Vondroušová o nevyužitých mečbolech: Říkala jsem si, ať co nejdřív zkazí

31. 8. 2017, 09:17
Aktuality 54
Bez očekávání po problémech se zády nastupovala Markéta Vondroušová na US Open. V prvním kole přesto česká kometa sezony trápila favorizovanou Rusku Světlanu Kuzněcovovou. Proti osmé nasazené si dokonce vypracovala tři mečboly, ale prohrála 6-4 4-6 6-7.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová

"Největší šance byla, když trefila z druhého servisu lajnu," řekla Vondroušová, když měla vybrat, který z mečbolů byl nejblíže proměnění. "Hrály se ale hrozně dlouhý výměny. Neudělala jsem nic úplně špatně, jen ten bekhend při třetím mečbolu, ale ty dva byly strašně dlouhý a nemohla jsem to z toho zabít," doplnila česká hráčka.

Mečboly měla za stavu 5-4 ve třetím setu. "Říkala jsem si, ať co nejdřív zkazí. Ona ale nejdůležitější míče zahrála dobře. Je vidět, že kvůli tomu je fakt dobrá. Když potřebuje, tak si to udrží. V tom je hodně silná," řekla Vondroušová.

Letošní překvapivá vítězka turnaje WTA z Bielu přijela do New Yorku po problémech se zády, které ji sužovaly od turnaje ITF v Praze koncem července. "Bolí to dole nad zadkem a neví se proč," popsala. V srpnu proto prakticky netrénovala a vynechala turnaje WTA v Torontu a posléze kvalifikaci v New Havenu.

"Šla jsem na kurt s tím, že nemám co ztratit a nechci dostat velký výprask," uvedla levou rukou hrající Vondroušová. Injekce nezabíraly a pomohly až prášky proto bolesti. "Je to lepší, ale není to stoprocentní. Ani jsem nemohla dělat kondici, takže jsem věděla, že ke konci zápasu to bude špatné. Ale byla jsem docela překvapená, jak jsem výměny takhle dlouho vydržela," řekla hráčka I. ČLTK Praha.

V závěru sezony zvolní, v plánu má už jen tři turnaje
V koncovce vyrovnaného boje ji netrápila zatejpovaná záda, větší problém měla kvůli křečím. "Tak od stavu 4-4 jsem měla křeče při dopadech na nohy, pak do ruky a i do střehna, šlo mi to do celého těla," popsala.

Prohru v šatně tradičně obrečela, sestra s maminkou ji utěšovaly. Na druhou stranu si uvědomuje, že s Kuzněcovovou přes zdravotní omezení odehrála vyrovnaný duel. "Držela jsem s ní krok. Vím, že můžu hrát úplně s kýmkoli," odnesla si z utkání.nou

Osmnáctiletá Vondroušová už letos odehrála sedmdesát zápasů. Možná také proto měla problém se zády. Ve zbytku sezony už zvolní a odehraje už jen tři turnaje, nastoupí v Taškentu, Linci a Lucemburku. Vynechá tak asijskou šňůru. "Už by toho bylo moc, je to hrozně po sobě a bylo by zbytečné lítat do Asie," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

54
Přidat komentář
tommr
ta prohra ze tří mečbolů bude bolet ještě dlouho, ale za svůj výkon se Markéta stydět nemusí obzvlášt pokud měla zdravotní potíže a musela hrát pod práškama ...
Na USO ale ještě úplně nekončí a bude pokračovat v deblu s Bellisovou. Snad se jim bude dařit aspoň tak jako ve Wimbledonu ... :)
Reagovat
Dobry-den
Takovej talent, ale tělo z papíru. Ta bude až do konce kariéry neustále paběrkovat se zdravím. Dopadne jako Cetkovská či Allertová, čili občas někoho dobrého vyklepne, ale nikdy nic pořádného nevyhraje :-(((
Reagovat
EllNino
Jj takže v podstatě Maky může kariéru zabalit že ? ;))
Reagovat
Dobry-den
To nechám na ní.
Reagovat
Patapuff
Člověče, ty fakt nezklameš. Všiml jsem si, že po Wimbledonu jsi jí předpovídal, že prohraný set 0:6 na ní zanechá následky. Následně vyhrála turnaj v Praze. Když odstoupila z turnaje v New Haven, psal si, že se patrně do konce sezóny neobjeví. Krátce nato odehrála dvouapůlhodinový zápas s osmou hráčkou světa a prohrála až v brejku třetího setu. Další tvoje předpověď teď tedy je, že nikdy nic pořádného nevyhraje. Proč máš potřebu jí pořád přát to nejhorší a neustále ji kritizovat? Něco ti udělala? Nebo ti vadí, že se jí daří a ty jsi lempl, co ničeho nedosáhl a tak jen závidíš a píšeš nenávistné komentáře? Ona za to nemůže, že ti život nevychází podle tvých představ.
Reagovat
Dobry-den
Ničemu nerozumíš. Já naopak Markétě fandím, navíc jsem si nevšiml, že bych jí přál něco špatného, tak mě laskavě neosočuj a nelži.
Reagovat
EllNino
to sice možná fandíš, ale trapně pesimisticky prskáš, tak se kroť
Reagovat
Dobry-den
Když je to trapné, tak by možná nebylo od věci to nečíst, co myslíš? A taky bych ocenil, aby jsi mi ty, ale i kdokoliv jiný tady přestali neustále poroučet, co mám dělat!
Reagovat
EllNino
No ... to říká ten pravej :D .. Na-Shledanou
Reagovat
Dobry-den
SBO-HEM
Reagovat
Fandina
Ale má pravdu. Mně se taky nelíbí to věčné poučování, co kdo má dělat. Kroť se atd..
Reagovat
EllNino
no vidiš, tak začni nejdřív u sebe
Reagovat
Fandina
Jsi trapný.
Reagovat
Patapuff
Neosočuju a nelžu. Tak jak jsem to výše uvedl, tak jsi to napsal (najdi si to). Mimochodem, řekl bys jí to do očí - že na ní prohraný set 0:6 zanechá následky, že se už se do konce sezóny neobjeví na kurtech, že nikdy nic pořádného nevyhraje. Neřekl. Tak proč to tady píšeš? Odpovím si sám: protože je to tady anonymně. A to je přesně parketa pro takovýhle zakomplexovaný lůsry.
Reagovat
Dobry-den
Osočuješ a lžeš, důkaz:

Proč máš potřebu jí pořád přát to nejhorší a neustále ji kritizovat? Něco ti udělala? Nebo ti vadí, že se jí daří a ty jsi lempl, co ničeho nedosáhl a tak jen závidíš a píšeš nenávistné komentáře? Ona za to nemůže, že ti život nevychází podle tvých představ.

A se lhářem nediskutuju, styď se!
Reagovat
Patapuff
Hele, že ty to píšeš z nějakýho psychiatrickýho ústavu? Jinak si to nedokážu vysvětlit. Vždycky na chvíli ti za slušný chování půjčí komp?
Reagovat
Dobry-den
Klasika, urážky. Jsi troll :D
Reagovat
Patapuff
To není urážka, já si to opravdu myslím.
Reagovat
Dobry-den
To na věci nic nemění.
Reagovat
Patapuff
A kde seš? Na třináctce v Dobřanech?
Reagovat
Dobry-den
Viz můj příspěvek v 17:54. Platí i pro tvoje případné další trollující nicky. Na-shle.
Reagovat
George_Renel
Tys neskutečným blbem.
Reagovat
Dobry-den
Urážka za obyčejný názor. To je dneska in ;-)
Reagovat
George_Renel
Nazvat věci a lidi pravým jménem není urážkou.
Reagovat
Dobry-den
Sorry, jsi pod mou úroveň, budeš si muset najít jinou oběť.
Reagovat
poutnik
Pleteš si názor a tvrzení.
Reagovat
Dobry-den
Dolož.
Reagovat
poutnik
Vše co tady píšeš je tvzení ne názor. Píšeš jako by to byl fakt.
Reagovat
Dobry-den
Vše, co tady píšu, je jenom můj názor. Může to být pravda a nemusí. Nikde netvrdím, že mám patent na pravdu. Pokud to vidíš jinak, tak je to jen tvůj problém. Sorry jako...
Reagovat
poutnik
Nevím jak to myslíš ale píšeš to jako tvrzení. Ne: Dle meho názoru...... Myslím si...... Vidím to takto..... atd. atd.
Reagovat
Dobry-den
To první slovo to vystihuje naprosto přesně: Ty NEVÍŠ :D
Reagovat
poutnik
Tak proč to nenapíšeš tak aby to bylo zřejmé, že je to názor a ne tvrzení. To je prostě fakt, jestli to nechápeš.
Reagovat
Dobry-den
Já si tady přece můžu psát co chci a jak chci, pokud to je v mezích slušnosti, tak nechápu, proč tady ulítáváš diskuzí o houně... Jsi dost mimo, sorry, bez urážky. :DDD
Reagovat
poutnik
Na rozdíl od Tebe věcně argumenruju , že to nechápeš není můj problém. Promiň. Prostě pocopit rozdíl mezi tvzením a názorem neni nic světoborného.
Reagovat
poutnik
*pochopit
Reagovat
Dobry-den
1) Píšu tady svoje názory, tipy a predikce. Pokud to vnímáš jinak, je to tvůj problém. Ale i kdybych to prezentoval jako FAKTA, tak je to moje věc a není na tom vůbec nic špatného. Pokud se ti to nelíbí, tak máš přece možnost TO NEČÍST. Pokud i přesto máš s něčím problém, tak je s tebou asi něco v nepořádku a s tím já ti nedokážu pomoci.

2) Jsi na tenisovém fóru, ale jediné tvoje příspěvky, které tu vidím, jsou diskuzí o mně, a nikoliv o tenisu. To mě vede k NÁZORU, že jsi sem přišel jen jako TROLL a kromě provokace zde nemáš čím přispět.

3) Zkus napsat taky něco o tenisu, pak můžeme diskutovat. Jinak jsem ti napsal všechno co jsem chtěl, tak jestli dovolíš, jdu sledovat výprask Báry.

4) Pokud chceš přece jen diskutovat o hounech, tak je tu jedna sympatická paní s nickem začínajícím na F. Ta si určitě ráda pokecá.

To je ode mě asi tak vše. Na-shledanou.
Reagovat
Fandina
Jestli tím myslíš mě, tak jsi na omylu. Já se o nesmyslech nebavím. Tak nelži.
Reagovat
poutnik
*tvrzení
Reagovat
Dobry-den
NE.
Reagovat
bIbec
bylo by pěkné, kdyby se jí povedl nějaký pěkný výsledek na jednom z těch třech turnajů, aby měla bodovou rezervu do konce příštího roku.
Reagovat
EllNino
třeba v Taškentu, konkurence nic moc :) uvidíme
Reagovat
tommr
Tashkent at nechá Kristýně, ale v Linci nebo v Lucemburku by mohla zkusit zabojovat o druhej letošní WTA titul. Když to zvládla Katka tak to může zvládnout i Markéta ... :)
Reagovat
Lina
Frick může být spokojený po přečtení článku,když již vĺ,že Maky hrála pod práškama. I když to měla teda potom vyhrát. U nás je lepší talent nebýt, protože potom se prohra promine. Petra možná mohla být 1.kdyby se na ni nevyvíjel tlak.? Markéta toho dokázala letos dost. Úspěch = i zdraví.
Reagovat
Fandina
Jj. Petra byla Nr. 2. V podstatě to s jedničkou vyjde nastejno :-)).
Reagovat
EllNino
Velmi dobrý krok odehrá už jen 3 turnaje do konce roku .. tělo potřebuje oraz, bylo toho strašně moc a nemá cenu hrát přes závit, aby z toho byl potom nějaký dlouhodobější problém ...

A neboj, určitě takových zápasů vyhraješ ještě spousty :)
Reagovat
milik254
Jejda, nás ve škole učili, že Taškent je v Asii.
Reagovat
Andrew89
myslel tím asijsou šnůru...Tokio, wuhan, peking atd... ;)
Reagovat
milik254
Samozřejmě, že myslela, ale řekla, co řekla
Reagovat
fretek
Poněkud nevýhodou u Markéty asi byly dobíhatelné kraťasy a většinou hra na střed. Výhodné naopak byly skvělé loby a poměrně málo UE.
Reagovat
historik
Jsem rád, že turnajový program bere rozumně
Reagovat
Andrew89
Je sice mladá a vydrží toho dost..ale není třeba se zničit. bude mít téměř volý podzim dá se do kupy a příští rok už hurá se na to pořádně vrhnout, pokud zdraví dovolí....at zvolní...at nedopadne jako Bencic a jiné
Reagovat
sprchon
Pro Maky super zkusenost. Vi, ze ma na to hrat s temi nejlepsimi, to je moc dobre. Ale hlavne at je zdrava. :)
Reagovat
Lunej..
Kdyz jsme ji letos videli nazivo, tak jsme si prece rikali, ze ma ruce jak hulcicky a je takova hubena, ale rany dava pekne:)
Reagovat
sprchon
Rány dává dle svých možností. ;) Ale spíš hraje technicky...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist