.
Reagovat
Krisboy
Copak Áda, to je válec!
Reagovat
Fandina
Áda, tak to je ono, takhle na něj volali v Prostějově.
Reagovat
Fandina
Adam Pavlásek na challengeru v Barlettě vyhrál první set s Sonegem 6:2 a ve druhém vede 5:0. Super a ještě jeden game Adame pojď!!!
Reagovat
Fandina
Je to tám. Adam je v semifinále a měl by být na dalším žebříčkovém maximu, 113 a když postoupí do finále, měl by se zase posunout a kdyby vyhrál, bude v první stovce. Tak moc držím palce Adame pojď!!!
Reagovat
Krisboy
Roger už se rozjíždí.
Reagovat
Tuttovka
Ten kraťas z podání je pěkná kulišárna :D.
Reagovat
Krisboy
To musím večer vyzkoušet.
Reagovat
Tuttovka
Tak to záleží hodně na citu hráče, ale pokud to zahraješ jednou za čas, tak i při špatném provedení můžeš slavit úspěch, protože tohle nikdo nečeká :D.
Reagovat
Krisboy
No a když to zahraješ jako Brown, slavíš úspěch i když to soupeř čeká :-)
Reagovat
vrabejka
Rafa zptáky v top formě :) Ještě od něho na antuce se můžeme dočkat velkých věcí :) Monte Carlo bude tvoje!!!!!
Reagovat
Krisboy
Ač nejsem jeho skalní fanoušek, moc bych mu to přál. Aby ukázal - resp. připomněl - kdo je na antuce pánem!
Reagovat
mahycek
Wawrinka zklamal, vlastně se pořád bránil, nedokázal Nadala zatlačit do defenzivy. Ale nějak vynikající výkon od Rafy to nebyl. Jsem zvědavej co předvede Roger ? Včera jsem si myslel, že bude mít problémy s Bautistem. Neměl, ale Tsonga bude asi problém.
Reagovat
VlS
Wavroš byl tragickej, bylo fuk, kdo byl naproti.
Reagovat
Cico93
1 set aj áno, druhy už určite nie!
Reagovat
smazaný uživatel
ne, pak uz byly tragicke jen ty chyby.. :-)
Reagovat
Nola
Rafa hral co potreboval, Stan dnes nedokazal trafit kurt, to sa zmeni, akonahle nastupi na travnate kurty....
Reagovat
Kozoroh
Lol, na trávě to bude mít Stan ještě horší, nestihne zpracovat rychlejší údery...
Reagovat
janek_da
;-)

To pude
Reagovat
Krisboy
Tsonga pro Rogera velkým problémem nebude. Dva sety bez TB.
Reagovat
VlS
Tak tahle prognóza tak úplně nevyšla
Reagovat
Krisboy
No maličko jsem se zmýlil, no...ale aspoň ten tiebreak jsem trefil!
Reagovat
babolat.cz
žádné slitování, stejně by měl být můra u děcka a měnit plíny.
Reagovat
VlS
to ti ráno dala Dona kafe vod Žida? Asi bylo zatuchlé :-(
Reagovat
Tuttovka
Možná měl snídani v Noleho restaurantu :D.
Reagovat
VlS
Nebo:-). Viděl jsem jen první set a znechuceně jsem se radši šel věnovat kontrolnímu hlášení DPH, to je větší zábava :-))
Reagovat
Tuttovka
Nedovedu si představit míru tvého znechucení :D. Musela být až flagrantní :D.
Reagovat
Cico93
Dnes sa mi Rafa veľmi páčil.
Reagovat
Tuttovka
Myslím si, že semifinále s Murrym bude velmi atraktivní zápas :). Snad Andy udrží alespoň částečně dnešní úroveň :). Mohlo by to být velmi interesantní :).
Reagovat
Tuttovka
Myslím si, že Wawrinkovi vyhovují na antuce a pomalém povrchu defenzivní hráči, které dokáže přehrát. Důkazem toho může být včerejší výhra na Simonem nebo loňské finále FO. S aktivnějšími hráči jako je Rafa či další má na tomto povrchu mnohem větší problémy.
Reagovat
Kozoroh
Nikoliv, je to celé o tom, jak Stanovi šlape ofenziva a jestli stíhá údery. Pokud obě podmínky Stanovi vycházejí, je ho velmi náročné porazit na antuce a hardu (na trávě, byť zpomalené Stan nestíhá) a je jedno, kdo proti němu stojí.
Reagovat
Tuttovka
Myslím si, že se to nevylučuje. Simon i Djokovic jsou hráči, kteří vrací většinu balónů doprostřed kurtu a čekají spíš na chybu soupeře, než by sami aktivně útočili. Z toho logicky plyne, že hráči proti nim mají čas na útočení.
Reagovat
Kozoroh
Znovu opakuji, že když mu šlape ofenziva a stíhá údery, je ho obtížné porazit pro kohokoliv. Své o tom ví i Federer, skrz naskrz útočný hráč, jehož Wawrinka loni porazil na FO a předloni málem na TM.
Reagovat
Tuttovka
Tam je velkou otázkou míra chyb, které daný hráč produkoval v zápase.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan má inak na antuke strašný pohyb, nemotorný..Jemu akonahle nejde ofenziva, tak je neškodný..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa dobre na servise, tradične výborne v defenzíve..Stan sa nevie udržať vo výmenách a psychika je v háji..Nadal zlepšuje svoj FH slowly slowly, škoda, že neni Stan odolnejší, aby ho ešte viac vypiloval...
Reagovat
tito
nezahrávej si...
Reagovat
smazaný uživatel
No áno, v tom tretom geme bol Stan hodný na stratu servisu, tam ho mal Rafa dorazit, ale prisli UE.
Reagovat
mahycek
Přesně toho jsem se bál, aby Wawrinkovi neutekl začátek zápasu. Co zápasu, setu !!! Aby neznehodnotil zápas a nevysral se na to. Sorry, že jsem sprostej, ale fakt mě Wawroš sere s tou hrou a přístupem. Schválně jsem spěchal domů na ten zápas.
Reagovat
Krisboy
Klid, Standa se jenom rozehrává, za chvíli přepne do God Mode.
Reagovat
Krisboy
To Rafa hraje tak dobře, nebo Standa hraje jak já??? Stav zatím dost jednoznačnej...
Reagovat
D@nny
Standa hraje jak ty.
Reagovat
Krisboy
Jsem si to myslel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten trik s raketou o nohu Stana, celkom inšpirujúce :)
Reagovat
mahycek
Doufám, že to Stan nějak neodchodí, kdyby náhodou prohrál 1 set. Čekám, ale jeho vítězství, pokud bude hrát, jako vloni na Rolland Garros, tak Nadalovi nic nepomůže.
Reagovat
Frantz
Mas strach elegoune? Nic uz nepomuze egoistovi, jestli sis nahodou zacal myslet, ze vyhraje MC, tak zapomen! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Šlágr dne a začíná ve 12:45. Bravo...
Reagovat
smazaný uživatel
V Monte Carle sa nepracuje :)

A je to dané aj zápasmi zo štvrtka, tí ktorí hrali večer hrajú v rovnakom čase aj nasledujúci deň, zápas Andyho s vitazom dalsieho QF bude tiez prvé semíčko..
Reagovat
Kozoroh
Na druhou stranu nemusíme na šlágr dne čekat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý, že nejsi vázaný jen na Noleho. :)
Reagovat
Krisboy
No - Nole nám šlágr dne nepředvede ani kdyby se - jak někdo už tady psal - stokrát nak1onova1
Reagovat
Frantz
No1111111111111111111111111111111e!!!!!!!!!!!!! :D
Reagovat
tito
Masakr. Zápas jsem neviděl, stačí mi výsledek a odehraná doba. Pokud se Rafovi podaří přelézt přes Stana, tak se má na co těšit :-) A v případném finále Roger, což by letošní MC povýšilo atraktivností nad dosavadní turnaje. Samosebou i případné finále Murray- Federer by byla lahůdka, abych se tedy nedotkl Toma.
Reagovat
a.magerova
Ale tak furt se dá snít o švýcarském finále.... máme Stanovi co vracet !!!
Reagovat
tito
Pochopitelně. Ale my po posledním taky, no ne?
Reagovat
a.magerova
Hele, vy si se Stanem vyřizujte účty v Římě... jak tak koukám.... ;-)
Reagovat
janek_da
Já zase vidím, že Stan si od všech vrací, co kdysi popůjčoval. A že je toho dost :)

A nechtějí vracet. Ale musí!
Reagovat
Kozoroh
Za Djokoland prohlašuji, že my Stanovi nic nedlužíme! :-)
Reagovat
janek_da
Ale dlužíte. No jo na půjčky se lehce zapomíná :)
Reagovat
janek_da
Musím pochválit Andyho. Ten už všechno vrátil.
Reagovat
tito
Myslel jsem poslední Fedal :-)
Reagovat
a.magerova
Poslední neposlední, patnáctkrát vám musíme dát na prdel, abychom byli jakž takž spokojeni... :-)))
Reagovat
gigin
Cos viděl? Až PKV?
Reagovat
tito
Evidentně to budu mít na talíři ještě pěkně dlouho :-))))))
Reagovat
gigin
:-DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
WTZ.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, po těch prvních dvou výkonech jsem o finále ani nepřemýšlel. Dneska to byla senzace. BH cross psal a pro změnění rytmu BH po lajně a Miloš nevěděl, kde mu hlava stojí :D
Reagovat
Tuttovka
Doufám, že Wawrinka s Nadalem předvedou perfektní tenis :).
Reagovat
a.magerova
No.... koukám jak blázen na výsledek Andyho, zápas jsem neviděla.
Reagovat
Tuttovka
Očekával jsem vyrovnaný souboj, ale to co předvedl dnes Murray byl skutečně perfektní výkon, který měl parametry špičkového výkonu a myslím si, že dnes by s ním měl problémy jakýkoli hráč. Zejména ten backhand drtil soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, demolice. Miloš asi v noci koukal na NHL, jak se hraje pořádný hokej v Americe, když Kanaďani nejsou schopní dát play off :-))
Reagovat
smazaný uživatel
U sítě 12/12, 19 winnerů, 10 UE, paráda.
Reagovat
Cico93
:-)
Reagovat
janek_da
Andy-Miloš
vyjímečný zápas, kde ani jeden z hráčů nezaváhal
Reagovat
smazaný uživatel
ne, jeden metl a druheho prejeli.. mi to nebavii... :-(... :-)))
Reagovat
janek_da
tak ani nemetl, ale rovnou smetl
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, tohle je úplně jiný Andy než první dva zápasy, parádní výkon, nejlepší od AO. Mentálně je připravený a jde vidět, že chce vyhrát, takticky dobře připravený a hlavně mu vychází skoro všechno, na co sáhne. Skvělý BH, daří se mu Miloše úplně vypojit ze hry. A Milo sám je hrozně špatný, nemá ani 50 % 1. servisu.
Reagovat
Nola
konecne si zacal uvedomovat, co vsetko je v hre... Milos dnes dostane nalozene, aby to nedopadlo ako vo finale IW....
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, hraje si s ním parádně. Škoda toho nalitého BB na 4:0, že nevyužil. Ale nemůže vyjít všechno.
Reagovat
Nola
4:0 ....:D
Reagovat
Nola
uhadla som vysledok.... Andy namotivovany, presne ako v zapasoch s Berdychom
Reagovat
Tuttovka
Koukám na to jako blázen :). Hraje úplně jiný tenis než včera :D.
Reagovat
lars
asi prestal pusobit omamny napoj z parby Jokera :))
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdeze.. Milos je bez rukavu plovicni.. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
*polovicni, jeeeee.... jo a je! :-)
Reagovat
a.magerova
Ahaaa.... tak záhada rozluštěna... kouzelný rukáv (beztak skrytý doping).... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Real zas dostal najlahsieho mozneho supera, to je sen :)

Ocakavam dnes Rafu po tejto informácii opat na kurte nabudeného!!!
Reagovat
Cico93
Koho majú city?
Reagovat
smazaný uživatel
Práve Madrid...

Ja už týmto žrebom prestávam pomaly verit a začínam podliehať konšpiračným téoriam, neuveritelné.
Reagovat
Cico93
Oba semi by mohli priniesť parádne zápasy.

Žeby o5 Madridské finále?
Bayern bude favorit, ale Atletico to je neskutočný mančaft.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mám tiež ciťák, že bude madridské finále...Real je jasný, City bolo prvýkrát v histórii v QF, už to mal byť strop..A Bayern nie je zrovna presvedčivý..
Reagovat
darek.vrana
Taková poznámka - všichni Federerovci se snaží shazovat úspěchy Nadala, Nadalovci Federera, Djokovičovci Nadala atd... Měli byste je naopak vyzdvihovat, protože o to více vynikne kvalita vašeho favorita ne?:) Jakože ta konkurence je fakt velká...
Reagovat
Krisboy
Mluvíš mi z duše, kamaráde! Tohle já taky nikdy nepochopím. Dva z těch magorů jsem musel hodit do ignorace, to jejich vzteklé a zhrzené prskání a křečovitej rádobyhumor se fakt nedá číst...
Reagovat
Kozoroh
Moje očekávání je, že postoupí Miloš. Ani jeden sice v MC nepředvádí svou TOP hru a ztratili dva sety, ale o něco líp si v předcházejících zápasech počínal Miloš. Bude navíc motivovaný vrátit Andymu prohru z AO, v tom semifinále byl Raonič dlouhou dobu lepším hráčem.
Reagovat
Cico93
Andy si ho povodí.
Reagovat
gigin
Presně. V klidu úplně.
Reagovat
Nola
Andy musi....potrebuje si udrzat 2.flek
Reagovat
Mayo
Veru videli sme (: lenže každý zápas je iný ako stále tvrdím
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos,

Ešte k tým turnajom 250.

Nezabúdajme, že tenisový kalendár v 90rokoch vyzeral úplne inak, než v súčasnosti, dnes sú 250ky skoro bližšie k challengeru, než k špičkovému turnaju. V minulosti však bol tento druh turnaja omnoho prestížnejší, dnes neexistuje turnaj 250, na ktorom sa účastní svetová 1...V 90. rokoch?...Tých turnajov s top obsadením bolo kvantum každoročne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, v rokoch 15-16 napriklad Doha, ale to treba brať skor v kontexte začiatku sezóny, na pointe to moc nemení..
Reagovat
darek.vrana
Přesně tak, to píšu dole u Mustera. Bylo to dáno i systémem žebříčku. Nebyly povinné turnaje, ale počítalo se nejlepších 14 výsledků, takže bylo jedno, kde je hráč nahraje.
Reagovat
janek_da
Nemusíme ani zabudat, že se i postupně rozšiřovalo nasazování hráčů. Kdysi nebylo vůbec. V začátcích atp bylo na GS nasazených pouze 8 hráčů. Což pro některé hráče, co tak tak prolezou první týden s hráči mimo top32, by bylo dost smrtící.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, to by bylo pro ty, co se pomaleji rozehrávají, smrtící. Federer a Djokovič by neměli problém, ale jiní?
Reagovat
Tornes
Každý by měl o něco větší problémy, než s větším nasazením. Včetně Federera.
Reagovat
Tornes
Já na to nezapomínám. Ty zas občas zapomínáš, že třeba ještě před deseti lety to bylo dost podobně. Ale třeba ten Muster - z 12 antukových turnajů, které vyhrál v 95. celkem 6 x nehrál s žádným hráčem top 20. Takže zas taková hitparáda to též nebyla.
Reagovat
Tornes
Oprava, vyhrál pouze 11, celkem hrál 14, celkem na 5 z těch 14 potkal hráče top 20. Na 5 ze 14, Stugard, Barcelona, Řím, Monte Carlo a Roland Garros. Nikde jinde nepotkal hráče alespoň top 20.
Reagovat
smazaný uživatel
cetl jsem rozhovor s Jirkou. Podle toho rozumný a pokorný chlap, který si hned nemyslí, že je nejlepší narozdíl od Rosola. Jirko jen a jen palec nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Jura me jeste nikdy nezklamal! V rozhovoru.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nějaký odkaz prosím? :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/266002/vyhra-nad-djokovicem-asi-me-to-semlelo-smutnil-po-debaklu-vesely.html

tady prosím
Reagovat
Stan_Borowitz
podle bodů se sestavuje řebříček a určuje třeba světová jednička, to jsi nevěděl? To mne docela překvapuje a nevím, co ti na tom připadá legrační.

Ale tak ať je po tvém. Rafa tedy v kontextu profi éry na všech površích kromě antuky nemá ani na top 10 asi tak stejně, jako nemá Roger na tom 10 na antuce... prostě antukový specialista.
Reagovat
Stan_Borowitz
na trávě se do desítky tak tak vejde...

Prostě mimo antuku průměrný hráč, minimálně podle Forehandovy logiky.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem takto spamati, kolko vyhral Rafa na harde titulov, myslim ze to cislo bude podobné 15ke...

Ak nájdeš hráčov, ktorí vyhrali 3 a viac GS na harde a majú viac hardových titulov, nemám problém prijať fakt, že Rafa je hierarchicky za nimi..To isté platí o tráve, akonáhle ma niekto, čo i len o jeden GS viac, chápem, že Nadal je za ním, bez ohladu na počet neuspešných finále, bodov, atd..
Reagovat
janek_da
Tak jsem ti vypsal všechny s více GS tituly z trávy, jaks chtěl.

Borg
Connors
McEnroe
Edberg
Becker
Sampras
Federer
Djokovic
Rosewall
Laver
Reagovat
Tornes
No tady je trošku problém (a z toho hlediska ne úplně srovnatelné), že na trávě se dříve hrála většina GS (3 ze 4). Ale na druhou stranu pokud je dle Forehanda jedno, kolik antukových turnajů kdo hrál, tak je tedy asi i jedno, kolik travnatých kdo hrál ;)

UO je na hardu od 78, AO dokonce až 88. Tím pádem všichni hráči do 78. měli de facto smůlu a do 88. to měli velmi složité s překonáním Rafy na hardu, ovšem na trávě jich před ním je opravdu dost. Janek_da je ještě nevypsal všechny.

Hele jaké jsou teda tvoje měřítka? Nejdůležitější, druhé, ... Řekněme z FO, masters, RU na FO a titulů?
Reagovat
Kozoroh
A zeptám se ještě dřív tebe - k Masters turnajům připočítáváš i podniky z Grand Prix Championship Series (1970-89)? Dáváš mezi ně a dnešními Masters podniky rovnítko?
Reagovat
Tornes
V podstatě ano, v téhle statistice mezi ně dávám rovnítko.
Reagovat
Kozoroh
A z čeho čerpáš? Z Wikipedie, resp. z tohoto seznamu - https://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Prix_Super_Series#Winners_by_tournament
Reagovat
Tornes
Z wiki, resp. z toho, co je uvedeného u jednotlivých hráčů.
Reagovat
Kozoroh
http://tt.tennis-warehouse.com/index.php?threads/grand-prix-super-series-masters-1000.555697/

Doporučuji přečíst. Dodávám, že ne nadarmo ATP počítá statistiky Masters od roku 1990, nikoliv od sezóny 1970.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu je vsak trochu problém v tom, že napríklad Moya, ci Djokovic mali rovnaké moznosti na zisk antukového GS s Federerom, kdežto skupina vyššie uvedených hráčov malá diametrálne odlišné GS rozloženie turnajov, a GS sú vzdy nadradené, preto je aj Bruguera pred Rogerom.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, vsetci títo hráči sú na tráve lepšími, než Nadal...

To vy bojujete proti číslam..Ja nemám problém akceptovať Rafovu pozíciu v hierarchii Wimbledonu..
Reagovat
janek_da
Tak potom akceptuj Rafovu hierarchii na AO i USO :)
Reagovat
janek_da
eee, pozici na USO a AO
Reagovat
smazaný uživatel
Som s ňou absolútne stotožnený.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hráči, kteří mají 4 a více GS titulů na hardu (oproti Rafovým 3):

Federer
Djokovič
Sampras
Connors
Agassi
Lendl
McEnroe
Wilander
Edberg

...
Reagovat
janek_da
Wilander tam nepatří dva AO vyhrál na trávě. Tedy stejně jako Nadal.
Reagovat
Kozoroh
Má ještě míň než Nadal - AO a USO 1988.
Reagovat
janek_da
myslel jsem, že na trávě má stejně GS
Reagovat
darek.vrana
To je taky těžké porovnávat vzhledem k tomu, že dlouho se hrály 3 GS na trávě a jeden na antuce, hard začal myslím až 1978 na US Open a na AO ještě o 10 let později. Naopak 3 roky v 70. letech se US hrálo na antuce.
Reagovat
janek_da
Jistě že ano. Jenom poslušně plníme zadání Forehanda.

Zas na druhou stranu jak k tomu přijdou hráči ze 70.let s žebříčkem na hardu? Třeba Borg, Laver, Rosewall

Za mě je prostě nesmysl porovnávání hráčů různých etap.
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy jsem tu hloupost nepochopila.. :-)
Reagovat
janek_da
Samo že se bavíme o počtu titulů, to je ta blbost.

Ty hlavní věci okolo tenisu, to je jiná. I když kvůli jinému vybavení, a vlastně i konkurenci, je to taky matoucí. ...ale ne tak jako ty "žebříčky"!
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz nemohu srovnat podminky, nemohu prece srovnat vysledky.. ale co uz.. :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
To je Forehandova logika, jen se mu vrací zpět jako bumerang jeho trolling...
Reagovat
janek_da
Tak on to ví. To je mi jasné. Od nás chtěl jenom ujištění, že jeho favorit je na antuce král králů a mimo ni hráč se zajímavými výsledky :)
Reagovat
gigin
Za komunistů sa jim to vyhrávalo.
Reagovat
Kozoroh
Edberg nemá 4 GS tituly z tvrdého, nýbrž jen dva - z USO 91 a 92. Triumfů z AO 85 a 87 dosáhl na trávě. Podobně Wilander má též jen dva hardové vavříny - z AO a USO 88. Connors je v počtu hardových titulů z majorů s Nadalem zarovno, prvního triumfu na USO dosáhl v roce 1974 (poslední ročník US Open na trávě), druhý na antuce v sezóně 1976. Takže Nadal jev parametru triumfů na hardových GS na děleném 7. místě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, taky mi to pak došlo, ale to jen kosmeticky vylepšuje jeho pozici na hardu ze sdíleného 10 na 7 místo, ale naopak zhoršuje pozici na trávě... podle Forehanda stále zůstává antukovým specialistou.
Reagovat
smazaný uživatel
Antukový specialista na siedmom mieste v historických tabulkách hardových výsledkov?...To sa dá?..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Dá, byli i jiní antukoví specialisté, kteří zaznamenávali relativní úspěch i mimo antuku. Třeba Vilas, který je některými experty dodnes označován za nejlepšího antukáře všech dob, vyhrál tři GS na trávě. Nebo Borg, dtto.
Reagovat
smazaný uživatel
A ktorý z tých antukových špecialistov je držiteľom kariérneho GS?...Nehovoriac o tom, ze nálepkovat Borga titulom antukovy specialista moze byt značne problematické.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vůbec nechápu, proč se snažíš vyvracet vlastní logiku?
Reagovat
Amputace
V tom případě je pak Djokovič hardový "specialista". 3 Wimbledony a nevyhrál RG - není o čem. Z 11ti GS, má 8 z hardu, takže je to jasné. Kdepak komplexní hráč, jak všichni tvrdí, hardový specialista.
Reagovat
Kozoroh
Ach ty moulo, zapomněl si, že loni No1e Wimbledon obhájil!! Tím definitivně dokázal, že umí dominovat i jinému povrchu než hardu.
Reagovat
Amputace
To je co za pseudoargument? Že obhájil? Kdyby neobhájil, ale vyhrál ho potřetí letos, jaký je v tom zásadní rozdíl? Z 11ti GS 8 z hardu plus neschopnost vyhrát RG - k tomu mi spíš něco řekni. Pokud má být Nadal brán jako antukový specialista, proč by neměl být Djokovič brán jako hardový specialista? Protože obhájil Wimbledon? Aha. To Nadal de facto taky. A Nadal - ten naprostý antukový specialista a nekomplexní hráč - má alespoň kariérní GS a nadto minimálně 2GS z každého povrchu a několik finále.
Reagovat
Kozoroh
"Že obhájil? Kdyby neobhájil, ale vyhrál ho potřetí letos, jaký je v tom zásadní rozdíl?"
Neměl by šňůru dvou na sebe navazujích triumfů.

"Z 11ti GS 8 z hardu plus neschopnost vyhrát RG - k tomu mi spíš něco řekni."
Hard je No1eho nejsilnější povrch, to je známá věc. Triumfy na posledních dvou ročnících Wimbledonu však dokazují, že No1e umí panovat i odlišněmu povrchu - obhájit Wimbledon se třeba nepovedlo Edbergovi nebo Connorsovi, kteří byli na trávě predátory. S celkovou cifrou tří trofejí z Wimbledonu se rovná turnajovým legendám McEnroovi a Beckerovi. To hovoří za vše.
Trojnásobná finálová účast na FO ukazuje, že No1e byl blízko k triumfu, ale vinou silného soupeře na něj doposud ani jednou nedosáhl.
" Pokud má být Nadal brán jako antukový specialista, proč by neměl být Djokovič brán jako hardový specialista? Protože obhájil Wimbledon? Aha. To Nadal de facto taky."
Takže Federerův titul z roku 2009 je nelegitimní, neboť chyběl obhájce Nadal? Aha.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, Ježiši, Kozoroh a tie jeho obhajoby..:)

Djokovic nedosiahol na RG vinou silného súpera, to može povedať aj Rafa na Wimbledon. Ich trávnat výsledky sú s Djokovicom stále tak velmi podobné, ze vynášať pri ich dvoch diamtrálne odlišné závery v kontexte výkonnosti na tomto povrchu je úsmevné...

A nejaké obhajoby sú absolútne druhorada, ba čo viac treťoradá záležitosť...Pre mna má napriklad vacsiu cenu, ak by niekto W dokázal opanovat 3krát v horizonte 10 rokov, ako dvakrát za dva roky, lebo to dokazuje schopnost vyhrávať s rozmanitejším portfóliom súperov z roznych generácii, nehovoriac o dlhodobej príslušnosti k špičke na danom povrchu.
Reagovat
Roger_Federer
Wimbledon v dobe Conorse a Willandera..jina disciplina..
Reagovat
Amputace
Ty tvoje argumenty jsou ale přece úplně k smíchu. To jako skutečnost, že Djokovič vyhrál W. dva roky za sebou stavíš nad to, že Nadal má ze všech povrchů 2GS? Nad to, že Djokovič ani NEMÁ KARIÉRNÍ GRANDSLAM? To myslíš vážně? Takže Nadal - protože vyhrál Wimbledon 2x ob rok, je vlastně tězce daleko za Djokovičem, protože ten W. obhájil? Co je to proboha za kravinu?

Momentálně je Nadal totálně mimo svoji formu, Djokovič naopak, ale když to vezmeš z dlouhodobého horizontu, tak je snad zcela zřejmé, že Djokovič a Nadal jsou na tom co do komplexnosti a přizpůsobivosti jednotlivým povrchům dosti podobně. Navíc Nadal (nevím, kolika hráčům už se to podařilo) vyhrál v jednom roce 3GS z různého povrchu - to je podle tebe vizitka nekomplexního hráče?

Ale jo, hlavně že Djokovič obhájil Wimbledon - to potom mění vše.
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle Forehandovy logiky ano. Podle ní je navíc horší antukář než Federer nebo třeba Bruguera by jej měl na antuce doslova roznést...
Reagovat
Amputace
Jj, je to úplný nesmysl, takhle diskuze, opravdu. Hádky, jestli Federer patří historicky mezi TOP10 antukářů a Nadal mezi TOP10 hardařů... vždyť je to na první pohled jasné. Jestli se najde o deset hráčů, kteří mají o jeden dva tituly na tom kterém povrchu více, přece vůbec nic neznamená... Federer hrál x finále RG, nebýt Nadala, je s velkou pravděpodobností králem i tohoto povrchu. Nadalovi zase přerušil dvouletou hardovou dominanci v roce 2011 Djokovič, ale o dva roky později se mu pak podařil na hardu úžasný kousek, kdy vyhrál Montreal-Cinci-US Open...

DJokovič ani nevyhrál RG, takže statisticky v TOP10 antukářích nemá vůbec co dělat, přitom by na antuce pravděpodobně dokázal porazit úplně kohokoli z toho seznamu, včetně jeho krále - Nadala... Jsou to nesmyslná čísla.
Reagovat
Stan_Borowitz
Naprosto s tebou souhlasím a asi i všichni ostatní.

Kromě Forehanda, samozřejmě, který tento flame odstartoval svým trollingem.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že ste všetci FFF povyskakovali ako čertíci z krabičky je skor dokazom vašej, dnes už legendárnej precitlivelosti :)..

Ja si naopak myslím, že táto diskusia je celkom plodnou a konštruktívnou, bez nejakých hlúpych urážok..

To, či niekto vidí borca na 9. alebo 11. mieste podla mna nie je velký rozdiel, aspoň si človek pri tých príspevkoch trocha zaspomína na zaslúžilé legendy tohto športu, v podstate zaujimave citanie..
Reagovat
Stan_Borowitz
Hm... a proč ty vyskakuješ jako řčertík, když se tvá logika aplikuje na Rafu?
Reagovat
smazaný uživatel
A kde akože?...Veď vyššie (dokonca viackrát) píšem, že som s Rafovou pozíciou na harde, či tráve stotožnený a nemám problém ju akceptovať. Ja si nemyslím, že je siedme miesto na harde pre Rafu ponižujúce, práve naopak. Na tráve sa do desiatky nezmestí, akceptujem to bez problémov.
Reagovat
Roger_Federer
Jeste pred rokem a pul si mel tendence stavet Rafu na pozici "nejlepsiho hrace historie"..Od te doby se toho u neho moc nezmenilo ( co se neantukovych titulu tyka)..tak nejak nechapu, ze f
dneska jeho pozici akceptujes, ale napr v roce 2013 jsi psal neco jineho.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to úplne relevantný postoj, podobný medzinárodnemu medajlovému hodnoteniu krajín na olympijských hrách...Tam sú, vždy boli a budú dve zlaté medaily vždy nadradené jednej zlatej a desiatim strieborným..Je tak?..
Reagovat
Frick
Tan skalp Novaka, ten si budem pamatovat. Co bylo potom, na to už se.re pes...

Já si třeba nepamatuju, s kym Rosol pak prohrál poté, co sejmul Rafu...
Reagovat
a.magerova
S tím souhlasím.... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Přesně. Jen bych přece jen nechtěl, aby se Jirka až tak úplně vydal v Rosiho stopách... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
S Kohlim, tam jsem byl
Reagovat
janek_da
Tušim byl kurz na Kohlieho 1.6.

Tak ne byl okolo 1.65
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
brixner
.
Reagovat
a.magerova
No.... na FO se jen jednou dostal do SF a dál ani ťuk.... Roger má 2x SF, 4x F a 1x titul ;-)
Reagovat
Tornes
Ale zase má titul z Říma, který Rogerovi chybí ;)
Reagovat
a.magerova
Roger má titul z modré antuky a ten chybí všem.... :-))))
Reagovat
Lina
Zásah. :D
Reagovat
brixner
No já bych řekl, že SF v Paříži je obrovský a v historii zapsaný úspěch!!
Reagovat
darek.vrana
V polovině 90. let byl na antuce skoro neporazitelný Thomas Muster. To byla mašina skoro jak Nadal. FO ale vyhrál jenom jednou. Pak taky mají 2 tituly z FO v open éře Courier, Bruguera a Kodeš.
Reagovat
brixner
No, ještě bychom mohli vzpomenout na další skvělé antukáře...Connors, Becker, Rafter, Ivaniševič...To byla éra!
Reagovat
brixner
A Vilas, nezapomeň!!
Reagovat
Krisboy
Guga Kuerten třikrát (a dost!)
Reagovat
FulnekUltras
dnes klasický stoperský propadák. Samozřejmě žádná tragédie, ale aspoň sám vidíš, že přestat být toliko stoperem není žádná sranda.
Reagovat
mahycek
Já nesnáším, taky takové porážky. Ano Veselej nepotěšil, druhý den, katasrofa, takové, že si může říct, že porazil Djoka, ano super, ale pak, to je děs. To není konzistejný tenista. Jdu se podívat na tu Spartu.
Reagovat
Vojtiik
ta konzistejnost, to je svině no:)
Reagovat
Davor1
:DDDDD
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen jestli je ten výsledek směroplatný!
Reagovat
smazaný uživatel
Syndrom sdebeuspokojení tam je a následná ztráta koncentr
ace, toje nornální jev
Reagovat
Davor1
Granko vo štvrťfinále, to je sila. Goffin bol dnes úplne tragický, čo všetko povyhadzoval, za to by sa nemusela hanbiť ani Kvitová.
Neznášam takéto prípady, keď hráč vypustí zápas v kvalifikácii, potom sa ako LL po odhláške nasadeného hráča dostane rovno do druhého kola a zrazu vyučuje ako nič :D Snáď si na tom jeho hnusnom tenise nevyláme zuby aj Gael, prehral s ním 3 zápasy zo štyroch, takže to neni zrovna jeho obľúbený súper. Musí to nejako dať, Granka v semi by som asi nerozdýchal...
Reagovat
spaniel
Gruntollers
Reagovat
Kozoroh
Co si budem povídat, Veselý dnešním debaklem s Monfilsem znehodnotil včerejší vyřazení No1eho. Vzhledem k výsledkům a hře, kterou se Veselka obvykle prezentuje bude pro něj maximum +/- 30. místo a semtam výhra nad hráčem TOP 15.
Reagovat
Davor1
Prečo by mal niečo znehodnotiť? Veď Monfils bol jasný favorit, Veselý mal navyše nejaké zdravotné komplikácie. Síce ten debakel nevyzerá najlepšie, ale každý zápas je iný a ten dnešný nemá so včerajším nič spoločné. Iný súper, iné podmienky, nie je vôbec nič neobvyklé, že hráč, ktorý jedeň deň podá životný výkon proti top favoritovi, to nedokáže ďalší zápas zopakovať. Niečo podobné sa stalo v IW Delbonisovi, ktorý vyradil Murrayho a potom zhodou okolností práve s Monfilsom prehral hladko ďalší zápas...
Reagovat
Kytka
No právě. A kde je Delbonis +- 30. místo. leta taky nic moc.
Reagovat
janek_da
Hledám "plus" pre teba brat.
Reagovat
mahycek
Kdo tipoval Granollerse ?????? Na hlavu !!!
Reagovat
tommr
a už je ve čtvrtfinále. Tomu se říká chytit příležitost za pačesy ... :)
Reagovat
George_Renel
A Goffin je taky out. Tak má Berdych tu desítku ještě nějaký čas v suchu.
Reagovat
gigin
LL se asi sám diví, jak mu nakonec to MC jde.
Reagovat
tommr
jj po dnešku už je jasný, že hůř než desátej Tomáš po MC nebude. Už v Madridu se ale o tu desítku zase bude muset třást ... :(
Reagovat
Kytka
Jak mu vylosují do osmifinále Noleho, Můru, atd. je v háji. Ale z hlediska losu je opak jedno, jestli je 9. nebo až 16. Jak není v osmičce, hraje od prvního kola a los taky není tak dobrý.
Reagovat
lars
nekdo z 1-8 nemusi na turnaji hrat. tak,ze muze byt nasazen do 8.
V Madridu, ale asi bude hrat Gyros
Reagovat
Mayo
Vamos RAFAAAAAA, som rád za dnešok (:
Roger s prehľadom (bude namotivovaný vyhrať MC a už by mu chýbal len Rím :D)
Wáwra ide ako píla
Andy je z formy
Reagovat
Mayo
Golden State Warriors to dokázali! Zmazali rekord legendárnych Bulls, neskutočné. Najväčší rekord za posledných xy rokov. A legendárny Kobe "The Black Mamba" Bryant ukončil kariéru :/ , môj najobľúbenejší hráč ale 20 rokov krásnej kariéry (:
Reagovat
mahycek
Taky jsem rád za Rogera, po operaci, je to dobré. Rozehrát se na antuce a hlavně vyhrál, no měl jsem obavu, ale znáte to, když je někdo dominantní mnoho let, tak každé vítězství potěší . A zrovna v M.C. a na antuce? Třeba ještě uvidíme vzrůšo. I když pozor, pořád je Roger, snad jeden z nejůspěšnějších hráčů na antuce. Nebudu to nyní hledat, ale Kozorohu, je to tak ? Myslím, tedy ty větší turnaje. Sorry, už jsou tady vnoučata, mějte se pěkně, já už si musím hlídat domácí techniku. Znáte to děti. Čau Mahycek
Reagovat
Kozoroh
Jeden z nejúspěšnějších hráčů na antuce z aktivních tenistů Roger bezesporu je, vyhrál 1x RG, 4x German Open a získal dva antukové vavříny v Madridu. Na TOP 5 celé profi-éry však tyto výsledky nestačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Obávam sa, že ani na TOP 10..
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak schválně, kdyby se posčítaly body nasbírané na antuce... kolik odehrál třeba finále?
Reagovat
smazaný uživatel
Body :)

Lenze to je to, že na body sa nehrá, hrá sa na tituly a tu je pred Rogerom hocijaký Moya, nehovoriac o Kuertenovi a spol..
Reagovat
Davor1
Moya :DDDDD
Ty si dobrý srandista. Takže ide len čisto o počet titulov? Podľa mňa ide aj o ich hodnotu. To je Roger horší na antuke ako Moya len preto, že neobchádzal celú kariéru Estorily, Umagy, Bastady či Buenos Airesy a ďalšie 250-tky ako Moya, a tak má o pár bezvýznamných antukových titulov menej? Má však výrazne viac Masters titulov z antuky a omnoho viac finále veľkých turnajov, to je podľa mňa ďaleko viac, ako nejaké Umagy a podobne...
Reagovat
smazaný uživatel
Z tej plejády si si vybral akurát Moyu, aké príznačné...

Apropos, to už ideme hrat aj na finále?..Touto logikou je vlastne Rafa lepší trávar ako Nole, lebo má 5 W finále :)
Reagovat
Davor1
Pri rovnosti titulov majú aj finálové účasti výpovednú hodnotu. Moya s Federerom majú obaja 1 titul z RG, Roger ale okrem toho aj X finále, Moya nič. Nechápem, prečo chceš porovnávať Nadala s Djokovičom, keď Nadal má 1 titul z Wimbledonu a Djokovič 3.
Reagovat
tito
Rafa 2x
Reagovat
Davor1
Samozrejme, sorry, moja chyba.
Reagovat
Tornes
No mě by teda zajímalo, které hráče bys poslal před něj? Kterých 10? Z celé historie bo jen open éry?
Reagovat
Tornes
Nadal, Borg, Lendl, Wilander, Kuerten, ti jsou celkem jasní. Kdo dál?
Reagovat
Davor1
Keď náhodou vyhrá Djokovič RG, tak aj on. Viac nikto.
Reagovat
a.magerova
:-))
"Federer je tenisový umělec. Jenže antuka je spíš pro tenisové dělníky," vysvětluje trenér Jan Kukal.
Reagovat
Davor1
Čistá pravda :-))
Reagovat
rod_laver
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ludia preboha...

Hovoria vam nieco mená ako Guillermo Vilas so 69 titulmi na antuke, dvojnásobný vitaz RG Jim Courier, Sergi Bruguera, atd...Prípadne Thomas Muster??...Federer na antuke na ich úrovni?...Seriously?..:)
Reagovat
Roger_Federer
Fakt myslis, ze by je na antuce neporazel?
Reagovat
Roger_Federer
Samozdejme Forehende...;)
Reagovat
janek_da
Sorry, ale na antuce by s nima měl sakra práci.
Reagovat
janek_da
jenomže zas jaký Muster. Ten z let 90 byl o dost slabší než ten v polovině 90. lte. Já bych tohle nechal antukářům. RF má trávu a rychlej hard.
Reagovat
Roger_Federer
Tady se nezhodnem :).
Federer 05-11 by bez Nadala ziskal vetsinu antukovych velkych titulu.
Tomas je muj prvni velky oblibenec, presto si myslim ze by snim dlouhodobe nemel Roger problem ani na sntuce.
Reagovat
darek.vrana
Problém by s ním určitě měl. Faktem je, že na antuce Muster v polovině 90. let naprosto dominoval a to i přes armádu španělských ryzích antukových specialistů. Porazit ho v roce 95 bylo téměř scifi. Mladší to možná nepamatují, ale já jo. To byl antukový fenomén. Řekl bych, že kromě Nadala v celé open éře ani nikdo na antuce tak dominantní nebyl (možná Vilas?). Problém je, že ta éra netrvala tak dlouho a že z toho vytřískal jen 1 RG. Pro mě pocitově byl třeba Muster mnohem lepší antukář i než Kuerten. U něj mám spíš pocit, že měl jeden oblíbený turnaj, na kterém mu to sedělo, shodou okolností FO, jinak to žádný velký fenomén nebyl. Dodnes mi ty jeho 3 tituly připadají neuvěřitelné a vůči ostatním, lepším antukářům té doby i dost "nefér". Muster fenomén byl. Ale nevím, jestli bych ho zařadil před Federera, i když ten na antuce nikdy nedominoval.
Reagovat
Kozoroh
Nezapomínej na Borga, to byla antuková mašina. V jeho éře se neřešilo, kdo vyhraje RG, ale kdo bude hrát s Borgem finále. ATP titulů z antuky má sice míň než Vilas nebo Muster, ale ti je většinou nasbírali na menších turnajích. Třeba tebou vychvalovaný Muster 25 z 40 antukových titulů získal na ATP 250. Muster je jedním z příkladů "velkého hráče malých turnajů a malého hráče velkých turnajů". Jen jeden titul z FO je málo na to, abychom jeho dominanci porovnávali s Nadalem nebo Borgem.
Reagovat
darek.vrana
Jo pravda, na Borga jsem zapomněl:), tam asi není co řešit.
Reagovat
darek.vrana
Tenkrát ale nebyl žádný systém 250 apod. Muster hrál normálně kompletní antukovou sezónu, prakticky každý týden na tom největším antukovém turnaji a tam se utkával se všemi antukáři, takže rozhodně to nejde srovnávat s dnešními 250. Pravidelně porážel všechny ty antukáře jako Bruguera, Berasategui, Corretja, Costa, Rios apod.
Reagovat
Roger_Federer
Gugu...mega simpos.
V roce 01 02 uplne opanoval velke antukove turnaje..
Z tech let ma tusim 2x FO a 5 masters..
Reagovat
janek_da
Proč nezhodnem? Level Mustera z roku 95 byl o dost vyšší než RF. Jenže to byl jediný rok. A kvůli tomu ho "posunuji" v mém subjektivním žebři za RF. Někdo ho hodnotí jako lepšího antukáře, ale mi se to moc nezamlouvá ho dávat před RF jenom kvůli jednomu famoznímu roku.
Reagovat
Roger_Federer
Tak se shodnem..;), Mustra v 95 pamatuju..druha sezony kdy jsem zacal sledovat poradne tenis..
Reagovat
smazaný uživatel
za me dokonce na te antuce Vilas.. :-) Ale cele mi to prijde absolutne komicke, myslim si totiz naivne, ze tenis je o tenise, predstavuji si tedy hru jednotlivych hracu, jejich herni rejstrik, techniku vsech (ano, tak jsem kruta) uderu... blazen, no a on je pritom Muster pred Fedexem.. :-)))
Reagovat
darek.vrana
No tak technika je pěkná věc, ale tenis se hraje na výsledky a je úplně jedno, jestli jich dosáhneš technicky dokonalými údery nebo odpornou hrou, jestli to teda myslíš takhle.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim to presne takhle, protoze se tenis hraje na kurtu a pro ten prozitek (uzitek) vsech zucastnenych, ne pro tabulky a policky s vazama.. :-)
Reagovat
darek.vrana
No jo, ale to je pak jako kdybys řekla, že nemá cenu evidovat světové rekordy ve sprintu, protože závody se dělají pro ten požitek z běhu:). Přece ve sportu jde o zdolávání soupeřů a o překonávání met, snad jen kromě krasobruslení:).
Reagovat
smazaný uživatel
ale jen si je evidujte, ovsem masirovani vlastniho ega treba na behu po praci ve snerovackach stejne nikdy nepochopim.. :-)
Reagovat
Tornes
Jo, všechny tyhle znám. A u všech z nich bych dokázal minimálně hájit to, že je Federer alespoň na jejich úrovni, pokud ne výše. A i kdyby jsi u všech uhájil, že jsou na antuce lepší, tak ti ještě furt chybí alespoň jeden hráč.
Reagovat
Tornes
A abych nezůstal jen u slov, tak ti tu rovnou porovnám Federera s těmi, co jsi jmenoval, na antuce.

Bruguera - 2 FO, 1 RU, 2 masters, celkem 13 titulů
Courier - 2 FO, 1 RU, 2 masters, celkem 5 titulů
Muster - 1 FO, 0 RU, 6 masters, 40 titulů (+ skvělá sezona 95)
Vilas - 1 FO, 3 RU, 7 masters, 49 titulů (+ 77)
Federer - 1 FO, 4 RU, 6 masters, 10 titulů

Bruguera a Courier mají navíc jedno 1 FO, ale za mě je to minimálně vyvážené 4 masters a 3 RU na FO navíc pro Federera.
Muster má navíc 30 titulů celkově a dominanci v 95, chybí mu více výraznějších úspěchů na RG.
Vilas - navíc jedno master a spoustu titulů, o jedno finále na FO méně.
K množství titulů Vilase a Mustera na antuce - na rozdíl od zbývajících tří jsou to antukáři - specialisti a hráli mnohem více antukových turnajů. Například Federer hrál od roku 2003 do roku 2016 (tj. 14 let) pouze 8 antukových turnajů, které by nebyly masters, zatímco takový Vilas třeba v roce 77 hrál minimálně 12 turnajů nižší úrovně na antuce (resp. na 12 postoupil do finále, jiná data teď nemám).

Za mě i bez vytažení poslední a dle mne nejsilněší Federerovy karty Federer vede celkem s přehledem nad Bruguerou a Courierem, zatímco za Vilasem a Musterem velmi mírně zaostává. Po vytažení nutnosti konkurovat nejlepšímu antukáři dosavadní historie po celou délku své kariéry se u mě dostane o chlup i před Mustera.
Reagovat
darek.vrana
Ještě Kodeš má 2 tituly z FO.
Reagovat
smazaný uživatel
To, či sa hráč špecializoval na antuku je v konečnom dosledku porovnania irelevantné, faktom zostáva, že má proste tých titulov viac a v konečnom hodnotení sú práve tituly bernou mincou...Koniec koncov aj Federer vyhral dost 250 na harde a tieto triumfy hrajú v jeho prospech naopak v hodnotení hráčov na harde..

Vymenoval som ti 9 hráčov, ktorí sú zfleku pred Rogerom..Je tu xy ďalších, ktorí sú na uvážení každého, Moya, Ferrero, Kafelnikov, Nastase, Corretja, v buducnosti asi Djokovic...To sa už ťažko porovnáva, lebo vtedy bol tenis iný šport, ale čísla majú podobné Rogerovi..

Ja neviem prečo vás to tak uráža, že Federer neni v historických tabulkách na svojom najslabšom povrchu v TOP 10.
Reagovat
Tornes
Kafelnikov? Really? Dobře, přizpůdobím se tvé argumentaci, i když s ní nesouhlasím, a budu tvrdit, že tituly jsou vše. Kolik má Kafelnikov titulů z antuky? 3. 3!!! Z toho jedno FO. To fakt chceš říct, že tahle bilance je lepší než Federerova?

Moya - 1 FO, O RU, 2 masters, 16 titulů. O šest titulů více a o 4 masters a 4 x RU na FO méně. 100 x ze 100 případů bych bral Federerovu kariéru víc než Moyovu i pouze na antuce.

Tak jestli tomuhle říkáš podobná čísla (hlavně Kafelnikov), tak proč ne. Nemluvě o tom, že z těch 9 (z nichž jsem mimochodem 5 jmenoval já, ne ty) jsem ti 3 velmi výrazně zpochybnil. Čekal bych nějaký argument?
Reagovat
smazaný uživatel
Pisem, ze tu je kvantum hracov, ktorí sú na prvý pohlad s Rogerom porovnatelný, nikde nepisem, ze su štatisticky pred ním...Pre niekoho moze byt Moya alebo Ferrero lepsim antukárom, ako Federer, preco mas s tým problém?...

Tak snad si nemyslis, ze ak by si nenačrtol tých 5 mien, tak by som na nich neprisiel :)

Argumenty sú samotné štatistiky 9 hráčov, cez zo vlak proste nejde, Roger už teraz bojuje len o 10 flek a to, či je 10 alebo 11, je uz tak trochu slovickarenie, nemyslis?...

Apropos, aha...Rebricek best clay court players, prvý vygooglený, kde je Roger dokonca 12..Je tam kopec dalsich mien. Nie je to proste len moj názor a musim zopakovat, ze sa cudujem tomuto vasmu vzdoru.

http://www.telegraph.co.uk/sport/tennis/frenchopen/11615700/Top-20-male-clay-court-players-of-all-time-by-Simon-Briggs.html#PhotoSwipe1460672100701
Reagovat
Tornes
Aha, takže u těch, co jsou statisticky před Federerem, jsou statistiky jasné a vlak přez ně nejede, ale když jsou za ním, tak je to najednou pouze otázka názoru? Si děláš srandu, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tí čo su statisticky pred ním majú o GS na antuke viac, alebo o desiatky antukových titulov viac..To je snád dost dobrý náskok, nie?..

A skupina Moyov, Ferrerov a iných sa Rogerovi plus/minus podobá...Či v čom Roger tak strašne pred nimi vyniká?..
Reagovat
Tornes
No třeba 5 finále na FO je celkem výrazný rozdíl. Nebo těch 6 antukových masters, kdyby se ti nelíbilo. Nebo ti snad na kvalitě turnajů nezáleží?

A btw, takovej Ferrer s jedním jediným finále FO a takřka ničím jiným... Opět - to myslíš vážně?
Reagovat
Tornes
jo, teď mě spletlo stejný skloňování, Ferrero je samozřejmě lepší volba - ale i on. Stejně FO, měné finále tam, méně masters, méně antukových titulů... fakt?
Reagovat
Tornes
A to stále opomíjíme Federerovu ultimátní kartu ve srovnání s hráči, kteří jsou na stejné úrovni...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď ty sám nizsie priznavas, ze vidis Federera na konci prvej desiatky. Koniec prvej, či zaciatok druhej, to uz nie je velký rozdiel, nie?..
Reagovat
Tornes
Velký rozdíl to není, ale osobně opravdu nevidím, koho bys tam mohl postavit před Federera tak, aby sis to racionálně zdůvodnil.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá Ferrero 13 antukových titulov?...
Reagovat
Tornes
Jo, máš pravdu, tu jsem se sekl, omylem jsem se koukl na RU. Vyhraných turnajů má 12. Ovšem ten turnaj navíc stále není ani náhodou dostatečný, aby převážil ten zbytek.
Reagovat
smazaný uživatel
A čo taký Nastase, Rosewall..Neašpirujú aj oni na koniec desiatky?..
Reagovat
Tornes
Rosewall - pouze v open éře nikoli. A pokud by se brala i doba před tím, tak by neaspiroval pouze na první desítku, ale na první trojku ;ú)

Nastase - tam by se o tom dalo uvažovat, ale už třeba jen když se podívá člověk na jeho jediné FO, tak ho to celkem rychle přejde.
Reagovat
Tornes
A když už jsme u toho, tak třeba i v mediánovém protivníku na antuce - Moyův je cca 54. na žebříčku, Federerův cca 30., o celkové bilanci nemluvě - 366/155 - 70 % proti 213/66 - 76 %. Ukaž mi někoho (kromě tebe), kdo Moyu staví víš než Federera, byť na antuce.
Reagovat
Davor1
Nikto normálny a objektívny nemôže stavať Moyu pred Federera ani na antuke. Hejterov Federera nerátam...
Reagovat
janek_da
Muster, možná Bruguera. Nevím jak Kafelnikov, Courier, to už je o "detailech"
Reagovat
Tornes
Beru Vilase, možná Mustera. Brugueru spíš ne (ale dokázal bych přijmout, že podle někoho ano).
Kafelnikov určitě ne. Alespoň pokud se počítá pouze singl. S deblem by to měl mnohem lepší (trojnásobný šampion FO v deblu), ale v singlu nemá na Federea nic navíc a spoustu na míň. 1 FO, 0 masters, celkem 3 antukové tituly (a 6 finále). Federerova bilance je mnohem lepší.

Kodeš - ano, má 2 FO. Ale proti komu? Tehdejší nejlepší světoví hráči FO nehráli (Laver, Rosewall atd.) a Kodeš tehdy ze 14 zápasů, co hrál, jen jednou hrál s hráčem, který kdy v životě byl nebo bude ve světové sedmičce. Pouze 3 další antukové tituly. Federerovu bilanci bych si oproti téty vybral kdykoli.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň vidíte ako "konkurencia" ohromne ovplyvňuje čísla, dlhé roky proti tomu bojujete, na antuke hrá proti Rogerovi :)
Reagovat
janek_da
Musíš brát u Kodeše, že v té době se hrály 3GS na trávě. Antuka byla čistě pro specialisty antukáře.
Osoboně tehdejší dobu celkem nerad srovnávám tehdejší hráče s dnešními. Pro mě to byli rytíři. A za mě má asi největší zásluhu Borg, za zpopularizování tohoto sportu.

Takže
1. Nadal
2. Borg
* Lendl, Wilander, Kuerten, Djokovič, Vilas

A pak je to o tpreferencích a jak zohledňovat finále, kontext doby. No RF do tej desítky asi jakože patří
Reagovat
Tornes
No však Rosewall byl de fakto specialista antukář a minimálně do Borga nejlepší antukář historie ;) A Laver byl úřadující šampion. To jen tak na doplnění kontextu.

Jsem rád, že souhlasíš se mnou, že v top 10 je i na antuce :) Já ho vidím na konci té desítky, řekněme 7-10.

Forehand - roli samozřejmě hraje. Když mi najdeš dva grandslamové turnaje, na kterých Federer porazil maximálně (v součtu) jednoho hráče, který se kdy ve své kariéře dostal do top7, a kde zároveň chyběli vítězové dvou předchozích GS na daném povrchu a vcelku bez diskuse nejlepší hráči na něm, tak ti s radostí uznám, že tam konkurence byla menší a hodnota těch GS v historickém měřítku je menší. Přeji hodně štěstí ve hledání (jen pro srovnání, třeba na AO 06-07, která jsou mnohými považované za "slabé", na takových narazil celkem 8 z daných 14 soupeřů).
Reagovat
Tornes
a btw, dle některých byl Rosewall nejlepší antukář historie i po Borgovi ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Och...

Postavenie hráčov v rebricku?...A?..To je akoze meritko?...Ved niekto na tých miestach musel byt..Otazkou je, akú kvalitu tí hraci mali...Nie je svetová trojka ako svetová trojka predsa.
Reagovat
Tornes
Ok, zapomeň na žebříček. Bude mi stačit GS turnaj, který Federer vyhrál a kde chyběli (byť stále aktivní a hrající) vítězové dvou předchozích (Laver a Rosewall) stejně jako vítěz budoucího daného GS (Gimeno) spolu s další řekněme desítkou z nejlepších hráčů své doby. Ještě jednou, přeji hodně štěstí.

a btw, samozřejmě, že žebříček neříká vše - ale i přesto toho říká celkem dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ale narážaš na Kodeša, ja o Kodešovi nepolemizujem...

Skor som naznačoval akúsi analógiu v kontexte konkurencie všeobecne, keďže Roger v prvej polovici kariéry velmi výrazne vytazil z nizsej konkurencie na harde, v porovnaní s rokmi, ktoré prišlo počnúc 2008 vyššie.
Reagovat
Tornes
Tohle teď řešit fakt nehodlám, to se tu řešilo už milionkrát a nemá to žádný smysl.
Reagovat
Tornes
A jenom ještě abych ozřejmil důvod, proč bylo tehdy na FO tak málo špičkových hráčů - "both the NTL and the WCT boycotted the Roland Garros tournament because it refused to pay guarantees." V těchto dvou organizacích byli takřka všichni tehdejší špičkoví hráči.
Reagovat
janek_da
jj 7.-10.

Rafa to tam celé "domrvil" protože to BYL antukový fenomén. Bez něj bysme se u RF bavili asi o trojce na antuce a teoreticky i o jedničce. No, ale nemůže mít všechno, že.
Já nevím v čem má Forehand problém. Bez Rafy by byl v top3, bez něj je na konci top10.Za mě to ukazuje velikost Rafy na antuce. Kdybych v tomhle souhlasil s Forehandem, tak by mi logicky vyplývalo, že měl Rafa nehoráznou haluz na slabou eru.
Reagovat
smazaný uživatel
Bez Rafy..

To je ako, bez Rogera by bol Nadal snad v TOP 4 vsetkých travarov...A bez Novaka by snad mal cez 30 hardovych titulov, a bez oboch by bol najkomplexnejsim hracov ever :)...
Reagovat
janek_da
Nemám to nasčítané, ale proč ne? Problém?

Rafa byl výborný i na trávě a hardu. Antuka mu suverenně patřila. A možná nebýt RF, tak by taky na hardu v tej top3 byl. Trávu vidím tak jenom odhadem za konec top5. AL eto je střílení od boku. Tam zase on ztrácel kvůli RF a pak i kvůli ND.

Jenomže ebz titulů ho posílám o pár míst níž ... což ho jistě mrzí.
Reagovat
Tornes
No bez RF by Rafa možná měl akorát méně hardových GS titulů, protože v jejich jediných třech zápasech ho porazil, což by jiného hráče teoreticky nemusel ;)

Ale jinak osobně to "bez toho a toho by byl tenhle tak dobrej" taky moc rád nemám. A to i přesto, že tyhle diskuse v současnosti mluví takřka vždy ve prospěch Federera.
Reagovat
darek.vrana
Kodeš má taky 3x v řadě finále Říma, který byl tehdy možná ještě hodnotnější než Paříž a taky finále Hamburku, to byly nejprestižnější antukové podniky. Já tady nechci lobbovat za to, že je Kodeš lepší než Federer, aby bylo jasno. Já bych Federera i na antuce viděl taky hodně vysoko. To spíš píšu jen pro zajímavost, když už se rozvinula tahle diskuze. Rozhodně bych Kodešovy antukové úspěchy nepodceňoval, jakože prý proti komu atd.?? Prostě ty turnaje vyhrál, doba byla taková, neobjížděli všichni všechno, tehdy byli antukoví specialisté, dneska je to úplně jinak. Každopádně Kodeš hrál ve špičce i na trávě, takže určitě skvělý byl.
Reagovat
Tornes
já tím nechtěl říct, že byl špatný. Byl skvělý. jen jsem chtěl uvést trošku kontextu. A ohledně těch finále, pro něj osobně skvělé, ale v porovnání s Federerem mu to příliš nepomůže :)
Reagovat
rod_laver
Ale no tak.. :-) Btw:

"Sure grass perfectly adapts to Roger"s game and makes it easier for him. But it also had to be said that Roger is probably the greatest clay court player of all time right after Rafael Nadal. Ok, maybe not of all time, but of his generation for sure..."

http://www.tennisworldusa.org/Martina-Navratilova-After-Rafael-Nadal-Roger-Federer-the-GOAT-on-Clay-articolo23106.html
Reagovat
Roger_Federer
Kterych 8 hracu open ery ma lepsi vysledky na antuce nez RF?
Reagovat
taffer
Typickej Trollhand :-) Přijde k debatě o RF, zasmrdí a je pryč.
Reagovat
rod_laver
Kluci švýcarštví dneska paráda. Ti hrát proti sobě v MC finále, tak má kada.tom infarkt.
Reagovat
Davor1
skôr dysfunkciu erekcie :D
Reagovat
Roger_Federer
Tomu by se postavil tak rok..A byl by prvni co by mu nezabrala ani modraaaa.
Reagovat
Denis92
Roger dnes s velkym prehladom. Cakal som, ze ho Bautista preveri trocha viac. V dalsom kole Tsonga by bol uz tazsi super. Zatial vsak som spokojny s tym, co Roger po navrate na kurty predvadza a urcite aj on sam je spokojny so svojimi vykonmi.
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem též spokojena s jeho výkony, zatím hraje na pohodu :) soupeři však byli zatím jen taková rutina, z Bautisty jsem obavy neměla, Chardy by byl podle mě horší, teprve teď ve čtvrtfinále přijde prověrka, za předpokladu, že to bude Tsonga samozřejmě :)) bohužel ale už žádný zápas až do neděle neuvidím, tak tu fanděte aj za mě a pořádně: COME ON, ROG!!! :)
Reagovat
tommr
což mrzí o to víc, že s Monfilsem už dokázal dříve vyhrát. Je otázka nakolik zápas ovlivnilo Jirkovo zranění, ale myslím si, že u něj šlo spíš o psychickej problém - Jirka zřejmě nedokázal včas rozdýchat včerejší senzační výhru nad Djokovicem ... :(
Do příštího týdne se už doufám dá zase do pořádku, protože ho čeká náročná obhajoba lonskýho finále v Bukurešti ...
Reagovat
gigin
Kde začíná kvaldou.
Reagovat
tommr
no tak to si moc neodpočine ... :(
Reagovat
gigin
Chtěl divošku, ale tu dostali nějací dva Rumuni a pak hráč TOP20, který má přednost.
Reagovat
tommr
to je nepříjemný. Ještě štěstí, že si pár bodů nahrál v MC a nenabere tudíž tak velkou ztrátu ani kdyby předčasně vypad (což je vzhledem k tomu jak dneska vypadal skoro jistý) ... :(
Reagovat
Kytka
No nemusí projít ani kvalifikací. Škoda, že dnes nedokázal navázat na včerejšek. Mohl získat tady další body a na kvaldu se vybodnout.
Reagovat
tommr
jj výhra nad Monfilsem by mu stačila pokrýt body za lonský finále z Bukurešti a ještě by nějaký body zbyly navíc. Škoda, že to nevyšlo, protože Monfils není žádnej neporazitelnej superman. Nedá se ale přehrát nedůrazným pinkáním ... :(
Reagovat
Kytka
Právě, byla to šílená pinkaná. Chvílemi jsem koukala, ale nedalo se u toho moc vydržet. Na Monfilse platí hráč Tomova typu, důrazný.
Reagovat
darek.vrana
Jak to vypadalo? Viděl to někdo? Škoda, že tím ten včerejší výsledek dost znehodnotil...
Reagovat
Fandina
Nechal se ošetřovat, masírovat levou ruku svaly nad loktem i pod ním, dostal nějaký prášek. A dost chyboval.
Reagovat
Kytka
Ošetřovat se nechal až v druhém setu. Jinak ale hrál pod psa. Takovou pinkanou, to byla voda na mlýn Monfielse, první servis mu nešel.
Reagovat
Fandina
Souhlasím, že hrál bídně, otázkou je, jestli to nebylo tou rukou.
Reagovat
Kytka
Chlap jako hora a furt mu něco je. Ale tou rukou to nebylo, nedůrazný tenis. To má Monfils rád, toho neupinká.
Reagovat
Lina
Každé zranění snad ovlivňuje hru. Podle toho na co poukazoval, to může být tenisový loket doopravdy. Bojuji s ním a držet raketu v ruce, bych nechtěla.
Reagovat
Jabadu
Aáááá ... to vypadá na úpony v lokti.
Jako dlouholetý "natural bodybuilder" o tom vím své.
Svaly mohou bolet, to je v pohodě, ale jak se přepnou šlachy v lokti (ony jsou silné asi jako párátka) - hotovo, konec.
Mimochodem si to můžete přivodit i jinou činností - například hrou na hudební nástroj. Jako vášnivý kytarista vím, co je to "tenisový loket".
:-)
Reagovat
darek.vrana
Tak hlavně aby byl v pořádku, ale škoda toho dnešního výsledku.
Reagovat
Mayo
veď to neni nič prekvapivé..podľa očakávania vypadol
Reagovat
darek.vrana
Ale jak...
Reagovat
Kozoroh
Tohle už Mayo v potaz nebere...
Reagovat
sprchon
Dneska zase o něco lepší. :) I na síti konečně zase super.
Reagovat
gigin
Paráda!! Dobře se na to dívá. Princezna out, mise splněna :DDD
Reagovat
tommr
viděl jsi jak tam ten magor zase řádil? Kopal do reklam, povalil časomíru - a to jsem ani zdaleka neviděl celej zápas ... :)
Reagovat
gigin
:DDD Neviděl. Až konec. Je to id*ot, já to vím dávno. Uplakaný, uřvaný, nesympatický hráč. Samozřejmě můj pocit a dojem a averze z dob, kdy ještě hrál Gulbis.
Reagovat
gigin
A to má dnes narozky, cyp.
Reagovat
brixner
dodatečná gratulka!
Ale tušil jsem, že v dalším kole dostane kládu!
Kdepak, naši tu touhu po vítězství prostě nemají a nikdy mít nebudou!
Reagovat
mahycek
Zápas Veselého jsem detailně nesledoval, ale mrzí to, že hned další projede. Tím svůj výkon shodil ze stolu a bude pořád sráč s jediným skalpem s hráčem č. 1. To je na ho.no. A souhlas, když nepoustoupil Thiem, tak aspoň postoupí Roger. Ale to jen souhlasím z níže uvedeným komentem. Roger by měl vyhrát i normálně, ale pozor, ještě není konec a je to, jeho 2 zápas na antuce a znáte Rogera, dokáže si to zkomplikovat.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že dostal kartáč od Gaela no, a Roger zrovna nevypadá na to, že by si to chtěl zkomplikovat, škoda, že jsem neviděla Nadala s Dominicem, ale vidím to na Wawrinku a možná si zopákne finále s Rogim ;)
Reagovat
Tuttovka
Roger hraje dnes parádně. Není to bez chyb, ale je to minimálně velmi atraktivní :).
Reagovat
smazaný uživatel
pustil, protože by se k výhře jinak nedostali tenisové nuly, Nadal nebo Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Slyšel jsem, že den před jeho oteviráčkou nové restaurace to s Tomášem trochu časově přetáhli, výsledek se dostavil u obou
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem jim to říkal,nechlastejte to ani ředěný.Ale bylo to marný,marný,marný.
Reagovat
Mayo
sám si nula ty primitív
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, ze si Rafa uhájil svoj "hrad", pred nebezpečne nastupujúcou a v budúcnosti určite na antuke dominantnou mladou generáciou, minimálne čo sa Thiema týka...

Ďalším do partie je Wawrinka, opat krutý, no na druhú stranu ideálny žreb pre Rafu, kvalitný, no porazitelný súper, ktorého prípadny skalp moze navysit sebavedomie..Pevne verím, ze hoci je Nadal údajne stále polovičný, tak aj táto vykonnost moze priniest nedelné finále.
Reagovat
Roger_Federer
," ze hoci je Nadal údajne stále polovičný"

Moc ti nerozumim..;), podle tebe je toto(co dneska hralo) stary Rafa?
Polovicni Rafa by ho prejel 6:3 6:4
Reagovat
smazaný uživatel
Tak medzi 6:3, 6:4 a 6:3, 7:5 neni velky rozdiel, či?...
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Mantra
to bylo dobrý od Monfa, jak místo zakončení matchballu si z Jirky udělal legraci :-D
Reagovat
George_Renel
Co na tom bylo dobrého?
Reagovat
Mantra
bylo to vtipné
Reagovat
tommr
spíš to zavánělo neúctou k soupeři ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
tak zrovna La Monf, když si umane, že udělá nějakou srandičku, tak mu je asi jedno, kdo stojí na druhý straně sítě, je to někde k vidění?
Reagovat
lars
asi chtel pobavit divaky
Reagovat
a.magerova
No doufám, že se Roger nenas.re, že ten první zápas s Jirkou se nejspíš odkládá na jiný turnaj a bude hrát na vítězství.... :-))
Reagovat
peggy
Vamos Rafa!!!dnes to v prvnim setu byla drina pak to slo,jina dal a lepe,lepe.
Reagovat
svetova.dvojka
Murray je bojovník ne jako ten frajer ze Srbska...
Reagovat
Tuttovka
Myslím si, že oba měli stejně hnědou čárku :D.
Reagovat
Tuttovka
Když nepostoupil Thiem, tak ať postoupí alespoň Roger :D.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas
Reagovat
Davor1
To ako vážne, Andy? A pred rokom na Hopmane si hral s kým, ty vole?
Reagovat
Cico93
počuj, ty už voluješ viac ako naši bratia:-))
Reagovat
Jabadu
Mno ... vy používáte jako konjunkce (spojky) poněkud peprnější výraz. I když výstižnější!
:-)
Reagovat
Kozoroh
Asi bral v úvahu jen utkání na ATP Tour.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist