Vyhrát i US Open? To už by byl vtip, řekl Federer

21. 7. 2017, 12:53
Aktuality 82
Znovuzrozený Roger Federer se po zranění vrátil na kurty letos v lednu v Austrálii a vyhrál všechny velké turnaje, kterých se zúčastnil. Sám ovšem neočekává, že po Australian Open a Wimbledonu vyhraje také poslední grandslam sezony US Open. Vyhrát tři grandslamy v jedné sezoně by považoval za vtip, přestože právě pětatřicetiletý Švýcar je největším favoritem letošního ročníku závěrečného podniku velké čtyřky.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer prožívá jednu z nejlepších sezon své kariéry. Takhle naposledy dominoval před deseti lety. Pětatřicetiletý Švýcar letos ovládl Australian Open, oba americké turnaje Masters v Indian Wells a Miami, podeváté triumfoval v Halle a poosmé zvedl nad hlavu wimbledonský pohár.

Rozhodnutí vynechat antukovou část sezony a připravit se na svůj neoblíbenější turnaj se zřejmě vyplatilo. Federer snil o osmé trofeji z Wimbledonu a sen se mu v neděli splnil. Letos má fantastickou bilanci 31-2 a v médiích se často píše o tom, že hraje vůbec nejlepší tenis své kariéry.

Takový průběh celkově už 20. sezony na okruhu ATP rozhodně neočekával, obzvláště vzhledem k tomu, že od loňského Wimbledonu půl roku nemohl hrát kvůli zranění kolene a na kurty se vrátil až letos na exhibičním Hopman Cupu.

Majitel 19 grandslamových vavřínů vyhrál dva grandslamy naposledy v roce 2009, kdy poprvé dobyl French Open a pošesté Wimbledon. "Doufal jsem, že se mi bude ve Wimbledonu dařit a budu mít šanci dostat se do druhého týdne. Ale získat titul? To je jako sen, který doufáte, že se splní, ale jste opatrní a nechcete si připouštět, že by se to mohlo stát," řekl po letošním triumfu na londýnské trávě.

Tři grandslamové trofeje v jedné sezoně naposledy získal před deseti lety. Tehdy šestadvacetiletý Švýcar nenašel přemožitele na Australian Open, ve Wimbledonu ani na US Open. "To by bylo vtipný, kdybych letos z ničeho nic vyhrál tři grandslamy," odpověděl na otázku, zda by mohl deset let starý úspěch zopakovat.

"Vím, že pokud budu ve formě, tak mám šanci na US Open uhrát dobrý výsledek, ale vyhrát ho celé? Myslím si, že musím být realista. Už mi není pětadvacet. Nejsem si jistý, že můžu vyhrát tři grandslamy v jednom roce. Vyhrát dva už je docela šílený," nechtěl si na sebe vyvíjet zbytečný tlak myšlenkou, že může znovu vyhrát sedm zápasů v řadě.

"Rozhodně se pokusím se na US Open co nejlépe připravit, abych měl šanci uhrát dobrý výsledek," dodala světová trojka. US Open startuje 28. srpna.

Pro Federera by bylo celkové vítězství na US Open vtipem, jenže sázkové kanceláře ho považují za největšího favorita a tipují ho na zisk celkově šestého titulu ve Flushing Meadows.

Federer na betonových kurtech v New Yorku triumfoval v letech 2004 - 2008. Od té doby takovou šňůru nikdo nepředvedl. Dvakrát americký grandslam ovládli Rafael Nadal a Novak Djokovič, po jednom titulu získali Juan Martín Del Potro, Andy Murray, Marin Čilič a Stan Wawrinka.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

82
Přidat komentář
mahycek
No, bylo by to fantastické, ale už vůbec nic od něho nečwekám, všechno je výborný, ať se baví tenisem, ale tady trochu ty věci, že vyhrát US-OPEN je vtip, to zavání strašnou a zbytečnou opatrností. Proč to Roger dělá??? Vždyť favorit je, tak ať se toho nezříká. Ano, při AO a WIMBLEDONU jsem se klepal, aŤ to dopadne, tak jak to dopadlo, ale teď už nemusí, v tom mu trochu nerozumím.
Reagovat
Labi
...asi sám ví, že možnosti, které teď má by byla škoda nevyužit ale proč na sebe vyvíjet zbytečně tlak velkohubými prohlášeními?....Roger určitě tajně doufá v úspěch také na USO čím by udělal další krůček k tenisové nesmrtelnosti, zároveň se velice přiblížil k postu světové jedničky (což ho určitě také láká ikdyž o tom nemluví, páč tuhle šanci už v budoucnu nemusí mít) no a v neposlední řadě by si tímto úspěchem vytvořil prostor pro případné vynechání některého z turnajů v Asii, takže motivace určitě bude ;)
Reagovat
brixner
Votevřu oči-sousedka!
Votevřu lednici-sousedka!
Vylezu z baráku-sousedka!
Votevřu AHA-sousedka!
Votevřu sousedce-soused...

Nevíte náhodou někdo, co je třeba s Federerem?
:-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Je přestrojenej za sousedku...

https://lh3.googleusercontent.com/-8lPKyPNx9Jo/U8uLJ-PETZI/AAAAAAAAIeU/2AXwEqSm3po/w530-h445-p-rw/fam-2_azerbaijan_woman_lrg.jpg
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/SJjMJYKIaO4

Můžete hádat, který je FedEx ;)
Reagovat
Franky
balzam na dusu ked som to pozeral
Reagovat
Amputace
Tipuju FedEx, když má autor videa jako avatar fotku FedExe :) Jinak Messi desátej... Jakkoli nemám rád Barcelonu, tak to je slušný výsměch :) A Ali třetí... Vždyť ten dost možná nebyl ani nejlepší boxer, natož třetí nejlepší atlet všech dob :) No, zvláštní video.
Reagovat
Pe3k
Takže s prvním místem souhlasíš...
Reagovat
Amputace
Ani omylem nesouhlasím. Federer určitě patří do desítky, ale myslím si, že takový Messi nebo Gretzky (bereme-li v úvahu také individuální statistiky) svému sportu dominovali ještě daleko více než Federer. Ti nejlepší hokejisté světa současnosti nedosahují třeba ani z poloviny čísel Gretzkyho, něco podobného se dá říct o Messim. Těžko se to samozřejmě posuzuje, do těchto žebříčků pokaždé chtě nechtě vstupují osobní preference a sympatie. V čem jsou třeba takový Phelps nebo Bolt "méně" ve svém sportu než Federer ve svém? Podle mě vůbec v ničem. Je to pouze otázka sympatií. Kdybych to měl dát za sebe, prvenství bych dal Gretzkymu. Zanedlouho to bude už čtyřicet let od jeho největší dominance a jeho statistiky jsou stále naprosto nedotknutelné a to i navzdory tomu, že se od té doby zrodilo ohromné množství fenomenálních hokejistů.
Reagovat
tommr
statistiky Gretzkyho jsou nedotknutelný hlavně proto, že se dneska hraje úplně jiným stylem než dřív a padá proto mnohem méně branek ...
Reagovat
Franky
presne tak, ak by si trosku sledoval aj statistiky NHL podrobnejsie videl by si ze jeho bodovy priemer bol 1.92 co je sice najvyssie cislo v historii ale druhy je kral 90rokov bodovania NHL Lemieux s 1.88bodom na zapas.Problem je ze Lemieux ale kraloval v dobe ked uz sa brankari zacali 'zvacsovat' a hokej bol rychlejsi so silnejsim dorazom na obranu.A kedze Mario hral o 570 zapasov menej je jasne ze nepreliezol ani 2000bodov.Avsak ak by sme porovnali goly na zapas tam je Gretzky len na 7mieste s priemerom 0,60G/Z a to dokonca za Ovechkinom ktory striela goly v ere kde pada priemerne o 2,5golu na zapas menej ako to bolo v Gretzkeho dobe. Lemieux je jednoznacne lepsi skoncil na 0.75G/Z (treti celkovo). Cize ani tu nevidim aby bol az tak jednoznacny ako to na prvy pohlad vyzera vo svojom obore. Nehovorim ze Roger je jednoznacne prvy v jeho neprospech hovori napr bilancia s Rafom (najma na antuke) a celkovo antukova cast jeho kariery nebola oslnujuca. Avsak 19GS v ere ktora je snad jedna z dvoch najsilnejsich (prva zrejme connors,mcenroe, borg..) a 302tyzdnov na vrchole z toho 237nepretrzite (co je absolut rekord aj medzi zenami) je dost silny argument. Kazdopadne Rog este karieru rovnako ako Nole a Rafa (jeho najvacsi rivali) neskoncili cize by som tuto pomyselnu tabulku este nezostavoval..Mozno ked tak ten Bolt, ale ani ten este neskoncil..Phelpsa az tak neratam tie medaily su premrstene z pohladu milion disciplin v plavani ale v prvej 5 by urcite bol aj on.
Reagovat
Mayo
SuperMario je kráľom hokeja (:
Reagovat
Amputace
19GS Roger rozhodně nezískal v druhé nejsilnější éře, nebo léta 2003-2007 byla podle tebe druhá nejsilnější éra v dějinách tenisu? V tomhle období získal kolik, deset z těch 19ti GS?

S Gretzkym máš asi pravdu, ale stejně tak se dá v tenisu vzít třeba Borga. Žádný jiný tenista tak nedominoval dvěma zcela protichůdným povrchům. Stejně tak dobře se dá předpokládat, že kdyby neskončil tak brzy, mohl mít klidně 20GS a byl by před Rogerem. Podobná hypotéza. Jenže se to nikdy nestalo - Borg skončil, stejně jako Mario musel skončit brzy.

Phelpse nevím, proč zpochybňuješ. Tak je milión disciplín v plavání, no a co? On je všechny dokázal ovládnout, zcela zdominoval svůj sport a s přehledem porážel úplně všechny. To je s nadsázkou podobně absurdní jako tvrdit, že v tenise je milión turnajů na hardu, na kterém Roger umí, takže díky tomu mohl získat milión titulů.. Toto jsem vůbec nepochopil. Je snad rozdíl někoho v plavání porazit na 100m, 200m, tím nebo tím stylem... V čem to jako snižuje jeho výkony? To je jako kdyby člověk, co sleduje tenis jen okrajově, tvrdil, že je stejné vyhrát na trávě jako na antuce... Phelps dominoval svému sportu minimálně stejně suverénně jako Roger svému. To prvenství by mohl mít zrovna tak on jako Roger.
Reagovat
Amputace
A ten argument s Gretzkym - každý sport se v čase vyvíjí. Proto se těžko porovnávají sportovci napříč dekádami. Ve své době nicméně naprosto dominoval a byl daleko před ostatními. V tenise se zrovna tak za padesát let těžko někomu podaří vyhrát 19GS, a přesto to nebude možná znamenat, že by nemohl být nějaký hráč lepší než Roger. Já uznávám Rogera jako nejlepšího tenistu rozhodně současnosti, ale jako nejlepšího sportovce vůbec? Zaprvé se to podle mě ani nedá objektivně určit, aniž by - jak už jsem psal - člověk nezohledňoval své osobní preference, oblibu toho či kterého sportu atd. Všichni z té desítky jsou dominantní hráči ve své době a svém sportu. Na prvním místě by mohl být prakticky kdokoli z nich. Neuznávám pouze toho Aliho na třetím místě. Toho bych snad nedal ani do desítky. Přijde mi, že je významný spíše svým charakterem společensky vlivné osobnosti - politicky, nábožensky. Ale rozhodně byli čistě ze sportovního hlediska dominantnější boxeři než on.
Reagovat
Franky
Brdo...kde zacat :D zajimava debatka rozhodne...pojdem odkonca: Aliho statistiky az tak nemam zmapovane viem ze ho porovnavaju s Tysonom alebo Klitschkovcami tam je to este o to tazsie ze su tam vahove kategorie...s Gretzkym som nepovedal ze nebol najlepsi hokejista, akurat by nebol tak dominantny dnes ako bol vtedy a podla inych cisel nema vsetky prvenstva v statistikach. U Borga je to ale este horsie pretoze on nevyhral jak AO tak USO kde bol 4x vo finale a 4x ako porazeny, dokoncal v AO sa dalej ako cez 3kolo nikdy nedostal co by som povedal ze na GOAT je to dost chabe takze ak uz ideme fakt podla tych cisel urcovat tak sa toho drzme. Dalsim ukazatelom je kralovanie tenisu kde sa beru celoplosne vykony tenistov nielen grandslamy a tam takisto jak Borg tak napr Nadal uz boli nevyrovnany a to prave preto ze boli dominantny len na urcitych turnajoch. Borgovych 109tyzdnov teda nieje moc. A teraz k Phelpsovi napisal som to preto lebo si ho uviedol s Boltom a prave tu si myslim ze je Bolt na tom lepsie. Pretoze Phelps bral na olympiadach aj 5 inych medaili ako zlate kdezto Bolt od olympiady v Chine 08 inu ako zlatu nepozna lenze je tam len 100 200 a stafeta. Akby tam bolo napr 60 100 200 300 400 500 a neviem ake tak by bol tiez Bolt natom ako Phelps..U mna je dominantnejsi navyse v sporte kde je vela atletov, plavcov je ovela menej navyse z krajin ako USA a Jamaica kde su to samy supersprinteri. Ale urcite je velmi dominantny aj Phelps a u mna ako vravim patri do prvej 5. Ale celkovo tato debata je velmi subjektivna. Preto by to chcelo urcovat na zaklade nejakych komplexnych statistik kde tito sportovci dominuju a urobit z toho nejaky vzorec do ktoreho dosadime kazzdeho z nich a uvidime kto vtedy vyhra :) lebo kriterii je strasne vela
Reagovat
Amputace
Jj. Máš pravdu, je to celé velmi subjektivní. Jen k tomu Borgovi a AO - AO tenkrát vůbec nemělo postavení v důležitosti, jako má dnes. Velké hvězdy tam ani nejezdily, takže se to vůbec nedá brát jako nějaké měřítko. Borg tam hrál pouze jedinkrát. A pokud jde o 4 prohraná finále na US a čtyři porážky... hádej kolikrát hrát Federer na FO finále a kolikrát prohrál, a kolik mu bylo let, než se mu podařilo vyhrát? Ano, třikrát hrál finále, jednou semifinále a bylo mu 27 let (pokud správně počítám), tedy ještě o dva víc než Borgovi, než skončil. Kdyby se mu tenkrát to FO jednou zázračně nepodařilo získat, GOAT by to podle tebe nebyl? Opět - jsou to hypotézy, samozřejmě do jisté míry absurdní, ale Borg ani nedospěl do tenisového věku, aby měl stejné podmínky k zisku GS na všech površích... AO se tenkrát prostě nehrálo, to je něco jiného...
Reagovat
Amputace
V Rogerův prospěch výrazně hraje ten počet dnů na pozici světové jedničky. To samozřejmě hodně vypovídá o dominanci - ale opět: většinu té dominance a těch dnů Roger nabral v rozmezí let 2003-2007, kdy v žádném případě nebyla srovnatelná konkurence s tou, kterou měl Borg (McEnroe, Connors, Vilas, mladý Lendl...). Na tom se, snad shodneme. Důležité také je, že Roger v těchto letech neměl nikoho, kdo by mu ustavičně dýchal na záda, hodně velkých talentů mělo permanentně problémy se zdravím a těžko mohli Rogera na postu sv. jedničky ohrožovat (Safin, Hewitt, Nalbandian). Ano, mohli zmobilizovat sílu a být mu velkými soupeři na nějakém turnaji, ale těžko ho ohrožovat žebříčkově tak, jako Borga Connors a McEnroe, kteří se s Borgem na tom postu jedničky prakticky střídali... Federer tam nikdo takového neměl, v podstatě od roku 2005-2006 jen mladého, ani ne dvacetiletého Nadala, který určitě nebyl ještě schopen takové komplexnosti, aby už tehdy byl jedničkou.. Třeba Djokovičův čas na postu jedničky je pro mě osobně hodnotnější, protože dokázal dominovat v TOP formě Nadala i v dobré formě Federera (2011 a 2012). Je to pro mě podobný případ jako pro tebe s Mario vs Gretzky. Djokovič byl jedničkou za podstatně složitějších podmínek (alespoň zpočátku). Pro "goatovství" Federera pro mě osobně hraje až to, co předvádí po třicítce, protože to je opravdu zcela bezprecedentní a troufám si tvrdit, že jen tak někdo to nezopakuje. Ale mnohé jeho rekordy jsou už dnes napadnutelné jako ty Gretzkeyho - tak si zkus představit, co bude třeba za třicet let.
Reagovat
Franky
nooo a toto uz su tezy pretezy...to co tvrdis o 04-07 je nemeratelne...lebo to su tezy jak Nadal tak Djokovic uz tam boli sice mlady ale ako tvrdis z predoslej silnej ery mlady Lendl...Takze je to beziceselne...ze keby sa stretli keby toto keby hento...kdezto u Gretzkeho 1.92 a Lemieuxove 1.88 su meratelne... navyse 0.75 a 0.60 je uz slusny rozdiel... to je take ze keby sa tento s tym stretol vtedy a tamten s hentym...A Borgove AO? Bol to plnohodnotny GS to ze tam nejazdil je viacmenej jeho problem..minimalne od r.69 kde zacala open era tam sa uz neni naco vyhovarat...dokonca Borg vyhral svoj prvy GS az v. 74 a posledny v 81...takze tam kludne mohol aj v 80r ist a uz ked mi vtedy povies ze to nebol plnohodnotny GS tak je to vysmech vsetkym tenistom jeho ery ktora ako tvrdis bola silnejsia ako ta v ktorej zacal Federer...vies opat vravim drzme sa iba cisel...ziadne tezy...lebo ta vytezovat mozem kludne aj ja na kazdeho jedneho hraca..napr Nadal s Djokovicom tazili od 11-13kedy Roger mal problemy s chrbtom ...alebo Djoko tazil ked bol Nadal s operaciou sl. creva a Rog mal problemy s kolenom...To su strasne kecy toto...CISLA..drz sa cisel: A tym padom je to jasne: Gretzky v hokeji, Roger v tenise, Phelps plavanie, Bolt sprint, futbal a box nemam prestudovany...
Reagovat
Amputace
No plnohodnotný GS to právě, že nebyl, když tam nehrával nikdo ze špičky a ti hráči tam prostě z několika důvodů odmítali jezdit. Nemyslel jsem jen Borga, ale prakticky všechny top hráče té doby. Plnohodnotným GS se stal až někdy v polovině osmdesátých let, pokud se nepletu. K čemu je turnaji statut GS turnaje, když ho hráči hromadně bojkotují? Tehdejší situace se zkrátka nedá srovnat s tou dnešní, kdy je jedním z nejlépe dotovaných turnajů se skvělou prestiží.

A beru to jednoduše tak, že Federer neměl v 25ti více GS než Borg - a také v tom věku neměl kariérní GS. To je rovněž velice jednoduše měřitelné. To na základě čísel zcela jednoduše lze. Federer měl ke svým 25 narozeninám na svém kontě 8GS, Borg 10GS (a to nepočítám poslední FO). To jednoduše znamená, že Borg, minimálně pokud jde o nejcennější formát turnaje, tedy GS, dokázal být ve vrcholném období své kariéry minimálně stejně dominantní jako Federer (a to navíc jeden GS jako skoro všichni ostatní vynechával). Bohužel brzy skončil. Napadám suverenitu dominance Federera v jeho sportu - úplně stejně jako ty Gretzkyho dominanci v jeho sportu.

Můžeš namítnout, že kdyby Borg dál hrál, stejně by Rogera nepřekonal, já namítám, že kdyby SuperMario odehrál to, co Gretzky, ten průměr gólů na zápas by se mu také snížil.
Reagovat
Amputace
Ok. Lendla nepočítejme- byl na úrovni řekněme mladého Nadala co do konkurence. Pořád tam ovšem Borg měl McEnroea a Connorse v nejlepších letech... Nezapomeň, že tvá první obhajoba Federerova prvenství v tom pseudožebříčku začala tím, že Federer získal 19GS v DRUHÉ nejsilnější éře tenisu. To je úplně směšné. V druhé nejsilnější éře (předpokládám, že myslíš dobu pověstné TOP4, která se plně ustálila v roce 2008) získal možná kolik - devět z těch 19ti GS? Mezi lety 03-07 nebyla druhá nejsilnější éra v dějinách tenisu ani kdyby ses na hlavu postavil.
Reagovat
Franky
Zase tezy a keby keby, na keby sa nehra........napr v 74 AO vyhral Connors...kde mimochodom Borg vtedy vyletel v 3kole, v 78 a 79 to bol Villas...taze nechodila tam ziadna konkurencia? to su shi*y..teraz ked Djokovic nebude na USO tak GS bude neplnohodnotny?! Nemal sa zlincovat v sezone 14-15napr...ked uz chces naozaj absolutne cisla porovnavat tak fakt by som skor ten Laverov GS bral ktory uhral 2x alebo ze absolutnym vitazom v majoroch je Rosewall s 23titulmi...preto sa berie do uvahy open era najma...a preto ma zajimaju cisla. A nie KEBY..ale co si naozaj vyhral..Napriek tomu si myslim ze Fedex este nepatri na c.1 na tomto videu..Ano este predsa by mal nieco pridat a vylepsit (napr masters tituly, mozno 1-2GS este, prekonat Connorsa v tituloch alebo +30tyzdnov n1) vtedy by som silno uvazoval o naj atletovi...teraz je v prvej 5 umna...medzi tenistami ale je best a to najma ako sa vratil tento rok fenomenalne..
Reagovat
Mayo
za mňa je číslo 1 Michael Jordan
Reagovat
janek_da
Za mě Zátopek
Reagovat
Mayo
Emil?
Reagovat
a.magerova
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/902043-ostuda-z-wimbledonu-nestacila-koupim-si-auta-a-domy-o-nichz-muzete-jen-snit-chvasta-se-tomic.html#hp-sez
Reagovat
Franky
sasek :D avsak obraz dnesnej mladeze viacmenej...
Reagovat
Lina
Zase bych to neviděla, tak dramaticky.

Podle mě se snaží na sebe jen upozornit, i když to již přehání, tenisem by to bylo lepší. Určitě není takové pako a začne ho brát vážně nebo apoň vážněji.
Reagovat
Nola
Fedex mladatko na tychto fotkach, ako ten cas leti.....
Reagovat
Hypertac
Teď je na řadě Rafa, pokud to bude podle roku 2017....
Reagovat
Kozoroh
Budeš zklamán, v open éře se ještě nikdy nestalo, že dva tenisté-muži v jedné sezóně vyhráli po dvou majorech. Buď jeden hráč vyhrál tři majory, nebo byli v sezóně tři GS vítězové.
Reagovat
Marduch
Předtím, než se něco stalo poprvé, se to nestalo nikdy :D
Reagovat
Nola
si reagoval skor ako ja :D, brat staticke udaje ako istotu, Rafovi napr. USO svedci lepsie ako AO
Reagovat
Kozoroh
Akorát jsem reagoval na utkvělou představu části nadalovců, že když po vítězství Fedexe na AO následoval triumf Rafy na FO, tak po Fedexově dobytí WCh Rafan ovládne USO. Nemusí ovládnout USO. Ani nemusí být na řadě. USO může nakonec dopadnout výhrou Čiliče. Proč právě Čiliče? Nadal prohrál finále AO proti Fedexovi a poté vyhrál RG. Čilič prohrál finále WCh proti Fedexovi a poté...
Reagovat
Hypertac
Klidně Čilič, hlavně ne Roger!
Reagovat
Stan_Borowitz
Věděli jste, že Čilič je palindrom?
Reagovat
Pe3k
Rogor taky :D
Reagovat
tito
Tak pokud si myslím, že by Rafa mohl být úspěšný na USO, tak to není dáno nějakou zákonitostí či vzorcem, nýbrž jeho aktuální formou. Docela bych si přál finálový zápas právě s Rogerem.
Reagovat
Pe3k
Já taky.
Reagovat
Chrenda
Rafa na US Open nemá šanci. RF je jasný favorit. Vyhraje.
Reagovat
Mayo
Tak do US Open je niečo vyše mesiaca ale nejako si neviem predstaviť, že by tam mohol zvíťaziť niekto iný ako RF.
Reagovat
Kozoroh
Fedex určitě vidí, že po letošních triumfech na AO a WCh je největším favoritem USO. Tímto vyjádřením se prostě brání tlaku, že "musí".
Reagovat
a.magerova
Mohl by trend roku 2017 pokračovat i na USO... takže Andy, Rafa, Roger, Nole, Stan, Marin, Juan... ;-)
Reagovat
Kozoroh
A co takhle budoucí vítězové GS - Gyros, Saša a další?
Reagovat
a.magerova
Budoucí tidleti ať si počkají... :-P

Hele Roger s Rafou spolu ve finále USO ještě nebyli, takže máme vítěznou dvojici... a pak, děj se vůle OSUDU... ;-)
Reagovat
Kozoroh
Možná jim osud nepřeje, aby sehráli partii v NY...
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně se také přikláním k tvému názoru. Rafu mám rád, ale už to chce u mužů nějaké oživení. Poslední 2 GS byly fajn, ale je to bez napětí a v podstatě jednoznačné. Není to chyba obou pánů, ale ostatní jsou tak nějak smíření se svou rolí.
Reagovat
Lunej..
nemátě někdo stream na Dolga s Karenem? Ukrajina nejede... Děkuu
Reagovat
Lunej..
děkuju
Reagovat
Lunej..
Je fajn, ze aspon ty jsi soudny:D
Reagovat
Padme
+1
Reagovat
gigin
Pořadatelé turnaje v Hamburku nabídli Rafaelu Nadalovi divokou kartu a startovné 500 tisíc eur. Přestože by se mohl stát no.1, účast odmítl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak já to startovné vezmu za něj.
Reagovat
gigin
Tak ty si taky vlastně takový býček.
Reagovat
Frantz
Tebe by tam akorát tak zřezali babolatkama do krychličky a ještě bys za to zaplatil, Borowičko ;-)
Reagovat
a.magerova
Už vrtuli má, další asi nepotřebuje... :-))

http://i2.cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/150802111543-nadal-hamburg-exlarge-169.jpg
Reagovat
janek_da
Není nějaký titul jenom "koule"? Bych chtěl Rafu vidět jak se do ní snaží kousnout :)
Reagovat
a.magerova
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44867000/jpg/_44867535_nadal_trophy.jpg
Reagovat
sprchon
:D :D :D
Reagovat
a.magerova
http://i56.tinypic.com/16lbslx.jpg
Reagovat
Kozoroh
Rafan nechtěl být na 1. příčce statistou před nástupem Fedexe :-P
Reagovat
Kozoroh
Federer by vítězstvím na US Open vytvořil další rekord - nikdo z vícenásobných vítězů v rámci otevřené éry nečekal na další triumf z jednoho konkrétního majoru 9 let tak jak Federer. Pokořil by tak čekání Connorse na 2. wimbledonský titul (1974, poté 1982).

Historický rekord v tomto parametru drží Ken Rosewall, který na titul z AO čekal 16 let (1955, poté až 1971). Vzhledem k tehdejšímu rozdělení amatérů a profíků však jde o jiný příběh.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak rekordy jsou od toho aby se překonávaly. Letos mu to ještě prominu :)

Jinak rozhovor pěkný, a docela to vystihne jedna fotka :D

http://www.imgup.cz/image/LnWX
Reagovat
a.magerova
Třeba já do článku o někom, kdo mě nezajímá, ani nelezu.... ;-)

Jakože tento počet GS na konci roku ?!..... :-)))

https://pbs.twimg.com/media/DE4zaw7W0AALucp.jpg
Reagovat
Pe3k
Už bylo na čase! Pokud nebudou alespoň 2 články denně, jaký pak to je federerportal?!
Reagovat
Frantz
Prosil bych ještě tak 17 článků o egoistovi, např. slyšel jsem, že se stavoval někde na benzince na hajzlu..
Reagovat
Pe3k
Já slyšel, že je považován za nejlepšího sportovce historie, ale s tou benzinkou je to taky dobrý :D
Reagovat
spaniel
Proc ne 19? :)
Reagovat
PetaM
On určitě může za to, že se o něm vydávají články :D :D
Reagovat
Kozoroh
Pro Federera hovoří historie - pokaždé, když vyhrál v rámci jedné sezóny Australian Open a Wimbledon (2004, 06, 07), přidal k nim i US Open. Dalším příznivým faktorem je průběh letošní sezóny, v níž Fedex prohrál pouhé dva zápasy na menších turnajích, zato na zúčastněných velkých akcích byl 100%.
Nejvíc záleží na aktuální formě. Pokud si Roger do New Yorku přenese mód, v jakém uspěl v Melbourne a Londýně, na cestě za 20 ho nikdo nezastaví.
Reagovat
Mercury
Ta mikina co ma na fotce byla krasna, tusim kolekce US open 2009.
Reagovat
Pe3k
Přesně! I finálový dres byl supr.
Reagovat
Frantz
jj i finálová porážka byla též supr! :-)
Reagovat
Pe3k
Neboj, letos si to vynahradí ;)
Reagovat
Alois_Mlok
Alibismus.
Reagovat
Marduch
psychologie
Reagovat
Pe3k
Unjinxed para-psychologie.
Reagovat
Kozoroh
Federer by vítězstvím na US Open vytvořil další rekord - nikdo z vícenásobných vítězů v rámci otevřené éry nečekal na další triumf z jednoho konkrétního majoru 9 let tak jak Federer. Pokořil by tak čekání Connorse na 2. wimbledonský titul (1974, poté 1982).

Historický rekord v tomto parametru drží Ken Rosewall, který na titul z AO čekal 16 let (1955, poté až 1971). Vzhledem k tehdejšímu rozdělení amatérů a profíků však jde o jiný příběh.
Reagovat
Stan_Borowitz
se rádi potěšíme dobrým vtipem, ale jsou tu tací, kterým by ztuhl úsměv na rtech...
Reagovat
EllNino
Už se tu dlouho nemluvilo o Rogerovi, nemyslíte ?
Reagovat
Kozoroh
Otevřu noviny - Federer
Zapnu internet - Federer
Bojím se otevřít konzervu...

:-)
Reagovat
turista
Už by to chtělo zase nějakou djokomurárnu.
Reagovat
Pe3k
Blici smajlík!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist