Voráčová potrápila Hantuchovou, padla ve třech setech

22. 4. 2014, 20:22
Aktuality 7
Po prvním kole, ale s hlavou vztyčenou opouští podnik v marockém Marrákeši Renata Voráčová. Česká kvalifikantka bojovala přes dvě hodiny o postup s turnajovou jedničkou Danielou Hantuchovou, které nakonec podlehla 6-3 2-6 a 5-7.
Renata Voráčová

Renata Voráčová nastoupila k zápasu v hlavní soutěži turnaje WTA poprvé od loňského července, kdy v Palermu postoupila do čtvrtfinále, a v duelu s Danielou Hantuchovou dlouho živila naději na vítězství. Slovence vzala v úvodním setu hned třikrát podání a sadu vyhrála 6-3, ovšem od druhého setu začala přebírat otěže utkání Hantuchová.

Nejvýše nasazená hráčka turnaje v Marrákeši už si hlídala podání a díky dvěma brejkům poslala zápas do rozhodujícího setu. Ani v něm se Voráčová nevzdávala: znovu sice ztratila podání, dokázala ale srovnat, a když za stavu 4-4 odvrátila další nebezpečí, zdálo se, že utkání směřuje do zkrácené hry. Ještě před ní ale stihla Hantuchová udeřit. Slovenská tenistka proměnila v jedenácté hře brejkbol a další drama už nepřipustila. Po dvou a čtvrt hodinách si vypracovala první mečbol a vítězným úderem z forhendu zápasu ukončila.

"Jsem velmi šťastná, že jsem svůj první zápas na červené antuce vyhrála. Musela jsem hodně bojovat, ale o to víc výhra těší. Podmínky jsou tu náročné, protože se hraje ve vysoké nadmořské výšce a hodně to tu létá. Ale je potřeba se tomu přizpůsobit," komentovala Hantuchová svůj vstup do turnaje na facebooku.

Hantuchová je teprve počtvrté v kariéře nejvýše nasazenou hráčkou podniku WTA, předtím se v pozici favoritky nikdy nedostala ani do finále. V roce 2008 na Bali skončila v semifinále, v Soulu 2009 a Québeku 2011 vypadla dokonce už ve čtvrtfinále.

O postup do čtvrtfinále, které si letos zahrála pouze začátkem dubna v Charlestonu, se utká s Lourdes Domínguezovou-Linovou. Se Španělkou má velmi příznivou bilanci, v šesti vzájemných zápasech s ní prohrála jen jeden set.

Marocký podnik WTA International se letos přesunul do Marrákeše z Fezu, kde loni triumfovala Francesca Schiavoneová. Třiatřicetiletá Italka však letos končí hned po úvodním zápase a svůj poslední získaný titul neobhájí. Schiavoneová podlehla 3-6 2-6 Španělce Beatriz Garciaová-Vidaganyové a letos tak prohrála už jedenácté z třinácti utkání. V pondělí bývalou vítězku Roland Garros čeká pád z Top 50.

Vypadla také druhá nasazená Elina Svitolinová, která nestačila na Patricii Mayrovou-Achleitnerovou. Teprve devatenáctiletá Ukrajinka s Rakušankou prohrála ve třech setech 6-7 6-3 2-6.

Z osmičky nasazených nezvládla úvodní kolo ještě čtyřka Bojana Jovanovská. Srbka, jež o víkendu neúspěšně bojovala v Rumunsku ve fedcupové baráži Světové skupiny II, podlehla snadno dvakrát 2-6 španělské reprezentancte Marii-Terese Torrové-Florové a prohrála už pátý zápas v řadě.

Výsledky - Marrákeš (antuka, 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Hantuchová (1-SR) - Voráčová (ČR) 3:6, 6:2, 7:5
Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Svitolinová (2-Ukr.) 7:6 (7:2), 3:6, 6:2
Torrová (Šp.) - Jovanovská (4-Srb.) 6:2, 6:2
Muguruzaová (5-Šp.) - Glušková (Izr.) 6:2, 6:2
Peng (6-Čína) - Džabárová (Tun.) 6:4, 2:6, 6:1
Garcíaová (Šp.) - Schiavoneová (8-It.) 6:3, 6:2
Van Uytvancková (Belg.) - Cadantuová (Rum.) 6:4, 6:1
Vögeleová (Švýc.) - Solerová (Šp.) 6:3, 6:2
Oprandiová (Švýc.) - Grymalská (It.) 5:7, 6:1, 6:4
Zanevská (Ukr.) - Atiková (Mar.) 6:2, 6:0
Cabezaová (Šp.) - Scheepersová (JAR) 6:3, 7:6 (7:2)
Arruabarrenaová (Šp.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:1, 6:3
Čtyřhra - 1. kolo:
Foretzová/Hrdinová (Fr./ČR) - Martičová/Voráčová (3-Chorv./ČR) 7:6 (7:4), 6:2
Klemenschitsová/Klepačová (2-Rak./Slovin.) - Cetkovská/Scheepersová (ČR/JAR) bez boje
Buaová/Seguelová (Arg./Chile) - Clericová/Fraňková (It./ČR) 7:6 (7:0), 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
horska.kraslice
Ach jo,když se Hlaváčkové se Šafářovou po nějaké době konečně podařilo sladit společný termín do Stuttgartu, tak nakonec Andrejka onemocní a ke čtyřhře holky ani nenastoupí. Tomuto deblovému páru asi není ani shůry přáno.
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13D
Arriadia - frekvence 10873 MHz, symbolrate 27500, polarizace V
Reagovat
Fandina
Škoda Renčo. Danka byla lepší. Tak příště. Renčo pojď!
Reagovat
dadaft
škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
aj ja si myslim, že je škoda, že Danka nevyhralaa v 2 setoch?DDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist