Voráčová ve čtvrtfinále. Poprvé po téměř třech letech

28. 4. 2010, 15:10
Aktuality 0
Tak vydařený turnaj jako ten v marockém Fesu Renata Voráčová už dlouho nezažila. Česká tenistka dnes ve druhém kole porazila Britku Katie O'Brienovou 6-0 a 7-5 a postoupila mezi nejlepších osm. Čtvrtfinále na okruhu WTA si tak zahraje poprvé po téměř třech letech.
Renata Voráčová

Renata Voráčová už v prvním kole turnaje ve Fesu dokázala zaskočit turnajovou čtyřku Melindu Czinkovou a zlepšenou formu prokázala i dnes proti nenasazené soupeřce. Britce Katie O'Brienové dokonce v úvodním setu nadělila 'kanára', když odvrátila všechny čtyři brejkboly a tři své příležitosti využila.

Druhá sada už byla mnohem vyrovnanější a diváci v ní viděli celkem sedm prolomených servisů. Voráčová si ale šanci nenechala ujít a za hodinu a půl zvítězila 6-0 7-5.

Šestadvacetiletá Voráčová si tak zahraje čtvrtfinále na okruhu WTA poprvé od července 2007, kdy se jí stejně dařilo v rakouském Bad Gasteinu. V cestě do semifinále jí stojí pátá nasazená Němka Angelique Kerberová, která dnes za necelou hodinu bez jakýchkoliv problémů zdolala Srbku Bojanu Jovanovskou dvakrát 6-2.

Na marocké antuce původně startovalo pět českých tenistek, do druhého kola však vedle Voráčové prošla již jen Iveta Benešová. Ta dnes porazila francouzskou kvalifikantku Claire de Gubernatisovou 6-2 6-4.

Bývalá česká jednička tak prošla do čtvrtfinále podruhé za sebou a její soupeřkou bude Španělka Laura Pousová, která vyřadila třetí nasazenou krajanku Anabel Medinaovou.

 

Výsledky - Fesu (antuka, 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (7-ČR) - De Gubernatisová (Fr.) 6-2 6-4
Voráčová (ČR)
- O'Brienová (Brit.) 6-0 7-5
Kerberová (5-Něm.) - Jovanovská (Srb.) 6-2 6-2
Pousová (Šp.) - Medinaová (3-Šp.) 6-3 6-2

 

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist