Vinciová si v Norimberku zahraje o finále proti Kerberové

22. 5. 2015, 11:42
Aktuality 0
WTA NORIMBERK - Roberta Vinciová v Norimberku zvládla třísetový souboj s Japonkou Kurumi Naraovou a poprvé v sezoně postoupila do semifinále. V něm vyzve domácí Angelique Kerberovou, jež v této sezoně útočí už na třetí antukový titul.
Roberta Vinciová

Bývalá světová jedenáctka Roberta Vinciová v Norimberku po dvou suverénních výhrách nad Smitkovou a Djatčenkovou, s nimiž ztratila celkem jen pět gamů, začala parádně i čtvrtfinále proti Kurumi Naraové. První set vyhrála 6-1, ale pak se japonská soupeřka dostala hry, vynutila si rozhodující sadu a v té si hned v úvodu zajistila výhodu brejku. Dvaatřicetiletá Italka ale obrat zastavila a nakonec zvítězila 6-1 1-6 6-4.

"Myslím, že Kurumi byla v prvním setu trochu nervózní, protože dnes nehrála svůj normální dobrý tenis. Ale ve druhém setu už hrála excelentně a nakonec to byl těžký zápas," komentovala Vinciová svůj první letošní postup do semifinále.

 

O své celkově 13. finále se vítězka devíti turnajů WTA utká s domácí nasazenou dvojkou Angelique Kerberovou, s níž má vyrovnanou bilanci 2-2. Jediný souboj na antuce vyhrála Němka. "Bude to další tvrdý mač. V této fázi už neexistují snadné soupeřky. Ona je navíc elitní hráčkou a tady hraje s domácí podporou, takže o to to bude těžší," uvedla Vinciová, jež je známá osobitým stylem hry.

 

"Její hra na antuce, ten její slajsovaný úder, to je velmi ošidné," uvedla Kerberová. "Není to jednoduché hrát proti Robertě. Budu se snažit hrát svou hru a doufám, že tu dokážu zvítězit," dodala Němka, jež ve čtvrtfinále porazila 6-2 6-3 japonskou kvalifikantku Misaki Doiovou.

 

"Jsem šťastná, že jsem tu poprvé postoupila do semifinále. Je to dobrý pocit hrát před domácím publikem - je to vždy něco speciálního, donutí mě to předvádět své nejlepší výkony," dodala světová jedenáctka Kerberová, která má letos na antuce skvělou bilanci 15-2, díky níž v dubnu vyhrála turnaje v Charlestonu a ve Stuttgartu.

Také v druhém semifinále bude mít zastoupení italský tenis. Šestá nasazená Karin Knappová se mezi kvarteto nejlepších dostala po výhře 6-2 6-4 nad Kazaškou Julií Putincevovoou a obhájila svůj loňský výsledek.

O finále svede souboj se Španělkou Larou Arruabarrenaovou, se kterou vyhrála tři ze čtyř vzájemných zápasů. Třiadvacetiletá Arruabarrenaová den po skalpu Lisické vyřadila i další nasazenou Němku Carinu Witthoeftovou. Po kanáru v úvodní sadě ji přehrála 6-0 6-4.

• WTA INTERNATIONAL NORIMBERK •
Německo, antuka, 250.000 eur
čtvrteční výsledky (21. 05. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kerberová (2-Něm.) - Doiová (Jap.) 6-2 6-3
Vinciová (4-It.) - Naraová (7-Jap.) 6-1 1-6 6-4
Knappová (6-It.) - Putincevová (Kaz.) 6-2 6-4
Arruabarrenaová (Šp.) - Witthöftová (8-Něm.) 6-0 6-4
Semifinálové dvojice: Knappová - Arruabarrenaová, Vinciová - Kerberová.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist