Vstup do sezony v slzách. Garcíaová v Brisbane vzdala kvůli bolestem zad

31. 12. 2017, 11:15
Aktuality 1
WTA BRISBANE - Caroline Garciaová má za sebou smolný a bolestivý vstup do sezony. Francouzská tenistka, jež v závěru uplynulého roku prožila životní období, v Brisbane odehrála dva sety proti krajance Alizé Cornetové a následně kvůli bolestem zad vzdala.
Caroline Garciaová

Sezonu 2017 zakončila Caroline Garciaová ve velkém stylu. V Číně ovládla velké turnaje ve Wuhanu a Pekingu, poprvé se dostala na Turnaj mistryň a na něm se dostala do semifinále. V žebříčku vyletěla na osmé místo.

Sezona 2018 však pro čtyřiadvacetiletou Francouzku šťastně nezačala.  Kvůli bolestem zda vzdala hned svůj první zápas, když v Brisbane skrečovala za stavu 6-3 a 3-6 krajance Alizé Cornetové.

Garciaová měla dlouho blíže k postupu, ale od stavu 6-3 a 3-3 už uhrála jen dva míčky. Po druhém setu si vyžádala pauzu na ošetření a začátku třetí sady zkusila jednu výměnu, ale pokračovat nešlo. Se slzami v očích skrečovala.

"Vždycky jsem měla se zády nějaké problémy. Na začátku zápasu jsem ucítila bolest v dolní části zad a bylo to jiné, než obvykle. Neustále se to zhoršovalo a nakonec jsem se nemohla vůbec pohybovat," řekla Garcíaová.

"Budu teď chvíli odpočívat a s fyzioterapeutem budeme pracovat na zlepšení. Ale teď nevím, jak moc špatné to je," uvedla zklamaná Francouzka, jež věří, že stihne Australian Open. "Jsou ještě dva týdny, to je dlouhá doba... Se zády je to vždy komplikované," dodala.

Cornetová tak s trochou štěstí úspěšně vykročila za obhajobou loňského finále. Ve druhém kole se utká se semifinalistkou letošního Australian Open pětatřicetiletou Chorvatkou Mirjanou Lučičovou (h2h 2-1), která zdolala Němku Tatianu Mariaovou.

Úspěšný den chorvatských tenistek v Brisbane pak potvrdily i Ajla Tomljanovičová, jež porazila 6-1 6-4 domácí Destanee Aiavaovou, a Ana Konjuhová, která deklasovala 6-1 6-2 Nizozemku Kiki Bertensovou.

Třiatřicetiletá Australanka Samantha Stosurová dnes opět potvrdila, že se jí na domácích turnajích nedaří. V Brisbane, kde z osmi účastí nikdy nepřešla přes druhé kolo, letos odstartovala novou sezonu rychlou porážkou 1-6 3-6 s Lotyškou Anastasií Sevastovovou.

V Brisbane startují také dvě české tenistky. Šampionka z roku 2011 Petra Kvitová do sezony vstoupí na Nový rok soubojem s Estonkou Anett Kontaveitovou, obhájkyně titulu a nasazená dvojka Karolína Plíšková má v prvním kole volno a zítra se teprve dozví jméno své první soupeřky z duelu mezi Ukrajinkou Bondarenkovou a Američankou Bellisovou.

• WTA PREMIER BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 1.000.000 dolarů
nedělní výsledky (31. 12. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Cornetová (Fr.) - Garciaová (4-Fr.) 3-6 6-3 skreč G.
Sevastovová (7-Lot.) - Stosurová (Austr.) 6-1 6-3
Kruničová (Srb.) - Witthöftová (Něm.) 7-5 7-6(2)
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Mariaová (Něm.) 6-4 4-6 6-0
Tomljanovičová (Chorv.) - Aiavaová (Austr.) 6-1 6-4
Konjuhová (Chorv.) - Bertensová (Niz.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Škoda Caro, přeji ať to vyléčí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist