Wawrinka s Federerem prohráli čtyřhru, Francouzi snížili, Britové vedou v Itálii

5. 4. 2014, 16:44
Aktuality 57
Především velmi špatné výkony švýcarské jedničky Stanislase Wawrinky zapříčinily v Ženevě překvapivý výsledek 1-2 po dvou hracích dnech. Wawrinka po včerejším prohraném singlu dnes marně hledal formu po boku Federera ve čtyřhře, kterou domácí s Kazachy prohráli 4-6 6-7 6-4 6-7. Ve čtyřhře porazili také Francouzi Němce a do vedení 2-1 se dostali Britové na půdě Itálie.
Stanislas Wawrinka a Roger Federer (@ daviscup.com)

Švýcaři duel s Kazachstánem v pátek nezačali dobře, když Stanislas Wawrinka prohrál zahajovací zápas s Andrejem Golubjovem. Alespoň na 1-1 pak srovnal před patnáctitisícovým publikem Roger Federer v souboji s Michajlem Kukuškinem.

Federer s Wawrinkou spolu nastoupili do čtyřhry proti Golujovovi s Nedovjesovem a výkony všech hráčů se oproti včerejšku téměř nezměnily. Vítěz letošního Australian Open Stanislas Wawrinka stále marně hledal svoji formu, Golubjov zářil.

Hned v prvním gamu Švýcaři prohráli svůj servis a nabyté vedení Kazaši udrželi až do konce sady. Z prohry 4-6 se Švýcaři oklepali, druhý set začali mnohem lépe a vedli už 5-2. Při podání Wawrinky za stavu 5-3 a 30-0 už málokdo věřil, že druhý set nezískají Švýcaři, jenže čtyři chyby Wawrinky v řadě znamenaly snížení na 4-5 z pohledu Kazachů. Ztrátu 0-30 smazali Golubjov s Nedovjesovem i v následujícím gamu a brejk tak potvrdili. Druhý set nakonec rozhodla zkrácená hra, kterou získali na svoji stranu hosté a dostali se do vedení 2-0.

Stanislas WawrinkaV páté hře třetího setu získali brejk Wawrinka s Federerem a vedení si tentokrát už vzít nenechali. Domácí favorité vyhráli 6-4 a snížili na 1-2.

Čtvrtý set byl velmi vyrovnaný, oba týmy si šestkrát udržely svá podání a rozhodnout musel znova tie-break. V něm dvakrát smazali ztrátu jednoho minibrejku Golubjov s Nedovjesovem a za stavu 7-6 měli na returnu mečbol. Při něm Andrej Golubjov nic nevymýšlel, druhý servis Federera napálil do slabšího článku švýcarského dua a bylo rozhodnuto.

V první nedělní dvouhře se pokusí srovnat stav světová trojka Wawrinka, jehož soupeřem bude Michail Kukuškin. V pátém duelu se mají utkat Federer a Golubjov.

Vítěz ze Ženevy nastoupí v semifinále proti lepšímu z dvojice Itálie Británie. Britská jednička Andy Murray dnes nejprve vyrovnal na 1-1 v dohrávce včerejšího duelu s Andreasem Seppim a poté po boku Colina Fleminga nastoupil do čtyřhry proti Simone Bolellimu s Fábiem Fogninim.

Murray s Flemingem byli v první polovině duelu jasně lepším párem na kurtu. Britům stačilo jen 70 minut k vedení 2-0 na sety. Ve čtvrté hře třetího setu trefil Fognini při brejkbolu míček jen velmi těsně do kurtu a získal pro svůj tým vedení jednoho brejku, které si Italové udrželi až do konce setu a snížili na 1-2.

Také ve čtvrtém setu získali Italové brejk na 3-1, tentokrát ale Britové okamžitě reagovali a vyrovnali na 3-3. Fognini s Bolellim získali servis soupeřů znova, ale i vedení 5-3 ztratili. Murray s Flemingem vyhráli čtyři gamy v řadě, čtyřhriu vyhráli a nakročili do prvního daviscupového semifinále od roku 1981.

Nepříznivý stav 0-2 po pátečních dvouhrách se pokusí otočit Francouzi v souboji s daviscupovým týmem Německa. Lepší z tohoto duelu bude v semifinále soupeřem českého týmu.

O snížení stavu na 1-2 se zapříčinili Julien Benneteau s Michaelem Llodrou. Francouzi byli ve čtyřhře proti páru Andre Begemann, Tobias Kamke favority a utkání vyhráli 6-1 7-6 4-6 7-5.

- ČTVRTFINÁLE DAVISOVA POHÁRU -
kompletní výsledky (04.-05. 04. 2014)
Nancy: Francie - Německo 1-2
Benneteau - Kamke 6-7(8) 3-6 2-6
Tsonga - Gojowczyk 7-5 6-7(3) 6-3 6-7(8) 6-8
Benneteau, Llodra - Begemann, Kamke 6-1 7-5(5) 4-6 7-5
Neapol: Itálie - Velká Británie 1-2
Fognini - Ward 6-4 2-6 6-4 6-1
Seppi - Murray 4-6 5-7 3-6
Bolelli, Fognini - Fleming, Murray 3-6 2-6 6-3 5-7
Ženeva: Švýcarsko - Kazachstán 1-2
Wawrinka - Golubjov 6-7(5) 2-6 6-3 6-7(5)
Federer - Kukuškin 6-4 6-4 6-2
Federer, Wawrinka - Nedovjesov, Golubjov 4-6 6-7(5) 6-4 6-7

Komentáře

57
Přidat komentář
smazaný uživatel
to je děs, on vyhazuje zbytečné míče, ten dopadne jak Petra, jeden GS a pak konec :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Endy je v řitce a s ním i celý dží-bí tým :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Andy zas hraje totální sračku, to je děs, on prostě nepřitlačí. Fognini přestal chybovat a už má problém.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDD Tak jako proč ne semifinále Kazachstán-Itálie.
Reagovat
smazaný uživatel
je strašně labilní, taloši na něj zapískají, zakřičí nějaký posměšek a je z toho mimo, hraje mizerně
Reagovat
smazaný uživatel
nesnižujte jeho výkon, navíc Murray a antuka, to zatím moc nejde dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka neantuka, hraje prostě ho.no. Fognini výborně, ale na koně ho dostal sám Murray, který měl 1. set rozjetý parádně. Ve druhém měl gigantické šance na brejk za stavu 2:2 a podělal je.
Reagovat
smazaný uživatel
Tragédie. I když výměnu rozehraje výborně, tak ji nezakončí, nebo zakončí chybou. Je psychicky fakt mimo, nevím, co s ním je. Ale Fognini mu to fakt ničím neusnadňuje, hraje výborně. A jasně, antuka je tak pomalá, že by snad stíhal i Jesee Witten dobíhat ty míče. Ale omluva pro mizerný výkon to fakt není. A jenom málokdy Murrayho někdo přehraje v technických finesách. Kdyby nebyl Fognini nebyl takový slizoun a takový mentální trotl, tak bych mu snad i přál. Když má den, tak se na jeho tensi dívá fakt pěkně.
Reagovat
smazaný uživatel
A vrcholem jsem ty otřesné voleje. Bože, to ztratil i reakce na síti?
Reagovat
smazaný uživatel
Práve včera som na to myslel, keď sme predpovedali SF Veľkej Británie a Švajčiarska, že Taliani sú momentálne k SF bližšie, než Kazaši. Tušil som zádrhel s Fogninim..Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Musí tam být ale nějaký problém, protože některé ty míče z obrany jsou hrané na půl plynu, pozdě nohama. Nebo je to prostě zas a znovu naprostá neschopnost pohybu na antuce. Jaká ironie, že na ni vyrůstal.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkově ten pohyb. Však se on se neohne pro slajz, ale vůbec ne, hraje to jenom rukama všecko. Ať mi neříká, že to není zádama. U míčů je pozdě a když včas, tak vyhodí rutinní bekhend. Totálně mimo, i mentálně, takhle byl odevzdaný s Wawrinkou v New Yorku třeba. Přitom na to herně má pořád, i když je horším hráčem. Divné, v DC nikdy takhle nehrál, vždycky bojoval a byl namotivovaný. Bez tohohle bodu to můžou Britové zabalit, Ward nedá Seppiho ani omylem.
Reagovat
smazaný uživatel
všechno, ale to by se Seppi asi musil zranit.
Aspoň Murray nebude na antuce nijak zlobit a opět ji přenechá lepším.
Fognini má charisma, umí vyblbnout diváky.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, pěkný trapas. Hrůza herně i mentálně, Fogninimu by tam dneska spadlo snad všecko, hrál výborně. Ale stejně je to kretén, který plítvá talentem. Gratuluju Italům k postupu do SF, Ward na téhle superpomalé antuce fakt nemá sebemenší šanci, Seppi je zkušený a komplexní hráč. Není to bombér jako Querrey, který by se třeba vyházel. Takže šance GB na SF jsou mizivé. Snad budou mít příště více štěstí na los a Murray nebude takhle mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle jednoho zápasu bych fakt neposuzoval celou antukovou sezonu, zvlášť, když Murray do čtvrtka netrénoval skoro kvůli nemoci a žaludečním problémům, trénoval jenom 50 minut ve čtvrtek, 2 hodiny v pátek, včera nějaká hodinka, pak debl a dneska kvalitní soupeř. A navíc snad ani v MC není antuka tak pomalá jako tady. Takže třeba v Madridu šance má. Ale samozřejmě musí hrát daleko lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdy se už uklidníš? Slova jako slizoun, mentální trotl a kretén?? Konečně to dotáhli do nejvyšší DC skupiny, tak si užívej.
Fabio dává najevo emoce a je mi dost sympatický, akorát by nemusel špatně se vyvíjející zápasy tak okatě flákat. Ale i to se s postupem v žebříčku nahoru zlepšuje.
Reagovat
Nola
je príťažlivý chlap, ženám sa páči, určite má väčšie charizma ako Andy, na margo toho slizúňa....
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem žena a jižanské typy prostě rád nemám, navíc ten jeho arogantní výraz a chůze jako páv. Plus ty teatrální vložky = slizoun. Soječkooo, kde jsi?
Reagovat
rod_laver
souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
kde bych asi byla, uz dokonce rikam Stanovi: "Stanicku, pojd!" :-)) Samozrejme, ze je Fognini slizoun a rozhodne neni pravda, ze vsechny zeny leti na neco tak prvoplanoveho.. ;-) Ale antukove kvality mu nijak neupiram, hral dobre. A vzhledem k vlastnim vyrokum Broze povazuji jeho napomenuti za jednu z nedostiznych perel TP. Ale uprimne, nekdy s Brozem i souhlasim - snazim se oddelit zrno od plev vlastne u kazdeho.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem naprosto klidný, slizoun a magor mu říkám už pár let. A to druhé by se hodilo i na tebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád věřim že bude semifinále VB-Švýcarsko a že se bude konat v All England Clubu! To by byl zápas jako víno!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Napriek Federerovi by to bola pre VB asi najlepšia voľba. Wawrinka je na tráve jalový, je veľmi pravdepodobné, že by prehral obe dvojhry..
Reagovat
Davor1
Presne v to dúfam aj ja. Tam by Murray mohol urobiť dva body a rozhodovala by štvorhra...
Reagovat
smazaný uživatel
Raději jistější volbu a Kazachy teda. Ale teda se Švýcary v AELTC by to byla paráda teda.
Reagovat
rod_laver
to by tedy byla, očekával bych letošní reprízu wimbledonského finále mezi Rogerem a Andym. Stan_Borowitz předběžně přislíbil, že by FFF přibral do svého tryskáče a Gigin už bude na místě stepovat od června, když jede na ten Wimbledon.
Reagovat
Roger_Federer
Stan je ted jalovy uplne..
Ja jen ,ze jsem si vzpomel na ty tvoje keci jak je Federer vychcanek, chce hrat, reprezentovat, jen kdyz tym potahne Wawrinka...
Ubehl mesic a tahne ho kdo??
Reagovat
smazaný uživatel
V All England Clubu to podle mě určitě nebude, tu trávu sází na další Wimbledon už rok dopředu a případný zásah v září by značně narušil ten harmonogram. To spíš ten Queens je reálnější.
Reagovat
smazaný uživatel
V roce 2007 se tam ve stejnym termínu hrála baráž, takže myslim že kdyby tam chtěli hrát semifinále tak to pude!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že si zas niečo zle pochopil..Hovoril som, ze Roger reprezentuje výhradne vtedy, keď Djokovic a Nadal nie sú v sutazi, ucast ci sila Wawrinku nikdy nebola smerodajná, hoci urcitý vplyv mala..Wawrinka naopak reprezentoval vzdy prikladne..
Reagovat
Roger_Federer
Myslenka kterou jsi se zdw rezentoval pred prvnim kolem DC, kdy Svycari hrali v Srbsku, byla že Federer nekolik let kasle na DC a Wawrinku v tom nechaval a nereprezentoval.Nyni kdyz Stan vyhral AO citi sanci na vitezstvi v DC..
No konstatuji jen ze si byl zase mimo a dnes je to opet Federer ktery drzi zatim sance Svycarska jeste nad voodu.
Reagovat
Denis92
Fuha..tak to som necakal ze Svajciari prehraju 4hru v takomto zlozeni,ale Stan je neskutocne mimo..Hra katastrofalny tenis. Neskutocny upadok formy po AO..mozno aj nezvlada ten tlak, ktory nanho je teraz ovela vacsi. Obavam sa ze zajtra prehra a Svajciari dosnivaju svoj DC sen..
Reagovat
Davor1
Švajčiarom sa to nečakane komplikuje, Wawrinka je od AO úplne mimo a nevie sa dostať do pohody, prechod na antuku by mu mohol pomôcť, je to jeho najlepší povrch. Zajtra však bude musieť ešte poriadne zabrať. Očakávam, že Kukushkina porazí, ten nie je v dobrej forme a v DC to bol vždy Golubev, kto Kazachov ťahal. Zaujímavé sú aj zvyšné zápasy, Briti by mohli nečakane postúpiť, stačí, aby Andy zajtra dal Fogniniho. Dúfam, že sa mu to podarí a v semifinále uvidíme skvelé zápasy Murrayho s Federerom a Wawrinkom. Pod obrovským tlakom bude aj Tsonga, ktorý musí poraziť Kamkeho. V jeho súčasnej katastrofálnej forme to nebude nič jednoduché, povedal by som, že to bude mať ešte ťažšie ako Wawrinka. Osobne by som prial postup viac nemeckému béčku, všetci Francúzi (Tsonga, Gasquet, Monfils, Simon...) sú momentálne úplne tragickí a potrebovali by nejakú facku na prebratie.
Reagovat
majovap
Kukushkin už Wawrinku porazit dokázal, v roce 2010 bylo to právě v DC 3:2
Reagovat
Davor1
Áno, ale teraz ide značne o viac, dúfam, že to Wawrinka chápe a zariadí sa podľa toho :D
Reagovat
smazaný uživatel
Prvy servis v uvode zapasu stratil federer nie? neviem začal som pozerat od polovice prveho setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on! Pěkné nervy u livescore, snad to Andy dotáhne.
Reagovat
smazaný uživatel
U livescore :-)) No to je úžasné! A proč ti tatík stále ještě nezařídil příjem Hotbirdu? Italský Supertennis s gratis HD obrazem je jedinečný hlavně kvůli turnajům WTA, tento víkend ale vysílají i DC - a tedy i tvé ostrovní oblíbence.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, na mobilu bych se podíval ukázkově Broziku.
Reagovat
Vojtiik
Form is temporary, class is permanent:))
Reagovat
smazaný uživatel
pro Wawrinku je po AO každý zápas těžší než před tím. Je pod větším tlakem než býval a zatím se s tím nenaučil "pracovat". Kukuškin může zítra překvapit.. ale asi to nakonec vyhrají Švýcaři. Ale ruku do ohně bych za to nedal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
navíc je to DC, kde nehraje sám za sebe. Takže se tlak ještě násobí.. Uvidíme, ještě to může být zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan neni konzistentni hrac, podruhe s klukem z druhe padesatky neprohraje.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
je pravda, že to tvrzení o naučení se pracovat s tlakem je trošku zavádějící. Skoro jakobych říkal, že jak se to naučí, tak bude vyhrávat jeden GS a masters za druhým.. ale to si nemyslím. Stan měl a má blíž k hráčům jako Tomáš nebo Delpo. Často prohrává s hráči, s kterými by prohrávat neměl a tak to bylo vždycky. Třeba právě Tomáše bych nazval (o něco) konzistentnějším hráčem, ale nemá ten grand slam, no. Zítra by měl Wawroš vyhrát.. ale může se stát.. :-)
Reagovat
Davor1
Berdych je rozhodne oveľa konzistentnejší ako Wawrinka, ale Stan má oproti nemu niečo viac, niečo, čo mu pomáha vo veľkých zápasoch. Príde mi, že Berdych nedokáže zahrať nad svoje maximum a na úplnú špičku preto nikdy mať nebude. Výnimkou bol ten jeho Wimbledon, kde porazil Federera a Djokovica, ale odvtedy sú jeho výsledky proti top hráčom slabé. Wawrinka sa naopak dokáže vo veľkých zápasoch vybičovať na maximum a často hrá aj nad svoj potenciál, čo presne ukázali zápasy s Djokom na AO a UO minulý rok a tiež tohtoročný AO. S klesajúcou kvalitou súperov ale klesá aj jeho výkonnosť a preto často vypadáva s výrazne slabšími hráčmi.
Reagovat
smazaný uživatel
"Stan měl a má blíž k hráčům jako Tomáš nebo Delpo." Já bych to trochu otočil a řekl bych, že Delpo má k hráčům jako Nadal/Federer svými schopnostmi blíž než Tomáš nebo Stan. Bohužel to zdraví...
Reagovat
Fandina
Co se týká výsledků na okruhu, tak na tom asi bude líp Tomáš, kromě toho letošního GS vítězství Stana. Viz srovnání podle Wikipedie.

Stan
Poměr zápasů 308?198
Tituly 6 ATP, 6 challengery
Australian Open vítěz (2014)
French Open čtvrtfinále (2013)
Wimbledon 4. kolo (2008, 2009)
US Open semifinále (2013)

Berďa
Poměr zápasů 446?242
Tituly 9 ATP
Australian Open semifinále (2014)
French Open semifinále (2010)
Wimbledon finále (2010)
US Open semifinále (2012)
Reagovat
smazaný uživatel
kedze stan nastupuje prvy myslim,že Fed už ani nebde musiet.uvidime zajtra.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že po tomhle víkendu už bude jednou provždy všem jasné, kdo vždycky byl, je a bude švýcarská jednička.
Reagovat
Roger_Federer
Odpoved byla, je, bude furt stena Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Marc Rosset?
Reagovat
Fandina
nejen švýcarská ale u většiny ukazatelů i světová jednička se jmenuje viz odkaz
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
Reagovat
smazaný uživatel
Kazaši bravurně, Golubjev je Rus a přesto podává za svou současnou zem skvělé výkony. Na Stana bych nevsadil ani pětník, ale kdy jindy se nastartovat, když ne teď
Reagovat
letityfanousek
Stejně postoupí Švýcaři. Ale přál bych Kukushkinovi aby doklepl Wawru, to kvůli tomu abysme nehráli proti tomu namachrovanému RF.
Reagovat
kada.tom
má řeč - já chci finále ČR - Británie :-)
i když já si myslím, že je reálnější, že Golubjev porazí Federera ... nebo bych být kazašským kapitánem proti Stanovi postavil Nedovesova, dneska mu to šlo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer rozhodně neprohraje, chlape :D
Reagovat
smazaný uživatel
Federer neprohraje určitě, záleží na tom, jestli ho Wawrinka ještě pustí na kurt :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist