Djokovič překročil limit mezi výměnami a dostal varování. Je to směšné, prohlásil

17. 11. 2016, 19:40
Aktuality 48
Novak Djokovič je známý, že před svým servisem kvůli koncentraci dlouho dribluje s tenisákem o kurt. Občas dostane varování za porušení pravidla o dodržení časového limitu, který mají tenisté na zahájení nové výměny. Stalo se tak i dnes na Turnaji mistrů, srbský tenista však necitlivé rozhodnutí rozhodčího rozdýchával ještě dlouho po zápase. Je to směšné, prohlásil.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič věděl, že postup do semifinále Turnaje mistrů má jistý a dobře rozehrál i svůj poslední zápas ve skupině s Davidem Goffinem, kterého nakonec přehrál hladce 6-1 6-2.

Přesto byl frustrován situací z pátého gamu zápasu, kdy dostal od umpireového rozhodčího time violation - napomenutí za překročení časového limitu mezi výměnami (25 sekund). Stalo se tak po dlouhé výměně za stavu 3-1 a 30-15 při podání Djokoviče, kterou Goffin zakončil povedeným lobem. Srb ho ocenil uznalým pohledem a zvednutým palcem.



Při změně stran si pak Djokovič neodpustil vytknout rozhodčímu Fergusi Murphymu, že jeho reakce s varováním byla značně necitlivá. 



"Nic o tenisu nevíte. Jak dlouho jste rozhodčím, vždyť nemáte žádný přehled o hře. Hráli jsme dlouhou výmenu zakončenou úžasným bodem. Dojdu si pro ručník, o pár vteřin překročím limit a vy mi dáte time violation. Myslíte, že je tohle fér?" ptal se rozlícený Djokovič rozhodčího a pár slov prohodil i se supervizorem turnaje.

Krátce po zápase situaci probíral i v rozhovoru s Markem Petcheyem ze Sky Sports. "Opravdu není fér dostat varování za překročení limitu o pár sekund. Chápu, že existuje pravidlo, ale je potřeba mít nějaké pochopení a cit pro hru," řekl Djokovič.

"Byla to dlouhá výměna, byl to pátý game zápasu a bylo to poprvé, co jsem limit překročil. On (rozhodčí Murphy) vůbec nevyhodnotil situaci a okolnosti, které na kurtu byly. Protože kdyby to udělal, tak mi jen řekne, abych si trochu pospíšil. Nerozumím tomu, proč to takhle udělal," vysvětloval své rozčarování srbský tenista. 

"Vím, že patřím k hráčům, kteří přípravou na podání tráví nejvíce času. Ale nemyslím, že je fér dostat varování hned napoprvé. Kdyby mě předtím varoval, tak pak neřeknu ani slovo. Ale tohle bylo poprvé. Přijde mi to naprosto směšné," dodal Djokovič.

Podle analytika Sky Sports Leifa Shirase by měly být na kurtu k dispozici hodiny, na kterých tenisté uvidí, kolik času mají na zahájení další výměny. Bývalý čtvrtý hráč světa Brit Greg Rusedski k tomu dodal: "Nejprve byste měli dostat slovní varování, to je takové nepsané pravidlo. Pojďme trochu používat zdravý rozum."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

48
Přidat komentář
turista
Překračování limitu rozhodčí např. Rafovi léta tolerují. Takže by Novakovi mohli dát pokoj.
Reagovat
FulnekUltras
Nole není z té "správné" země.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, není z imperialistického Španělska, odkud pochází nejvíc židozednářů a iluminátů sdružených v Bilderbergu.
Reagovat
George_Renel
To je špatná úvaha. Sankcionovat by měli za porušování pravidel oba, potažmo všechny.
Reagovat
Stan_Borowitz
Úplně stejně ho léta tolerují Novakovi, když jednou z asi tisíce případů najde rozhodčí odvahu warning udělit, je z toho vždy oheň na střeše...
Reagovat
Gulbis
Tenhle problém mají jen 2 hráči. Nadal, který se pořád šťourá v jednom otvoru a Djoker, který si musí 15x bouchnout míčem o zem. Prý kvůli koncentraci. Kecy v kleci, 99% hráčům stačí klepnout 1-2x balonem a podávají. Může si za to sám.
Reagovat
janek_da
Novak byl naštavný že dostal varování a chtěl být jenom varován? To nechápu.
Reagovat
gigin
Tak jako máš různá varování. Ty ty ty, Honzíku, nebo třeba dopis s kulkou. Každého zneklidní něco jiného.
Reagovat
Stan_Borowitz
Uříznutá koňská hlava v posteli pak zabere skoro na každého...
Reagovat
janek_da
třeba zabere jenom na Italy
Reagovat
Lina
Nebuďte něho, tak přísní. Vždyť není sám, kdo by chtěl pravidlo varování před varováním. Ve výše uvedeném článku je stejného názoru i Greg Rusedski a určtě by se k nim ještě někdo přidal.
Reagovat
gigin
Ale jako my jsme pro transparentní pravidla, pro všechny stejně. Dát do rohu displej s odpočítáváním by snad nebyl problém. Skončí výměna, zapne sa 20 respektive 25 sekund a pojdme. 3..2..1.. warning vole. Transparentní pro všechny. Pro hráče, sudí i diváky.
Reagovat
Kytka
Tak není sám. Nejdéle to snad trvá Rafovi. A ani náš Tom není z nejrychlejších. Ať tam tedy dají hodiny a je to.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jednotný dávny názor, že Rafa je najpomalší. hej, trvá mu to. Ak by bola časomiera, možno by sme boli prekvapení, že sa nájdu aj permanentne pomalší.
Reagovat
smazaný uživatel
tak. A nevim, jak to osetrit a nebuzerovat (pokud se vejdou do limitu) ale ja, co pamatuji u kurtu jen zidlicku a kelimek, rostu i z rucniku.. :-) Kdyz sleduji mlade kluky, kteri jeste hraji dreka a po kazde (ne)vymene zadaji ci si sami jdou pro rucnik, pokouseji se o me mrakoty. Je to jen podivne vzity meziherni tik, vata, psychohra, nikoliv potreba, pro me silene utrpeni. I kdyz chapu, ze z nas se nevyplavovalo tolik vitaminu a mineralu.. ;-)
Reagovat
gigin
Jo rostu! Já to čtu po tobě snad desetkrát a jak nepíšeš ty háčky, čárky a tak, tak čtu roštu. Roštovačka jako :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) ale na rovinu, kdybych opravdu rostla, tak prerusuju hru a rucnicky sama nabizim, ze.. ;-)
Reagovat
gigin
:)) No podle tvého vzrůstu jsi byla a stále jsi asi hodně rychlá.
Reagovat
Stan_Borowitz
... ještě taky stopové prvky, ty se vyplavují úplně nejvíc ;-)
Reagovat
janek_da
Se mi zdá, že nejdéle servis trvá Marinovi
Reagovat
Lina
Ona to měla být ironie, taky totiž nesouhlasím, že někdo může a někdo nesmí. Podle mě nemusí, být hodiny potřeba, kdyby všichni rozhodčí dodržovali pravidla a udělovala bych jim taky postih, pokud by je porušovali. Samozřejmě by nesměli, být potrestaní na přání hráče.
Finále GS, budiž pravidlo 25 sekund překročeno, abych nebyla za zlou.
Reagovat
VlS
Jsem pro standardní limit 30 s na platný servis, pokud do 30 s nepřeletí platný míč síť, má bod soupeř. A v rohu kurtu Arnolda, a když se bude někdo vzpouzet, dostane jako napomenuti. jednu pecku do čenichu. To by ubylu utírání, úprav trenclí, vlasů a td. Akorát by tam musel Arník mít náhradníka, protože někdy by ho pazourka bolela. Na zápas Býk Maruška by tam náhradníci museli být aj 2.
Reagovat
VlS
Jo, a čas exekuce by se počítal do následujícího servisu :-)
Reagovat
VlS
myslíš tím jistě nabídku, kterou nelze odmítnout, oj Vito, Vito :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak samozřejmě, že to je fér, Novaku, protože to platí (nebo by mělo platit) pro všechny. Fér by nebylo, kdyby dělal rozhodčí výjimky.
Reagovat
cheeky
Ono je snadné být nad věcí a v pohodě, když se člověku daří a je král. Daleko těžší je zvládat frustraci když to najednou nejde tak snadno. Novak tu ztrátu trůnu nese dost těžce, zdá se. Mnohem hůř i než konec jeho předchozího pobytu na postu jedničky. To naznačuje, že k Rafovi měl respekt, zatímco Ondru nebere jako sobě rovného a myslí si, že je na trůnu jakožto horší tenista neprávem. To ho sejří, dělá hlouposti z podráždění a když se ho pokusí někdo zkorigovat ńafá jako vzteklej ratlík.
Nejen teď, ale hlavně před pár dny s míčkem do publika, to je kr.etenismus nejvyššího kalibru a on se ještě rozčiluje, když mu to někdo řekne, jakou blbost udělal.
Reagovat
VlS
Nevíš, jak to má doma, co řeší za problémy a tak. Frustrace je mrcha.
Reagovat
Nola
si jeho spovednik? :D
Reagovat
cheeky
Byl jsem, ale vykecal jsem Jeleně, co se dělo v Indii. Jelena z pomsty Novakovi nasadila parohy s Anou Ivanovic natočila to a nechce to video Nolemu ukázat .....proto je chudák tak vzteklej
Reagovat
Mayo
Tak je to možné ale hlavne je tam to zranenie.
Reagovat
vrabejka
Proto Goffinovi. Jako really? :D Měl si to Nole zapotřebí? :D
Reagovat
Dobry-den
Však právě proto, že to bylo POPRVÉ, tak dostal JEN varování. Tak nevím, co držkuje. Si jako myslí, že pro něj pravidla neplatí, nebo co? Další ubohost z jeho strany!
Reagovat
spaniel
Je to na hlavu. Misto trestu davaji jen varovani a jeste i za to se teniste vztekaji a chteji varovani, ze bude varovani.
Reagovat
Stan_Borowitz
Řekl bych, že na varování před varováním má každý tenista nezadatelné lidské právo.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
Mayo
Noje ma pravdu. Blby empajrovy :/
Reagovat
Stan_Borowitz
Černá svině, no. Nechodíš na fotbal?
Reagovat
Mayo
Nechodím :(
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslel si cierna opica?,cierna svina sme este nekricali
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak u nás v Čechách se křičívalo ?černá svině?. Nebylo v tom nic rasového, šlo o barvu dresu rozhodčích.
Reagovat
smazaný uživatel
uz chapem,u nas na rozhodcov kricia priezvyskom+prezyvka
Reagovat
Jabadu
Karol Polák:
"A tu už je zástupca európskej šprintérskej školy - Manfred Ko..kot. Pozrite sa, kde sú nemeckí šprintéri a kde sú naši?! Bodaj by sme raz aj my mali takýchto "Kok .otov".
:-)
Reagovat
Nola
pane Zabloudile dakujem za clanok, uz som sa zlakla, ze bude tento incident prehliadnuty.....
Reagovat
smazaný uživatel
hodiny a potom nech to pipne podobne ako ked pri servise trafite pasku+ktomu predlzit cas na servis o 5 sekund a kto sa neprisposobi ma smolu,po upozorneni by dany hrac mohol drzkovat s rozhodcom,ale to by mu bezal dalsi cas na servis,po ktoreho nedodrzani by prisiel o prve podanie pripadne o fiftin,nastavit pevne pravidla a dovidenia,tym padom by sa odtranil aj dvojity meter...
Reagovat
gigin
Tesat, tetovat.
Reagovat
Nola
tak, tak, vcera Andy sustatne prekracoval limit a ticho po pesine.... odohral velmi fyzicky narocny duel, ale to ho zrejme neospravedlnuje
Reagovat
PetaM
A pokud udělají přešlap nohou, lajna by třeba mohla vytasit hroty. Propříště si dají pozor.
Reagovat
smazaný uživatel
ukamenovanie po nevere sa ti asi tiez nebude pacit,tusim...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist