Vondroušová v semifinále podlehla Tausonové. 18letá Dánka si zahraje o druhý titul s Ostapenkovou

18. 9. 2021, 19:27
Aktuality 58
WTA LUCEMBURK - Markéta Vondroušová v Lucemburku do druhého letošního finále a prvního na okruhu WTA nepostoupila. Olympijská finalistka v semifinále prohrála 4-6 6-2 4-6 s osmnáctiletou Dánkou Clarou Tausonovou, která si o druhý titul zahraje s předloňskou šampionkou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová ztratila v Lucemburku v koncovce semifinálový duel s Clarou Tausonovou a na finálovou účast na olympijských hrách nenaváže. Stříbrná medailistka z Tokia, jež si na okruhu WTA zahrála o titul naposledy v roce 2019, prohrála s dánskou soupeřkou 4-6 6-2 4-6.

Osmnáctiletá Tausonová získala v Lucemburku skalp druhé české tenistky v řadě. Po čtvrtfinálové výhře nad Marií Bouzkovou dnes zvládla i první vzájemný duel s Vondroušovou a podruhé v kariéře si na WTA Tour zahraje finále. V březnu dovedla v Lyonu své tažení z kvalifikace až k premiérovému titulu.

O čtyři roky starší Vondroušová po prvním ztraceném setu druhou sadu jasně ovládla, v rozhodujícím dějství se ale hra opět vyrovnala. Finalistka Roland Garros z roku 2019, která svůj dosud jediný titul na okruhu získala v roce 2017 v Bielu, ale v devátém gamu přišla o servis a Tausonová v následující hře duel s přehledem dopodávala.

O titul se Dánka, jež v srpnu triumfovala na menším podniku WTA 125k v Chicagu, utká s úřadující šampionkou Jelenou Ostapenkovou. Třetí nasazená lotyšská tenistka v semifinále porazila Ljudmilu Samsonovovou z Ruska 6-1 7-6.

• WTA 250 LUCEMBURK •
Lucembursko, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
sobotní výsledky (18. 09. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Tausonová (Dán.) - Vondroušová (5-ČR) 6-4 2-6 6-4
Ostapenková (3-Lot.) - Samsonovová (7-Rus.) 6-1 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Van Uytvancková/Minnenová (Belg.) - Zimmermannová/Routliffeová (Belg./ N. Zél.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
horska.kraslice
Teď mně je najednou ten nadpis trochu nepříjemný. Podlehla, noo, podlehne se třeba nemoci, že jo (fuj, nechci se vrdlouhat), zápas se spíš prohrává. smile
Reagovat
paddy
Pennetta podlehla Fogninimu smile
Reagovat
horska.kraslice
No, třeba tohle!smile
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Opět ustála koncovku třetího setu po ztrátě druhéhosmile
Zdobila ji psychická odolnost a ukázala i skvělou fyzičku. Jako finalistky USO tak i ona prokázala slušné zlepšení v průběhu tohoto roku. Má sílu v úderech, jsou potřebně dlouhé i je umí dobře umisťovat. Rezervy má podle mě v technických pasážích a musí si hlídat zdraví. Pro takhle mladé tělo je její tenis pořádná zátěž.
Tak ať si titul užijesmile Určitě už ale pokukuje po většímsmile
Reagovat
hanz
Spíš by měla pokouknout po posilovně, běhu nebo se jí udělá i třetí brada, stačí že už má dvě.
Reagovat
hanz
Koukám, že lucemburskou ,,špekáčkovanou" ovládla mladá Dánka. Nu, což, obě stejně nesympatické, hádavé, jedna z nich vyhrát musela. Myslím, že Dánka bude dobrá tak na turnaje v hale, jinak průměr.
Reagovat
paddy
ty hvězdy, chybí už jen pruhy smile

Jů Es Ej, Jů Es Ej smile smile
https://www.youtube.com/post/Ugy9MRq7cjrXq85UF1F4AaABCQ
Reagovat
blixa
Fuj to jsem se lek !!!! smilesmilesmile
Reagovat
annah
Příšerné oblečení obě. Zvlášť Serena, ta má na ten nevkus snad monopol.
Reagovat
Pavlis
Za Petřinu kariéru ve Fed Cupu jsem rád. Byly to skvělé časy. Ale změnil se formát, soutěže, je těžká doba a turnaje jsou v kolidujícím termínu. Ale její vyjádření, že ji to bez diváků nebaví, chápu. Bude potřeba se co nejdříve naplno vrátit k obvyklé rutině, jestliže to situace dovolí. Chce hrát ještě pár sezón, což chvílím. A proto k tomu musí přistupovat velmi zodpovědně. Snad jsme si letos vytrpěli svoje.
Reagovat
EllNino
Pro Petru letos od triumfu v Doha smutná a smolná sezóna, špatné výkony na GS, OH i domácím turnaji v Praze, kuriózní zranění v nejhorší možnou dobu na GRG a před vrcholy v podobě Wimbledonu a OH ... spousta těsných porážek a bez skalpu hráčky top 10 ...

Má ještě přihlášenou Ostravu, Chicago a IW, snad nahraje dostatek bodů na to, aby se udržela alespoň ve 2. desítce - v Ostravě má ale hodně těžký los, v Chicagu nikdy nehrála, takže uvidíme, a IW je snad její nejméně oblíbený turnaj, na kterém nikdy nehrála dobře ... ale i zázraky se dějí a třeba ještě nějaké body nahraje, bohužel se jí odečítá SF za RG, takže 10. místo brzy opustí.

Nová sezóna přinese hned obhajobu ČF AO a finále Doha 1000, takže to bude opravdu chtít se kousnout, aby se moc nepropadla...

Přeji hodně sil do zbytku sezóny a té příští, ale očekávání už nemám
Reagovat
Pavlis
To odečtení za French Open až teď na podzim, to je divné. Turnaj již proběhl. Vím, že je to dáno dobou pořádání. Jo, no Peti to měla letos smolné. V Dauhá diváci byli, očividně i atmosféra. Nezapomínej, že to hodně ovlivnil i covid-19. Než se nechala očkovat, neustále ji museli testovat. A nošení roušek a respirátorů také udělá svoje, u astmatiků. Petra potřebuje fakt staré koleje. A samozřejmě, jak se to přerušilo, je pak těžké najet na identickou rutinu. Řada hráček přehodnocuje život, kariéru, líbí se jim najednou ono nicnedělání. To se na jejich výkonech pak podepíše. Vytěží z toho jiné. A Petře Kvitové je již 31 let. Kariéru má za sebou perfektní. Těch promarněných šancí ale bylo hodně. Letošní tiskovky na RG přičítám tomu, že Naomi byla s Petrou ve finále AO 2019, proto obě kvůli tomu a zmíněným mediálním povinnostem, pak nebyly dále schopné v turnaji pokračovat. Byť z dost bizarních důvodů.
Reagovat
paddy
body se odečtou až teď, protože platily 52 týdnů
ale nahradí je body z letoška, tzn. 2k

do letošního RG platily lepší body z posledních dvou let a po RG se počítaly jen lepší body z RG podzim+jaro s tím, že podzim vypadne na podzim (52 týdnů), pokud již nevypadl na jaře, a to v případě že body z jara byly lepší

např. Kvitová si ještě táhne body z podzimu, kdežto Krejč má logicky jarní body

např. čínské body budou platit aspoň 5 let, než se tam zase začne hrát smile
Reagovat
tommr
"čínské" body se všem odečtou do konce tohoto roku. Mimulý týden se už odečetlo Zhengzhou (na což doplatila hlavně Karolína Plíšková), tento týden se odečítá Guangzhou a Osaka ...
Reagovat
lvicek
Vsak je to jedinne rozumne. Ony i jine turnaje obcas skonci a neni za ne treba primo nahrada. Takze urcite se nebudou drzet body do te doby, nez se turnaj odehraje znovu. Tam slo o to, ze se treba nemohlo hrat nikde nebo ze nekteri hraci nemohli hrat ci jet - covid, karantena, cestovni omezeni atd.
Reagovat
paddy
to je čerstvé, nevěděl jsem

v září opět upravili pravidla (protože si uvědomili problém)

return to the traditional 52-week model in March 2022 smile smile
Reagovat
horska.kraslice
Snad se do té doby nic zásadního nestane, co by to nedovolilo.smile.smile
Reagovat
wenceslao
Jakejpak těžkej los? Garcia, Potapova, Kerber, Ferrro, Riske, Teichman? No ta to už bude mít, koukám, těžký asi s každou.
Reagovat
zfloyd
18 letá Dánka spěje pravděpodobně k 2 titulu WTA
Reagovat
Mantra
A kdo z vás jde za kulturou:

https://www.lafabrika.cz/31/program/federer-nadal

Já ju.smile
Reagovat
lars
Kvitová asi nebude hrát finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové v Praze.
Reagovat
Mantra
Nikdy už
Reagovat
com
Nebylo to jednoduché rozhodování, ale musím myslet především na sebe. --- ta je tak sobecka smile ..takze z toho vyplyva, ze na cesky fanousky kasle a je ji uplne jedno, ze to bez ni prohrajem smilesmile
Reagovat
tommr
Petra už dávno není zárukou vítězství. I bez ní můžeme postavit silnej tým ...
Reagovat
jirkaS
smile
Reagovat
lars
BJKC nema dobry termin konani tesne pred TM.

Muska nemusi byt fit
Reagovat
tommr
doufejme, že se do konce roku zase nezraní. To už by bylo nejspíš příliš mnoho oslabení ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Že kašle na tebe nemůžeš vztahovat na všechnysmilesmile
Reagovat
George_Renel
https://www.sport.cz/tenis/clanek/2733916-oslabeni-pro-cesky-tym-kvitova-nebude-hrat-finalovy-turnaj-poharu-billie-jean-kingove.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
Reagovat
blixa
Ona si Maruška ještě nakonec zahraje ! smile
Reagovat
paddy
smile
je úžasné pořádat King Kong Cup doma bez nejlepších hráček
nesmyslnost soutěže byla už dávno jasně viditelná

ale proč to mají hradit daňoví poplatníci? smile

stačí když jsme onehdy platili panu Jágrovi cestu na OH smile
Reagovat
blixa
Chuděrko zdaněná, to platíš tak velké daně že brečíš ? Co mám říkat já ???!!! Je pravda, že bych ze svých daní raději přihodil na turnaj mistryň, než na tuhle kašparádu ..
Reagovat
wenceslao
To jsme jednou na OH v Sydney poslali Šárku Kašpárkovou a ta v kvalifikaci několikrát za sebou přešlápla, takže se dál nedostala. Po olympiádě ale byla za neúspěch omluvena, protože prý byla v jiném stavu. Ale výlet to musel být zajímavý.
Reagovat
paddy
2020 Ana Ivanovič
2021 Julia Goerges

zabodovala celá moje stáj
smile smile smile

https://www.wtatennis.com/news/2257829/ivanovic-goerges-receive-jana-novotna-award
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
Mony
To je Miss tennis? Nebo co?
Reagovat
Titan
Divná cena. Strojový překlad:
"Pocta byla slavnostně otevřena v roce 2017 a patří hráči, který projevuje zvláštní spřízněnost a závazek k události WTA 250, která se koná každoročně od roku 1996"
Reagovat
Enterprise
Zdravím, nevíte někdo, kolik bude v Ostravě připraveno kurtů ? Jeden v hale, druhý ve vedlejší menší hale, kde je veřejně bruslení a dva kurty v atletické hale, kde se hrají kvalifikace ?
Reagovat
vojta91
Náhodná olympiáda a zase ve starých kolejismile
Reagovat
com
smile
Reagovat
Patapuff
Běžně se končí na olympiádě náhodně na druhém místě.
Reagovat
majkl005
Puigová ji náhodně vyhrála, no ;) :D :D
Reagovat
com
stejna haluz jako Cibule na TM smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stačí si říct a voni ti pověsej olympijskou medaili na krksmile
Reagovat
Patapuff
Dá se náhodně vyhrát šest zápasů v řadě a to ještě na olympiádě? Mám za to, že reálně možné to není. Tedy něco takového může tvrdit pouze mentálně zaostalý člověk, který se nedokáže orientovat v reálném světě.
Reagovat
tommr
Markéta mě dneska trochu zklamala. Doufal jsem, že mladou a nezkušenou soupeřku v závěru bud utahá nebo přehraje zkušenostma, ale pravej opak byl pravdou a Tausonová jí na konci zápasu jasně přehrála ...
Za normálních okolností by semifinále nebylo tak špatný, ale tento týden Markéta příjde o body za semifinále Říma 2020 a tak jí čeká ztráta 240 bodů a další propad v žebříčku ...
Reagovat
turista
Škoda.Tohle je promarněna příležitost.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ze zápasu jsem viděl kousek plus nějaká ta čísla.
Markéta nehrála špatně, ale ani přesvědčivě. První set řekněme odevzdala poměrně servilně. Snad jen to, že Clara byla v laufu a padalo jí do kurtu všechno, co poslala na druhou stranu, jí budiž omluvou. Ve druhém setu byla Maky přesvědčivější na servisu a přeci jen už ne zcela bezchybnou Claru dotlačila do 3.setu. Tam se hrál podle všeho nejkvalitnější tenis, ovšem favoritka by měla situaci v koncovce ustát, což bohužel nebyl tento případ. Clara si asi řekla, že kámošky mají finále GS a titul, tak já aspoň titul tady. To ale neznamená, že by jí to měla finalistka OH usnadňovat. Clara se podobně jako zmíněné teenky zlepšuje a zlepšuje, přesto to vidím tak, že ji měla Maky když ne v prvním setu, tak tedy v koncovce zápasu vyškolit. No nic, chce to rozbor zápasu a trénovatsmile
Reagovat
tommr
Tausonová je velkej talent, ale ještě není tak dobrá, aby s ní Markéta měla prohrát. Katka Siniaková a Bára Krejčíková jí letos poměrně jasně přehrály ...
Reagovat
EllNino
Ale na trave a antuce, kde neni Tauson tak doma jako v hale
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovska ostuda. Marketa na to nema. Je to druha Klara Koukalova.
Reagovat
wenceslao
Ta je ale o hodně hezčí...
Reagovat
smazaný uživatel
to bezesporu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
víme, hlavně neměla jezdit na tu Olympiádusmile
Reagovat
Jon61
Pánové jsou znalci. smile Oni jistě budou tvrdit, že Tauson porazila v srpnu (po Wimbledonu) Emmu Raducanu jen náhodou. A Osaka, Basosa, Svitolina, které porazila Markéta na cestě k olympijskému stříbru, jsou hráčky druhé kategorie.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist