Goffin převzal ocenění za návrat roku

15. 11. 2014, 17:40
Aktuality 7
David Goffin dnes v Londýně převzal ocenění za 'návrat roku 2014'. Belgičan, který se letos díky skvělým výsledkům vypracoval v žebříčku ATP až na 22. místo, vyhrál v tomto roce dva turnaje ATP a čtyři triumfy přidal na challengerech.
Profily hráčů
David Goffin

Před dvěma lety David Goffin nakoukl na pár měsíců do Top 50, když na sebe upozornil především postupem do osmifinále Roland Garros, a třikrát se dostal do čtvrtfinále turnaje ATP. Loni však výsledky zopakovat nedokázal a vypadl z elitní stovky.

Po letošním Wimbledonu se ale třiadvacetiletý Belgičan znovu dostal do parádní formy. Během tří týdnů vyhrál tři antukové challengery v nizozemském Scheveningenu, polské Poznani a finském Tampere a přitom ve všech 15 vítězných zápasech neztratil jediný set.

Na vítězné vlně se pak Goffin vezl i na antukovém turnaji v rakouském Kitzbühelu, kde zvítězil a vybojoval tak svou první trofej z turnaje ATP. Další úspěchy si připsal na turnaji ve Winston Salemu, kde prošel z kvalifikace až do čtvrtfinále, na US Open si pak zahrál ve třetím kole, v němž prohrál s Grigorem Dimitrovem.

Na halovém turnaji v Métách si talentovaný Begičan připsal svůj druhý titul z turnaje ATP a o týden později dobyl challenger v belgickém Monsu. Úspěšnou sezonu pak korunoval finálovou účastí na turnaji v Basileji, kde ve finále prohrál s Rogerem Federerem. Díky úspěšné sezoně se Goffin v žebříčku ATP vypracoval až na 22. pozici.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Davidovi. Od té doby co jsem ho prvně viděla v Praze na Štvanici před několika lety mu docela fandím. Líbí se mi, jak se pohybuje po kurtu a jsem ráda, že se mu letos takhle daří. Je to super tenista. Gratulka Davide, go go go!!!
Reagovat
24tomas
snad pojď ne? (oči navrch hlavy)
Reagovat
janek_da
Já měl včera, teda dneska, takový návrat. David může expost děkovat Bohu, že už je cena udělena.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že většinu bodů nahrál až v druhé polovině roku, může být jeho vstup do sezóny celkem zajímavý. Začínat z 22. místa a půl roku v podstatě nic neobhajovat, to je dobrá vyhlídka.
Reagovat
Gulbis
2.půlka příštího roku bude taky zajímavá :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ono to tak jednoduché není, bude muset hrát povinné turnaje, kde za vypadnutí v prvním kole dostene 10 bodů a nmísto toho se muškrtnou ty bodově tučnější zisky. Takže cesta dál nahoru bude podmíněna pokračováním ve výborných výkonech, určitě nebude stačit sem tam vyhrát nějaký zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist