Wozniacká prohrála, stopku dostala ve 4. kole od Petkovicové

28. 3. 2011, 22:35
Aktuality 8
WTA MIAMI - Vítěznou sérii Caroline Wozniacké na velkých turnajích ukončila Němka Andrea Petkovicová. Světová jednička v Miami v boji o čtvrtfinále podlehla v dvou a půlhodinovém boji a připsala si čtvrtou letošní porážku.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká posledních pět prestižních turnajů kategorie Premier dotovaných částkou vyšší jak milion dolarů (Cincinnati, Tokio, Peking, Dubaj a Indian Wells) vyhrála, na šestém už ale svou skvělou sérii nevylepší.

Na světovou jedničku si v Miami překvapivě vyšlápla třiadvacetiletá Andrea Petkovicová, jež v premiérovém vzájemném souboji s o tři roky mladší Dánkou zvítězila 7-5 3-6 6-3 a postoupila do čtvrtfinále.

"Nehrála jsem nějak neuvěřitelně. Ale dokázala jsem se držet herního plánu a hrála jsem chytře. To byl klíč k úspěchu," komentovala čtvrtfinalistka Australian Open Petkovicová, jež odvrátila dvanáct ze sedmnácti brejkbolů. 

Pro Wozniackou je to letos teprve čtvrtá porážka v 27. utkání, navzdory nečekanému vyřazení se nemusí obávat sesazení z čela žebříčku. 

Petkovicovou, jež ve třetím kole zametla s Benešovou, na Floridě čeká v dalším zápase Jelena Jankovičová, jež nedala šanci Španělce Anabel Medinaová.

Maria Šarapovová poprvé od loňského léta vyhrála nad soupeřkou z první světové desítky. V Miami porazila hladce 6-4 6-1 Samanthu Stosurovou a znovu potvrdila, že na Australanku umí. Ze sedmi vzájemných soubojů s ní ještě neprohrála.

"Mám s ní vždy dobré výsledky, ale není žádná speciální taktika, se kterou bych do zápasů se Samanthou nastupovala. Je to dobrá hráčka a vítězství si moc cením," řekla bývalá světová jednička Šarapovová. 

Ve čtvrtfinále se utká nečekaně s Alexanderou Dulgheruovou. Jednadvacetiletá Rumunka, jež na žádném jiném turnaji než na antuce ve Varšavě nebyla ve finále (v letech 2009 a 2010 triumfovala), poprvé na tak prestižní soutěži postoupila mezi nejlepší osmičku. Dulgheruová v osmifinále vyřadila přemožitelku Kuzněcovové Shuai Peng z Číny, jež mohla už na šestém letošním turnaji postoupit minimálně do čtvrtfinále.

Šampionku loňského French Open a světovou pětku Francescu Schiavoneovou smetla dobrým výkonem Agnieszka Radwaňská. O semifinále se polská tenistka utká se světovou trojkou Verou Zvonarevovou z Ruska, jež si poradila s finalistkou z Indian Wells Marion Bartoliovou.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
pondělní výsledky (28. 03. 2011)

Dvouhra - osmifinále:
Petkovicová (21-Něm.) - Wozniacká (1-Dán.) 7-5 3-6 6-3
Šarapovová (16-Rus.) - Stosurová (4-Austr.) 6-4 6-1
Dulgheruová (26-Rum.) - Shuai Peng (Čína) 6-3 6-4
Zvonarevová (3-Rus.) - Bartoliová (15-Fr.) 2-6 6-3 6-2
A. Radwaňská (9-Pol.) - Schiavoneová (5-It.) 6-0 6-2
Jankovičová (6-Srb.) - Medinaová (Šp.) 6-1 6-3
Azarenková (8-Běl.) - Pavljučenkovová (17-Rus.) 3-6 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ze zápasu Wozniacké jsem dnes viděl jen první set (pak jsem šel na florbal) a tam opravdu Wozniacká (ale i Petkovičová) hrály daleko od svého maxima. Jinak si ale myslím, že Petkovičová je další hráčkou, která může dělat Wozniacké v budoucnu potíže, protože má slušnej servis, velmi dobrý agresivní return a od základní čáry je schopná jí přetlačit a přitom nedělat zas tolik chyb (dnes dělal v prvním setu dost chyb, ale podle mě o bylo způsobeno nervozitou -- tj. není to jako u Šarapovové, kt. v zápase s Wozz na IW v podstatě nebyla schopna ve výměně zahrát více než tři čtyři údery po sobě).

Každopádně jsem rád, že ta série Wozniacké na "tier I" turnajích skončila, páč zejména její dánští fanoušci na tennisforu se začínali být otravní tím, jak se nadouvali jako pávi.

Btw, kdo mě dnes překvapil, byla Dulgheru; rozhodně jsem nečekal, že porazí Shuai Peng. Přitom ji letos na hardu porazila např. naše Zakopalová i Hradecká.
Reagovat
smazaný uživatel
každej zápas je jinej matěj.
Reagovat
VlS
No já jsem sledoval zápas dost na střídačku, tak nechci vynášet nějaké velké soudy. Z toho co jsem viděl Karolína fakt neměla svůj lepší den a hrála na její standard špatně. Holt každej den není posvícení. Myslím si, že v budoucnu Petkovič její velkej problém nebude. Ještě vloni jsem hodně neměl tenis Karolíny rád, protože to byla hrozná upinkávaná, ale řekněme od UO bych řekl že jde dopředu, přidává postupně agresivitu, začíná víc chodit na síť a hrát celodvorcově. Myslím si, že jí první pozice vydrží dost dlouho, nevidím teď nikoho, kdo by se tam nějak výrazně mohl natlačit. U karolíny je to po nějaké době první výpadek (jestli je osmifinále ve vyrovnané soutěži vůbec výpadek) a řekl bych, že soupeřky mají výpadků víc. Kim rozhodně v poslední době úderovou jistotou neoslňuje a občas se na to skoro nedá koukat. Věrka taky tu a tam škobrtne, co včera předvedla Schiavone .................... a dá se pokračovat dál. Já bych z té včerejší prohry nedělal žádné závěry, prostě jí to nešlo a Petkovič to docela šlo, i když to taky nebyl žádnej supertenis.
Reagovat
smazaný uživatel
No, co se týče prvního setu, Andrea byla přibližně stejně daleko od svého nejlepšího výkonu, jako Wozniacká. Těch nevynucených chyb udělala dokonce ještě více.

Říkám jen, že je to přesně ten typ hráčky, který může dělat Wozniacké problémy, ale je pravda, že musí leccos výrazně zlepšit, zejm. tu úderovou techniku.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes to vůbec nebyl její den, strašně hodně chybovala. Ale nevadí, prostě se stalo, je třeba jít dál. Od AO dominovala všude.
Reagovat
smazaný uživatel
Připomínám, že v Dauhá prohrála celkem jednoznačně se Zvonarevou -- takže "všude" nedominovala. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje neustále škodolibé negativní, ač jasně nad nimi převažují v této sezoně pozitivní, poznámky na její adresu už leckoho unavují...
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim tě, vzpamatuj se. Co je proboha na faktické poznámce, že prohrála s Verou v Dauhá a tudíž "nedominovala všude", škodolibého? Věcnější poznámku si lze sotva představit. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist