Wawrinka nedotáhl nadějné vedení, už na 11 akcích v řadě neporazil více než jednoho soupeře

4. 4., 20:57
Aktuality 0
ATP MARRÁKEŠ - Stan Wawrinka (39) zakončil svůj debut na antukových dvorcích v Marrákeši už ve druhém kole. Trojnásobný grandslamový šampion a bývalý třetí hráč světa nedotáhl vedení setu a brejku, s rozjetým Marianem Navonem (23) prohrál 6:3, 5:7, 2:6 a už na 11 turnajích v řadě nevyhrál více než jeden zápas. Argentinský finalista nedávné pětistovky v Rio de Janeiru se ve čtvrtfinále utká s Aleksandarem Vukicem (27).
Wawrinka už na 11 turnajích v řadě nezvládl více než jeden zápas (© Profimedia)

Navone – Wawrinka 3:6, 7:5, 6:2

Stan Wawrinka sice zahájil svou premiéru na antukovém podniku ATP 250 v Marrákeši zvládnutým duelem s veteránem Albertem Ramosem, s nímž vyhrál i devátý vzájemný souboj, nicméně na dalšího antukového specialistu už bývalý šampion French Open recept nenašel.

Proti o 16 let mladšímu Marianovi Navonemu měl přitom zápas výborně rozehraný. V utkání s argentinským mladíkem vedl po zhruba hodině hry o set a brejk a nic nenasvědčovalo tomu, že by neměl postoupit mezi nejlepší osmičku. Teprve až ve čtvrtém gamu druhé sady nabídl soupeři první brejkboly, o servis přišel a brejk nepotvrdil.

Další zaváhání na podání předvedl v ten nejméně vhodný moment, a sice v závěrečném gamu druhého dějství, přestože v něm vedl už 40:15. Poslední set byl už i díky lepší fyzické kondici kompletně v režii Navoneho. Wawrinka také doplatil na to, že za celý zápas získal pouhých 30% bodů po druhém servisu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Wawrinka tak už na 11. turnaji v řadě nedokázal vyhrát více než jeden zápas, naposledy se mu to podařilo na loňském US Open. Na triumf na nejvyšší tour čeká bývalý třetí hráč světa a trojnásobný grandslamový šampion od roku 2017. Blízko měl k němu loni na antuce v Umagu, kde si zahrál finále a zároveň své poslední čtvrtfinále.

Navone v únoru zazářil postupem z kvalifikace do finále pětistovky v Rio de Janeiru. Po životním úspěchu si naordinoval delší pauzu a další akci absolvuje až nyní v Marrákeši. V Brazílii si zajistil debut v TOP 100 žebříčku a momentálně uzavírá nejlepší šedesátku. Ve svém druhém čtvrtfinále na okruhu ATP vyzve Aleksandara Vukice.

Roberto Carballés si poprvé od ledna zahraje čtvrtfinále, na oblíbené antukové akci v Marrákeši se mezi nejlepší osmičku probojoval už třetím rokem po sobě. Obhájce titulu ve druhém kole přetlačil 6:4, 7:6 nasazenou trojku Daniela Evanse a v útoku na zopakování loňského triumfu bude pokračovat proti Nicolasovi Morenovi De Alboranovi. Amerického kvalifikanta čeká premiérové čtvrtfinále na nejvyšší tour.

Už ve středu se do čtvrtfinále dostali Matteo Berrettini, který v derby vyzve Lorenza Sonega, a další Ital Fabio Fognini, jehož čeká souboj s loňským semifinalistou Pavlem Kotovem.


Výsledky turnaje ATP 250 v Marrákeši

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist