VIDEO: Djokovičovy excesy během vítězného finále proti Murraymu

9. 1. 2017, 15:46
Video dne 136
Novak Djokovič v sobotu ve finále prvního turnaje sezony v Dauhá vyhrál bitvu se světovou jedničkou Andym Murraym. V průběhu zápasu ale ztrácel nervy. Ve druhém setu totiž neproměnil tři mečboly a dobře rozehraný zápas si pořádně zkomplikoval. Za první prohřešek z úvodu zápasu, kdy trefil míčkem diváka do hlavy, dostal jen napomenutí, po dalším už následoval ztracený fiftýn.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Poprvé Djokovič neudržel nervy na uzdě už v šestém gamu, kdy nedokázal doběhnout soupeřovo zkrácení hry. Míček pak totiž vztekle odpálil směrem do publika, kde trefil jednoho z diváků.



Umpireový rozhodčí Carlos Bernardes situaci vyřešil pouze vyrovnáním a sám srbský tenista si po zápase uvědomoval, že přestřelil. 

"Měl jsem štěstí, že jsem nedostal nějaký vyšší trest. Ale rozhodně jsem nechtěl záměrně někoho trefit," řekl Djokovič po zápase. "Moc lituju toho, že se to stalo. Příště už musím být opatrnější, protože jsem to neudělal poprvé. Přijmu teď jakoukoli pokutu," dodal.

Na twitteru situaci okomentoval i známý průšvihář Nick Kyrgios, který byl loni za své chován na kurtu dokonce suspendován zastavením činnosti a musel docházet k psychologovi. "Za tohle bych dostal distanc do roku 2025," napsal s trochou nadsázky na twitter. 

Pro Djokoviče to však nebyl jediný výbuch vzteku ve finálovém utkání. Podruhé jeho emoce vzplanuly v závěru druhé sady, kdy nejprve za stavu 6-3, 5-4 a nevyužil tři mečboly při svém podání a za stavu 5-5 a 30-30 pak rozmlátil raketu o kurt. Od rozhodčího už musel dostat trestný fiftýn, který znamenal také konec nadějím na brejk.



Devětadvacetiletý Djokovič tak svými výstupy navázal na nevhodné chování z loňska. Míček mezi diváky napálil také na Turnaji mistrů a následně se naštval na novináře. V jiném zápase v londýnské O2 areně se pohádal s rozhodčím. Na French Open zase vzteky praštil raketou, která mu vyletěla z ruky a jen těsně minula čárového rozhodčího. Na jaře v Římě dostal napomenutí za frustrované napálení balonku směrem k podavači míčků.

I proto možná Djokovič začal loni v létě spolupracovat s mentálním koučem Pepem Imazem, který podle mnohých stojí za rozchodem srbského tenisty se superkoučem Borisem Beckerem. Nicméně Imaz prý momentům, kdy je Novak nervózní a na kurtu dává průchod svým negativním emocím, rozumí. "Když rozbije raketu, tak mu perfektně rozumím. Musíme si uvědomit, že nikdo nejsme dokonalí. I já dělám věci, které se mi tolik nelíbí. Ale emoce ze sebe potřebujeme dostat," řekl Imyz v prosincovém rozhovoru.

Nicméně finále v Dauhá Djokovič nakonec přeci jen po bezmála třech hodinách vyhrál a po zápase mohl rozdávat úsměvy. Rozdával i rakety, jednu věnoval možná nejstarší divačce v publiku.



Djokovič měl v Kataru potíže s pohybem po kurtu a po jednom zakopnutí se dokonce praštil do hlavy. Gesto fair play ukázal Murray, který se přišel ujistit, zda je soupeř v pořádku.



Highlights zápasu Djokovič - Murray:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

136
Přidat komentář
woody
Jen ať se občas vztekne, aspoň je vidět,že je v zápase a bojuje. Většinou se potom dokáže zkoncentrovat a hrát lépe. Emoce ke sportu patří,k tenisu taky. Není co řešit, jen vše zbytečně přefouklé.
Reagovat
Davor1
Nespravil nič, čo by nespravil už predtým a nie je to nič, čo by nerobilo 90% hráčov na okruhu. Zbytočne sa to rozpitváva, ale jedná sa o najväčšiu hviezdu posledných rokov, takže sa netreba čudovať a sám Djokovič s tým musí počítať, že na jeho podobných excesoch sa budú média s chuťou priživovať. To je daň za slávu a zvaľovať to na nejakú "anglosaskú nadradenosť" či naopak Djokovičovu údajnú "národnostnú diskrimináciu" je pekný blábol a obyčajné hľadanie alibi zo strany Noleho supporterov, ale nie je to nič nepochopiteľné, každý tábor si idealizuje a nejakým spôsobom ochraňuje svojho favorita, aj keď pri tom zvyčajne objektivita ťažko pokulháva...

Bernardes rozhodol správne a presne rovnako by mali postupovať všetci rozhodcovia voči každému jednému hráčovi na okruhu, bez výnimky. Z môjho pohľadu Novak nespravil nič, čo by mi nejakým spôsobom znižovalo jeho rating v mojich očiach, úplne normálna situácia v takýchto vypätých zápasoch, poniesol za to zaslúžené dôsledky a išlo sa ďalej. Aj to je tenis.
Reagovat
SubOptikT
+1
Reagovat
turista
Souhlasím. Bernardes je přísný, ale spravedlivý rozhodčí. Novak hrál o 67.titul už potřetí tak je logický, že na kurtu nechal duši, proto to rozbití rakety. Je dobře, že to finále vyhrál. Byl to supertenis od obou hráčů to finále.
Reagovat
a.magerova
Sranda sranda sranda... :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Damy a Panove, masovy vrah Pan Kejml... prave zavrazdil tri hrace z ATP, (Muru, Noldu a Hilmyho)
Nelibilo se mu, jak hraji:)
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)))

Neračte se obtěžovat, ranhojiče zabiju sám...
Reagovat
FulnekUltras
kufff...vede se vesss... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Doporucuji vyuzit sluzby Pana Dujardina;)))

https://youtu.be/9He8ED6WXh0?t=8m22s
Reagovat
Vojtiik
Nole chudáček nic neudělal a za všechno může anglosaská nadřazenost a přehlíživost! Viva la Kozoroh!
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
Krisboy
Zajímavý je, že Kozoroh se věnuje jenom komentářům ostatních, ale k tomu incidentu se nevyjádřil.
Reagovat
VlS
Nějak se tady Fulnekovské pojetí kauzality rozmáhá.
Reagovat
FulnekUltras
Jen ty příčiny nechce soudobá aristokracie "pro zichr" vidět... ;)
Reagovat
Fandina
:-)) ono spíš jde o to, jestli ty tvoje příčiny jsou postaveny na reálném základě a nejsou to jen tvoje mylné představy.
Reagovat
FulnekUltras
tak třeba dohodu o provedení práce s Plíškem bych po krátkém uvažování patrně nepodepsal... ;))) ale třeba si tím zrovna budu šlapat po štěstí, co já vím... ;)))
Reagovat
Fandina
Já pana Plíška osobně neznám, jen pro mě už od pohledu nepřipomíná nic posthavloidního. To bych s ním musela jednat, jak se chová, co dělá. Ale vzhledem to určitě není.
Reagovat
FulnekUltras
z toho videa taky nijak zásadně nestřílím ;) - spíš mi celkem zapadlo k už dříve známým faktickým indiciím...
Reagovat
Fandina
Jsi na omylu.
Reagovat
FulnekUltras
může být ;)
Reagovat
Fandina
Nejsi jediný. Nikdo není dokonalý.
Reagovat
FulnekUltras
to samozřejmě - odhad na lidi je velká věda... ;)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že někdy stačí málo, aby člověk pochopil, s kým má tu čest. Někdy to trvá roky a někdy toho druhého nepoznáš za celý život.
Reagovat
turista
Novak v podstatě neudělal nic hrozného. Ten odpálený míček měl minimální rychlost takže nemohl nikomu ublížit a rozmlácení rakety za základní čárou také nemohlo nikomu ublížit. Bernardes víckrát podusil i Rafu takže asi není neobjektivní, pouze přísný.
Reagovat
VlS
Však mu taky dal trestnej bod, ne roční ban. Jestli má tenis mít i do budoucna nějakou úroveň, musí to někdo a nějak chránit. To, co nechávali projít Connorsovi a Mc Enrouovi byla chyba. Kdyby dostali pohlavek hned na začátku, tak by se to nikdy neeskalovalo.
Reagovat
Marduch
Vidíš to a zrovna v tyhle ere byl tenis tak moc populární.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, ale to byla ještě doba, kdy by třeba Breivik skončil na šibenici a nestěžoval by si z luxusního rekreačního střediska na porušování svých práv, černochovi se nemuselo říkat Afroameričan a nikdo se nedivil, že děti se zvláštními vzdělávacími potřebami chodily do jiné školy než děti se standardními vzdělávacími potřebami... a tak dále a tak dále.
Reagovat
VlS
Přesně
Reagovat
smazaný uživatel
? Co je to za jedovatej nesouvisející plivanec. Předního českého rasistu a egomaniaka Vencu mladšího (nejspíš i staršího, ne že by mezi nimi byl zásadní rozdíl) máš nejspíš načteného dobře, ale jinak to vypadá, že o dodržování základních lidských práv a inkluzi nic nevíš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen upozorňuji na to, že to byla jiná doba a udávám příklady, v čem. Nic nehodnotím, neříkám, že byla ta doba lepší. Jedovatý nesouvisející plivanec týkající se osob, o kterých jsem se vůbec nezmiňoval, jsi sem hodil až ty, fanatický věrozvěste náboženství lidských práv...
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, a proto jsi účelově vybral zrovna ty rozdíly, kterými se bez uvedení širšího kontextu dá velice jednoduše nabourat do současného systému a trochu si uplivnout nad tou politickou korektností atd. Důležité ale je, že vybrat si zrovna Connorse a spol na to, abych ukázal, jakým způsobem se změnilo vnímání inkluze ve společnosti, je mimózní:) spíše to vypadá, že sis do toho chtěl za každou cenu narvat svoje politicko-společenská přesvědčení. Já tě za to zase tolik nehaním, ale ukázat se na to musí, to víš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok, však já také tu politickou korektnost také až tak nehaním, ale ukázat jsem na to též musel.

Já jsem ukázal, ty jsi ukázal, a hlavně - ono se za čas ukáže, kam nás ten Báječný nový svět zavede...
Reagovat
smazaný uživatel
Legrační, jak se každý politickou korektností ohání, ale málokdo ví, co ten pojem přesně znamená. Spíš si její významy různě upravuje tak, aby mu seděly na jeho vnímání světa. Ale obecně to znamená pouze a jenom to, že věty typu ?Vystřelil jako Cikán ze sámošky?, jsou prostě neslušné a je správné na to ukazovat. V době, kdy prezidentem je člověk, který překročil všechny morální zásady a nějakou korektnost má u prdele, kdy Babiš se vyjádří k situaci Romů za druhé světové ve smyslu "kdo nepracoval, šup a byl tam", kdy kapela Ortel tím nejprimitivnějším způsobem ukazuje na údajně hrozící nebezpečí a vyhraje za to druhé místo v nejpopulárnější hudební soutěži, kdy si každý může říct co chce, vyjádřit se jak chce, bez jakýchkoliv následků, poukzaovat na jakýsi domnělý diktát politické korektnosti je více než úsměvné. Já tady žádnou korektnost nevidím, naopak, kdyby jí bylo víc, jenom bych to uvítal. Možná by pak zmizely (mimojiné) všechny ty zrůdnosti kolující v diskuzích.
Reagovat
Stan_Borowitz
No vida, a kdo sem pak chce za každou cenu narvat svoje politicko-společenská přesvědčení.

Ale já fakt nemám chuť se pouštět do nekonečné k ničemu nevedoucí debaty s dalším Fulnekem, akorát z trochu jiného spolku osvícených... podle mne všechno to, o čem píšeš, je především důsledkem toho, že jste s tím pokrokem holt moc tlačili na pilu. Čím dřív si to uvědomíte (celosvětově), tím líp pro nás všechny.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to alespoň nedávám do souvislosti s tím, jak se před 30 lety chovali tenisti na kurtu.

Pokud považuješ za tlačení na pilu to, že se nemá generalizovat a vyjadřovat urážlivě o menšinách, tak je asi něco špatně. A navíc já se pouze ptal, o jaké korektnosti tady mluvíš, když tu žádná není. A konečně to, o čem píšu, je vina úplně někoho jiného a ne nás (wtf, co to je za označení "nás", lol, škatulko). Ale to by bylo na delší a podrobnější rozbor, kterého tě ušetřím, třeba bys zase něco špatně pochopil, nebo bys na něco neměl chuť. Už takhle se namáhám evidentně zbytečně:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale já jsem o politické korektnosti nic nepsal, tu jsi do debaty zatáhl ty, pamatuješ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, byl jsi to ty, pouze jsi to pol. kor. nenazval, ale bylo jasné, na co útočíš.
Reagovat
FulnekUltras
útočit na pol. kor. vlastně ani nemá smysl - tato kryptototalitní myšlenková anomálie se ve svém zvráceném pokrytectví už brzy pohřbí sama
Reagovat
smazaný uživatel
Nestihne to dřív, než tvůj tolik milovaný komunismus:) snahu bojovat za elementární slušnost a vyrovnávání rozdílů ve společnosti může kryptototalitní myšlenkovovou anomálie označit jenom id.iot jako Fulnek, ale nic jiného se čekat ani nedalo.
Reagovat
FulnekUltras
Vyrovnávání rozdílů ve společnosti a slušnost - no řekl jsi to i za mě - jen s tím "komunismem" si to ještě trochu dostuduj, abys nepůsobil tak trapně.
Reagovat
smazaný uživatel
Trapně působí především tvoje snaha obhajovat zrůdnosti způsobené totalitnímmi socialistickými režimi, ať to máš teda správně pojmenované.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud tím myslíš například obhajobu skutečnosti, že za socialismu se peníze místo na "Muzea romské kultury" či "integraci nepřizpůsobivých" dávaly na platy pracujícím lidem a důchody těm, kteří už své odpracovali, tak budu pro jedince tvého ražení trapný s největší radostí.
Reagovat
Stan_Borowitz
útočil jsem na to, jaká to tehdy za Connorse a spol. byla hrubá doba - tenisti (a nejen oni) si sprostě nadávali, masoví vrahové navzdory svému nezadatelnému lidskému právu na život a zábavu ve vězení popravovali, Afroameričani a Romové jako etnika snad ještě ani neexistovali nebo žili v ilegalitě, děti s těžkými poruchami učení byly týrány tím, že se nemohly vzdělávat integrovaně s těmi, které takovou těžkou poruchu nemají, a každý, kdo chtěl využít svého práva na ukončené středoškolské vzdělání, byl podroben nelidskému mučení povinnou maturitní zkouškou z matematiky. Není divu, že byli lidé všude, i na tenisových kurtech, frustrovaní a své negativní emoce, kterých byla ta doba plná, dávali všude najevo.

Dnes jsme už někde úplně jinde, protože pokrok prostě nezastavíš. Všech těchto nešvarů jsme se zbavili. I masoví vrahové jsou vlastně slušní lidé a jako s takovými se s nimi i zachází. Ještě je sice pár remcalů, kteří si toho pokroku neváží, ale cílenou převýchovou zmákneme brzy i je. A pak už jen samé sociální jistoty a pozitiva.

Vidět v tom něco jiného vyžaduje obrovskou fantazii a zaujatost.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nezlob se, ale vypíchnout zrovna integraci hendikepovaných žáků do běžných školských struktur při snaze o pojmenování rozdílů odlišných dob působí trochu zvláštně. Zvlášť když dobře víme, jak jsi tu minule chválil, snad i obdivoval Václava Klause ml., který je známý svými radikálními a nesnášenlivými postoji, mimojiné právě k inkluzi. Když si tohle všechno uvědomíme, jako zase tak obrovská fantazie to najednou nepůsobí. Naopak to působí spíš jako ne moc povedená, ve špatné souvislosti uvedená kritika PK..
Reagovat
Stan_Borowitz
Posledně jsi ho politicky (ne)korektně označil za "předního českého rasistu a egomaniaka", to mělo teda větší koule...

Obdivoval, to je silné slovo, chválil... ano, jako každého, kdo umí věcně, racionálně a bez emocí přítomných v míře větší než malé argumentovat a zdůvodnit svůj názor.

Mimochodem, proti integraci hendikepovaných žáků, kteří mají šanci bez větších problémů zvládat běžné tempo studia a výukové postupy, nikdo nic nemá. Ani přední český rasista a egomaniak. Ani svatá myšlenka neospravedlňuje podlé očerňování jejích kritiků...
Reagovat
Mayo
To prvé video, kde odpálil tu loptičku trosku trapas.
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/djokovic-chce-byt-jako-stepanek-16162cz/
Reagovat
smazaný uživatel
To už je aké zlé, ze clovek ani pri tejto prilezitosti nepovie meno Federer, ale Stepánek :)
Reagovat
Fandina
Radek je starší než Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teraz si ma zaskočila.
Reagovat
Fandina
Že by? A ani jsem nechtěla ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
A teraz si ma zaskočila druhykrát, a naozaj.
Reagovat
Fandina
Tak to abych se snažila i do třetice, ne???
Reagovat
Ondra979
tak to neda, jsem na nej zvedav za takove 3-4 roky
Reagovat
Marduch
Djoku hele zas trochu ucty k Sojce jo? Kdyby jen trochu úcty! :-D
Reagovat
Padme
někdy stihli pomluvit Rosola?
Reagovat
Krisboy
Na to je tady specialista, jmenuje se podobně jako on, ale už dlouho tu nebyl.
Reagovat
Padme
Chtěla jsem jen přidat kapku znechucení do diskuze...
Reagovat
Krisboy
Správně, lijme olej do ohně, od toho tu je :)
Reagovat
panzer.dragon
kvůli tý míše? já sem její velkej fanoušek, škoda že byla zrušená facebooková stránka o jejím poprsí :-( a dokonce sem míšu potkal v čestlicích asi půl roku nazpět, takže má moje velký sympatie..
Reagovat
Stan_Borowitz
Holky jako Míša jsou pilířem zdravé ekonomiky rostoucí spotřeby, protože do ní pumpují jinak umrtvené peněžní zásoby. Rosolovi by se peníze akorát válely na účtu a byly by vlastně stažené z oběhu. Takto vykonávají svou základní funkci oběživa a podporují ekonomický růst.

Míša Ochotská má pro monetární politiku státu význam srovnatelný snad jen s ČNB.
Reagovat
panzer.dragon
sem na ní hrdej :-)
Reagovat
Padme
Ať si tady ti Hrdličkové a Rosolové radši nepořizují děti, dělají stejně jen ostudu...
Reagovat
Padme
a ty jejich nové ženské jsou taky p*ndy... Tím nechci urazit fanoušky Plíškové... ale ...
Reagovat
gigin
Stan :DDDDDDDDDDDDDDD už druhý den perlíš jak Dobrá voda
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) Ale jinak mám nejradši jemně perlivou vodu Bon-aqua...
Reagovat
mahycek
Podívejte se na zápas Lendl - Mc Enroe z Roland Garros z finále 1984. To se podívejte co John vyváděl. To se mu Djoko v excesech nemůže ani přiblížit. Když se zápas začal otáčet ve prospěch Ivana, tak John několikrát na diváky řval, aby drželi hubu, praštil raketou do objektivu velké kamery na kurtu, kterou snímal z druhé strany kameraman a další a další sprosťárny.
Reagovat
Krisboy
Zlatý časy :)
Reagovat
turista
Je to tak. A Connors a Nastase to bylo něco podobného o pár let dřív.
Reagovat
brixner
Ukažte mi např.kdy si něco podobného dovolili takoví hráči, jako McEnroe, Connors, nebo Ivaniševič! Ti to měli vždy pevně pod kontrolou a proto na ně historie nikdy nezapomene! Neskutečné, co si tendle Srb dovolí...
Reagovat
smazaný uživatel
tak historie se predevsim (na ledacos) nepta.. ;-)
Reagovat
brixner
Jednou si Tě tu kdosi chtěl dát na pepři, paměntáš? Už bys byla taky historie...
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
bych se ptala furt.. :-)
Reagovat
turista
No tak Connorse, Mc.Enroea a Nastaseho jsem viděl mnohokrát v televizi. Djokovič a jeho uklouznutí to je proti nim čajíček. Např.Connors jednou slovně poslal do zadku celý Wimbledonský turnaj a jeho pořadatele.
Reagovat
smazaný uživatel
ano, Connors se choval castokrat jako magor. A? :-)
Reagovat
turista
Ano, ale jeho vůle vyhrávat zápasy a turnaje byla nepředstavitelná.
Reagovat
smazaný uživatel
jeho magorine (sprostote a aroganci) to prece ale nedava zadnou legitimitu.. :-)
Reagovat
Kozoroh
O legitimitě tady turista nepsal, jen mu ji trapně podsouváš.
Reagovat
smazaný uživatel
to by ale sel po cervene, kdyby to tak vnimal.. ;-)
Reagovat
Kozoroh
V jejich zápasech to bylo na denním pořádku.
Reagovat
FulnekUltras
a zvláště v USA se to bralo jako víceméně normálka - chlapci se prostě jen potřebují "dostat do zápasu" nějakým tím (s)hitem - asi tak jako dřevorubci z NHL... ;)
Reagovat
Krisboy
Je to prostě výtržník a měli by ho zavřít, až by zčernal.
Reagovat
Kozoroh
Z tebe by Václav Havel neměl radost.
Reagovat
Patri.k
Tenis se dělá pro lidi, emoce jsou na místě. Z diváckého hlediska v tom nevidím žádný problém, ale spíš je to problém pro zachování fair play, pokud máte proti sobě někoho kdo je rozzuření a chová se nepřiměřeně emotivně, může vás to hodně rozhodit.
Reagovat
smazaný uživatel
zasadne nesouhlasim, ac jako divak s podobnym chovanim mam problem vzdycky a nelibi se mi to u nikoho, ja o divadlo na hristich proste nestojim (a casto se za hrace az stydim) :-) jako protihrac si naopak uplne lebedim, cim vic souper peni a trapni, tim klidnejsi jsem ja.. :-))
Reagovat
Patri.k
Chápu, každý má to vnímání jinak. Já to mám přesně naopak. Jako diváka mě to baví, ale když proti někomu hraju a ten pění, znervózňuje mě to.
Reagovat
Nola
+ 1
pokial hrac ventiluje svoje emocie na kurte je to v poriadku, pokial niekomu hoc aj nechtiac ublizi - napr. Nalbandian, tak rozhodne si zasluzi vylucenie, nechcime mat na kurte stroje bez emocii, dnes som sledovala rozhovor na Digi s Yanickom Noahom, ktoremu sa tieto kodexy a limity nepacia a radsej ak ma sledovat bezemotivne stroje na kurte si zahra playstation....
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, ze je to vec nazoru, ale osobne si myslim, ze jsou emoce a emoce, pokud zasahuji ty negativni uz pres caru, v poradku to podle me rozhodne neni. Podvedome si uroven projevu kazdeho jedince spojuju s jeho mentalni vyspelosti a rozhodne ocenim, pokud se clovek ovlada, chovat se jako.. ted nevim, jak to napsat, aby ses neurazila.. umi opravdu kazdy. Vychazim z osobni zkusenosti, dneska bych nebyla svych mladickych vylevu jednoduse vubec schopna, protoze jsem mentalne jaksi uz jinde. A ani me vzhledem k tomu nebavi sledovat excesy ostatnich. K nicemu je nepotrebuju. Naopak pozitivni emoce mi delaji radost a pozitivne me naladi.. :-)
Reagovat
Marduch
Neboli 'podle sebe soudím tebe'...ne ze bych mel radost z pinknuti k divakum, ale všimnul jsem si urcity věci. Téměř vždy když DJ rozmlati raketu, něco se na kurtu změní. Tak a dost, tohle je tlustá cara za nepovedenou minulosti a nechávám ji za sebou, odpojuji se od toho. A od toho momentu začne hrat jakoby s čistým stolem, se zřetelné lepsi koncentrací a většinou otaci. Restart. Co člověk, to jinej matrix.
Reagovat
smazaný uživatel
ani nic jineho nepisu, ze jde o muj nazor, me vnimani, mou zkusenost a me pocity.. :-) A pro zajimavost - nejen, ze o rozmlacene rakete nemam ani pismenko, jeste zajimavejsi je, ze mi rozmlaceni rakety celkem nevadi (pokud neni bezhlave a nebezpecne odhozena a podobne) pobavi me to temer az a presne tak, jak pises, cely akt i chapu. Jenze umelecky repertoar pana Djokovice je vyrazove (prenesene i doslova) mnohem, mnohem bohatsi a dostal by me vzdy, kdybych si to neohlidala.. :-))
Reagovat
VlS
Promiň, ale dovolím si nesouhlasit. On si tam nejde pinknout s kámošema z ulice, on je tam v práci. V práci každej má taky nějaký emoce a přesto je nemůže ventilovat za nějakou obecně přijatelnou hranou. Ta je jinde při práci v kamenolomu a jiná u soudu, ale všude nějaka. je. hranice ve svý práci zná roky a roky. Nevím co za tím je, jestli ten španělskej guru, tak by ho měl vyhodit, dokud je čas. Jestli je za tím něco jinýho, tak je to ba psychologa, psychiatra, nebo na pár facek. Bylo to fuj a nemá smysl hledat omluvy.
Reagovat
Krisboy
Štípání raket - ok, to dělá kdekdo, kdyby nebyly tak drahé, dělal bych to taky. Ale odpálit míček do diváků je už prostě přes čáru. Zvlášť, když je to už podruhé v krátké době.
Reagovat
Nola
OK, prekrocil hranicu, dostal trest, myslis si, ze mal byt suspendovany? Jediny hrac, ktoreho som nevidela rozmlatit raketu je asi Rafa, mozno este Milos...Je v praci, ale cielom jeho prace je pobavit nas divakov... asi ho dlho nesledujes, ak mas obavy o jeho dusevne zdravie, on sa nemeni....
Reagovat
VlS
Ale sleduju, seknout raketou o zem, to pochopím, míč do publika ne. A dřív Nole tohle nedělal. Jestli má brouka v hlavě, že ho Andy přeskočil, tak tímhle si nepomůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, že on je tam v prvom rade preto, že si ide zahrat tenis, a teda "pinknut si s kamošmi"

Ak by bral tenis ako prácu, kde chodí preto, aby zarobil, v živote by sa nedostal tam kde je. Človek musí byť zdravo súťaživý, neznášať prehry, to je hnacím motorom. A pri tom vsetkom sú emócie len prirodzenou súčasťou..
Reagovat
Marduch
Nezapomínej na jednu věc. Oni -big4- jsou jsou "magoři" tenisu, Rafa, cim vic to nejde, tim vic trenuje, Můra pro lopticku do 8. řady zalítává cca co dva fiftýny, Roger bude realne usilovat o GS jeste tak zirka 3-7 let a Djok už proste s Murou neprohraje ani na zavsiveny 250ce i kdyby kvůli tomu mel vystřílet publikum treba na kurtu Artura Ashe. :D
Reagovat
Marduch
Omg to melo by výše pod Ondru979 alias 'chci ho vidět za 3-4 roky'
Reagovat
Ondra979
np, tak zareaguji tady. Uvidime, ja tomu u Djoka neverim, to asi i Federer skonci driv nez ve 40 a to hraje velmi slusne ale na velke triumfy uz to nejspis nebude, a je otazka, jak se Novak s timhle vyrovna, protoze ho taky ceka pokles formy, zratu formy z druhe pulky 2016 zatim neberu jako bernou minci ale hodne napovi Aus Open jak na tom je, pokud nevyhraje tak by to mohlo s jeho aurou jeste vic otrast a treba uz nebude nikdy dominovat, ale treba jeste jo, to se uvidi
Reagovat
Marduch
Mas pravdu. Ale magoři tenisu to jsou, za tim si stojím;-)
Reagovat
Ondra979
tak to samozrejme jsou, prave Radek je taky dost velkej magor do tenisu tak uvidime co Djoko jestli se mu bude chtit vracet treba po zraneni v 35 letech hehe
Reagovat
George_Renel
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/843139-djokovicovi-tekly-nervy-kdybych-tohle-udelal-ja-vylouci-me-do-roku-2025-certi-se-kyrgios.html#hp-sez
Reagovat
kada.tom
ale má pravdu, samozřejmě by nestál do roku 2025, ale Nick by byl popotahován všude možně ... Novak "jen" ztratil hru
Reagovat
FulnekUltras
předpojaté škatulkování metlou lidstva jest... ;)
Reagovat
VlS
Říká škatulkovač číslo 1
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
PetaM
Až dokáže, co Novak, může si dělat, co chce.
Reagovat
Nola
takto to nejde posudzovat, som za rovnaky meter na vsetkych hracov, Novak dostal aj financnu pokutu, Gyros je vo svojich excesoch daleko pred vsetkymi hracmi na turne, bolo by fajn, keby si okrem Novaka zacal vsimat aj ostatnych hracov, aj svojho priatela Andyho....
Reagovat
Kozoroh
U Gyrose coby typického vohnouta se ani nedivím, že u Novaka x Andho používá dvojí metr.
Reagovat
bIbec
Gyros je jak Novak. Oba dělaj na kurtu chujoviny, ale celkově působěj jako v poho týpci.
Reagovat
smazaný uživatel
To je celkem mimo názor. Úspěchy přece při fair play nehrají a ani by neměly hrát roli.
Reagovat
Kozoroh
Gyros je ten poslední, kdo by mohl někoho kritizovat. Holt ti největší šašci a drzouni se derou ke slovu...
Reagovat
gigin
On se ale nenaváží do Noleho!
Reagovat
Kozoroh
Naváží, akorát musíš umět číst mezi řádky.
Reagovat
VlS
Gigine, to nevysvětlíš, že se naváží do ATP a ne do Noleho
Reagovat
gigin
Nepříčetný :-DD
Reagovat
Nola
tento clanok je ale dielom anglasaskych/britskych medii, Gyros im do tejto mozaiky zapadol bud nechtiac, mozno cielene.... rozhodcu by som do toho netahala, ten si konal svoju povinnost
Nole uz ako teenager mohol mat britsky pas, zavahal :D je hrdy na svoj povod, dnes by sa honosil titulom Lord , rozbijanie rakiet by bolo prednostou , odpalovanie lopticiek medzi divakov by preslo bez povsimnutia....
Reagovat
Krisboy
No comment (abych zas nebyl za hejtra, nebo jak tomu někteří říkáte).
Moc se mi líbila Nickova reakce.
Reagovat
turista
Druhý zmíněný Novakův prohřešek vypadal tak, že Novak se snažil dopodávat zápas. V nepříznivé situaci se snažil vrátit obtížný míč bekhendem daleko za základní čárou, míč doklouzl, ale spadl na záda a při zvedání se na nohy bouchl raketou o zem. V jeho tváři nebyl vztek ale spíš pocit zmaru a únavy. Rozhodčí Bernardes mu kromě prohraného fiftýnu okamžitě přidal trestný fiftýn pro Andyho takže hned to bylo 5:6. Novak však stejně nakonec finále vyhrál, protože ve třetím setu udělal snad jedinou UE. Myslím, že všude je nějak moc lidí, kteří Djokovičovi jeho úspěchy nepřejí.
Reagovat
FulnekUltras
Serbija to neměla snadné nikdy...

https://www.youtube.com/watch?v=CrWRGIV26mw
Reagovat
Stan_Borowitz
Zase ten Bernardes! Za chvíli nebude mít komu pískat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jinak koukám, že to video z druhé situace už stihli dodatečně protisrbsky upravit, ten pád nějak vystřihli nebo co.
Reagovat
Krisboy
Jseš si jistý? Neplete se ti to trošku?
Reagovat
turista
To odpálení míčku v prvním setu bylo blbý, ale za rozmlácení rakety ho trestat ztrátou fiftýnu byla úplná pitomost, která ovlivnila zápas.
Reagovat
Krisboy
Trestnej fiftýn dostal za stavu 5:5 a 30:30 při podání kvjetáka. A nešlo o uklouznutí, ale o vzteklé rozštípání rakety po nepovedeném prohozu. Viz zde:

https://youtu.be/ZySWQpoAcZ0
Reagovat
Krisboy
Ten fiftýn za rozbitou raketu sice vypadá přísně, ale nezapomeň, že už měl napomenutí za ten odpálenej míček.
Reagovat
Stan_Borowitz
To video je cinknuté, píšu o tom výše. Nezapomínej na to, že youtube je anglosaský server...
Reagovat
Kozoroh
Svou roli v tom hraje anglosaská nadřazenost a přhlíživost.
Reagovat
VlS
Že ten umpire byl teda anglosas jak noha, což?
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
Kozoroh
Ach, nepochopil jsi vyznění mého komentu; reagoval jsem na poslední turistovu větu " Myslím, že všude je nějak moc lidí, kteří Djokovičovi jeho úspěchy nepřejí." Vidíš v tom někde Bernandese, kterého mi s chutí podsouváš?!?
Reagovat
VlS
Ovšem ta poslední věta není sama a navazuje na tu, že Bernandes Noleho osolil. Je tam snad někde něco o Anglosasech?
Reagovat
Kozoroh
Svou roli v tom hraje anglosaská nadřazenost a přehlíživost.
Reagovat
Kozoroh
Tak když se ti líbila reakce fracka a třídního šaška ATP, nic proti gustu.
Reagovat
Krisboy
Nick je blb, ale v tomhle má prostě pravdu.
Reagovat
Pe3k
Djoker je taky sasek atp. Cele desetileti pred Kyrgiosem dokonce...
Reagovat
Kozoroh
Být bavičem, imitátorem na jedné a ubohým kašparem na druhé straně jsou dvě různé věci, že áno hejtříčku Petříčku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist