Davis Cup: Štěpánek s Pavláskem vyhráli čtyřhru. Češi vedou nad Indií 2-1

19. 9. 2015, 08:41
Aktuality 206
Radek Štěpánek s výborně hrajícím Adamem Pavláskem zvládli v Indii důležitou čtyřhru a přiblížili české tenisty k udržení ve Světové skupině Davisova poháru. V Dillí dnes porazili zkušené deblisty Rohana Bopannu s Leanderem Paesem 7-5 6-2 6-2. Češi tak nad Indií vedou 2-1.
Vítězný pár (© Česká sportovní)

"Rozhodně se nejdeme čtyřhry účastnit, chceme bod!" vyhlásil Navrátil při rozehrávce Štěpánka s Pavláskem na centrkurtu. Jejich soupeři byli dnes v Dillí domácí zkušení deblisté Rohan Bopanna a Leander Paes.

V úvodním setu si čeští tenisté počínali výborně a zejména Adam Pavlásek překvapil velmi dobrým výkonem. Po boku zkušeného Radka Štěpánka hrál bez nervozity a projevil řadu deblových schopností - dařilo se mu u sítě a zvládal i časté deblové přestřelky. Češi se dostali do vedení už v páté hře, za stavu 4-5 pak měli první setbol, ten však neproměnili a v následující hře Indové srovnali na 5-5. V jedenácté hře ale Pavlásek se Štěpánkem znovu prorazili podání soupeřů a v následujícím gamu už nezaváhali a úvodní set tak získali poměrem 7-5.

I ve druhém setu bylo české duo na kurtu tím lepším párem. Indové často chybovali a zejména 13. deblista světa Rohan Bopanna bojoval i se základními údery. Pavlásek se Štěpánkem předvedli dobrou souhru a i přes jeden ztracený servis druhý set vyhráli 6-2.

Ani ve třetím setu se Indové příliš nerozjeli a čeští tenisté dále pokračovali ve výborném výkonu. Štěpánek s Pavláskem nepřipustili žádné komplikace a po dvou hodinách a deseti minutách hry vítězili 7-5 6-2 6-2 a zajistili tak při své daviscupové premiéře českému týmu druhý bod.

"Před Adamem, který hrál svůj druhý daviscupový zápas a proti takovým deblovým hvězdám, musím smeknout. Je na startu své kariéry a určitě bude chtít uspět v singlu, ale dnešní deblový výkon byl z jeho stranu opravdu na velmi vysoké úrovni," ocenil Štěpánek parťáka. "Je skvělé, že máme druhý bod a děkuji Radkovi za výborný debl. Hodně mi na kurtu pomohl. Jsem moc rád, že jsem s ním mohu hrát," uvedl Pavlásek.

"Byl to skvělý zápas, dobře jsme se doplňovali a bojovali jsme o každý míč. Myslím, že jsme byli od začátku tím lepším párem, ale nepolevili jsme a hráli jsme naplno až do konce. Získali jsme druhý bod a to je pro nás teď nejdůležitější, zítra máme šanci to dokončit," dodal zkušený Štěpánek.

"Bál jsem se jen toho, že Adam Radka moc respektuje, ale jak jsme viděli, tak se perfektně doplňovali a výborně returnovali. Adam pomáhal v těžkých situacích a vůbec se toho nebál. Myslím si, že ani největší optimista nečekal vítězství 3-0," řekl Navrátil po úspěšné čtyřhře.

Výkon Štěpánka s Pavláskem okomentoval i Tomáš Berdych, který se z duelu v Indii omluvil. "Borci, skvěle," napsal pátý hráč světa na sociálních sítích.

V neděli by se měli nejdříve od 6:30 SELČ střetnout Jiří Veselý a Yuki Bhambri, ale je možné, že Veselého po jeho nepovedeném pátečním utkání nahradí Štěpánek nebo Pavlásek. "Chtěl bych, aby se ten, který tam půjde, pokusil udělat třetí bod hned," řekl kapitán Jaroslav Navrátil. Jasno má v tom, že k případné rozhodující dvouhře proti Somdevu Devvarmanovi nastoupí Lukáš Rosol.

• DAVIS CUP 2015 •
Světová skupina, baráž
Indie - Česko 1-2 (Dillí, tv. povrch):
Bopanna/Paes (Ind.) - Štěpánek/Pavlásek (ČR) 5-7 2-6 2-6
TenisPortal.cz, ČTK, facebook.com

Komentáře

206
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Debla jsem neviděla, ale mám radost, že se Adamovi tak dařilo, jak se píše a že spolu se Štěpulou porazili tak výborný pár. Gratulka a super.
Reagovat
Mantra
štěpánek nevypadá na těch fotkách moc zdravě... jak nastřelenej, temné propadlé oči
Reagovat
d@ve
.. zdá se, že chce Jiřka napravit ten páteční kolaps. ;)
Reagovat
Kytka
Nevím, kde Jabadu bere u Jirky kočkovité parametry. Do elegance šelmy kočkovitá má jeho pohyb hodně daleko. Spíš připomíná starého unaveného medvěda. Miloslav Mečíř, ten míval kočkovité pohyby. Však se mu také přezdívalo velká kočka. Takže v historii to tady už bylo. Jirka na něj nemá ani náhodou. Zase chcíplý výkon, bez elánu, krátké míče. První set vyhrál jen díky tomu, že Ind hrál ještě hůř. Asi se půjdu dospat a uvidím, jestli dojde na Lukáše.
Reagovat
marta
Jirko přeji ať se daří!!!Pojď si pro bod...
Reagovat
smazaný uživatel
Jóooooooooooooooooo děckááááááááá, to je vonooooooooooooooo, 2:1 vedemmmmmmmmmmmm! Štěpáák Pávlásek, Štěpáááááá Pavlásek!!!
Reagovat
Frick
Proč by nemohl mít tenista postavu jak desetibojař. Rychlost, mrštnost, síla, vytrvalost.

No nakonec, co se týče něžného pohlaví, tak moje nejoblíbenější pacientka bohunického špitálu postavu sedmibojařky celkem má :o)
Reagovat
smazaný uživatel
přésně vo to jde!
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/en/scores/current/st-petersburg/568/draws
Reagovat
anajka
Áno, mam to v merku.
Môj cas splácať dlh. :)
Ale veelmi tažké. Gulba ideees! Prvý krok, Bagdatisa dáš.
Reagovat
gigin
:-)))))))))))))
Reagovat
Frick
Z proletářské verze našeho buržoazního sportu.

https://www.facebook.com/LiveSport.cz/videos/10153177116081342/
Reagovat
Jabadu
"Je to případ zapeklitej, komplikovanej a čert nám ho byl dlužen!"
"Ale pane rado, četníci ..."
"Četníci vyšetřej starou belu, vědí Brůžek?!" ... Ale to by mě ohromně zajímalo, jak to ten starej lišák narafičil, aby ..."
:-)
Reagovat
mahycek
Prosím vás, nedávejte Veselého, to raději Štěpce a Rosola.
Reagovat
marta
Rosol hraje taky zítra.
Reagovat
blixa
Tak "my" ho nedáme ... Otázkou je, co Navrátil, že ? :D
Reagovat
Jan
Dá a dá a dá, proč by nedal(a) :)
Reagovat
Frick
Už má FB od jara 2008, takže se tam dají najít slušné archivní perličky.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1006650724542&set=pb.1173142926.-2207520000.1442684037.&type=3&theater

No vyspěl hoch, vyspěl.
Reagovat
Jabadu
Zde bych ovšem nehledal paralelu mezi čínskými a španělskými sportovci. Je tam velký časový odstup a figuru si prostě udělal, protože ví, že to má smysl. Pochází z tenisové rodiny a ví, kolik si může vydělat jako trenér a kolik jako elitní hráč. :-)
Reagovat
Jabadu
Lepšího singlistu než Jirku v Indii nemáme. Problém může být v tom, že Jirka za cca 2 roky hodně zmohutněl (určitě se v posilovně nefláká) a v té prádelně musí ty kila nabraných svalů tahat po kurtu a okysličovat je.
Koho má Navrátil postavit?
Těžký, wole, těžký ...
:-)
Reagovat
Frick
Tak v Indii blbý, ale měl by bejt chlap vyžle, jak ti tři ostatní? Neměl.

Stejně je to zájímavý, že u žen to % vyloženě hubenejch holek bude o dost menší než u chlapů.

Tak třeba Goffin na 180 cm má kolem 70 kg, přičemž stejný parametry by měla mít i krásná Jůlinka G.
Reagovat
smazaný uživatel
Holt rozdílná stavba těla obou pohlaví..
Reagovat
Kytka
Možná by měl něco shodit. Je opravdu jako medvěd, celkově. Berdych je taky mohutný, ale vedle něj vypadá jako ořezávátko.
Reagovat
Frick
To je fakt směšný. Tady se Blixovi nadává za to, že baťůžkuje Viku, která by asi skutečně měla trochu zhubnout, bo jí roste podbradek a Kytka tady bude řikat, že by Jirka měl neco shodit.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, jenže zatímco u Viky se bavíme o přebytečném tuku, u Jirky jde spíš o přebytečné svalstvo. Nicméně tak jako tak tohle odhadovat přes televizi je dost nesmysl.
Reagovat
Frick
Jj, tohle je celej Jirka.

http://www.allstars-cz.com/Portals/0/Shared/2015/CZ-08/EVLSPRAGUE%20PRO/Dennis%20Wolf.jpg

(BTW: Šílený kolik do sebe musí nasypat svinstva)
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak mi uniká smysl tvého odkazu.
Reagovat
Frick
Symsl jen ten, že mi přijde blbost mluvit, že by Jirkoň měl něco shazovat. Neni to Paes...
Reagovat
smazaný uživatel
Já ani neříkám, že by měl něco shodit, to bych si přes televizi odhadovat netroufal. Já jenom poukazuju na ten rozdíl mezi tím, co by měla shodit Vika a co by měl shodit Jirka.
Reagovat
Kytka
Na Tomášovi není gram tuku, tady by se něco našlo. A souhlasím, Vika byla hezké děvče a teď je jako boxér.
Reagovat
Frick
Jako pes boxer?
Reagovat
Kytka
Ne, ten v ringu.
Reagovat
Jabadu
Na druhou stranu, hráč s takovými fyzickými a skoro kočkovitými parametry v historii ještě nebyl.
Z těch dvoumetrových má jednoznačně nejlepší pohyb. Je neuvěřitelné, co umí doběhnout a vrátit.
Reagovat
Jabadu
Eéééé ... myslím samozřejmě Jirku. :-)
Reagovat
Frick
"Kočkovité" parametry má Lucka nebo Julča :o)
Reagovat
Jabadu
Aby měl dvoumetrový člověk pohyb jako panter je prostě něco mimořádného. Berdych a Tomic jsou na tom také dobře, ale Jirkův pohyb odporuje Newtonovým zákonům! :-)
Reagovat
Kytka
Přesně. A ten Jirkův pohyb až takový zázrak není, ani mezi těmi dvoumetrovými. Ale myslím, že snad má jen 198 cm. Rosol s Berdychem jsou o dva cm menší a zrovna RFosol je dost pohyblivý, Berdych také. Oba mají myslím rychlejší reakci.
Reagovat
Jabadu
Rosol ani náhodou! Má výbornou kondici, ale s Berdychem, natož s Veselým, se nemůže měřit!
Pravda, Jirka je také o 8 let mladší. :-)
Reagovat
Pedronegro
sakra, já se asi díval na něco jiného, protože tak srágorovitý výkon, a to i pohybově, o psychice nemluvě, jsem u naší daviscupové jedničky ještě neviděl, i Lukáš s Kokim byl o level výše, možná mu něco bylo, to jsem ale nikde nezaznamenal ...
Reagovat
Jabadu
Prostě kila navíc. Sice ve svalech, ale musíš je okysličovat a tahat po kurtu. Stejně jako excelentní slovenský cyklista peter Sagan musí v kopcích tahat kila, Pistolero nebo Froome je tahat nemusí. ...nebo ...
Sáblíková na 5 km nemusí, Pechstein musí.
:-)
Reagovat
Pedronegro
jo, tomu rozumím, ale pak bych asi šetřil přirovnáními ke kočkovitým parametrům, do nichž má aspoň teď dost daleko, jinak to ale celkově zní dobře, snad se od něj tedy někdy nějakého výkonu dočkáme :)
Reagovat
marta
Dočkáte :)
Reagovat
Jabadu
Všechno hraje pro něj. Má figuru jakou nikdo nikdy neměl - výška, váha, poměr svalstva, rozsah ohebnosti, při svých prackách cit na na míč = to je mimo lidské tabulky!
Věřím, že přijde den ... :-)
Reagovat
Pedronegro
no fajn, já jen, že mi zatím připadá na kurtu celkově tak nějak jako medvídek PÚ :)
Reagovat
Pedronegro
teda tak nebezpečnej:)
Reagovat
Kytka
Ano medvídek Pú. Vloni hrál nějak líp. Změna trenéra tady nebyla k lepšímu. Měl by se poohlédnout jinde. Než se naučí prohrávat v prvních, druhých kolech. Letos ještě zkraje roku dobrý a od té doby bída.
Reagovat
VlS
Tak mi ještě vysvětli, k čemu mu to svalstvo je, když ho prakticky nevyužívá.
Reagovat
Jabadu
Já mám stejný názor. Ale asi je to nedostatečné herní sebevědomí. Sílu má jak bejk a klofe do toho jak ... škoda mluvit.
Ale já věřím, že přijde den, kdy ho budeme (my kritici) prosit za odpuštění.
:-)
Reagovat
VlS
No už aby tady byl ( ten den) , protoženkdyž začne s holčičím tenisem, tak mám chuť zabíjet :-((
Reagovat
Jan
Nezbývá, aby za ním někdo dojel a řekl mu, co s tím má dělat :)
Reagovat
Kytka
Podívejte se na Rogera, ten svalstvo nikdy nic moc a jaký je to hráč. proto drží tak dlouho, když toho po, kurtu moc netahá.
Reagovat
Jabadu
Současná hmotnost raket umožňuje do toho fláknout z jakékoliv pozice. Zde se dostáváme k míře talentu. A to je věc neměřitelná. :-)
Reagovat
gigin
mač s místním uživatelem BooOoo. Souboj generací. Draku, díky za hru :-)
Reagovat
kada.tom
Británie po sobotě 2-1, to už by mělo vyjít :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes nad ránem v nonstopáči jsem viděla Štěpce s Pavláskem a musim říct, že jsem teda taky nečekala třísetovou výhru nad indickou zkušenou dvojicí, opravdu paráda, ještě nejsme odepsaný a doufám, že Adam o sobě dá ještě hodně vědět :) a co ti Švýcaři s Féďou tam předváděli? Asi se šetřili na zítra, když vedli 2:0 no :P
Reagovat
kada.tom
krásně Holanďani :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ty Federerovy čumáky během 5. setu byly moc pěkný :-)
Reagovat
ipko
myslím si že ti to môže byť jedno, či dnes alebo zajtra.. :)
Reagovat
kada.tom
však jasný, že to zítra Švýcaři dotáhnout, ale tak každá prohra toho arogantního egoisty potěší :-D :-)
Reagovat
Roger_Federer
Smutny zivot, kdys naposledy mel nejakou buchtu v postely?;)
Reagovat
kada.tom
v postelY?! :-D to je slovo z jakého jazyka?
Reagovat
Roger_Federer
Ajajjj,..takze nic.Proto si tak zapsklej.:).
Aspon do bordelu si zajdi.;)
Reagovat
slacker
JIdlo ktere drobi do postele nepatri.
Reagovat
Frick
A ještě je jeho žena Slovenka!
Reagovat
kada.tom
žádná Slovenka, Čobolačka je to ...
Reagovat
Frick
Lepší být čobolačkou než být kre.ténem.
Reagovat
kada.tom
o tom bych hodně pochyboval :-D
Reagovat
free2snc
jedinej arogantní egoista je ten pomatenej kosovčan Djokobitch :-/
Reagovat
kada.tom
tak určitě :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Poláci vedou nad Slovenskem 2:1! Máte tam chybu.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím, nevíte, nejde to někde vidět? Bohužel jsem se ráno nemohla dívat a teď mě to mrzí...
Reagovat
Haitik
http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/davis-cup/321143-teniste-zvladli-ctyrhru-v-barazi-vedou-nad-indii-2-1/
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji!!!
Reagovat
Frick
https://instagram.com/p/70HYUfQX4c/

Takový nijaký výraz. Dívala se v TV nebo ne? :-D
Reagovat
Holahej
Gratulace, Katka Kudějová vyhrála titul MS 2015 v kajaku /slalom/ na divoké vodě, mají to těžké na cestě do Ria, v každé disciplíně je jen jedno místo pro stát..., kdyby to tak bylo u tenistů, to by byl asi poprask, třeba Serena s Venus už vyhlašovaly, jak se těší, v Londýně 2012 bydlely v olymp. vesnici a vtipně to fotodokumentovaly na sítích...
Reagovat
Holahej
Indové hráli tenis jako se hrál před lety..., když hrají spolu, více to bije do očí, backhandy odzadu mají velmi slabé..., tenis po staru, Paes si najal Damma, tak se uvidí, jak půjde seniora vylepšit..
Reagovat
Frick
http://www.sportrevue.cz/12-nejpopularnejsich-sportu-na-svete-hokej-mezi-nimi-nehledejte/ch-48740#articleStart

Hokej, volejbal, házená kdesi dole....

Překvapuje mne vysoká popularita sportů, ktéré se hrají hlavně v USA (Am. fotbal, baseball) nebo Commonwealthu (ragby, kriket).

"Náš sport" je na pěkném 4. místě. O světovém sportu č.1 asi nelze pochybovat. A je to tak dobře. Zaslouží si tam být.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u nás je to jednoznačně hokej. Někde jsem četl článek, co se týče příjmu, tak tenis u nás je na 7. místě. Uživí se jím zhruba 30 tenistů.
Reagovat
Kytka
Já hokej nemusím vůbec. Znám tak leda Jardu Jágra a Dominika Haška. S fotbalem jsem na tom stejně, to znám Pavla Nedvěda. Kolektivní sporty nemusím vůbec. Ale ani ty americký sporty. U nás doma vede jednoznačně tenis, pak zase tenis a nakonec tenis a pak možná biathlon.
Reagovat
blixa
To by mě zajímalo, jaké metriky na tohle pořadí byly zvoleny. Atletika před golfem ? Hodně přitažené za vlasy. Atetika je proti golfu žebrácká hůl. Přijde mi to celé jako totální blábol vycucaný z prstu.
Reagovat
Frick
Tak si řikám, že by to tak mohlo být.
Reagovat
kada.tom
Hmm, Čoboláci prohrávaj 1-2, zítra to doufám Poláci dotáhnou :-)
Reagovat
Frick
Hm, Kaďák tu zase vysemenil svou povinnou dávku antislovakismu.
Reagovat
smazaný uživatel
Není o nic horší, než ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Je, Frick tu nemá antinacionální haterské kydy.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace ke čtyřhře, zápas jsem neviděl, ale výsledek vypadá jednoznačně. Tak snad se už ten jeden bod podaří uhrát.
Nastoupit by měli hráči, kteří se s tamními podmínkami umí nejlépe vypořádat, což by už po dvou dnech mělo být patrné.
Reagovat
Jan
Dobrá rada pro Navrátila. Aby se rozhodl.
Reagovat
Frick
Měl by Navrátil vůbec tomu Jirkovi něco vyčítat, když prostě nemohl?

Resp. neměl by třeba po návratu do ČR podstoupit nějaké vyšetření, které by mohlo dát odpověď na otázku, proč byl tak "mrtvý"? Lukáš, Radek, Adam se sice potili, ale zvládli to.

Tak je to o tom, že Lukáš, Radek i Adam jsou hubeňouři a Jiřík je přeci jen trochu větší vazba?
Reagovat
darek.vrana
Podle mě jen psychika. Podělal se a byl ztuhlý.
Reagovat
Frick
Neměl důvod. Bylo to v pátek a vedli jsme.
Reagovat
darek.vrana
Stejně je to tlak. Vidíš, co se děje teď a jak se asi cítí. Je to těžké, když víš, že jsi jednička a nic jiného než bod se nebere.
Reagovat
Kytka
Přesně, tohle tenista, pokud chce na špici, zvládat musí.
Reagovat
Frick
Po sobotě byl stav, který se čekal, jen se k němu došlo jinou cestou, než se myslelo.

Jirka nestavět. Prostě jeho tělo má problém se s tim specifickym prostředim vypořádat, já bych mu to tolik nevyčítal.

Ať hraje Radek, zápas to tak dlouhý nebyl, fyzicky na tom špatně být nemusí. A v nejhoršim bych Rosimu věřil. I když úplně neplatí za nejsympatičtějšího tenistu, tak nyní musím říct, že je skutečně fajn, že ho máme.
Reagovat
George_Renel
Koho zítra Navrátil postaví?
Můj tip: Štěpánek
Reagovat
smazaný uživatel
Přání: Adam
Tip: Radek
Reagovat
s7RanG
Přání: Adam
Obava: Veselý
Reagovat
VlS
Přání Adam, tip Jirka
Reagovat
Kytka
Takhle bych to taky viděla.
Reagovat
Jan
Nedivil bych se, kdyby postavil Veselého. Jinak může postavit kohokoliv (Radek, Adam)+Rosol. Všechno to je loterie, ale Veselý je pro mě jistý bod pro Indy.
Reagovat
tommr
4.zápas: Štěpánek
5.zápas: Rosol
Reagovat
VlS
že se Adamovi tak nedaří prosadit se v singlu, protože je fakt šikovnej. Tak by se měl snažit prosadit aspoň v tom deblu.
Reagovat
letityfanousek
Právě v singlu se mu letos daří a v challengerech má pěkné výsledky a jde nahoru. V příštím roce bude s Rosolem "bojovat" o pozici české trojky
Reagovat
Kytka
Pokud mu zůstane píle tak ano. Je na něm pozitivní, že se hecne na větší zápas,pak třeba neuhraje ten jednoduchý, ale je to v něm, chtít vyhrát. Má taky tu správnou dávku drzosti a sebevědomí.
Reagovat
Jan
Potěšilo mě, že tam nejsou trubači z Prostějova. Vždycky mi to trhá uši.
Reagovat
VlS
Teď tě tady ukřižujou, ale já to vidím jako ty :-)
Reagovat
letityfanousek
přesně tak, ty jejich vodrhovačky by mohli hrát v domovech důchodců, tam by se to hodilo. Dnešní indické bubínky byly příjemné.
Reagovat
Jan
Oba kluci, políbení žabičkou - princeznou Kvitovou, přenesli na kurt její um a vyhráli :) A Vaidišová má asi také zásluhy :)
Reagovat
horska.kraslice
Navrátilovi jeho rozhodnutí postavit Pavláska opět vyšlo, Adam ve čtyřhře opět výborný. Zdá se, že Adam bude ten typ, kterého kolektivní soutěž zdravě nabudí. To ovšem zatím platí pro čtyřhru. Ovšem koho postavit na zítřejší dvouhru, je úplná sázka do loterie. Stav a charakteristiky jednotlivých hráčů níže výstižně popsala fanynka5. Takže bude to klasika, Navrátil někoho zvolí, ten buď vyhraje, pak to bude sláva, nebo prohraje a na Navrátilovi nenechají fanoušci chlup suchej..
Reagovat
Empe
Ani singl na Hopman Cupu nebyl špatný. :)
Reagovat
Kytka
Ano, tam porazil Fabia Fogniniho. A to je slušný zářez.
Reagovat
Meceon
už nerozumím ničemu:)))...gratulace hoši...ještě bod
Reagovat
Jabadu
Adam hrál velmi stylově. Má hezké, kvalitní údery. Že byl nejlepší na kurtu? Vždyť je ze všech nejlepší singlista a když hraje bez nervů, musí se to projevit. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me by mel grat Stepanek a rozhodnout, Dneska Pavlasek zahral paradne kazdej ho vynasi do nebes a zitra kdyz prohraje tak ho proklejete ..typickej ceskej narod...nasadil bych Stepca at je konec...Ale Adamovy za dnesni vykon gratuluju a vsehna ceste jeho hre
Reagovat
smazaný uživatel
Co je to za nesmysly zase? Debl je debl a singl je singl. Neplést ! Je to jiná disciplina. Adam výbornej, já o tom vůbec nepochybovala. Zítřejší první zápas je rébus. Jirka ten se opět nemusí chytat a Rosol může být také fatální - viz prohra téměř vyhraného zápasu s Kokinasem.... Adamem si nejsem na sigl jistá ( ale vyhrát by klíďo mohl ) , Rosol totéž...Štěpec - no klidně by mohl, ale zdravotních problémů přibývá.... Takže u všech nejistota, takže zítřek může dopadnout jakkoli. Stále vidím zpackané první kolo hlavně od Lukáše Rosola. Uvidíme zítra. Ale dnes klukům gratulace, byli dobří. Zítra bych dala šanci Adamovi nebo postavila Štěpce. Dle aktuální formy. Jirku bych nestavila. I když je Rosol vždy nejistý.
Reagovat
marta
Debl a singl je z hlediska fyzického vytížení něco jiného a Veselému to ten den fyzicky a vůbec zdravotně nesedlo..Nezatracovala bych ho..Až zítra rupne Adam nebo Radek tak zas budete říkat že měl postavit Jirku.
Reagovat
Jan
Určitě nebudu. Veselý vypadá na marnou investici.
Reagovat
marta
Jen můj názor že ani jeden ten singl nemusí zvládnout.Je to neco jiného.
Reagovat
Kytka
Letos rupá nějak moc často a v DC zejména. Jirku nééé
Reagovat
Jan
Vidím to stejně. Rosol umí prohrávat i vyhrané zápasy, nemusí mu to jít jak v pátek. Veselý, skoro jistota prohry. Radek - nemusí vydržet celý zápas. Pavlásek - může překvapit nebo prohrát. Jestli Navrátil nasadí Veselého a ten prohraje a následně i Rosol, bude to škoda vzhledem k tomu deblu a za nasazení Veselého může sklidit oprávněnou kritiku.
Reagovat
darek.vrana
A kdo neumí? Byl to jeden zápas s kvalitním soupeřem. Djokovic taky prohrál s Tomem z 6:2 5:2. Zas nedělejte z Rosola labila.
Reagovat
Jan
No on ten Rosol labil je. Protože to bije do očí jak prohraje, asi to dělá častěji než Djokovič :)
Reagovat
darek.vrana
A kdy třeba ještě?
Reagovat
Kytka
Rosola by chtělo uhlídat, aby se nesplašil. Chce to jen víc trpělivosti. Někdy jde do útoku hlava nehlava, přičemž by třeba stačil za ne zcela dobré pozice jeden přípravný úder na víc. Má krásné kraťasy, údery šikmo z dvorce, jen by potřeboval trochu chladnější hlavu.
Reagovat
Jan
Možná spíš než labil je Rosol zbrklý. A jak se mu přestane dařit a je pod tlakem, nepočká si na vhodnou chvíli, aby si vypracoval winner, snaží se o to rychle a pak je to síť nebo out.
Reagovat
darek.vrana
Pod slovem labil si představuju něco jiného. Že neustojí tlak v důležitých míčích, nedopodává zápas apod. Prostě Jirka:). Ale Lukáš s tímhle problém nemá. Jediný zápas co pamatuju, byl ten Kokkinakis, ale ani tam to nebylo nějak o sesypání. Prostě vyrovnanou koncovku 3. setu zvládl líp Kokki a pak už byl herně lepší. To se tak v tenisu otáčí často. Nebyly tam žádné dvojchyxby nebo něco podobného, co by souviselo s psychikou. Naopak vzpomeňme na jeho výhru nad Nadalem. Udržet brejk od začátku setu proti Nadalovi takovým suverénním způsobem, bez zakolísání na konci a zpečetit to asi třemi esy v gemu, to by dokázal málokdo.
Reagovat
Kozoroh
Všiml si někdo, že Navrátil nepodal Veselému ruku?
Reagovat
smazaný uživatel
Za to co vcera predvedl bych ho popravil :D
Reagovat
marta
Hlavně že ty tu převádíš věci,umíte jen pomlouvat.Já bych Jirku dala ať si zvedne sebevědomí.A ruku podal.
Reagovat
Meceon
on ho za tu dvouhru dost ostře zkritizoval...skoro bych řekl,že mu tolik naložit ani nemusel:)
Reagovat
marta
Nemáte odkaz ?
Reagovat
Holahej
..možná v tom hraje roli, že od něj /a syna/ odešel...
Reagovat
Lunej..
Skvele a velka gratulka ze tom vedru zvladli:)
Reagovat
darek.vrana
Je otázkou, koho zítra postavit. Jirka se potřebuje chytit a kdy jindy než teď, když tlak nebude tak velký a má slabšího soupeře. Ale dnešním výkonem si o nominaci řekl i Adam, který taky potřebuje sbírat zkušenosti. Radek to snad v zájmu týmu a budoucnosti zítra nechá mladíkům.
Reagovat
Kytka
Adam má skvělé voleje, šikovnou ruku, slušný servis. Už v tom prvním deblu, co hrál s Veselým byl tehdy jasně lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem ho ve čtyřhře potřetí: Poprvé v lednu na Hopman Cupu s Luckou - nejlepší na kurtě. Podruhý s Jirkou proti Australanům - skvělej výkon, jestli byl nejlepší si už nepamatuju, rozehráli se tam oba. No a potřetí dneska - nejlepší na kurtě :D Mám z něj radost a dobrej pocit do budoucnosti
Reagovat
Kytka
Pravda, na tu čtyřhru s Luckou jsem zapomněla. Taky jsem zírala.
Reagovat
Jan
Adam se mi líbil už v deblu s Austrálií. Na HC jsem se nedíval. Adam působí slibně i do budoucna.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, skvělej výkon. Adam rozhodně nejlepší na kurtě, počínal si tam mezi těma starejma mazákama jako mazák největší. Zítra to Lukáš dorazí. Trochu je mi líto Leandera, ale nedá se nic dělat, narazili holt na supertým :D
Reagovat
Kytka
Je vidět, že Pavlásek umí zahrát, když o něco jde. To štěně bylo naprosto bez respektu. Proto se mi líbí víc než Veseelý, nebojí se, jde do toho plnou parou, neřeší, že by mohl udělat chybu. prostě chyby k tomu patří, ty dělá každý. A udělal dneska hromadu super bodů. Kéž by ještě trochu vyrostl v singlu. Ale co není, může být. Já seděla, fandila, skoro nedýchala. Sem jsem proto šla až teď.
Reagovat
Jan
Souhlas.
Reagovat
tommr
s bodem ze čtyřhry asi počítal málokdo. Naši ale odvedli velmi dobrej výkon zatímco Indové hodně zaostali za očekáváníma. Ted už bychom to měli dotáhnout o vítěznýho konce ... :)
Reagovat
Jan
Zítřek bude s velkým otazníkem, ať Navrátil nasadí kohokoliv.
Reagovat
kada.tom
Gratulace veliká :-)
Osobně jsem dnes nepočítal ani s vyhraným setem a ono jsme smetli Indy 3-0 na sety. Je fakt, že Indové byli nějak mimo, hlavně Bopanna v první dvou setech. Ale naši hrála parádně, zejména Adam zazářil, ten tam občas oba Indy neskutečně školil :-)

2-1 pro nás po sobotě ... to musíme dát. Jen jsem zvědav, jestli zítra nastoupí Jirka, nebo ne ...
Reagovat
Kytka
Jirka snad radši ne.
Reagovat
smazaný uživatel
To je úplně jedno, Lukáš to dorazí, pátej zápas se hrát nebude.
Reagovat
Kytka
Jestli bude Lukáš hrát jako včera, tak by to mělo klapnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, pardon, jsem trošku popletený, Lukáš hraje zítra jako druhej :(
Reagovat
tommr
Lukáš to sice může rozhodnout, ale až v pátým zápase. V neděli se nejdřív bude hrát zápas Veselý(Štěpánek,Pavlásek) vs. Devvarman ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale stejně si myslím, že to Luky dá, i kdyby první zítřejší zápas dopadl špatně...vůbec si netroufám tipovat, kdo do něj nastoupí...
Reagovat
gedzitka
Chtěl jsi říct Veselý(Štěpánek,Pavlásek) vs. Bhambri
Reagovat
tommr
jj máš pravdu - zítra začínají týmový jedničky (i když v našem případě bude asi hrát náhradník) ... :)
Reagovat
Kytka
Veselý nééééé
Reagovat
darek.vrana
Jenže Jirka bude začínat.
Reagovat
Kytka
Jirka nééé, ten ať radši zůstane na lavici. Lepší by byl Štěpec nebo Adam
Reagovat
Jan
První by měl zítra hrát Veselý nebo někdo místo něho.
Reagovat
George_Renel
Adam, překvapivě, nejlepší na kurtu.
A Navrátil bude řešit další těžké dilema. Ale je nutno říci, i pohledu minulosti, že má pro výběr hráčů v daných možnostech dobrý cit. Tak snad mu to vydrží, máme dva mečboly.
Reagovat
tommr
nemyslím si, že by s tím rozhodováním měl Navrátil nějaký problémy. Rosol do prvního singla je jistej a jde jen o to jestli bude hrát druhýho singla Štěpec nebo Pavlásek, protože Veselý je úplně mimo. A to si stejně rozhodne sám Štěpánek ... :)
Reagovat
Lina
Viděla bych to tak, že pokud Rosol prohraje, bude hrát zkušenější srdcař Štěpánek. Adam sice také dnes předvedl srdce a bojovnost, zkušenost přece jen menší, ale před jeho výkonem klobouk dolů.
Reagovat
Lina
Čtu, že jsem to také popletla, že bude hrát Rosol jako druhý. Stejně tipuji Radka.
Reagovat
tommr
jenže rozhodnutí kdo nastoupí místo Veselýho musí padnout ještě před začátkem nedělních dvouher, protože v neděli začínají týmový jedničky a Lukáš bude hrát až případnej pátej zápas ... :)
Reagovat
Lina
Adam skvěle zastoupil Tomáše. Trošku víc jsem věřila Indům, o to větší mám radost. Gratulka klukům.
Reagovat
George_Renel
Doufám, že ta indická sebejistota před HE je bude nakonec stát set i zápas. Jít si sednout, pak se vrátit a ztratit game, to zabolí.
Reagovat
tommr
a taky to jasně ukazuje, že bez jestřába by byl asi výsledek podstatně jinej ... :)
Reagovat
Kytka
Adam se o jestřába dobře přihlásil. Indové dosedli ale zase museli zvednout pozadí, to je vždycky problém. No když slušně nepočkali...
Reagovat
kada.tom
Adam řádí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si až teď uvědomil, že spolu hrají dva bývalí brousiči Petry Kvitové :D
Reagovat
darek.vrana
A myslím, že udělali rošádu a oba měli i Vaidišku, aspoň se to někde psalo. Všechna čest, že spolu takhle vyjdou, to je šlechtí.
Reagovat
rusedski
Kodešovi brousil ženu Hřebec a jak jim to v DC šlapalo :)
Reagovat
mikimaus321
myslíš hřebce Železníka nebo Tiumena
Reagovat
Jabadu
No, Vaidišová by také mohla vyprávět. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo by čekal,že Adam teď bude tahounem týmu??
Reagovat
rusedski
Jsem si říkal, jestli třeba takovej Meidl nemá problém fandit u telky :)
Reagovat
smazaný uživatel
prý bude v Prostějově exhibice Meidl,Kvitová -Štěpec,Pavlásek
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, je to celkem nechutné, jak o tom píšeš. Hodně to o tobě vypovídá.
Reagovat
Kozoroh
Štěpec a Adam hrají výborně a působí k mému údivu sehraněji než Rohan s Leem. Paes se snaží jak může, ale Bopanna mu hru dost kazí (zvlášť ve druhém setu).
Adam i Štěpec působí svěžim dojmem a jednoho z nich musí Navrátil nasadit na neděli!
Reagovat
darek.vrana
Přece jen mají Adam s Radkem společnou historii, jsou jako jedno tělo a jedna duše;)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, hraje tam místo nich Petřin Duch
Reagovat
tommr
náskok dvou setů už vypadá hodně nadějně. Indové jsou zatím špatný - hlavně Bopanna s úspěchem imituje včerejší zoufalej výkon Jirky Veselýho ... :)
Reagovat
kada.tom
Tak jsem to zapnul a nestačím zírat, opravdu jsem čekal jasnou dominanci Indů, ono dle papírových předpokladů by to ani nemělo vypadat jinak, ale tedy Bopanna hraje zatím strašidelně ... a Štěpánek s Adamem zatím moc dobře, hlavně Adam mě překvapuje, ten hraje skutečně pěkně :-)
Reagovat
tommr
naši hrajou podle očekávání, ale Indové zatím trochu nečekaně předvádějí velký kulový ... :)
Reagovat
darek.vrana
Naši hrajou NAD očekávání, nesnižuj to zase. Takový výkon od Adama nikdo čekat nemohl. Indové hrajou to, co jim dovolíme.
Reagovat
tommr
já ho teda čekal - viděl jsem jak hrál proti Austrálii. Překvapením je špatnej výkon Indů zejména Bopanny ...
Reagovat
darek.vrana
Já taky, ale přece jen to byl jen jeden zápas.
Reagovat
darek.vrana
To je jízda! Pak že v deblu nemáme šanci:).
Reagovat
Jabadu
Tohle je Sparta!!!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pavlásek zatím hraje skvěle. Zdá se, že mu odpovědnost za tým svědčí.
Reagovat
darek.vrana
To teda jo! Musím se mu omluvit, moc jsem mu nevěřil, ale dneska je snad nejlepší na kurtu.
Reagovat
rusedski
Však ti Indové nehrají nic zázračného, Paes je v mixu se svým přehledem a zkušenostmi famózní, ale v mužském deblu mu už malinko ujíždí vlak...
Reagovat
EllNino
Hezky Adam ! :) takhle se bojuje :D
Reagovat
Lunej..
Bopana ma asi Mattsovu deku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nechci, aby to znělo rasisticky, ale mě ten tenis do tý Indie vůbec nepasuje.
Reagovat
mikimaus321
taky mě to v hledišti připomíná Chánovské sídliště
Reagovat
Jan
Mně jsou Indové sympatičtí.
Reagovat
darek.vrana
Ale má tam velkou tradici.
Reagovat
mikimaus321
co je to za travesty ten nehrající kapitán INDŮ ten má šlehu
Reagovat
EllNino
Amritraj :)
Reagovat
darek.vrana
Zatím Adam příjemně překvapuje. Moc jsem mu nevěřil, ale hraje deblově a vypadá docela zkušeně. Evidentně mu týmové soutěže sedí, což by mohl být příslib do budoucna.
Reagovat
EllNino
tak tak :) snad strhne i Jirku ...aby bylo na koho dívat :D
Reagovat
Lunej..
Kdo bude pak v singlu? Zase Lukas a Jirka?
Reagovat
EllNino
jsem snad Navrátil ? :D
Reagovat
darek.vrana
První zápas by měl být Jirka kdyžtak. Ale jestli ho Navrátil postaví, toť otázka. Pokud bude hrát dobře Adam, tak dá možná jeho. Nebo Radka?
Reagovat
Lunej..
To byla otazka hozena do eteru Navratile :) Adam hraje zatim moc pekne a vypada nabuzene :)
Reagovat
EllNino
jak řekl Navrátil "nadrženě" :D ...
Reagovat
EllNino
*teda ne Navrátil, co to povídám, Svačina :D
Reagovat
rusedski
A co teprv být tam Jebavý se Šátralem :)
Reagovat
EllNino
:D :D :D ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist