VIDEO: Pospisil paralyzoval Štěpánka. Servisem ho trefil do loktu

19. 1. 2017, 16:00
Video dne 3
Radek Štěpánek má za sebou skvělý vstup do sezony, na poslední zápasy na Australian Open ale příliš rád vzpomínat nebude. Ve včerejší čtyřhře ho na několik minut vyřadil ze hry jeho nový parťák Vasek Pospisil, jenž českého veterána trefil servisem do ruky.
Vasek Pospisil a Radek Štěpánek

Radek Štěpánek si pro čtyřhru v letošní sezoně domluvil spolupráci s kanadským tenistou českých rodičů Vaskem Pospisilem a hned na prvním turnaji v katarském Dauhá si zahráli finále.

Na Australian Open ale vypadli překvapivě už v prvním kole, v němž prohráli 2-6 4-6 s domácí dvojicí Barton/Ebden. Štěpánek si navíc z duelu odnesl nepříjemný zážitek.

Když Pospisil za stavu 1-5 v prvním setu podával z levé strany, svůj servis v silném větru netrefil podle představ a velkou ranou trefil českého parťáka zezadu do levého loktu. Štěpánek zahodil raketu, chytil se za ruku a odbelhal se na lavičku. Na té pár minut odpoíal, ale po poradě s lékaři v duelu pokračoval.

"Občas se to při deblu stane, teď to ale bylo kvůli tomu hroznému větru. Byla to rána jako z děla. Přestal jsem trochu cítit dva prsty, takže jsem se vylekal, co se stalo. Jednou jsem kvůli tomu byl i na operaci a dvakrát jsem kvůli tomu půl roku stál," řekl Štěpánek v rozhovoru pro česká média. 

A aby toho na 38letého veterána z Karviné v Melbourne nebylo málo, během dnešního prohraného zápasu 2. kola ve dvouhře proti Goffinovi si poranil levé koleno. 

"Po prvním setu se rozsvítila kontrolka na mém těle v podobě bolesti v koleni. Zvažoval jsem, že bych zápas skrečoval, ale doporučili mi zkusit prášky a počkat čtvrt hodiny, než zaberou. Trochu to utichlo, ale jen na chvíli," popsal Štěpánek.

Zápas dokončil, ale je otázkou, zda se nebude muset odhlásit z mixu. V něm je s Lucií Hradeckou, s níž loni získal olympijský bronz, sedmým nasazeným párem. V prvním kole jim los přisoudil americko-kolumbijskou dvojici Spearsová/Cabal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Krisboy
Vašek je dřevák.
Reagovat
FulnekUltras
s blížící se čtyřicítkou je přes všechnu sebelepší údržbu zákonitá
Reagovat
PetaM
Tak proto prohráli ... Tak příště ... Snad budou s Vaškem úspěšní. I když Vaškovi to teď moc nejde ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist