Veselý vstoupil do sezony výhrou nad indickým outsiderem

6. 1. 2015, 17:03
Aktuality 6
Jiří Veselý v úvodním utkání sezony na turnaji v indickém Čennaí nezaváhal. Jednadvacetiletý daviscupový reprezentant porazil v prvním kole bez větších problémů 6-2 6-1 domácího Vidžaje Sundara Prašantha.
Jiří Veselý

Indický kvalifikant si sice před postupem do hlavní soutěže v Čennaí připsal tři výhry, ale Jiří Veselý ve svém prvním letošním zápase od začátku potvrzoval roli jasného favorita. Hned první podání Prašanthovi sebral, v páté hře přidal další brejk a první set vyhrál 6-2. Ve druhé sadě pak od stavu 1-1 získal pět her v řadě a za 67 minut vyrovnal postupem do osmifinále svůj loňský výsledek.

 

Po výhře nad 557. hráčem světa se Veselý utká o čtvrtfinále s Andreasem Haiderem-Maurerem. O šest let staršího Rakušana potkal český talent na kurtech třikrát a dvakrát odešel jako vítěz. Lepšího z dvojice by ve čtvrtfinále mohl narazit na nasazenou čtyřku Belgičana Davida Goffina, jenž byl v loňské sezoně oceněn za Návrat roku.

 

Veselý hrál v Indii i čtyřhru, s krajanem Františkem Čermákem však na loňský triumf z Moskvy nenavážou. Čeští tenisté dnes v prvním kole podlehli 6-7 4-6 druhému nasazenému německo-nizozemskému páru Andre Begemann a Robin Haase a poprvé tak prohráli společný zápas.

Stoprocentní úspěšnost dnes měli nasazení tenisté. Pátý nasazený Španěl Guillermo García-López zdolal 6-7 6-2 6-3 Rusa Jevgenije Donského, turnajová šestka Yen-Hsun Lu z Tchaj-wanu porazil 6-3 6-4 domácí naději Somdeva Devvarmana.

"Začátek roku je vždycky těžký, ale já to dnes zvládnul docela dobře. Měl jsem dobrý timing a měl jsem to pod kontrolou. Snažil jsem se mu nedát šanci vrátit se do zápasu a tak jsem hrál agresivně," řekl spokojený Lu.

Ve středu do turnaje vstoupí šampion z let 2011 a 2014 Stan Wawrinka. Nasazená jednička a vítěz loňského Australian Open se utká s talentovaným Chorvatem Bornou Čoričem.

Výsledky - Čennaí (tvrdý povrch, dotace 458.400 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (ČR) - Prašanth (Indie) 6:2, 6:1
García-López (5-Šp.) - Donskoj (Rus.) 6:7 (3:7), 6:2, 6:3
Lu (6-Tchaj-wan) - Devvarman (Ind.) 6:3, 6:4
Berankis (Lit.) - Vanni (It.) 6:1, 2:6, 7:5
Ymer (Švéd.) - Sijsling (Niz.) 6:4, 4:6, 6:3
Bedene (Slovin.) - Lacko (Sloven.) 7:6 (7:0), 6:3
Carreno-Busta (Šp.) - González (Kol.) 6:1, 6:3
Ito (Jap.) - Ramanathan (Ind.) 6:3, 6:3
Gojowczyk (Něm.) - Falla (Kol.) 6:0, 6:1
Čtyřhra - 1. kolo:
Begemann/Haase (2-Něm./Niz.) - Čermák/Veselý (ČR) 7:6 (7:2), 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Jirka dobře a jen tak dál. Doufám, že je zdravý a může se rozjet sezona i s novým trenérem. Držím palce!!!

Video z prosince minulého roku.
https://www.youtube.com/watch?v=QHaoPCKVnzI&list=PLiB5yNdx6u9hsKYVQ-z4vhY-JH16RYlaM
Reagovat
vendulkabendulka
Dobre, ale tenhle souper ho nijak neproveril. Potrebuje porazet jinaci haury aby se posunul. A je na to nejvyssi cas.
Reagovat
PetaM
Čtyřhru v Dauhá letos čeští tenisté neovládnou. Na loňský triumf Berdycha s Hájkem nenavážou František Čermák s Jiřím Veselým, kteří dnes v prvním kole podlehli 6-7 3-6 druhému nasazenému páru Begemann/Haase a poprvé prohráli společný zápas. Předchozí start - loni v říjnu v Moskvě - proměnili v titul.

Jirka je fakt borec. Hrát singla v Čennaí a debla v Dauhá. To nedokáže ani Novak :D
Reagovat
Fandina
Škoda, že prohráli, přece jenom, ten přesun ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
STS Chvojkovice-Brod
Reagovat
Stan_Borowitz
To by zvládl jedině František Koudelka z TS Chvojkovice-Brod. Přejížděl by mezi Dauhá a Čennaí v kabrioletu, který má místo motoru tubu. Možná ho Jirka angažoval do týmu.

https://www.youtube.com/watch?v=YK3hieomwhI#t=4173
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist