VIDEO: Hanescu plivl směrem k neurvalému publiku a vzdal. Hrozí mu trest

26. 6. 2010, 12:39
Aktuality 5
Kurt číslo osmnáct letos přitahuje neobvyklou pozornost. Den poté, co se tam odehrál rekordně dlouhý zápas, vyhrotila skupinka fanoušků duel Rumuna Victora Haneska s Němcem Danielem Brandsem. Hanescu nevhodné chování publika nevydržel a nakonec směrem k divákům plivl. Za nesportovní chování mu hrozí finanční trest.
Profily hráčů
Hanescu plive na hlučné diváky

Victor Hanescu v souboji s Danielem Brandsem vyhrál první dva sety v tie-breaku a ve třetím měl ve stejné fázi hry mečbol. Nevyužil ho a hra se začala obracet. Německý tenista vyrovnal na 2-2 a Rumun přestával snášet pokřiky z publika, které prý velmi hlasitě stranilo jeho soupeři.

Nakonec jim pěkně od plic vynadal, plivl k nim a po třech dvojchybách za stavu 0-3 v rozhodujícím dějství odešel podat ruku rozhodčímu Kimu Cravenovi. Ten mu ji ale nepodal a chtěl si celou věc vysvětlit. Hanescu ale po pár vteřinách kurt opustil. V oficiálním zápisu uvedl jako důvod zranění nohy.

Hanescu plive směrem k divákům:


Organizátoři Wimbledonu nyní přezkoumají, zda rumunského tenistu nepotrestají za jeho nesportovní chování.

"Někdo z fanoušků na něho něco zařval. Ale nevíme přesně, co to bylo. On se pak ale sebral a plivnul směrem k těm lidem," řekl k incidentu mluvčí Wimbledonu. "V tu chvíli Hanescu prohrával 0-2. Pak šel na servis a vypadalo to, že několik dvojchyb v řadě udělal schválně."

"Na některé fanoušky dokonce křičel i nějaké kletby. Po svém nesportovním chování - kletí a plivání na fanoušky - kurt opustil," dodal mluvčí. "Hanescu si pak chtěl s rozhodčím na empiru potřást rukou, ale rozhodčí to nepřijal. Tak si podal ruku aspoň se soupeřem a tím zápas skončil."

Policisté také řekli, že na stejném kurtu - číslo 18, kde se mimo jiné odehrál tenisový maratón mezi Johnem Isnerem a Nicolasem Mahutem - zatkli čtyři mladíky. Ale dodali, že tyto dva případy spolu nesouvisí.

"Na Wimbledon bylo povoláno přibližně 2050 policistů. Čtyři muži byli zatčeni v sekci č.5 za výtržnické chování a byli umístěni do jižní londýnské policejní stanice, kde výslech pokračuje," řekla k případu policie.

Podle fanoušků ale policie odvezla právě tu skupinku, která byla opilá a křičela: "Viktor je slaboch." Hanescu si stěžoval u rozhodčího, ale ten nic neudělal.

Mluvčí turnaje však potvrdil, že nejprve se zdálo, že zásah policie souvisí s údajným pliváním Haneska do hlediště. "Nyní si ale myslíme, že tomu tak nebylo a šlo o shodu okolností," řekl mluvčí.

Podle grandslamových pravidel čelí Hanescu pokutě 10.000 dolarů za nesportovní chování. Wimbledonští pořadatelé tvrdí, že nejdříve musejí prošetřit všechny důkazy a fakta během krátkého účinkování rumunského hráče na tomto turnaji.

"Victor Hanescu zápas ukončil z důvodu zraněné nohy. Oficiální rozhodčí stále přezkoumávají celý zápas," přišla zpráva z All England Clubu.

Podle listu The Guardian celý poprask nastal poté, co Hanescu promarnil ve třetím setu čtyři mečboly a byl stále nervóznější. Když v páté sadě prohrával 0-2, nadával a plival směrem do hlediště a udělal dvakrát chybu nohou při podání. Když po dalších dvou dvojchybách ztratil další hru, šel k síti, podal si ruku s Brandsem a odešel z dvorce.

Podle Brandse dělal Hanescu dvojchyby záměrně. "V posledním setu jsem si všiml, že měl nějaké problémy s nohou a byl stále naštvanější na diváky. Hlavní důvod byl, že někteří diváci na něj pokřikovali. Myslím, že dělal dvojchyby schválně," řekl Brands. "Pak si se mnou přišel potřást rukou k síti. Když jsem se ho zeptal, co se stalo, řekl, že je zraněný a musí vzdát," vylíčil německý tenista závěr utkání.

Brands bude v premiérovém grandslamovém osmifinále čelit Berdychovi.

Vyhrocený pátý set:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
ezpana
Briti opat potvrdili aky su su je**uti narod. Sympatizujem s Hanescum, to bolo nesportove spravanie britov, ktori bukali na neho pocas vymien a rozhodca nic nespravil, maju tam 2050 policajtov a kde boli? Mali ich tam zavolat a vykazat tych vymletych huliganov!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč s ním proboha sympatizuješ? Tady ukázal že je mentálně na úrovni desetiletýho dítěte, nedařilo se mu, pět lidí na něj ošklivě pokřikovalo, tak udělal scénu. Navíc se jednalo zřejmě o německý fandy Brandse. Každej kdo hraje proti Hewittovi se potká s velkou nepřízní a neslušností fandů a je úplně normální, že se s tím dospělej člověk vyrovná. Tohle právě ukazuje daleko víc špatnýho o Haneskovi než o nějakym opilym fandovi.
Reagovat
Martinac
Navíc hráč má právo vykázat konkrétní diváky ze zápasu, pokud opakovaně ruší jeho klid na soustředění. Je to v pravidlech, vzpomeňte na zápas Djokovič-Federer z minulého roku, turnaj si nevzpomínám, kdy jeden divák pronikavě zapískal při Noleho nadhozu druhého podání. Nole přišel k rozhodčímu a zeptal se ho: Can you find that guy? Ochranka ho velmi rychle našla a vyhodila.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl to někdo? Víte, co se přesně stalo?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist