Vondroušová si v Tokiu zahraje o olympijskou medaili! Badosaová jí ve čtvrtfinále vzdala

28. 7. 2021, 06:10
Aktuality 332
OH TOKIO - Poslední česká naděje ve dvouhře Markéta Vondroušová při své premiéře na olympijském turnaji postoupila do semifinále a zahraje si o jednu z medailí. Ve čtvrtfinále po prvním vyhraném setu jí Španělka Paula Badosaová vzdala kvůli vyčerpání z dusna a náročného programu. O finále si 22letá Češka svede souboj s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová se na olympiádu dostala díky 'zmraženému' žebříčku a velká část fanoušků jí vyčítala, že se současnou formou nemá v Tokiu šanci a zabírá místo jiným.

22letá rodačka ze Sokolova se ale nenávistnými komentáři a výhružkami nenechala znechutit a kritiky umlčuje svými výkony na samotném turnaji.

V prvním kole zdolala s kariérou se loučící Nizozemku Kiki Bertensovou, smetla Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou i domácí světovou dvojku Naomi Ósakaovou a dnes postoupila přes Paulu Badosaovou již do semifinále.

Vondroušová měla v úvodu utkání hraného přes poledne v teplých a především dusných podmínkách na 'zapadlém' kurtu číslo 4 problémy na podání. Ve čtvrtém gamu o něj čistou hrou přišla a prohrávala 1-3. Ale pak získala osm fiftýnů v řadě a vyrovnala.

Sebevědomě pokračovala i v dalším průběhu, předváděla skvělou obranu a přidala i agresivní hru. Za stavu 4-3 odvrátila dva brejkboly soupeřky, se kterou prohrála v osmifinále letošního French Open, a set uzavřela prohozem.

23letá Badosaová si po prvním setu vyžádala ošetření, nechala si změřit tlak a po několikaminutové konzultaci s lékařem se se slzami v očích rozhodla kvůli vyčerpání v zápase nepokračovat. Podobně vedro a nahuštěný program olympijského turnaje 'vyšťavil' i české tenistky Barboru Krejčíkovou a Petru Kvitovou či Poláka Huberta Hurkacze.

Tenisové medaile na OH:
0x zlato, 2x stříbro, 4x bronz
Atlanta 1996
bronz J. Novotná
stříbro J. Novotná/
H. Suková
Londýn 2012
stříbro A. Hlaváčková/
L. Hradecká
Rio de Janeiro 2016
bronz P. Kvitová
bronz L. Šafářová/
B. Strýcová
bronz L. Hradecká/
R. Štěpánek
Tokio 2020(21)
??? M. Vondroušová
??? B. Krejčíková/
K. Siniaková

"Od začátku jsme byly připravené na vedro. Věděly jsme, že to bude strašně těžký. Už včera jsem tady byla kvůli čtyřhře strašně dlouho a ona taky. Byla jsem unavená, ona samozřejmě taky. Věděla jsem, že musím vydržet a uvidím, co bude dít," komentovala Vondroušová.

"Ona pak byla úplně vyřízená. Ten program je tu strašně náročnej. Jak už včera říkala Kája, hraje se den za dnem a je tu strašný vedro. Pak se nedivím, že někdo takhle dopadne, protože je to těžký vydržet," přiznala česká tenistka v rozhovoru pro Českou televizi.

Sebevědomě pokračovala i v dalším průběhu, předváděla skvělou obranu a přidala i agresivní hru. Za stavu 4:3 odvrátila dva brejkboly a v dalším gamu set uzavřela prohozem. Badosaová si zavolala ošetření, nechala si změřit tlak a se slzami v očích odstoupila.

"Máme na lavičce ice towels, mám nějaký pytlíky se solí a různý gely. Člověk s tím musí bojovat, je to hlavně o hlavě a kondici, kdo co vydrží. Všichni jsme tu unavení a je to o hlavě, kdo bude bojovat do posledního míče," dodala k náročným podmínkám, kvůli kterým Badosaová opustila scénu dnešího boje na vozíčku.

"Šla jsem se chystat na servis a viděla jsem, že sedí v předklonu mezi doktory a je úplně rudá. Asi jí bylo fakt šíleně. Řekla jsem jí, že to chápu, já byla taky hotová. Jen to nedávám tolik znát," řekla Vondroušová a dodala: "Je mi samozřejmě líto, že to skrečovala, takhle nechce nikdo vyhrát. Na druhou stranu je to pro mě dobré, že si odpočinu."

"Ona (Badosaová) dnes hrála ze začátku dobře. Dobře podávala a dost to hnala, asi nechtěla hrát dlouhé výměny. Já si prohrála servis, ale říkala jsem si, že se v tomhle vedru může stát cokoliv, že budu každou výměnu makat," svěřila se.

"Od stavu 1-3 jsem hrála, co jsem potřebovala. Trošku jsem věděla, že když ji budu nahánět, ona nebude moct. Pak jsem si všimla, že ji bolí nohy. Ukazovala to i trenérovi. A tak jsem si říkala, že musím hrát každý míč," uvedla levoruká tenistka. "Je to bohužel trochu smutná výhra, ale ten první set jsem si vybojovala a za to jsem ráda," dodala spokojená Vondroušová.

O finále proti Svitolinové
Finalistka předloňského French Open Vondroušová je tak mezi čtyřkou nejlepších a zahraje si o jednu ze tří medailí. O finále, které by dalo jistotu zisku cenného kovu, se utká s Elinou Svitolinovou. S Ukrajinkou ve vzájemné bilanci prohrává 1-3, ale v posledním střetnutí loni na antuce v Římě ji smetla 6-3 6-0.

"Už tohle je pro mě super úspěch. Ale chci vyhrávat dál a makat. Se Svitolinovou jsem už hrála a na antuce jsem jí porazila. Tady to bude úplně jiný, bude to o fyzičce a o tom, kdo víc vydrží. Ona tu odehrála dobré zápasy, takže se na to moc těším," uvedla Vondroušová.

Čtvrtá nasazená Svitolinová, jež hraje první turnaj po nedávné svatbě s Gaëlem Monfilsem, po třech třísetových výhrách dnes v Tokiu vyhrála poprvé bez ztráty setu. Italku Camilu Giorgiovou, která včera vyřadila Karolínu Plíškovou, přehrála 6-4 6-4.

26letá Svitolinová hraje na olympiádě podruhé v kariéře. Před pěti lety v Riu vypadla ve čtvrtfinále s Petrou Kvitovou, která nakonec v Brazílii získala bronz a stala se druhou českou medailistkou ve dvouhře. První byla Jana Novotná v Atlantě 1996, kde slavila rovněž bronz.

Do semifinále dnes postoupil také český deblový pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Druhou semifinálovou dvojici ve dvouhře vytvořily Švýcarka Belinda Bencicová a Kazaška Jelena Rybakinová. Bencicová je jako jediná i v semifinále čtyřhry žen.

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
středeční výsledky (28. 07. 2021)
• Dvouhra žen - čtvrtfinále •
Vondroušová (ČR) - Badosaová (Šp.) 6-3 / skreč B.
Svitolinová (4-Ukr.) - Giorgiová (It.) 6-4 6-4
Rybakinová (15-Kaz.) - Muguruzaová (7-Šp.) 7-5 6-1
Bencicová (9-Švýc.) - Pavljučenkovová (13-Rus.) 6-0 3-6 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Bartyová/Sandersová (6-Austr.) 3-6 6-4 10-7
Pigossiová/Stefaniová (Braz.) - Matteková-Sandsová/Pegulaová (4-USA) 1-6 6-3 10-6
Kuděrmetovová/Vesninová (Rus.) - L. Kičenoková/N. Kičenoková (Ukr.) 6-2 6-1
Bencicová/Golubicová (Švýc.) - Pérezová/Stosurová (Austr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

332
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Prvni set v kapse, ty EU, se musely nekde projevit:)
Tak v nejhorsi ten STB, a ty holky tady umi:) A ze si je uz pekne prozkousely a natrenovaly:)
Reagovat
Vlk-v-trave
No, jsem celkem zvedav jak se hracky vyporadaji s tim silnym vetrem...:)

Koukam, ze na tomhle OH prekazek neni nikdy dost...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Vesnina/Kuderka jeee, to jsou takove ty snazivky... no jo, s nema to bude hodne narocne...:)
Reagovat
EllNino
hlavně ten první servis? to je zatím brutální tlak :) A naše holky naopak skoro jen přes druhý servis
Reagovat
Vlk-v-trave
A to si Ves/Kuder mohou dovolit i ty vysoke UE, doufam, ze se to projevi, jejich nepresnost.
Reagovat
EllNino
hele máš stream?
Reagovat
George_Renel
http://plus.freestreams-live1.com/tennis-live-stream6/
Ale vysílá to i Eurosport 2
Reagovat
Vlk-v-trave
Sorry, mam ES player... takze tri sporty naraz tedka :D
Reagovat
horska.kraslice
Očekávám, že naše hráčky svedou v sobotu boje o bronz. Všechny tři. A ve výsledku vidím spíš brambory. Ale i tak je to pěkný výsledek, a to jak u Markéty (kdo by čekal, že dojde tak daleko), tak i u deblistek (s ohledem na totálně vyždímanou Báru).
Res.: zítra klídek, žádné nervy u tenisu. smile
Reagovat
Frick
Maky dejme tomu, ale Bára s Katkou prostě aspoň jednou ze 2 pokusů ty páry, co tam zbyly, porazit musejí.

Kurz na zlato mají 1,70 a na placku 1,07!!!

A jelikož kurz na zítřejší zápas a tím i finále je 1,48, tak se kalkuluji s tím, že v posledním zápase by holky byly jasnými favoritkami. Ať už by to finále nebo jen to malé.
Reagovat
EllNino
Kolik byl asi kurz na Puig ? kašli na tabulky, ať nejsi zklamán smile
Reagovat
George_Renel
Dobrá zpráva pro tenisty i české fanoušky. Organizátoři turnaje posunuli začátek hracího dne z 11 na 15 hodin japonského času. Teniste budou uchranění přes spalujícím poledním žárem, české obecenstvo nemusí kvůli Vondroušové a spol. vstávat v brzkých ranních hodinách.
Reagovat
Fandina
To se tu psalo i viz EXPRES ZPRÁVY po druhé hodině odpoledne.
Reagovat
tommr
kvituju s povděkem že se můj spánkovej deficit už nebude tak navyšovat ... smile
Reagovat
George_Renel
Debl bude v 8, Markéta v 11.smile
Reagovat
lvicek
Jeste zajimavy postreh z diskuze idnesu:

"myslím, že se tady nabízí jedno docela hezké srovnání. Tenista, který postoupí až do finále či boje o 3 místo musí odehrát 6 zápasů řekněme že průměrná délka je cca 2 hodiny a v časovém rozpisu je celý turnaj vměstnaný do 7 - 8 dní. Přitom někteří z těchto tenistů hrají single i debl takže tam v reálu stráví ještě mnohem více času.

Beach volejbalisté hrají v průměru jeden zápas cca něco málo přes hodinu za turnaj odehrají 7 zápasů (o jeden více než tenisté - ti co musí do oprav odehrají případně o 1 zápas více) avšak platí že jsou vždy 2 na hřišti odehrají v průměru 1 zápas za 3 dny a turnaj je roztažený do 14 dnů."

Ja teda na beachvolejbal nekoukam, ale jestli to tak je, tak je to opravdu zajimave - zrejme asi nepotrebuji kazdeho tak rychle vypakovat pryc a uvolnit vesnici, jak se tu argumentovalo u tenisu ;).
Reagovat
Vlk-v-trave
No spis jsem cekal nejake srovnani s lukostrelbou, trebas:) Ale taky dobre.

Asi je treba hledat problem v tom vztahu.
ATP/WTA vs. ITF vs. OH (kde 3 maji problem, je vzdy veselo a nebo to vypada, jak to vypada:)

ITF bojovala dlouho o vraceni tenisu na OH, MOV s tim mel dlouho problem, take si tam kladli nejake podminky vuci ITF, ktere ITF splnovat uplne nemohla, coz je spojeno s ATP/WTA... ATP dodnes OH moc nerespektuje, WTA o trosicku vice, ale vlastne zadna slava to neni.

Nehazejte vsechno na ty Japonce:) nebo jen MOV.

MOV se vzdy a spravne obaval vztahu ITF a ATP/WTA.
Dodnes to neni vyreseno, takze se jeste asi dlouho bude hrat jen tyden. Nemyslim si, ze se hned neco v tom smeru pohne... Ty tahanice mezi ITF a ATP trebas konci na akci DC novy format vs. ATP CUP...atd...

Tipuji, ze tenis bude jeste dlouho hrany tyden na OH, lepe receno nejakych tech max. 10 dni.
Trebas v Atenach muzsky singl trval jen 6 dni...v Pekingu 7 dni, v Londyne 7 dni, v Riu 8 dni, a tady v Japonsku mame jeste o jeden den navic:) tedy muzsky singl 9 dni...coz zajimave ze:) A vsichni pisou jak jsou Japonci zli, a chteji se tenistu zbavit,,,Takze dle toho vzoru, Britove byli jeste horsi, a nejhorsi byli Rekove:)

Jinak jen pro zajimavost o navraceni se hodne zaslouzil Chatrier, a asi bez neho by tenis mozna na OH ani nebyl...:) Diky tomu se tez pohly i jine sporty. Bohuzel u tenisu zustal ten boj mezi ITF - MOV - ATP. Tezka porce.
Reagovat
lvicek
Jasny, ja to nehazim jen na Japonce, ale proste na vsechny, co v tom maji nejake prsty ;). Jako vysledek to neni moc stastne. A tady nebyl moc stastny ani ten vyber casu zapasu. No, nejak se s tim poprali, nekteri hur, nekteri lip, uvidime, jak se to doklepe ;).
Reagovat
Frick
Jak to s ním bude?
Reagovat
Frick
A Elite Trophy bude?
Reagovat
majkl005
TM bude v Praze a Elite Trophy v Brně
Reagovat
vergus
A na chlapy zbude Prostějov smile
Reagovat
Fandina
A ten už si můžeme odškrtnout, už se hrálsmile.
Reagovat
majkl005
nenene, tam se právě bude hrát ještě raz, TM chlapské...Ostrava má na podzim WTA 500, Olomouc bude mít v říjnu tři týdny po sobě WTA 250 a Plzeň s Mostem bude spolupořádat NextGen chlapské smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Já bych ženské TM pořádal v Moravských Budějoviccích
Mužské TM ve Vimperku
Elite Trophy ve Voticích
a NextGen v Rýmařově
Reagovat
majkl005
to až příští rok, víš co, letos je to poprvé v ČR takhle všecko, takže chtějí ty malé vesničky nejprve se to naučit od profesionálů z velkoměst a příští rok to pojede...taková tour venkov :)
Reagovat
turista
V Rýmařově ne. Tam by dostali rýmu.
Reagovat
majkl005
tak tohle je hluboké smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Takže ani tam, Hluboká také ne.
Reagovat
Frick
Hele lidi, fakt by mne to zajímalo. Neřikejte, že někdo nepochytil nějaké cvrliky. Tak Číňan už pustí lidi k sobě?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
paddy
Svitolina bude hrát singl 5. den v řadě, Vondroušová 4. den v řadě
Češky šikanují smile
Reagovat
tommr
opět si ohýbáš fakta jak se ti to zrovna hodí. Podstatný je to že Markéta i Monfilska mají obě odehrány 4 singlový zápasy v 5 dnech. A Markéta má kromě toho odehrán 1 zápas navíc v deblu ...
Reagovat
Frick
To šla dnes úroveň její hry tak dolů nebo Karolína hrála včera tak špatně, že to co dneska na Elinu vůbec nestačilo, stačilo na Kaju s přehledem? smile
Reagovat
com
Elina Monfils pozvedla svou uroven hry, aby manzilkovi ukazala, ze zvolil spravne a nevybral si za zenu jen nakou ukrajinskou selku smilesmile
Reagovat
blixa
Elina je až do konce tenisové kariéry Svítolina, až po ní Monfils.
Reagovat
Frick
Já myslim, že jim to nevydrží.
Reagovat
Blondie
Tak to je pěkný, že má Michal Hrdlička Káju rád za všech okolností a nemusí mu výkony nic dokazovat smile
Reagovat
misa
Doufám, že mezi účastnicemi závěrečných bojů se najde pár tenistek, které se odhlásí z Montrealu.
Reagovat
SydneyOpen
no v roce 2016 bylo Cincinnati hned po olympiádě v Riu a jela tam třeba i Angelique Kerber která v Riu byla ve finále. Letos je tam ale týdenní pauza, takže si myslím že nějaký hromadný exodus nenastane. Bohužel Maruška se asi bude muset smířit s výsledkovým pádem smile
Reagovat
misa
Pro Marii bude propad žebříčkem zkouška charakteru. Doufám, že její prioritou zůstane dvouhra.

Program má našlapaný: San Jose, Montreal (kval.), Cincinnati (kval.), Chicago a US Open včetně čtyřhry s Luckou Hradeckou. To se asi nedá všechno zvládnout, takže možná přijdou nějaké změny, ale záleží i na tom, jak jí půjdou ty kvalifikace.
Reagovat
SydneyOpen
vlastně ze Cincinnati 2016 se z top 16 odhlásily jen Serena a Petra.. a jak píši tehdy to bylo hned po olympiádě, teď mají holky týden pauzu a nedivil bych se kdyby tam jely úplně všechny
Reagovat
com
po olympiade Karolina vyhrala Cinci a pak finale US Open, takze cekam opet velky veci smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
no jo ale ten rok se na olympiádu Karolína vykašlala smile
Reagovat
tommr
už před OH se z Montrealu odhlásilo několik top-hráček v čele s Halepkou. Hrát tam neplánuje ani Barty ...
Reagovat
brixner
Nevíš náhodou, jak je na tom koťátko?
smile

smile

smile
Reagovat
blixa
Máš zálusk ? smile
Reagovat
brixner
Ale kulový, jen mě zajímá, jak jí to de!
smilesmile
Reagovat
George_Renel
I letos bude v Ostravě 500.
https://www.idnes.cz/sport/tenis/j-t-banka-ostrava-open.A210728_150617_tenis_rou
Reagovat
Briian
Na webu WTA je uvedené, že v Ostravě bude turnaj WTA 250. https://www.wtatennis.com/tournament/2025/ostrava
Reagovat
Vaslab
http://jtbankaopen.cz/cs/uvod-2/
I na oficiálním webu a Twitteru se píše o WTA 500. Asi (snad) teda mají na stránkách WTA chybu...
Reagovat
Vaslab
http://wtafiles.wtatennis.com/pdf/calendar/calendar.pdf
Zde je též uvedeno WTA500...
Reagovat
tommr
skvělá zpráva pro český smile hráčky i fanoušky ... smile
Vzhledem k termínu to znamená, že Ostrava nahradí Tokio ...
Reagovat
SydneyOpen
no aby tam vůbec nějací fanoušci mohli... naše vláda je dost šílená na to aby to zatrhla
Reagovat
misa
Očkované pustí všude.
Reagovat
smazaný uživatel
Do 11. září US open, od 4. října by mělo být Indian Wells.
Kolik hráček z top 30 to vezme z NY do IW přes Ostravu?
Reagovat
tommr
úplně bude stačit když tam budou ty český ...
Reagovat
EllNino
pochybuju ...
Reagovat
tommr
o kom z naší elitní osmičky konkrétně pochybuješ?
Reagovat
Blondie
Každopádně musím říci, že má Discovery docela štěstí, že už je poměrně rozšířeným zvykem připlatit si, když se na něco chci koukat.

Když jsme před lety ten nákup práv na OH komunikovali, docela jsme je připravovali na krizovou komunikaci, protože placené koukání zdaleka tak rozšířené nebylo a i ty top sporty často běžely na veřejnoprávní televizi.

Osobně teda mám připlaceno, ale spokojena nejsem. Přenosy mrtvé, bez atmosféry... na ČT to bylo zlaté :( ale to je jen povzdech.
Reagovat
George_Renel
J8 kvituji s povděkem, že když už platím, tak pro přenosy z OH O2TV dává i Eurosporty 3 až 9.
Reagovat
Fandina
Já zase kvituji :-), že mám za 639,- Kč na rok EurosportPlayer a tam jsou všechny zápasy z OH.

Jinak O2 TV super, že tam mimo E1 a E2 jsou ještě kanály E3 - E9, s vybranými sporty.
Reagovat
smazaný uživatel
smile ten ESPlayer je dobrej s těmi záznamy a cenou.
Reagovat
Vlk-v-trave
1/4 - skvela, pak se chlapi dostali do divneho stresu, souhlasim asi s komentarem na ES. Chybel klukum od 2/4 potrebny klid, hodne nepresnosti.
Chvilemi uz vypadalo ,ze to nejak vic uklidni, a hned pekne akce, Saty moc nervozni, nejvic to bylo videt v zaveru, kdy jim asi hodne zalezelo na bodech ze 3 trestnych 0.
Je to skoda, ne ta prohra, ale ze se stresuji:) Myslim, ze jak by byli klidnejsi bylo by to o hodne vyrovnanejsi.
Dneska citelne chybel ten klidak Schilb, ktery s Iranci ten zaver hodne uklidnil. Jinak dobry Auda, ten nezklame:) Balvin, Vesely... Schilb se do hry moc nedostal... jen chvili, kiks, no a uz to odsedel...to je mozna take skoda...
Tak snad budou vic klidnejsi s USA :D A tam si to fakt nejak vic uziji, za tu 1/4 ale velky potlesk, ta byla paradni:)
Na zapas s Amiky se dost tesim:)
Reagovat
Vlk-v-trave
to melo byt jinde, ale sledoval jsem to na playeru, takze to tady taky pasuje :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak dneska ty tribodove hody, to komentatri ani nechapou :D pry my goodness...:DDD

Neskutecne... si to fakt uzivaji. Ikdyby to nevyhrali tak ta 1/4, to neskutecne zapsali... pecka:)
Reagovat
Vlk-v-trave
8/9 :D
Reagovat
SydneyOpen
no nevydrží to celý zápas smile ale dneska se hraje i na skóre, hlavně nám nesmí FRA odskočit
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jasne, tohle neni uplne normalni :D 8/9
Nej, ten Balvin s takovym klidem... ale ted je asi moc k tem trojkovym poustet ani nebudou, bych tipl...
Reagovat
SydneyOpen
Škoda teď docela dost ztrát smile
Reagovat
Vlk-v-trave
jj, dve tvare
1/4 - neskutecna v presnosti
2/4 - neskutecna v chybach

No, dost tohle muze bolet, hodne chyb a ztrat...
Reagovat
EllNino
ale nic tragického :)
Reagovat
SydneyOpen
to ne ale prohra s dvojciferným rozdílem by byla nepříjemná...
Reagovat
EllNino
to bude, to je jasný
Reagovat
SydneyOpen
Škoda koncovky s Íránem vyhrát o 20-30 bodů tak je to o něčem jiném
Reagovat
EllNino
já myslím, že tam už je úspěch to, že ta vůbec jsou :) Já si každý jejich zápas užívám a čtvrtfinále by byl bonus
Reagovat
SydneyOpen
No jasně, je to obrovská bomba. Zdálo se to prostě naprosto nemožné aby se český mužský basketbal dostal na OH. Každopádně věřím že se ještě o postup poperou
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ted sice prohravame uz o vic, ale aspon dve pekne akce, tak to jo, saty vesely, pak opet vesely v akci, aspon se je na co divat:)
Francouzi na tech trojkach nas dost nici...to taky porad nemuze vychazet:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ikdyz s tema Amikama tedy ukazali, ze jsou hodne dobri...
Reagovat
Vlk-v-trave
Auda, machr ktery si umi chodit pro fauly:) Ale uz mame rozdil 16-18, no drsny...
Reagovat
EllNino
tak Francie je trochu někde jinde :)
Reagovat
SydneyOpen
jeden z adeptů na zlato, USA neporazili jen tak náhodou. Škoda že nejsme ve skupině C místo Slovinska
Reagovat
Vlk-v-trave
ale tak, nejsme tak spatni...jen se nasi dostali ve 2/4 do neklidu, zacal proste chybet klid...lehkost, ztraceli mice v lehkych prihravkach... to se pak hned promitne.
Reagovat
SydneyOpen
no bojím se že prohrajeme tak o 30 smile
Reagovat
EllNino
hele, tak to neber tak tragicky :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja doufam, ze ne...
Reagovat
Vlk-v-trave
tak tragedii si predstavuji jinak:)
Ale bylo opravdu hodne ztrat i nepresnosti, trosku se dostali z toho vstupniho klidu, a to je skoda... no uvidime s cim vyjdou kluci po prestavce.
Reagovat
EllNino
tak to bylo jasné, první čtvrtina se extrémně dařila, druhá vůbec, pohlídali si Balvína a Satyho, dobře hráli v obraně a našim tam toho moc nespadlo, hlavně ty trestné hody 0/2 mi přijdou zbytečné :)
Reagovat
Blondie
To je sport nepřirozeně vysokých lidí >:-(
Reagovat
smazaný uživatel
https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/tennis/olympic-schedule-and-results-date=2021-07-29.htm
Reagovat
EllNino
naše holky deblové zase "jen" na trojce ...
Reagovat
tommr
a ještě k tomu hrajou zase první zápas v tom nejhorším čase ... smile
Reagovat
Jan
Organizátoři se snaží seč můžou, aby ČR nemělo medaile.
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy, tohle. Fakt neuvěřitelné.
Reagovat
Jan
Tak mi vysvětli proč dali dnešní zápas do největšího vedra na nejvíc odkrytý kurt bez jestřábího oka, na které už málem doplatily v předchozím zápase, že tam nebyl, protože díky tomu to došlo do STB a i dnes tam byla sporná rozhodnutí. A ještě měly na regeneraci málo času, když končily večer a musely být znovu brzo na kurtu, zatímco Australanky byly odpočaté. A přitom se na tom kurtu už nic nehrálo, tak nic nebránilo tomu, aby to dali na večer.
Reagovat
lvicek
Jednim z duvodu zrejme bylo, ze Barty mela potom jeste hrat mixa. Podle me je to ovsem blbost - tak mely dat Barty mixa prvni, aspon by se srovnaly podminky s KreSi a jejich zapasy vcera.
Reagovat
paddy
pokud vím, tak singl se hraje vždy před deblem a debl před mixem
Reagovat
lvicek
No, ale v nekterych situacich je to celkem nesmyslne.
Reagovat
lvicek
Ale to uz je ted fuk.
Reagovat
Fandina
To, že někdo hraje tam, kde hraje přece neznamená, že mu někdo nepřeje. Důvodů je x, proč tam hrály. Hrály proti Barty, to je světová jednička v singlu, té nechtěli ublížit?

Kecy na entou, ublíženecké a trapné?
Reagovat
Jan
Bartyová byla odpočatá. Zatímco Krejčíková měla v nohách 2 zápasy a krátký čas na odpočinek. Takže
mohli počítat, že to vedro Češky uvaří a Australanky to přežijí. Nakonec 1. set to ukázal, Češky ho prohrály.
Reagovat
Fandina
Nemel nesmysly. To, že hrála dva zápasy neznamená, že jí to někdo dělá naschvál. Každý, kdo postoupil v singlu a hraje debla nebo mix, nastupuje do víc zápasů denně. Meleš nesmysly. Bez důkazů říkáš, že někdo dělá někomu něco naschvál, prostě ukřivděný človíček.
Reagovat
Jan
Podobně necitlivé bylo plánování rozplaveb. Seemanová se vyšťavila ve finále 200m volný způsob, když plavala na doraz a pak měla rozplavbu na 100m, kde nepostoupila do semifinále. Plavec v TV říkal, kdyby to dali na další den na ráno, určitě by postoupila.
Reagovat
blixa
U plavání to tak je. Při tom nabitém programu a vymezení na jeden týden to moc jinak nejde. Tohle nešetří nikoho, třeba i taková hvězda jako je Katie Ledecky měla finále na 200 vz a za pár hodin finále na 1500m (které vyhrála). Prostě ty plavecké superhvězdy to dávají, Bára ještě ne. Za tři roky to může už být jinak.
Reagovat
EllNino
hrajou až ve 3 ne?
Reagovat
tommr
ve tři to vedro obvykle kulminuje ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Protoze preci ta Vesnina, nebo ktera to je, musi pak jeste odehrat ten mix :D)))

Jak by ho uz nehrala, tak maji uz holky asi klid, tak budou muset zase driv na plac. A nebo to muze by i vyhoda, ze ho ta Vesnina jeste hraje...tezko rict:)
Reagovat
tommr
výhoda by to byla kdyby Vesnina hrála nejdřív mix a pak až debla ...
Ale já si stejně stěžuju už jen tak ze setrvačnosti. To nejhorší už mají naše holky naštěstí za sebou a tu Vesninu prostě musí porazit kdykoli pokud si chtějí zasloužit medaili ... smile
Reagovat
lvicek
Mne by tak trochu teoreticky zajimalo, jak by vypadal dnesni program, kdyby Barca vcera vyhrala, takze by dnes hrala singla, pak debla proti Barty, ktera by pak jeste hrala mixa.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nasidili by ji v 8 rano :)))
Reagovat
aape
Nebo by jí museli dát něco do jídla smile
Reagovat
tommr
po včerejšku to moc slibně nevypadalo, ale naše holky dneska příkladně zabojovaly a tak se situace změnila výrazně k lepšímu ... smile
Naše hráčky čekají ještě 4 zápasy a k aspon jedné medaili stačí vyhrát jen jeden z nich ...
Markéta je v semifinále jediná nenasazená hráčka a proti Svitolině to bude mít nesmírně těžký a favoritkou nebude. V případným boji o bronz bych jí ale věřil víc ...
KrejSi jsou v semifinále naopak jediné nasazené a za těchto okolností je medaile prostě povinností. K jejich smůle ovšem v semi narazí na nejtěžší možný soupeřky který tady na hrách byly a půjde tak vlastně o předčasný finále. Pokud by neuspěly tak v boji o bronz už ale budou naprosto jasný favoritky ...
Takže abych to shrnul: věřím v minimálně dva bronzy, ale spíš doufám v jednu cennější medaili a k tomu bronz ... smile
Reagovat
paddy
Stručně řečeno máme bronz a Vesnina oba debly smile
Reagovat
tommr
pokud mamina Vesnina vyhraje debl i mix tak před ní hluboce smeknu. Doufám ale že jí to naše holky v tom deblu překazí ...
Reagovat
Jan
V rozhovoru Krejčíková řekla: Daleko, jak do Česka smile A má pravdu.
Reagovat
Frick
Elina strávila na kurtě 583 minut v singlu a 81 v deblu.

Maky jen 295 v singlu a 149 v deblu.

Nemohlo by se to, sec jenom, taky projevit? smile
Reagovat
tommr
v případě Svitoliny ne. Ona se nezdá, ale má neskutečnou kondici a většinu zápasů vyhrává právě díky ní ...
Reagovat
Frick
Docela mne překvapuje, že Maky bude jen mírná outisderka. Čekal jsem větší favorizování Ukrajinky.
Reagovat
darek.vrana
Tys neviděl jejich poslední zápas? Elině je možná ještě teď trapně, jak ji Markéta vodila. Úplně ji zesměšnila, to bylo pořád kraťas-lob, lítala tam jak hadr na holismile.
Reagovat
vojta91
To jak jsou všichni uplakaní kvůli vedru mě dojímá. že takto nepláčou během AO nebo turnajů v Perském zálivu, kdy jsou tepla taky obrovská.
Reagovat
SydneyOpen
oni musí hrát na AO každý den a 2 zápasy denně? To jsem nevěděl...
Reagovat
paddy
Na GS málokdo hraje singl, debl i mix, protože šetří síly
Na OH všichni chtějí hrát 3 soutěže během jednoho týdne, a pak si stěžují, že hrají 2x denně smile

Vzhledem k vedru, na které si stěžují, to vypadá jako inteligentní plánování smile

Mohou klidně odstoupit jako to dělají na obyčejných turnajích, kde si debla někteří chodí hrát z legrace a taktickými skrečemi narušují regulérnost
Reagovat
Blondie
A) Vedra na AO komentují naprosto vždycky.
B) Co jsem pochopila, tady se k tomu přidává šílená porce zápasů v krátkém čase a
C) taky vysoká vzdušná vlhkost. Neznáte rozdíl mezi tím, když je "jen" vedro a když je vedro i velmi vlhko? Vzniká ona popisovaná prádelna, kterou spousta lidí fyzicky snáší velice špatně.
Reagovat
Petr_Fisk
Podívej se na tohle.

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3338154-narust-vlhke-teploty-muze-vyhnat-z-domovu-desitky-milionu-lidi-vytvori-neobyvatelna
Reagovat
misa
Na turnajích v USA jsou občas podobné podmínky.
Reagovat
Mayo
Vsetcia sa Markéty boja smile
Reagovat
tommr
neřek bych že se jí vyloženě bojí, ale určitě znovu získala respekt, kterej v poslední době tak trochu ztrácela ... smile
Reagovat
lvicek
Gratuluju Markete i Katce s Barou, vicemene dneska hlavne, ze to prezily. Badosu dostihly podminky a to je to dokonce Spanelka. To tu bylo kecu na Petu, ze maj vsichni stejne podminky a blablabla. Holt proste telesne limity existuji, sportovci nejsou stroje a nevydrzi vse a tenis taky neni sport, kde se vrcholovy vykon podava jednu nebo dve minuty... Vlastne kdyz o tom tak premyslim, tak z hlediska zateze je tenis asi jeden z nejnarocnejsich sportu na OH, k medaili to maji 6 zapasu, kazdy aspon pres hodinu - moc takovych sportu na OH neni. A kdyz jine sporty maji rozjizdky nebo rozbehy, pak je vetsinou semifinale a finale a jeste je samotny vykon o dost casove kratsi. Takze i s tim vedrem a dusnem se da lepe vyrovnat. A i kdyz to Markete mozna pomohlo, tak rozhodne neni nejak ke cti organizatoru, ze nechaji totalne zhuntovat sportovce a pak boje o medaile dopadnou takto. Zvlaste jeste v teto dobe bez divaku by si clovek nejake ohledy na zdravi predstavit mohl. Ono by vubec bylo nejlepsi, kdyby cely olympijsky turnaj byl v hale, kdyz vedi, jake podminky tam kazdorocne maji... No, tak snad nam holky vsechny nejak zregeneruji a aspon to tech zaverecnych boju budou moct dat co nejvic a nebude to jen, kdo prezije!
Reagovat
Jan
To je každou olympiádu, že to natlačí den po dni, často pro jednu hráčku 2 zápasy za den. Čemu by vadilo, kdyby to o týden natáhli, aby byla den pauza na odpočinek, olympiáda je stejně dlouhá.smile
Reagovat
turista
Ano. Turnaj mohli klidně rozložit na 14 dní což by umožnilo kloudnou regeneraci. Ale OH to je obecně rigidní záležitost.
Reagovat
Mony
Musí asi uvolnit pokoje pro atlety
Reagovat
Frick
Docela mne překvapuje, že Maky bude jen mírná outisderka. Čekal jsem větší favorizování Ukrajinky.
Reagovat
EllNino
Myslím, že je včerejší den tak vyřídil, že jsou ze hry o medaile v obou disciplínách :/
Reagovat
Vlk-v-trave
Garbina byla vcera z prohry s Karlickou hodne frustrovana, nastesti to schytala jen raketa...myslim, ze se z te prohry jeste nesebrala, hodne ji na tom zalezelo, kvuli Karle.
Reagovat
SydneyOpen
Obrečí si to no, určitě bude hodně zklamaná, ale pokud vydrží zdravá může to za 3 roky zkusit na pařížské antuce
Reagovat
Vlk-v-trave
Cetl jsem si jeji vcerejsi vyjadreni na punto... hodne smutna, kvuli sve kamaradce, ale jinak stastna, ze tu je, velmi nadsena z duchu OH. Kotatko je fajn holka. Myslim, ze urcite bude chtit zase jet.

Vcera take rikala, ze tu hraji holky skvele a jeji souperka je silna, takze nemysli jeste vubec o plackach, spis doufa, ze se soustredi dobre na zapas s Rybkou. No asi to mela hodne jeste v sobe... to SF jsem kotatku pral...ale hraje moc narocny tenis na tyhle podminky, tady spis asi vyhraje hlavne um, technika, hlava... nastesti Maky umi hezky prohazovat od jedne lajny ke druhe, aby se ta souperka trochu nabehala... fajn, ze tohle OH nebude uplne o atletice, silovem tenisu, aspon u holek... u chlapu jeste uvidime:) Ale doufam, ze ten Medveduv chaos zvitezi:D nad gymnastikou. Dva francouzi ve QF v tenise, to je take zajimave, a Humbert s Chardym mohou klidne jeste prekvapit dale:)
Reagovat
zfloyd
jedna z posledních velkých favoritek má problémy
dlouhonohá Rybářka hraje dobře
Reagovat
EllNino
Set dole ... jak se vyvíjel španělský sen výborně, začíná to vypadat hodně špatně ... my jsme na tom oproti nim nakonec skvěle
Reagovat
SydneyOpen
a taky to vypadalo všeljak, KrejSi mohly taky klidně už včera vypadnou a všechno bylo jinak...
Reagovat
PaYaB
Stejně tak měla postoupit Krejčíková i V+P, které promrhaly snad 4 matchbally.
Reagovat
lars
dnes ty nevyuzite MB v deblu mrzi vic
Reagovat
tommr
pomyslnej souboj se Španělkama jsme nakonec vyhráli na celý čáře ... smile
Reagovat
EllNino
Černý tandem turnaje :)) Vlastně to otočily úplně stejně jako včera proti našim holkám :)

I takové příběhy píše tenisový turnaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně výrazná puigovská jiskra v oku ;-)
Bombasmilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Mattek-Sands/Pegula venku takže KrejSi jsou poslední deblový nasazený pár v soutěži
Reagovat
tommr
pokud by naše holky za těchto okolností nezískaly medaili tak by to byl obrovskej šok ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Místo španělského mixu francouzský :-(

Líbilo by se mi u mixu - 12 nasazených + pro další do dvoukolové kvalifikace.
Reagovat
Mony
Naší už jen 8.pod carou
Reagovat
steve79
Mám obavy, aby ho nepotkal podobný osud jako Thiema.
Reagovat
Mony
Tak je normální, že v takovém zaprahu se tělo ozve. To nevydržís pořád hrát na spici. A soupeři taky rostou. Hlavně ať ta deka netrvá dlouho jako třeba Pouilemu či Kokinakisovi
Reagovat
Mony
I pozitivní je normální člověk! Snad si z toho už konečně něco vezmou i vlády.
Tak kluci do tohosmile
Reagovat
smazaný uživatel
O Rio přišla kvůli zranění. Díky její neúčasti získala Timea placku s Martinou.

V Tokiu čekají BeBe minimálně ještě 3 zápasy.

Swiss hopsmile
Reagovat
Dobry-den
Jako jediná ještě žije v singlu i v deblu. Síly můžou chybět...
Reagovat
EllNino
Nasti a Bára :/
Reagovat
zfloyd
to je podobné překvapení jako Markéta
Reagovat
SydneyOpen
Tsitsi venku smile ach jo, od RG je to marný marný... ještě že jsem se nedíval
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslim, ze si nadrobil hlavne tim, jak chtel predbehnout v zebriku Nadala a jel Hamburg tesne pred OH...

Take nevim jestli ta akce v Praze nejak Bare spis neuskodila...mozna to mela udelat jak Djokovic pred Wimbledonem, a v Praze si zahrat jen debla.

Ale po boji kazdy general:)
Reagovat
EllNino
Já jsem celkem rád, že všechny tři naše holky už pokračují každá jen v jedné disciplíně ... myslím, že ta šance na medaili je takto reálnější
Reagovat
aape
Souhlas smile
Reagovat
Jon61
Musí však aspoň jednou vyhrát, nejlépe už další zápas, stříbro by bylo jisté.
Reagovat
SydneyOpen
já si myslím že do Prahy neměla vůbec jezdit, fakt potřebovala odpočinek, ale do hlavy Báry nevidíme. Tsitsipas jo ten Hamburk byl hrozná blbost... tak snad v mixu jestli má ještě síly
Reagovat
EllNino
hele možná neměla ... ale titul z Prahy má a ten se taky počítá :) A ta naděje na placku stále žije a je asi jedno, jestli bude ze singlu, nebo z deblu ... z obou disciplín by ji podle mě v tomhle masakru neudělala, ani kdyby nejela do Prahy
Reagovat
SydneyOpen
já vím ale odpočinek to asi chtěl, každopádně já jsem v singlu s plackou Báry stejně nepočítal, tam jsem počítal s Karolínou ta měla rozhodně největší šanci a myslím že kdyby to včera dala tak..
Reagovat
tommr
Karolína Prahu úplně vynechala, Petra vypadla hned po prvním zápase a na OH jim to stejně nepomohlo ...
Reagovat
SydneyOpen
tak Petra prostě nemá formu a plus podnebí. Karolína bohužel včera dostala další lekci z agresivní hry...
Reagovat
Vlk-v-trave
Sedet na dvou zidlich se nevyplatilo, chtel body pred OH, tam se mu to nepovedlo, ted bali i na OH.
Reagovat
Petr_Fisk
Japonci si zahrávají s ohněm.
Pokud by tam někdo zkolaboval a následně nedejBože zemřel na srdeční zástavu, tak mají z ostudy kabát.
Dnes jsou tam už neregulérní podmínky.
Reagovat
SydneyOpen
Já si myslím že smrt na kurtu by nebyla ostuda ale žaloba a WTA/ATP a tohle by ITF rozhodně jen tak nezametla a přišel by krutý trest...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ty s Vlkem nebudes mit nic spolecneho:)
Reagovat
Petr_Fisk
To mi tedy vysvětli:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Cistym charakterem Vlka je vule. Je schopny bezet i stovky kilometru, ikdyby mel umrit...(plno prikladu v honech na dabelske zvire v historii, hlavne stredovek, ziveho ho nedostanes) prekazkou neni nic... schopny ustvat kohokoliv ikdyby ho to stalo smrt. Svoboda je pro nej vys, nez mrzky zivot.
Reagovat
EllNino
tohle už j, Vlčku, ale trochu o zdraví ... hrát v poledne na rozpáleném betonu, dejchat ty výpary atd., to není nic zdravého a to už nemá co dělat s olympijským duchem
Reagovat
aape
Přesně tak, souboj vůle a sportovních kvalit, ale ne v ohrožení života
Reagovat
aape
Ty podmínky tam a přístup a tempo jsou už za hranou
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja jen pisu kolegovi, ze nema nic s vlkem spolecneho:) jak si mysli.

Vlka nepresvedcis... hlavne jak je to OH, jak by to byl nejaky turnaj ATP, tak budiz...tech je jak plevelu hodne.

Duch OH pises...., no ve starovekem recku lide na sportovistich pokladali zivoty, maraton se bezi na pamet hrdiny, ktery aby predal dulezitou zpravu na konci sve cesty umrel... z vycerpani a je dodnes takovou zivou ikonou.

Podivej, je to mozna smutne, aby kvuli sportu umirat...ale vcera, jak jsem sledoval player, tak behem nejake hazene sla reklama na pomoc v Syrii deckam... ktere tam umiraji v desitkach. A to nemluvne o plno jinych mist...dokonce v tzv. bvyspelych statech.

Nevim, co ti mam na to vubec napsat:) Sportovci kolabuji v ruznych sportech i mimo OH.

Jsou dospeli a dnes maji vsechnu technologii, informace, neskutecne moznosti pripravy, kazdy vedel do ceho jde...ale jak prijde realita sameho zavodu, tak se probudi i to vedomi toho, ze to tam neni jednoduche. Takze brblaj.

Pochopitelne nepreji nikomi nic hrozneho... jen vlci reflexe:)
Reagovat
Mony
Jasně.. To píšou jen ti, kteří by v poledne ve vedru na kurt nešli. Já ani nevidím moc rozdíl hrát 5 hodin na RG ve 20 °C a 1,5 hodiny ve 40°C
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja hral i v prave poledne, a byl to masakr.
Reagovat
Mony
V poledne je to práce, večer zábava.. Ani rozmazlení fotbalisté si nevyberou
Reagovat
EllNino
Já jen vím, čím se natírají ty kurty, takže je to opravdu na další zdravotní problémy, karcinogenní onemocnění atd.
Reagovat
EllNino
kdyby se hrálo na trávě, to by byla jiná, ale tam by byla spíš hlína :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak travu berem za kazdych okolnosti:) To jiste.
Reagovat
Petr_Fisk
Svoboda, spravedlnost a přirozené životní podmínky...to je nezdegenerovaný vlk.
To, co sledujeme v přímém přenosu přestává být spravedlivé o nepřirozených podmínkách ani nemluvě.
Na tohle by se Ti každý normální vlk "vybodl".
Pokud to ovšem není nějaký degenerát z městské zoo, který si na vlka jenom hraje.
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))...
pripisujes lidske hodnoty zviratum...uplne mimo:). Prave ten zdegenerovany vlk v zoo by se na vse vybodl.

Obecne dnesni generace jsou vic pohodlne, nez drive... to je to ,co ja pozoruji...

Ale opakuji nepreji nikomu nic zleho.

A opakuji s Vlkem nemas nic spolecneho. A jeste to mas zabarvene lidskymi nazory o nejake svobode a spravedlnosti...:)
Reagovat
Petr_Fisk
No vidíš a vidíš to naopak.
Už jenom srovnávat chování vlka s lidským sportem je nesmysl.
Normální vlk v takovémhle vedru zaleze a v noci si jde ulovit.
Tu vůli použije, když mu jde o život a pak ji má téměř nezměrnou, ale nebude riskovat život v honbě za žlutým nesmyslem.
Prostě to srovnání kulhá na obě nohy.
To za prvé.
Za druhé. Záleží na tom, co chceš sledovat, jestli to, kdo umí lépe hrát tenis a nebo toho, kdo je odolnější v obrovských vedrech a vlhku.
Když to přeženeš do extrému, tak na jedné straně kurtu Ti jako poslední zůstane člověk, který držel raketu 10x v ruce, ale je super odolný na vedra a všechny jeho soupeře, neskonale lepší tenisty odnesou na nosítkách.
To je pro zjednodušení ten extrém, pravda je někdo uprostřed, nemá smysl to hned zabalit a stejně tak nemá smysl riskovat zdraví, kvůli sportu.
Ve světovém poháru v klasickém lyžování už dlouho existuje teplotní limit, kdy závody zruší, protože kvůli extrémnímu mrazu hrozí poškození plic závodníků. S vedry je to podobné, jen na druhou stranu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja nic nesleduji... neorganizuji to, nezmenim to, stezovanim si rozhodne uz nic nezmenim, strasna ztrata casu, takze mozna dobra chvile na spickovani:)

Jestli je vam tech sportovcu lito, ok, to je vporadku, mne to take netesi, ale jsou fakt horsi veci na Svete, nez, ze nekdo neco hur organizuje...nebo je horko atd.

Krom toho, ani bych se nedivil, kdyby vetsina z tech brblu tady nebyla schopna zorganizovat ani weekendovy turnaj v pinpongu pro decka, protoze na kazdem kroku by bylo neco nebezpecneho, co by ohrozovalo zdravi ditete...

Za mne Svet se v tomhle velmi zmenil... to, co si pamatuji v 80tkach, co jsme vse vyvadeli...je dnes brano pomalu jako nebezpecny extrem.

Mozna holky mohli dat do nejake haly...ale fakt to neorganizuji a ztracet cas narikanim nebudu.
Reagovat
mikimaus321
Taky nechápu proč je nechávají hrát v poledne na rozpáleném betonu když je večer dost času,jak by řekl Bohumil Stejskal(Bolek)ku.vy jedny šikmooké
Reagovat
Petr_Fisk
Už tady o tom bylo napsáno dost a má to určitou logiku. Jenže jsou jakési hraniční únosné meze a tady už končí veškerá "sranda".
To není jen o tenisu ale např. o i cyklistice.
Reagovat
Mony
Jasně, zrušíme zápas, protože svítí sluncesmile
Reagovat
Mony
I pro Osaku je slunce menší problém, než tiskovka
Reagovat
turista
Smrt nehrozí. Jsou dobře trénovaní. Ale není čas na regeneraci. Japonci spěchají aby to celé mohli odfajfkovat. O nic jiného jim nejde.
Reagovat
EllNino
Ondra Perušič může hrát, to je dobře, když už tam jeli ... sice nemohou postoupit, ale tak aspoň si zahrajou
Reagovat
SydneyOpen
no slabá náplast ale lepší než nic...
Reagovat
PaYaB
Nemohou postoupit ? Nehraje třetí nějaký předkolo ?
Reagovat
Vlk-v-trave
Zatim, co jsem slysel, tak si stezuji snad vsichni, a kdyby tam byli sachiste, tak by si asi stezovali take. Vzdyt i vodaci si stezovali na teplou vodu.

Ale diky drsnym podminkam, si myslim, ze se prave projevi to klasicke, ze sportovec ma vykazat hlavne boj sam se sebou vzhledem k okolnostem... at uz je medajle nebo ne...

Skvelou odpovedi je vyhra profesorky matematiky, ktera si proste nestezovala, Estonky v sermu atd.

Jestli jde o tenis, tak medajle z tehle OH budou mit obrovskou hodnotu...

A podle mne je vse celkem vporadku, OH ma byt prave o tom prekonavani vsech okolnosti, od tlaku az po pocasi a sileny program, ktery proste je vzdy, nebot je tam kvantum sportu. Chyby jsou na kazdych OH, chyby se takove monstrozni akci proste nevyhnou...

V tenise drzim palce Medvedovi, Chardymu, za jejich postoj... u holek doufam, ze Maky a jeji motivace ukazat lidem, ze je nepravem nechtena pomuze ty okolnosti prekonat.

Doufam, ze Pavlinku daji do kupy, nebot ji dnes jeste ceka mix s Bustou, a najde jeste silu bojovat...pokud telo povoli...

Ano je to drsne, je to OH, preziji nejsilnejsi mentalne i fyzicky. Vitezstvi jsou ruzna, ale ta nejcennejsi jsou, kdyz zvitezi sportovec sam nad sebou a okolnostem, mentalni nastaveni tady bude hodne rozhodovat...
Reagovat
tommr
já to brblání úplně chápu, ale nemělo by to ovlivnovat výkony. Hlavně mě mrzí, že se s těma podmínkama neporvaly víc Petra a Karolína ...
Reagovat
SydneyOpen
tak u Petry to bylo jasné, vždyť víš jak vždycky dopadne v Miami. U ní to s jejími dýchacími problémy nikdy nešlo
Reagovat
tommr
i když začátek dnešních zápasů tomu vůbec nenasvědčoval. Markéta i KrejSi ale zabojovaly a dokázaly špatně se vyvíjející zápasy otočit za což jim patří uznání ... smile
V další cestě za medailí stojí našim Rusky/Ukrajinky což nebude lehký, ale není to ani beznadějný. Rozhodne kondice ...
Reagovat
baggik
smile
Reagovat
smazaný uživatel
V semifinále jsou už Rusky :-)
Vesnina už úřaduje v mixu.
"Aijáá!"
Reagovat
tommr
ale Markétu čeká Ukrajinka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda :-)
Reagovat
aape
Holky dnes skvěle zabojovaly smile
Reagovat
vladka
gratulace všem 3 holkám.Přeju hodně sil a dobrý nervysmilesmilesmile
Reagovat
GaelM
Dneska ten super tie break objektivně pomohl, vyhrát klasický třetí set by bylo náročnější. Snad holky konečně zregenerují psychicky i fyzicky, bude to moc potřeba. Nebál bych se zápas s Ruskami označit za předčasné finále, Vesninová je po návratu neskutečná. České holky jí mají co vracet za letošní Wimbledon i OH v Riu, snad to tentokrát klapne. smile
Reagovat
Usm
koukám na zápasy smíšený čtyřhry a všiml jsem si, že ji hraje i Djokovic se Stojanovic :-) Hrají proti Brazilcům, kde je nějaká Stefani L, 802. hráčka WTA. Tak to je prča, na jedný straně 1. mužskýho žebříčku, na druhý straně žena 802. místo WTA :-)) při vší úctě, má smysl tohle hrát, ta bude úderově na úrovni 13ti letýho kluka. By mě asi tak zajímalo, co se tý holce bude asi tak dít v hlavě, když jde hrát soutěžní zápas proti NO1 z chlapůsmile
Reagovat
Mony
Stefani je ve 3.desitce deblu... Co by se podle tebe pak dělo v hlavě třeba Květy Peske, kdyby hrála proti Djokerovi?
Reagovat
aligo
Když na to tak koukám, tak nechápu jak se tam naši mohli nedostat...smile
Reagovat
EllNino
No jak asi, když se bere deblovej žebříček :)
Reagovat
Mony
Lepší, buď singl nebo debl
Reagovat
baggik
Bere se umisteni z deblu i singlu, respektive lepsi z nich. A kdyz tam mas jedinyho chlapa co je 150 na svete a debly nehrava, tak tam na tom nikdo nemuze bejt hur i kdyz bude zena n. 1.
Reagovat
baggik
Protože nemáme chlapy, ani v singlu ani v deblu.
Reagovat
EllNino
802. v singlu, kterej není v tuhle chvíli důležitej
Reagovat
Jimbo
Jasně, singly vůbec nehraje, v doublech je 23. - Takže hrát bude určitě čtyřhru dobře, několikrát jsem jí viděl a rozhodně to nebyla žádná bída.
Reagovat
EllNino
včera například
Reagovat
tommr
včera hrála proti našim výborně ...
Reagovat
baggik
To je jasna dvojka, kurz 2.9 na Brazilce. Melo patri k nejlepsim deblistum, Stefani je v zenske ctyrhre ve ctvrtfinale s partackou a Djokovic ctyrhru nehrava, navic na siti nepatri k nejsikovnejsim a Stojanovic taky zadna uchvatna deblistka neni.
Reagovat
Mony
Taky mě kurz překvapuje. Djoker v deblu výsledky nema
Reagovat
baggik
Me to neprekvapuje. Vzdycky kdyz Djokovic nastoupil do 4hry tak na nej byl nizkej kurs. Oni vidi jmeno a mysli si ze to tak maj i divaci. Vetsinou pak prohral.
Reagovat
smazaný uživatel
Nějaká Stefani?
Včera ses nedíval?
Reagovat
lvicek
Ja se hlavne divim, ze v podstate riskuje ten mix, kdyz mu jde o zlato z OH a titul z USO... Ale tak mozna nechce doma zklamat, ze pustil sanci na druhou placku.
Reagovat
Petr_Fisk
Třeba si to nechává v záloze, když by mu to nevyšlo v singlu. V každém případě si po fyzické stránce asi hodně věří.
Reagovat
lvicek
Jo, to mu verim, ale hrozi i nejake zraneni a tak. Spis jen, ze me to prekvapilo.
Reagovat
Dobry-den
Gratulace, bylo to trápení, ale když vidím, jak ty podmínky zcela semlely hráčku, jako je Barty, nebo jak dopadla předtím Badosa, tak si nedovolím nikoho kritizovat. Maximálně tak organizátory. smile

Dvě česká zastoupení v semi, snad holky neprohrají všechny 4 zápasy a aspoň něco z toho cinkne. smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavne, ze jsi brblal uz na zacatku, ze to bude rychle...:D
Dobrou noc...
Reagovat
Mony
1 cink bude malo
Reagovat
EllNino
prosímtě brzdi - aby fakt nebyly ty čtyři prohry, klidně se to může stát
Reagovat
Ela-fon-isi
Tak dnes tedy tenisové štěstí na naší straně. Blahopřeju!
Markéta s Pavlínou byl zážitek!
Reagovat
Vlk-v-trave
Bara je borka, dokzala se zvednout...

Velky respekt...brblaly, pak se kousla Bara, mentalne podrzela i tu Katerinu pred jednim servisem, a ze to byl dulezity servis :D Ktery mozna rozhodl o celem zapase...bo kdo vi jak by to bylo zase DFko.

Pekne, je treba bojovat proste. Nebot ve SF je cekaji prvni fakt tezke souperky.

Tak drzim palce at to vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Ash nezvládla koncovku 2. setu podobně jako ve finále FC proti Kiki.
Měla nastoupit s tou svou bílou kšiltovkou a hned by to bylo možná lepší ;-)
Reagovat
tommr
Barty byla nejhorší na kurtu a Australanky držela ve hře Sandersová ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ash neni proste na debly zvykla, a to se projevilo.
Reagovat
EllNino
Není? Vždyť má GS titul a další finále s Casey :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale kdy to bylo...
Reagovat
tommr
ale v poslední době je nehraje a to se musí někde projevit. Karolína Plíšková bývala v deblu taky výborná a včera zkazila co mohla ...
Reagovat
smazaný uživatel
V prvním setu byla v pohodě. Od půlky 2. setu dolehla tíha, podobně jako ve finále FC.
Reagovat
SydneyOpen
No, nevěřil jsem. Vůbec, během druhého setu jsem si říkal že to bude nemožné otočit, ale páni. Gratulace holky moc vám to přeju smile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
EllNino
Za všechny ty události, které se staly, je tohle dost možná nejdůležitější výhra tohoto turnaje pro české barvy :)

Velká gratulace, Báře se nedařilo, překonala frustraci, pomohla i Katce a nakonec to prostě holky urvaly pro sebe - Ash semlely OH ještě více, hraje tady hodně špatně

V semifinále opět stojí Elena Vesnina - dejavu z Ria :) Snad to tentokrát klapne lépe, ale myslím, že Rusky jsou stejně jako v Riu adeptky na zlatou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bára toho měla dost. Jinak Belinda jede jako vítrsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo, je v nejakem neskutecne laufu.
Reagovat
ReadyTeddy
Ještě, že tak. Nejlepší hráčka byla dneska tou nejhorší :) Po tom včerejším masakru to dneska byl masakr č. 2. A ITF je co? Banda diletantů? Berou nějaké ohledy na zdraví hráček? A kam ten zápas vrazili? Deblové jedničky, singlová jednička a ono se hraje někde u šaten místního chlapeckého týmu baseballu. A Markéta super samozřejmě.
Reagovat
darek.vrana
Je to tam! Zaplať pánbůh po té bídě! Kdo by to řekl, že nejhorší na kurtu bude Barty. Bára se naštěstí trochu sebrala na konci.
Reagovat
zfloyd
byl to horor , ale dopadlo to smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
2 dulezite servy Bara.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pekne.:) 2 MB
Reagovat
Vlk-v-trave
Opravdu musi Bara jit vzdy za Katerinou a mentalne ji pomoci pred servisem:D Dalsi DFko. Kateriny.
Reagovat
SydneyOpen
Katka druhá DF... tohle měla prostě poslat do kurtu za každou cenu...
Reagovat
Fandina
Debly jsou jen pro silné povahy. Sledovat stbky je na mrtvici
Reagovat
Vlk-v-trave
:) Ale jde jim to pekne, maji zkusenosti, verim, ze ty deblove zkusenosti prevazi.
Reagovat
Ela-fon-isi
Já mívám žaludek nalepeny na páteři.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Pekne 3:1
Bojujem! :)
Reagovat
SydneyOpen
3:3 smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak DFko zamrzi...
4:4
Plne chyb z obou stran. Holky se musi uklidnit sakrys...
Reagovat
Vlk-v-trave
Pekne to ted rozehraly...6:4
Reagovat
SydneyOpen
8:4 teď holky už musí sakra
Reagovat
Vlk-v-trave
7:4 Pekne riziko od Bary...pecka...
Reagovat
SydneyOpen
jsem se málem pos... smile jsem to viděl v autu pomalu
Reagovat
Vlk-v-trave
Bara uz radi Katerine jak nadhazovat...;)
Reagovat
Vlk-v-trave
8:4 :)
Bara servis mentor :D Borka...
Reagovat
Dobry-den
Australanky jasně lepší. Pokud by to projely, bylo by to pro ně dost kruté.
Reagovat
Vlk-v-trave
V cem jsou jasne lepsi, Barty se tam trapi...
Reagovat
Dobry-den
KrejSi se trápí obě...
Reagovat
SydneyOpen
tak to je tenis.. tohle je docela běžné že horší hráč nebo hráčka vyhraje, je to sport kde často rozhodují úplné maličkosti
Reagovat
EllNino
Přesně takhle včera projely zápas Markéta s Karolínou
Reagovat
Nenela
Australanky jsou hlavne pekne odpocinute, Bara ma za sebou vcera 2 zapasy a odpocinku dost malo
Reagovat
Vlk-v-trave
Holky zacaly dobre, tak jedem:)
Reagovat
Ela-fon-isi
Teď už mít štěstí.smile Jdu se modlit.smile
Reagovat
SydneyOpen
tvl no tak to jsem nečekal smile no teď se holky musí kousnout za každou cenu
Reagovat
smazaný uživatel
tak srovnáno.smile
Reagovat
Blondie
JO!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
EllNino
No a teď to bude o hlavě
Reagovat
Vlk-v-trave
To uz je od zacatku :D
Takze jen doufat, ze se nastavi dobre, a dobre to dopadne.
Reagovat
SydneyOpen
no holky posledních pár gemů nedají return do dvorce...
Reagovat
Dobry-den
Gratulace Markétě, ušetřené síly se jí budou hodit, Svitolina se v předchozích kolech více nadřela, tak snad Maky fyzicky vydrží a ještě přidá aspoň jednu výhru. smile
Reagovat
Mony
hrají porazene SF nebo ho už Maky má jistý?
Reagovat
SydneyOpen
hraje se
Reagovat
EllNino
si nepamatuješ boj o Petřin bronz?
Reagovat
Mony
Ani ne, možná nehrály o něj 2 české páry v deblu?
Reagovat
SydneyOpen
tak na servisu to pořád nějak jde, ale nevím co by se muselo stát aby Australanky přišly o servis, to by musel přijít totální blackout
Reagovat
darek.vrana
Stačí, aby Bára aspoň jednou zareturnovala do kurtu. To se snad dneska ještě nestalo. Bára je úplně mimo, Barty taky bídná. Katka jakž takž a Sanders jasně nejlepší.
Reagovat
EllNino
jj Bára snad 20 chyb
Reagovat
SydneyOpen
je otázka jestli je to jen únavy nebo i frustrace...
Reagovat
Vlk-v-trave
Spis bych tipl frustrace...
Reagovat
darek.vrana
Vypadá, že je to nějaké vyhoření. Už ji to všechno semlelo. Potřebuje možná vypadnout na dovolenou.
Reagovat
EllNino
Už fakt mele z posledního, nedá míč
Reagovat
SydneyOpen
Báro, taková chyba na síti za takového stavu smile
Reagovat
smazaný uživatel
Belinda jede 3:0 už
Reagovat
EllNino
Je to pohádkový příběh a já doufám, že má šanci i proti Elině, která tu své zápasy spíše ubojovala, poslední zápas Markéta vyhrála :)

Já bych jí tu medaili hodně přál, je to až neuvěřitelné - z nechtěné do bojů o zlato :)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
cabuna
smile Paula nakonec byla odvezena z kurtu na vozíku.
https://twitter.com/josemorgado/status/1420248309457895428/photo/1
Reagovat
SydneyOpen
Barty/Sanders neskutečné na servisu, nevím jak tohle půjde brejknout smile
Reagovat
Serpens
Vzhledem k okolnostem je asi dobře, že Markéta z debla už vypadla.
Reagovat
smazaný uživatel
odpočine si
Reagovat
Vlk-v-trave
Zacinaji me celkem stvat s tim svym stezovanim...
aneb slovy Medveda, je to tu silene, ale jediny lek, zatnout zuby a bojovat... je to OH, nikdo nemohl cekat nejaky luxus.

V tomhle modu nemaji vubec sanci, pokud se nekousnou, neseberou, a nezacnou poradne hrat... a hlavne by mohly prestat brblat...

Na svete jsou horsi veci nez nejaky kurt bez jestraba... nejsou schopne prijmout proste realitu...

Australankam je to jedno, hraji, uzivaji si to...
Reagovat
EllNino
Ale Australanky měly včera volno
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale to neni jejich problem, ze...
Reagovat
EllNino
Není samozřejmě, ale holky to štve, to je uplně jasné :) Hrají na OH, chtějí placku a mají hrát proti odpočatým ... frustrace na místě, na Báru se ten tlak prostě navalil, Katka moc nepomáhá - ta by hlavně měla, je tu jen na debl a zase tolik toho neodehrála
Reagovat
Vlk-v-trave
Spatne mentalni nastaveni, s timhle nastavenim muzou vyhrat tak max. suche z nosu.

Porad je tu vyhoda, ze muzes v tenise zahrat lepsi druhy fiftyn.

Koukni na jine sporty, co se tam deje... fnukani nepomuze...

A hlavne Katka tu hraje jen debla, a ma tu Barunu mentalne podrzet, ale bohuzel nezklamala, jako vzdycky v jejim pripade... i vcera ji spis stahovala, misto aby na ni rvala povzbuzovala, tak Bara se z toho musela dostavat sama...

Stejne si stezuji polaci...a pak se zeptali Korzeniowskeho, co rika na letosni podminky na OH...zacal vypravet, zavzpominal na to jak zavodil, a ja bych se stydel jak bych to slysel, kdybych si stezoval...

Rozmazlena generace... Chardy, Medved za mne maji palec nahoru... zatnout zuby a bojovat, bojovat. Jestli opravdu chces, tak bojujes se vsemi okolnostmi a o tom OH je vzdy.

Tak at zacnou bojovat a prestanou tam brblat, a bude lepe... australanky nehraji neco extra.
Reagovat
EllNino
Souhlas :)
Reagovat
EllNino
Bude to hrozně těžké, podle mě dost nemožné to otočit
Reagovat
Vlk-v-trave
Mentalne jsou na tom spatne, jinak by to bylo celkem vpohode. Australanky nehraji nejaky top, ale jsou proste vpohode...
Reagovat
SydneyOpen
Škoda Pavlínky, dokonce i holku ze Španělska ty šílené podmínky a nepochopitelný program dostihl... naprostá ostuda celé ITF smile jinak gratulace Maky smile
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli jsem to dobře viděl, tak jí odvezli. Ani neodešla.smile
Reagovat
George_Renel
A mnohými zatracovaná Markéta si zahraje o medaili!smilesmile
Reagovat
zfloyd
příjemné překvapenísmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Markétěsmile, ale organizátoři by se měli zamyslet nad tvorbou programu...smile
Reagovat
EllNino
Hrůza
Reagovat
Vlk-v-trave
Tezko... se zamysli.
Reagovat
Aussie
A kdyby se i zamysleli, co by to teď změnilo?
Reagovat
smazaný uživatel
Teď nic.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile Je smutné že nemají den volna Pavlínka vůbec nechytila barvu. Zdravá lesní a se slzou v oku zápas ukončila.
Reagovat
EllNino
Normálně je mi do breku :(

Markétě obrovská gratulace, ale takhle to skončit nemělo, neregulérní turnaj
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
je. Organizace na nic.
Reagovat
cabuna
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Pavlinka konec...:( to je smutne.
No a Maky ceka neprijemna Svitolina. Takze drzme palce.
Reagovat
zfloyd
je samé překvapení , hraje dobře smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Pokud Maky nezpanikari, tak je myslim hotovo. Pavlinka je asi dost utahana. Drsny turnaj a prezije nejsilnejsi, ale tak nejstastnejsi.

No jen to nesmi Maky nejak dal podcenit... ma velkou sanci na postup a rvat se o medajle.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak tam to muze byt podobne jak s Hurkaczem, proste spatne, dehydrace, zaludecni potize a s tim nic nenadela...smutne, drsne,...
Reagovat
smazaný uživatel
To je smutný :-(
Podobně se "uvařila" Petra...
Reagovat
Vlk-v-trave
Uvaril se tam i Hurkacz, ale ten to nejak dokoncil, ale rikal, ze vubec nechapal, co se s nim deje. Dehydratace, zaludek, nohy nechodily... u Pavliny jeste ten narocny program... ji asi nepridal. Maky to zatim dobre zvlada, a to je dobre:)
Je to takova ironie, tak nechtena, ted bude bojovat o medajle.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak konecne se Maky na tom servisu trochu vic vhytla, uvidime, co ted Pavlinka:)

Zapas zatim hodne nervozni, tezkopadny...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ted dulezita vymena, prvni dlouha vymena a Maky ji bere, a vybojovala brejk.
Reagovat
Vlk-v-trave
Skvely defens, lob, paradni slajs a Maky ma ted psychicky navrch... pekne Maky, vyhrabat se z takoveho zacatku neni jednoduche.
To Pavlinku vice znervozni, tahle ztrata servisu.
Jen musi byt klidnejsi ted Maky na servu a potvrdit.
Reagovat
EllNino
Pavlínka to nedává
Reagovat
Vlk-v-trave
Je uz fyzicky hotova...
Maky tohle proste musi dat.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to bylo dulezite, dva BB odvracene paradnim FH Maky...
Maky vypada, ze ma vic sil. Pavlinka uz nedobiha nektere mice...wow.
Tohle musi Maky vyuzit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta Pavlínka je asi hotová. Nechce vůbec běhat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle dělá Tsitsipas s Djokem v 5 setu. Kdy je vidět že by po tom šel, ale už to nejde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist