Vondroušová neudržela vedení proti Sabalenkové a osmifinále na Australian Open nezopakovala

22. 1. 2022, 06:10
Aktuality 28
AUSTRALIAN OPEN - Markéta Vondroušová osmifinálovou účast na Australian Open neobhájila. Dvaadvacetiletá Češka ve třetím kole neudržela vedení proti Aryně Sabalenkové a se světovou dvojkou padla 6-4 3-6 1-6. Běloruska, jež v sedmém utkání po sobě spáchala deset a více dvojchyb, na své první melbournské čtvrtfinále zaútočí proti veteránce Kaie Kanepiové.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová si v úvodních dvou kolech poradila ve dvou setech s domácí divokou kartou Priscillou Honovou i s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou a výborně začala i dnes proti světové dvojce Aryně Sabalenkové.

Stříbrná olympijská medailistka Vondroušová v prvním setu zápasu hraném v úmorném vedru v Margaret Court Areně těžila z chyb soupeřky. Vedení 3-1 sice ještě neudržela, ale po dalším brejku už sadu dopodávala.

Jenže od druhého setu už Běloruska tolik nekazila a českou levačku zasypávala za pomoci hlasitých výkřiků svými ranami. Druhou sadu rozhodla jediná ztráta podání Vondroušové z druhé hry a ve třetím dějství už Vondroušová od stavu 1-0 neuhrála ani game.

"Myslím, že víc jsem udělat nemohla. Snažila jsem se hrát každý míč, ale ona dneska bohužel zase našla servis, který v předchozích zápasech ztratila," řekla 41. hráčka světa Vondroušová pro iSport.cz.

"A když se rozehrála, hrozně mě tlačila a udělala spoustu winnerů, které nebyly lehké a já při nich nezahrála špatně. Byla prostě lepší," dodala Vondroušová, která odehrála s o rok starší Sabalenkovou pátý vzájemný zápas a potřetí v řadě prohrála

Finalistka French Open 2019 v Melbourne nevyrovnala svůj nejlepší výsledek z loňska, kdy prohrála osmifinále se Su-Wei Hsieh. Australian Open pro 22letou rodačku ze Sokolova definitivně skončilo, ve čtyřhře s Terezou Martincovou vypadly už včera ve druhém kole. 

Přes první tři kola na Australian Open prošla z českých zástupců jen Barbora Krejčíková, která už včera zdolala Lotyšku Jelenu Ostapenkovou a chystá se na zítřejší souboj s dvojnásobnou šampionkou Běloruskou Viktorií Azarenkovou.



Sabalenková sice už v sedmém zápase po sobě nasekala deset a více dvojchyb (dnes 10 a letos 80 v pěti zápasech), ale proti Vondroušové se na servisu postupně našla a v Melbourne i potřetí dokázala otočit nepříznivý vývoj z 0-1 na sety. Postupem do osmifinále vyrovnala své maximum z loňska.

O první čtvrtfinále na Australian Open si 23letá rodačka z Minsku zahraje s Kaiou Kanepiovou (h2h 0-1), které v jediném vzájemném duelu loni právě v Melbourne na podniku WTA 250 podlehla ve třech setech.

Estonka Kanepiová, bývalá světová patnáctka a aktuálně až 115. hráčka světa, startuje v hlavní soutěži Australian Open potřinácté v kariéře a až ve svých 36 letech poprvé postoupila do osmifinále. Přitom na ostatních grandslamech byla vždy dvakrát ve čtvrtfinále.

Letos v Melbourne Kanepiová po dvousetových výhrách nad bývalou šampionkou Němkou Angelique Kerberovou a Češkou Marií Bouzkovou otočila nepříznivý vývoj proti domácí Maddison Inglisové, kterou dnes dorazila kanárem.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
sobotní výsledky (22. 1. 2022)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Sabalenková (2-Běl.) - Vondroušová (31-ČR) 4-6 6-3 6-1
Šwiateková (7-Pol.) - Kasatkinová (25-Rus.) 6-2 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Pavljučenkovová (10-Rus.) 6-3 2-6 6-2
Halepová (14-Rum.) - Koviničová (Č. Hora) 6-2 6-1
Mertensová (19-Belg.) - Shuai Zhang (Čína) 6-2 6-2
Collinsová (27-USA) - Tausonová (Dán.) 4-6 6-4 7-5
Cornetová (Fr.) - Zidanšeková (29-Slovin.) 4-6 6-4 6-2
Kanepiová (Est.) - Inglisová (Austr.) 2-6 6-2 6-0
• Čtyřhra - 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Adamczaková/Xin-Yun Han (Austr./Čína) 6-3 6-3
Bolsovová/Eikeriová (Šp./Nor.) - Hradecká/Bouzková (10-ČR) 7-6(3) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

28
Přidat komentář
majkl005
ta Sabalenka je svým projevem stejně odporná jak Serena...fakt hnus
Reagovat
Tiebraker
Zajimal by me jeji projev v posteli. To musi byt jizda.
Reagovat
majkl005
velebnosti a jdu blejt
Reagovat
brixner
More, di se vyblejt a zas přiď!

smilesmilesmile
Reagovat
pepin
Já bych řekl, že je stejně odporná s tím řevem jako svého času Šarapka.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
paddy
Jsem rád, že tip vyšel smile smile

Jelo se podle očekávaného scénáře předchozích zápasů, a to že Kolapsenka zápas otočí a ve 2. a 3. setu má výrazně málo DF

Kurz byl krásný 2,3 a ti údajní experti (v čele s renomovaným francouzským tenisovým reportérem Ericem Salliotem nebo Shriver) můžou jen mlátit prázdnou slámu

Být no. 2 na světě není náhoda a Vondroušové se nebojí ani vyděšené štěně

Jak říkají místní, nic mi nevychází a tenisu nerozumím smile

https://sport.aktualne.cz/tenis/vondrousova-ti-ukaze-dvere-predpovida-sabalenkove-expert-vyr/r~6bc183567a0911ec9ba00cc47ab5f122/
Reagovat
Fandina
Každá sebechvála smrdí.
Reagovat
Fandina
PS Sabalenka měla v prvním setu DF a ve druhém a ve třetím také tři, takže zase až tak se nezměnila. Podle mě hrála ve výměnách, to je, nestřílela to na první dobrou a to byl základ k úspěchu. Takže expert se zas tak moc nespletl, když uvedl, že musí něco změnit. Podle mě změnila to, že nešla za každou cenu do winerů, jako jindy a potvrdil to i poměr vítězných s UE, ve který jak předpokládám jsou i DF a esa a to měla jen jedno a DF 10.
Reagovat
Fandina
Sabalenka měla v prvním setu čtyři DF a ve druhém a třetím po třech
Reagovat
sojka1
ja se na to teprve ted divam, mam to po prvnim setu a jsem zatim spokojena... :-)) ale je mi jasne, ze technicka hra Maky je krehci, jak upusti od jeduvek, zacne nahazovat a kroutit hlavou, je proti nechybujicim bomberkam zle...
Reagovat
Fandina
Sabalenka ve druhém zpřesnila hru, hrála víc do kurtu a Maky rozběhávala. Ta pak na konci výměny nestihla zpracovat ránu a chybovala.
Reagovat
sojka1
ja uz to vidim, ale Maky bych vubec nezatracovala, jasne, chyby, servis, ale prijde mi, ze si hodne zpevnila telo, ze hraje rychleji po odskoku, je hloubeji v kurtu a schopna nejen kontrovat, ale sama zatlacit, mela tam i ve druhem par krasnych momentu, opravdu parada... ted uz zmar, ale osobne jsem necekala, ze Amazonku porazi, tak holt jeste vyhral vetsi kus latky na satech, no... :-))
Reagovat
paddy
Pokud neporazí Sabalenku bez formy, tak je jasné, že na víc než průměr to v budoucnu nebude
Je třeba realistický
Ranking většinou nelže smile
Reagovat
sojka1
je ji porad teprve 22 a opravdu vypada, ze na sobe makla a fyzicky vyspela, ja ji klidne jeste dam cas... a rozhodne se nezhroutim, pokud opravdu bude plavat v prumeru, takovych talentu bylo a bude...
Reagovat
EllNino
Zapomínáš, že v rankingu chybí body za finále OH, výhry ve FC atd. Jinak by ted byla kolem dvacítky
Reagovat
Ondra979
tak MArketa je slusna hracka, ale na top 10 proste dlouhodobe nema, to je jasne, otazka je jestli na top 20, tam uz by mohla, ale musela by zamakat..finale na RG je pekne, ale mela prece jen kliku na pavouka..tohle uz tezko zopakuje..OH hezke, ale to je specificky turnaj..uvidime jak se ji povede dal ale velke zazraky asi cekat nelze..
Reagovat
baba
Ale Cornet zase vyhrála. Že by karma ....
Reagovat
sojka1
proc? Zapas jsem nevidela, myslela jsem, ze to bylo povrchem, Zidansek je lepsi na antuce, nevedela jsem, ze Alize nejak ublizila...
Reagovat
GaelM
Možná bylo myšleno spíš tak, že jako jedna z mála našla odvahu veřejně se zastat Djokovice...
Reagovat
sojka1
aha.... no jo, ale to zakonite musi vyhrat cele AO, jinak prestavam verit na karmu... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
až tak?????
Reagovat
sojka1
jak vidis, skutecne az tak to zrejme nekteri dokazou brat, vyhrala, protoze se zastala Djokovice.... :-)
Reagovat
paddy
Letos už neprohraje smile
Reagovat
baba
Markéta problémy se servisem, kdežto Saba už se asi pomalu nachází. No a ve hře neměla Markéta nárok...
Reagovat
tommr
přesně jak jsem čekal. Sabalenka se proti Markétě chytla a když přestala dělat zbytečný chyby tak Markéta úplně odpadla ...
Reagovat
EllNino
Myslím, že dneska naopak ve druhém a třetím setu servis našla a v podstatě přestala dělat dvojchyby, Markéta ji pak už nebrejkla
Reagovat
Fandina
Dvojchyb měla méně než v minulých zápasech, tam to bylo 19 a 12, dneska 10 v prvním 4 a pak po 3 v každém setu. A dneska měla jen 1 eso. V minulých zápasech to bylo víc. Takže je to tak celkem vyrovnané, ale Sabalenka hrála podle mě míň na riziko, neděla moc UE. Vítězné s UE měla vyrovnané, Maky měla víc chyb než vítězných.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist