Veselý v Indii podruhé nezaváhal, Češi se udrželi mezi elitou

20. 9. 2015, 08:54
Aktuality 111
DAVIS CUP - Čeští tenisté budou hrát Světovou skupinu Davisova poháru i v sezoně 2016. Šampioni z let 2012 a 2013 se letos mezi elitou zachránili úspěšně zvládnutým barážovým duelem v Indii, když postupový bod dnes získal Jiří Veselý. Ten dostal šanci navzdory nezvládnuté páteční dvouhře a proti Bhambrimu zaznamenal první vítězný zápas v soutěži za nerozhodnutého stavu.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Čeští tenisté se v této sezoně museli poprvé od roku 2002 obejít bez své opory Tomáše Berdycha, který nenastoupil k žádnému daviscupovému duelu. Zřejmě i proto v březnu nezvládli domácí zápas 1. kola proti Austrálii a po čtyřech letech museli vítězové soutěže z let 2012 a 2013 bojovat o záchranu. 

Už počtvrté v řadě však Češi barážový duel, v nichž mají bilanci 12-1, vyhráli. Roli favoritů potvrdili i bez Berdycha v Indii a příští rok tak nebudou už desátý rok po sobě chybět mezi šestnáctičlennou elitou.

O body se v Dilíí postarali v pátek Lukáš Rosol, v sobotní důležité čtyřhře za stavu 1-1 na zápasy Adam Pavlásek s Radkem Štěpánkem, kteří si vyšlápli na skvělé deblisty Rohana Bopannu s Leanderem Paesem, a dnes o vítězství rozhodl Jiří Veselý. Dvaadvacetiletý rodák z Příbrami v souboji týmových jedniček přehrál o rok staršího Yukiho Bhambriho.

Veselý sice v pátek v horkém a dusném počasí zklamal proti Devvarmanovi, ale dnes dostal od kapitána Jaroslava Navrátila druhou šanci. Možná o i proto, že šestatřicetiletý Štěpánek se na zápas na tři vítězné sety v náročných podmínkách necítil a Pavláska trápí bolavý loket. 

Každopádně Veselý se na reparát připravil lépe a na druhý pokus roli favorita zvládl. Byť znovu nepředvedl výkon hodný světové čtyřicítky, v klíčových okamžicích předvedl pevnější nervy a vyšší kvalitu. V zápase neztratil ani jedno své podání, když odvrátil všech šest brejkbolů, a nad 125. hráčem světa zvítězil 6-3 7-5 6-2.

"Bylo opravdu těžké zde hrát. Indové pro sebe vybrali správné místo, protože jsme bylo všichni opravdu unaveni po každém zápase, ale jsme rádi, že jsme vyhráli a udrželi se," řekl Veselý v rozhovoru na kurtu. "V pátek jsem nepředvedl nejlepší tenis a byl jsem hodně zklamaný. Jsem proto rád, že jsem udělal třetí bod a udělal mé zemi radost," oddechl si Veselý a ocenil fér chování publika.

Lepší výkon, ale zdaleka ne ideální
Veselý hrál o něco lépe než v pátek, ale jeho výkon měl k ideálu daleko. V prvním setu Veselému pomohl Bhambri. Věnoval mu po čtyřech nevynucených chybách podání ve čtvrté hře a český hráč si svůj servis udržel.


Druhý set mohl začít Veselý dalším ziskem podání Bhambriho, ale šanci nevyužil a pak se sám strachoval o podání. Při všech pěti brejkbolech, z toho třech za stavu 3-4, zahrál v kritickém stavu nejlépe a o servis nepřišel. "Dal jsem tam dvě dvojchyby a už mi opravdu docházela šťáva, ale dokázal jsem zatnout zuby a zmobilizovat síly. Druhý set byl strašně zlomový," řekl Veselý. V jedenácté hře šel po bekhendu Bhambriho do autu do vedení 6-5 a druhou sadu uzavřel esem.

Veselý působil v těžkých podmínkách živěji než v pátek, nikoli však svěže. Dvousetové vedení mu ale konečně dodalo více sebejistoty. Dostával se k míčům lépe, hlavně získával přesnějším servisem snadné body a více si pomáhal bekhendem. V tu ránu se projevil očekávaný rozdíl kvality mezi Veselým a Bhambrim. 

Příbramský hráč ve třetí sadě odskočil do vedení 4-0 a závěr zápasu dohrál v klidu. Po dvou hodinách a dvanácti minutách proměnil třetí mečbol. Upustil raketu na zem a hlasitě si zařval. Připsal si totiž premiérové vítězství v daviscupovém zápase na tři vítězné sety. Poprvé neuspěl letos proti Australanu Bernardu Tomicovi a podruhé prohrál rovněž 0-3 na sety před dvěma dny s Devvarmanem.

"Nejdůležitější bylo, že se porval s počasím a s tím, že může vyhrát. Nalomený byl, ale šel tam odčinit pátek a odčinil ho. Já mu za to děkuju," řekl kapitán.


Závěrečná dvouhra se za rozhodnutého stavu po dohodě obou týmů nehrála, Češi, první tým daviscupového žebříčku, tak v Indii zvítězili 3-1 na zápasy a mohou se těšit na středeční los. Ten se uskuteční v Stantiagu de Chile a určí jim soupeře pro první kolo ročníku 2016. 

"Je strašně důležité, že jsme se udrželi, nejen pro nás jako tým, ale i pro tenisový svaz i pro veřejnost. Nevím, kdo by chodil na druhou divizi. Když vím, že příští rok se pro první zápas vrátí Tomáš Berdych, tak si myslím, že to je pro nás důležité a zase můžeme uhrát dobrý výsledek. To je pro mě podstatné," řekl Navrátil.

• DAVIS CUP 2015 •
Světová skupina, baráž
kompletní výsledky (18. - 20. 09. 2015)
Indie - Česko 1-3 (Dillí, tv. povrch)
pátek 18. září:
Bhambri - Rosol 2-6 1-6 5-7 ... 0-1
Devvarman - Veselý 7-6(3) 6-4 6-3 ... 1-1
sobota 19. září:
Bopanna/Paes (Ind.) - Pavlásek/Štěpánek 5-7 2-6 2-6 ... 1-2
neděle 20. září:
Bhambri - Veselý 3-6 5-7 2-6 ... 1-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

111
Přidat komentář
Jan
Už jsem čekal, že bychom dostali příští rok v 1. kole Slováky a zase nic :)
Reagovat
tommr
jj taky jsem doufal, že Slováci postoupí a konečně si s nima zahrajeme. Jako soupeř do prvního kola by byli zdaleka nejlepší možnost ... :(
Reagovat
kada.tom
Britové jsou ve finále, paráda !!
Reagovat
babolat.cz
bylo by to divné finále-Brit vs. BEL
Reagovat
EllNino
Výborně Kližko :) srovnal na 2:2 a hrál fakt hodně dobře, Jerzy hrál ale pod psa :) ...tak šup Gomby, buď za hrdinu ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt nepochopím no, svaz by měl Jerzyho vyhnat do Pobaltí za trest a nechat ho chlastat s Gulbisem. Připravili mu ideální podmínky a prohraje klíčového singla. :))
Reagovat
Cico93
Tak neviem.
Najväčšia šanca za posledné roky a Gomboš to absolútne nezvláda....čo už.
Reagovat
smazaný uživatel
Gombos není typ, co by to zvládl, nezvládá ani podstatně méně důležitější zápasy na challengerech, natož tak klíčový DC zápas pro svou zemi + povrch. Už to, že prohrál Jerzy 0:3 s Kližanem bylo šokující, pokud by dostal i Příšerný od Gomboše, tak by to bylo už zázračné. :)
Reagovat
Cico93
Možno ten jasný výsledok bol trochu prekvapujúci, ale s 2 bodmi od Kližana som počítal.
Trochu som sa, ale obával toho čo sa asi aj naplní, že ostatní sa nepripoja.
Reagovat
rusedski
Ale s Pérem si pohrál hezky :)
Reagovat
Cico93
;-))
Reagovat
tommr
a i tentokrát mu to vyšlo. I když se zdá, že nominace Veselýho byla víc nutnost než nějaká jeho odvaha, protože Pavlásek byl zraněnej a Štěpánek si na zápas na tři vítězný netroufal ...
Každopádně je dobře, že Veselý neodjíždí z Indie jako spráskanej pes, protože to by jeho už tak nízký sebevědomí ještě víc nalomilo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Veselka si nakonec napravil reputaci a zachránil nás, ještě že tak :) Zásluhu na tom ale mají hlavně deblisti, to mě mile překvapilo :) Co mě nemile překvapilo, byl debl v Ženevě, nevim proč nenasadili Fedrinku, tak to doufám Roger nebude natahovat do 5. zápasu :( Na co se ještě určitě podívám, bratři Můrové vs. protinožci, a vůbec tenhle semifinálový match-up sa mi páčí :))
Reagovat
Kozoroh
Stan se po pětiseťáku s De Bakkerem cítil unavený a proto požádal o uvolnění z debla.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, no neměl to tahat do 5. setu, jsem nevěřícně koukala na skóre, tak teď už se vůbec nebude vysilovat :))
Reagovat
Kozoroh
Stan už je takový, pořádně to rozjede jen na GS.
Reagovat
Davor1
Gratulácia k postupu, po včerajšej štvorhre to bolo skoro isté, Rosol by ten tretí bod určite urobil, ale dobre, že to zvládol už Jirka, jeho nasadenie bolo najlepšou možnou voľbou, kvalitatívne je proste stále úplne inde ako Štepec s Pavláskom, išlo len o jeho psychiku a nakoniec sa dokázal zrovnať. Navyše, Bhambri sklamal na plnej čiare, podobne ako deblisti, takže nie je o čom.

Dnes si pozriem Janowitza s Kližanom, ten zápas má veľký potenciál na kvalitný tenis, obaja hrali v piatok výborne a aj dnes ten začiatok vyzerá sľubne... Verím Jeržimu, v rýchlej hale má proste väčšie zbrane, na antuke či pomalom harde by to bolo presne naopak, ale tak, Poliaci sú doma a logicky si zvolili pre nich najlepší možný povrch...
Reagovat
smazaný uživatel
A klukům gratulace. Ovšem štěstí, že Ind hrál také nedobře. Základ byl ovšem včera ve vítězné čtyřhře. Jinak by naše vyhlídky dnes byly horší a hrál by se pátý zápas. Jinak dobře, každý z kluků donesl bod! Jirka se tedy dost trápí a stagnuje. Kdoví, co by mu pomohlo. Určitě by měl hrát pestřeji.
Reagovat
peRFect
Dokáže mi někdo inteligentně vysvětlit, k čemu je Davis Cup dobrý? Za mně se jedná o naprosto zbytečný podnik.
Reagovat
Meceon
já se na to rád podívám
Reagovat
Roger_Federer
Napriklad proto, ze spoustu statu nema ani vlastni Atp turnaj, takze je to obcas moznost treba videt top hrace na kurtech.Coz pro spoustu fans, ktery si nemohou dovolit jezdit po turnajich, je urcite zajimave..Videt dobry hrace doma zive.
Reagovat
Lunej..
Ja se na DC taky rada podivam, sleduju ho od detstvi i kdyz drive to byla zase jina atmosfera. :) A svuj vyznam ma i z duvodu jak pise Dominik.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, také si ráda zafandím. A je možnost špičkové hráče vidět i doma. Pokud ovšem se rozhodnou hrát. Mimo jiné je velice nedobrý postoj ATP a WTA k DC a FC.
Z širšího hlediska je hodně věcí zbytečných. Pro mě je třeba zbytečné vysílání např. golfu nebo pokru na čt sport. Zvlášť tedy pokr je sport jak noha. Pro mě, pro jiné asi ne....
Reagovat
smazaný uživatel
No, zbytečné sporty jsou tam proto, že je na ně snazší obstarat vysílací práva..taky bych rád viděl víc fotbalů, hokejů a tenisů než cyklistiky, auto/moto závodů, golfu, šachů nebo pokru :) I když ten poker mi až tak nevadí a šachy jsem dřív hrával, ale stejně bych to hned vyměnil za tenis. :))
Reagovat
Jan
Ten golf dávají opravdu hodně. Velmi vzrušující sport :)
Reagovat
Kytka
Nejhorší mi připadají šipky, kulečník a vrcholem je stolní hokej nebo fotbal (s těmi dřevěnými figurkami na tyči). To už mně přijde fakt ujetý.
Reagovat
smazaný uživatel
Snooker nuda, šipky supr..Mistrák na konci roku jsem hltal, navíc je to parádně umístěno do kalendáře..po svátcích, relax, volno, období kolem Štěpána a před koncem roku = alkohol je na svém místě :)) Sám jsem šipky závodně hrál, takže mám k nim vztah, tím pádem mi přijdou atraktivní. Je to takový typický hospodský sport, takže obzvlášť v ČR by si měl najít mnoho příznivců.
Reagovat
blixa
Snooker je absolutně famózní sport ! Jeden z nejoblíbenějších ! Nebo jakej "kulečník" si měl na mysli ?
Reagovat
Kytka
Snooker. A jsem holka.
Reagovat
blixa
Sorry, no. Nějak jsem měl dojem že jsi chlap :D Básník Kytka ;-)
Reagovat
VlS
Ty bláho, musíš tu a tam z tý knajpy vylízt a vystřízlivět. Snookr, darts a poker - tři bezkonkurencně největší shity v televizním vysílaní " sportu". konkuruje snad už je jen to šoupání šutrákama po ledu. Cokoliv z toho je docela zábavný hrát, ale koukat na to v bedně????
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, když něco fakt hraju, tak si k tomu většinou vytvořím takový vztah, že mě pak baví i na to koukat. :)) Pokud jde někdo osmkrát do hospody a z toho jednou si dá partičku šipek spíš shodou náhod a není v tom nějak dobrej, chápu že to nemusí bavit. :) Znám ale dobrý recept, jak si k tomu vztah v TV vytvořit-vsaď si na to. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, hlasuju pro sipky, taky na to koukam, je to docela adrenalin. Vzdycky preju tomu, kterej dotahuje a vypada hur :-). Jednou jsem tam videla takovyho typka s brejlickama, no ten byl skvelej a taky to "hovado" nabouchany fousaty...no super chlapci, atmosfera jak na boxu...nejlepsi, jak vzdycky prochazej tou ulickou pri predstavovani, za me super ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uuuf, alespoň nějaký zastánce mého koníčku. :)) Přesně, šipky mají drama a je to fakt mazec kolikrát, mnohem víc sport než se zdá. Mě nejvíc dostávala ta hudba po vítězném legu. Škoda, že je tak krátká, na youtube jsem našel prodlouženou verzi (neustále se opakující), no pak už mi to lezlo solidně na mozek. :D Chtěl bych být v tom hledišti, sice bych třeba asi nic neviděl, ale kdy jindy máš příležitost pít pivko z tupláku v ujetém plyšovém kostýmu? :)))

https://www.youtube.com/watch?v=kqp54_zIBTk tady jen taková jednohubka :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky :-)
No ja ty hrace podle jmen vubec neznam, ani nevim kdo je nejlepsi na svete, nebo kdo a co naposledy vyhral. Ja jen, ze kdyz to davaj na Fandovi nebo kde uz, tak u toho vzdy vydrzim az do konce, proste se od toho nejak nejde odtrhnout :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, já taky nejsem žádný velký odborník. Mám svého favorita/favority, ale když bych na to měl sázet, tak se moc nevyznám. :)) I tak je to obdivuhodné, že u toho vydržíš. :)
Reagovat
blixa
Já v do knajpy moc nechodím. Na šipky ani na poker jsem v životě nekoukal, ale snooker na špičkové úrovni je naprosto excelentní ! Skvělá zábava. Koukal si na to vůbec někdy ?
Reagovat
smazaný uživatel
Golf je super, takovej uklidňující sport. :)
Reagovat
Kytka
Koukat na golf je pro mně taky relax. Když nic nenajdu na té hromadě kanálů co máme (to je dost často), pustím si golf. I když tomu moc nerozumím, ale už jsem přišla na to co je flajt, berdie, par, atd. Šipky a ostatní hospodský sporty, včetně kulečníku (chcete-li snookeru) mně fakt neberou. Každý rád něco jiného. Zase je dobře, že je výběr.
Reagovat
blixa
Hospodskej sport je občas kulečník. Snooker jsem v hospodě ještě neviděl ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Promineme dámě. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Těch top hráčů je minimum. Z první padesátky mě napadá snad jen Dimitrov a možná Kližan, který mám pocit se už delší dobu neobjevil na SVK challengeru. Dejme tomu i Anderson, který dřív hrával ATP Johannesburg. :) Hráči slabší mají možnost (a většinou ji využijí) nastoupit na challengeru ve své zemi nebo někde těsně blízko jako třeba Cuevas, Kukuškin aj. Ono i k zápasům DC se musí poměrně dost cestovat, je-li to ve větší zemi, takže i tak mnoho fans přijde o zápas svého oblíbence a národní jedničky. Dovedu si představit situaci, kdy je to ze sousední země blíž než k DC v té zemi.
Hlavní důvod, proč DC mít je zkrátka to, že je to jiná soutěž, rozhodují ji často jiné faktory než běžné soutěžní zápasy a je fajn vidět práci v týmu atd. Zkrátka repre by u takového sportu neměla chybět, supluje ji DC a jednou za 4 roky OH. Mít jen OH je slabé. :)
Reagovat
smazaný uživatel
+ ještě Hopman, ale tak ten nebudí takovou atraktivitu a je tam jen pár zemí
Reagovat
Kytka
Taky nemáme ATP turnaj. Je to smutný, když máme dlouhodobě hráče první desítky. Tomáš si tak doma nezahraje, i kdyby chtěl. kromě DC.
Reagovat
VlS
A vadí něčemu? Je to tenisová soutěž národních týmů. Stejně je možné se ptát, k čemu je MS ve fotbalu, hokeji ....., když v národních ligách a týmových pohárech je to samej legionář.
Reagovat
Jan
Ta jsi taky zbytečný a nikomu to nevadí :)
Reagovat
Jan
Já se na DC, FC rád dívám, často tam chodí hodně diváků, fandí, je to něco jiného než individuální turnaje. Pro mě to cenu má. A jsem na to zvyklý od klukovských let.
Reagovat
darek.vrana
Každá tenisová akce je vlastně zbytečný podnik. Já mám DC rád a má obrovskou tradici.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to super nápad, kterému bohužel chybí větší podpora a větší zajímavost kvůli tomu, že nestartují největší hvězdy. Belgie nebo Argentina ve finále v tomto složení je pro mě nepovedený vtip. Pokud by se povedlo lanařit největší hvězdy, tak třeba duely Švýcarska se Španělskem, nebo Švýcarska se Srbskem v nejsilnějších sestavách by byly ozdobou a barkdy zajímavé skoro jako grandslam. Bohužel už to možné nebude, tři ze čtyř členů Big 4 už má Davis Cup a jeden stačí. Není to jak s grandslamy. navíc ten poslední, jemuž chybí, ho beztak získá letos, takže BIG 4 už v DC uvidíme jenom, když pude o nominaci na OH.
Reagovat
darek.vrana
Největší hvězdy hrajou baráž.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to myslíš s tou Belgií a Argentinou? :)
Jinak Rafa se s Djokerem už v DC utkali, Rafa easy win na antuce ve Španělsku. Fedex DC sabotoval často, nastupoval prakticky jen v baráži, kde byla logicky menší šance se potkat s jedním z nich, jelikož Španělé jsou dlouhodobě úspěšní a Srbové poslední roky taky zrovna nezaháleli.
Reagovat
smazaný uživatel
že tam ani jeden z nich nepatří. Našel bych z fleku šest zěmí (a teď nepočítám AUS a GBR, které si to podle mě zaslouží), které by se tam hodily více. Česko, Srbsko, Švýcarsko, USA, Francie, Španělsko. Pokud vím, tak ani jedna země (snad s výjimkou Francie, ta ale padla až s GBR díky perfektnímu Murraymu)nenasadila do prvního, popřípadě kola své nejlepší hráče.To je trochu velká degradace.
Jinak, to, co píšeš o Rogerovi je jeden z největších mýtů, Roger měl ve věku Rafy a Djokera daleko víc davsicupových účastí než oni dva. Nadal hraje jenom doma na antuce a ven jezdí hrát proti větrákům jako je teď Dánsko, nebo Belgie myslím dva roky zpátky.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaslouží si to ten, co se tam dostane. USA - Isner prohrál s Wardem tak jaké zásluhy boha? :)
Srbsko - i kdyby hrálo s Novakem tak by mohlo vypadnout nakolik Troicki zahrál bídu v Argentině a debl nemají taky zrovna světový, navíc Argentina je velice deblově schopná.
Česko - no kdyby Rosol nevyklaunil s Kokkim, tak by to snad možná i šlo bez Berdycha, ale kdo si to víc zaslouží? Země která má už dvě mísy během posledních 4 let nebo země která se snaží a nemá ani jednu? Zásluhy se neodvíjejí od toho že má země v top 10 hráče.
Španělsko - letos nehrálo světovou skupinu.
Francie - prohrála s další zemí, co si to podle tebe zaslouží.
A nakonec jsem úmyslně zvolil SUI - to, že Fedex opět nehrál v 1. kole s Belgií, není nic závratně překvapivého, Stan měl taky nárok si dát oraz = logický postup Belgie, která ani nemusela nasadit svého top hráče, až na závěrečný duel. Podobné je to s Kanadou, Raonic nehrál, ani Pospisil..ale to není chyba Belgie. Navíc v případě Kanady nikdo neví, jak by to dopadlo. Raonic z formy < Goffin a Pospa by s Goffinem taky pravděpodobně prohrál. Debl by mohl být taky otevřený. Stejně tak si můžeš stěžovat na to, že jsme my vyhráli DC v době, kdy nestartoval del Potro v nedělním singlu, Djokovic nenastoupil a ani ve finále Rafa. Ale k tomu už není taková snaha se ubírat, že? :))
Fedex hrál nejvíce zápasu za Švýcary na začátku kariéry, kolem 22.-23. věku. Ve své top sezoně DC vynechal a nechal tam plácat samotného Wawrinku, kdy měli životní šanci možná na výhru. Naopak bez druhého top singlisty se pouštěl do bojů anebo v baráži až teklo do bot. Stejně tak Rafa vynechal DC ve své top sezoně i Djokovic. Nic zázračného Fedex v DC oproti jiným neudělal.
Reagovat
Kozoroh
Vencape to myslel tak, že pokud by Srbsko aspol. nastoupily v plné síle, tak by Belgie a Argentina (která postrádá JMDP) šly od válu.
Reagovat
smazaný uživatel
To by mě nanapadlo, že to vencape takhle myslel, díky za objev. :) Nicméně i tak nesouhlasím, což jsi musel vydedukovat z mého příspěvku. Zbytečný názor v této podobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaslouží si to za dané konstelace, jenomže právě složení týmů je degradace Davis Cupu a to se snažím ti vysvětlit. Pokud bychom vzali 1. kolo a QF, tak minimium těch silných týmů nasadilo ideální sestavu, takže laťka byla mnohem níž. Je to jako kdyby ze 100 můžu na MS v atletice odstoupilo, nebo vůbec nenastoupilo osm nejlepších atletů. Takový závod by zajímal mnohem mín lidí a měl mnohem menší prestiž, než když se tam střetli Bolt s Gatlinem, jak to bylo letos. To je celé. :)
Reagovat
smazaný uživatel
OK.

Takže zápas po zápasu pro tebe, jinak už nevím :))
Španělsko letos OUT of World Group (na tom se snad shodneme) :D
Francie nastoupila v nejsilnější sestavě proti GB v nejsilnější sestavě---> OUT.
Austrálie nastoupila v silné sestavě proti GB v nejsilnější sestavě.
Švýcarsko (kauza Fedex + po dlouhé době kauza Wawrinka)
USA nastoupilo v silné sestavě proti GB --> OUT, Isner neuhrál ani bod.
Kanada nastoupila bez Pospeca a Raonice --> Raonic z formy = Goffin 2 body a debl by byl na hraně pokud by do něho šel Nestor s Pospecem = nic jasného.
Argentina si na DC bez del Potra už docela zvykla bych řekl, měli by i fanoušci tenisu, ale je i tak konkurenceschopná, což už několikrát dokázala a měla by šanci to dokázat i proti Srbsku s Nolem. Novak 2 body ale to by mohlo být všechno. Otázka je jak by zahrál Troicki s psychickou výhodou Novaka v týmu, ale hádám by to nestačilo na ARG na antuce.

Prostě mi nepřipadá DC nějak dramaticky méně atraktivní, jelikož i slabší hráči jsou schopni kolikrát předvést heroický výkon (James Ward) a mnohdy spíš favorit selže. DC je jiná soutěž než ATP okruh, proto nikdy nebude nezajímavý. :)) A zásluhy, tak ty zcela odmítám, to bychom tu byli do rána a nic bychom nevyřešili.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti větrákům jezdí hrát proto, že se blíží OH. Rafa si určitě nezvyšuje kredit tímto. Mohl by tam jet kdokoliv z jeho dalších asi 10 krajanů a slavili by taky vítězství. Což je další věc co se týka DC, kdy nelze porovnávat Rafu a Fedexe..u Fedexe to stálo hlavně na něm, kdežto Španělsko mělo vedle Rafy dalších x top hráčů, takže si Rafa mohl dovolit vynechat, aniž by měl nějaké černé svědomí. :)
Reagovat
Kozoroh
Kdyby se QF DC nehrálo těsně po skončení Wimbledonu, tak by ve finále bylo Srbsko. No1e se nechtěl po wimbledonském úspěchu trmácet na druhou stranu světa a já ho chápu. Tady je vidět, že DC nejvíc ubližuje to, že se často hraje týden po GS, kdy elitní hráči chtějí po náročném programu odpočívat a neriskovat zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, 1. kolo Novak hrál :))
Reagovat
Kozoroh
1. Bavím se o QF, hraném v Argentině na antuce, Novak chtěl po úspěšné obhajobě wimbledonského titulu odpočívat, což mu nelze vyčítat.
2. 1. kolo se nehrálo týden po AO, nýbrž týden před IW.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, jen píšu, že Novak první kolo hrál. Oznámení, žádná výtka. Nebo to už je nemocí zdejšího osazenstva za vším hledat nesouhlas? :)) vencape psal i o prvním kole DC totiž :) jsem demonstroval ten rozdíl 1. kolo --> následné kolo po W
Reagovat
Kozoroh
Davis Cup je alternativou ke klasickým individuálním turnajům a vzhledem k tomu, že má 100letou tradici, je alternativou úspěšnou a oblíbenou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě, pro vynikající ovšem ne špičkové hráče, jako je Berdych či Tsonga, je to příležitost jak dosáhnout největšího úspěchu kariéry a stát se hvězdou ve své zemi.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže kvůli čtyřem hráčům zrušit DC? :)) Navíc bych to vztáhnul spíše na big 3, protože pro Murrayho to bude mega úspěch. :)
Reagovat
Kytka
Také se ráda podívám. I když individuální turnaje, případně OH mám mnohem, mnohem radši. Asi proto, že tenis je individuální sport a ty týmové turnaje jsou jen zpestřením. Kluci (i holky, ty zejména) si taky užijí trochu legrace.
Reagovat
EllNino
Gratulace klukům, Jirka mě dneska překvapil, stejně jako jeho nasazení :) tak snad se mu bude dařit v Koasiungu, kam teď s Lukášem odlítaj :) Jirka je nasazená jednička a Lukáš trojka, můžou se potkat až ve finále :)
A je docela zajímavý, že se naši indičtí soupeři Devvarman a Bhambri utkaj v 1. kole :)
Reagovat
Davor1
Veselý by mal finále urobiť, aj keď tam bude mať Gojowczyka, ten ho môže kľudne vyradiť. Rosol by mal naraziť na Chungovi, ten by to tam mal celé vyhrať...
Reagovat
kada.tom
Super, jsem rád, že jsme to v té Indii zvládli, nakonec docela i lehce, i když jednoduchý to tedy nebylo.

A dobře, že se Američani udrželi :-)
Reagovat
darek.vrana
Nakonec docela lehce, i když jednoduchý to tedy nebylo. Tak si vyber:).
Reagovat
EllNino
tak jako bylo to i lehce, ale jednoduchý to nebylo :D ...
Reagovat
kada.tom
lehce výsledkově, herně to nebylo jednoduchý :-)
Reagovat
darek.vrana
Mám v tipovačce Rublev-Bolelli a teď koukám, v nabídce zápasů je to znova. Tak si říkám, jsem blbej nebo co, to to můžu vsadit dvakrát? A pak kouknu, že oni spolu hrají v Petrohradu znova, navíc kurzy jsou úplně stejné:).
Reagovat
darek.vrana
To byl trošku jiný level boje o záchranu než pinkaná Bhambri-Veselý.
Reagovat
Jan
Naštěstí Navrátil nečetl naše zdejší rady, rozhodl se špatně a Veselý to zvládl :)
Reagovat
darek.vrana
Tak on by to asi zvládl kdokoliv:).
Reagovat
horska.kraslice
A nebo nezvládl.
Reagovat
darek.vrana
Bhambri byl opravdu dost slabý, takže myslím, že zvládl. Ale jsem rád, že hrál Jirka a aspoň si trochu zvedl sebevědomí.
Reagovat
horska.kraslice
Ten druhý set byl dost o nervy. Indovi to tam padalo, téměř nechyboval,jen naštěstí nevyužil žádný z breakballů. Kdyby Ind vyhrál druhý set, tak by to mohlo dopadnout všelijak.
Reagovat
Meceon
já z toho pochopil,že neměl na výběr,pavlásek zranění,štěpec si nevěřil
Reagovat
darek.vrana
Sakra ten Fognini hraje dobře, když se mu chce.
Reagovat
darek.vrana
Gabašvili-Fognini. Tady se sešli dva hráči podobného ražení. Supertalenti s lehkovážným přístupem, trochu arogantní a afektovaní. Když se jim chce, vytřou si zadek s kýmkoliv. Dneska chtějí oba, ale Fognini je lepší.
Reagovat
letityfanousek
tak to jsem mohl hrát i já
Reagovat
darek.vrana
Nevím, kolikrát jsi ho viděl, ale rozhodně hraje hodně atraktivní tenis. Když má den, tak s ním má problém každý.
Reagovat
smazaný uživatel
To se dá říct ale o vícero hráčích, já nemám tedy Gabu až tak nasledovaného, ale že by měl talent a byl šikovný jako Fabio, to se mi nezdá..ale nevím no :))
Reagovat
darek.vrana
Fognini byl lepší, ale Gaba taky parádní tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Gabašvili se hodně sázel, spoléhali na rychlejší kurt a domácí prostředí, ale Fabio měl zrovna svůj den. :))
Reagovat
Meceon
fognini má neskutečně šikovné ruce....ale ta hlava:))
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se kouká i uživatel Roger_Federer :))
Reagovat
darek.vrana
Je dobře, že po tom víkendu nebude mít Veselý sebevědomí na bodu mrazu. Ale co se týče hry, je to fakt bída. Loni jsem měl pocit, že je každým zápasem lepší, ale teď mám pocit, že hraje spíš hůř a hůř. Přijde mi s podivem, že taková hra stačí na 40. místo. Pinkání, navíc plné chyb, nevím. Fakt by měl změnit trenéra co nejrychleji.
Reagovat
Lunej..
Myslim si, ze kdyby Ind dneska hral jako s Lukasem ve 3. setu tak by to mohlo dopadnout jinak. Nastesti na kdyby se nehraje a mne se hodne libil vcera Adam, asi nejhezci tenisovy zazitek z Indie :)
Reagovat
darek.vrana
To rozhodně, moc příjemně překvapil.
Reagovat
Lunej..
Proto ti to pisu neverici Tomasi :D
Reagovat
darek.vrana
No tak jo, příště už mu budu věřit. Ale zatím jen v deblu. :)
Reagovat
Lunej..
Aspon neco :) jen jde o to aby v nem hral.
Reagovat
Meceon
v extrémních podmínkách se blbě hraje nejlepší tenis...řekl bych..ale urval to a naštěstí ve třech setech
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak,hrát napůl v prádelně a ve skleníku není nic moc.Jinak mě osobně připadá,že Jirka z tenisu moc radost nemá.
Reagovat
darek.vrana
Ale Lukášovi ani Adamovi to problémy nedělalo.
Reagovat
Lina
Tak když se nedaří, je to celkem pochopitelné. Škoda, že se herně se zasekl. Možná stačí, jen nabytí sebevědomí několika uhraných dobrých zápasů nebo nový impuls například ve změně trenéra. Ono se to lehce píše. :)
Reagovat
horska.kraslice
Nabízí se úvaha, že ta jeho tolikrát proklamovaná ideální tenisová postava není až tak ideální. Třeba by mu pomohlo, kdyby trochu zhubnul. Možná by jeho tenis nebyl takový upachtěný. Vybavuje se mi Mardy Fish, který po viditelném úbytku kilogramů viditelně zlepšil hru. Samozřejmě že to nemusí platit obecně, ale zdá se mi, že by to u Jirky stálo za zvážení.
Reagovat
darek.vrana
Já si myslím, že u něj je t o v hlavě. Má nízké sebevědomí, nemá drzost a proto hraje slabé údery. Podvědomě se pořád bojí.
Reagovat
horska.kraslice
To souhlasím, ale možná jedno podmiňuje druhé a naopak.
Reagovat
Pedronegro
5. zápas byl poněkud kratší :)
Reagovat
Fandina
Gratulka Jirkovi. Zápas zvládl a udělal rozhodující bod. Nádhera. Super a mám radost. A gratulka klukům celkově.
Reagovat
marta
Jirko gratulka :) Hoši děkujem...
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně mě jednou zastihl Davis cup v bdělém stavu, no byl jsem zvědavý na případný pátý zápas, ale Bambi byl snad nějaký postřelený nebo co, a měl jsem pocit že ve třetím se probudil až na mečbolech. Českému týmu gratulace, Navrátil udělal dobrá rozhodnutí.
Reagovat
George_Renel
Gratulace nejen Jirkovi, ale i Navrátilovi za odvahu a přesný kalkul. Přesto, že to nebylo moc koukatelné, cíl byl splněn.
A jinak by Jirka určitě měl něco zásadně změnit, dokud je čas. Změna trenéra očividně nepomohla, spíš naopak.
Reagovat
pingwin
spíše povolání :D
Reagovat
VlS
dopadlo dobře. Tak si to kluci užijte, škoda Adamova lokte.
Reagovat
Lunej..
Jirkovi gratulka, i kdyz jsem to sledovala po ocku. Ind nehral asi moc dobre a Jirka si zvedl sebevedomi a to je fajn :)
Reagovat
Pedronegro
tak tak, Jirka o něco málo lepší než v pátek a hlavně výhra :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist