Wozniacká se Zvonarevovou prolétly do semifinále

19. 5. 2011, 16:49
Aktuality 17
Turnaj v Bruselu směřuje k finále dvou největších favoritek. Caroline Wozniacká dnes měla snadnou práci s domácí Yaninou Wickmayerovou, která vzdala zápas po dvou gamech. V boji o semifinále se nenadřela ani Věra Zvonarevová; turnajová dvojka smetla Rumunku Dulgheruovou 6-0 a 6-1.
Vera Zvonarevová

Caroline Wozniacká narazila v Bruselu ve čtvrtinále na první nasazenou soupeřku a její už čtvrtý souboj s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou sliboval další velký boj. Ten ale trval pouhých 18 minut. Za stavu 0-2 se Wickmayerová nechala ošetřovat, po návratu na kurtu zahrála několik slabých returnů a kvůli zraněným zádům se rozhodla zápas ukončit.

"Vidíte-li na druhé straně kurtu Yaninu s bolestmi týden před Roland Garros, tak to není příjemná výhra. Snad se rychle uzdraví," vzkázala Wozniacká soupeřce. "Ale na semifinále se těším, Francesca pro mě bude zítra velkou výzvou," tušila s předstihem jméno své další soupeřky.

Tou se vítězka loňského French Open Franceskou Schiavoneovou později také stala. Třicetiletá Italka smetla 6-2 6-3 Japonku Ayumi Moritaovou a bez ztráty setu postoupila do prvního semifinále letošní sezony. 

S dánskou tenistkou Schiavoneová poslední tři vzájemné duely - všechny na rychlém povrchu - prohrála. Na antuce se utkali pouze před rokem na Roland Garros a ze čtvrtfinálové výhry i pozdějšího senzačního triumfu se radovala o devět let starší Italka.

"Caroline má spoustu předností - už docela dlouho je světovou jedničkou. Budu muset hrát opravdu dobře, abych ji porazila. Obě hrajeme uvolněně a jen se snažíme zlepšit své formy před grandslamovým turnajem. Zítra se asi hodně naběhám, ale to je v pořádku - je to moje práce," řekla Schiavoneová.

Druhá nasazená Věra Zvonarevová sice ve čtvrtfinále musela absolvovat celý zápas, proti Alexandře Dulgheruové z Rumunska si ale spíš zatrénovala před těžšími zápasy. Ruská tenistka získala prvních deset gamů a do stavu 6-0 4-1 neprohrála při svém podání ani jednu výměnu. O bezchybnost po vlastním servisu nakonec přišla, když za stavu 40-0 ve dvanácté hře zkazila lehký bekhend u sítě, příliš trápit ji to ale nemuselo. Hned v další hře znovu sebrala soupeřce podání a po 47 minutách zápas ukončila.

Zvonarevová, která si připsala 17 vítězných úderů a krátce před French Open vyslala soupeřkám důrazné varování, si o finále zahraje s Číňankou Shuai Peng. Ta si o své první letošní finále zahraje po výhře 6-2 6-4 nad Sofií Arvidssonovou ze Švédska.

"Jsem šťastná. Už jsem se Sofií vyhrála i prohrála, tak jsem věděla, jak hrát a že to bude těžké. Ona hraje velmi tvrdé údery, takže jsem musela zvládnout její sílu a zkoušet ovládnout výměnu vždy, kdy to jen šlo, aby se musela také hýbat. Když mi ve druhém setu vzala servis, tak to bylo celkem těsné, ale jsem moc ráda, že jsem vyhrála," komentovala Shuai Peng, jež postoupila do svého čtvrtého letošního semifinále. O první finále bude hrát se Zvonarevovou, kterou z osmi pokusů ani jednou neporazila.

"Myslím, že jsem se na Paříž připravila už dost, postoupit do finále by bylo něco navíc. V Bruselu jsem poprvé a ve středu jsem se tu prošla po místní historii. Bylo to hezké a doufám, že než odjedu, ještě něco uvidím," dodala Číňanka.

Výsledky - Brusel (antuka, dotace 618.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Wickmayerová (6-Belg.) 2:0 skreč, Zvonarevová (2-Rus.) - Dulgheruová (7-Rum.) 6:0, 6:1, Schiavoneová (3-It.) - Moritaová (Jap.) 6:2, 6:3, Shuai Peng (8-Čína) - Arvidssonová (Švéd.) 6:2, 6:4. 

Semifinálové dvojice: Wozniacká - Schiavoneová, Zvonarevová - Shuai Peng. 

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková/Voskobojevová (ČR/Kaz.) - Bovinová/Kanepiová (Rus./Est.) 7:5, 6:1.

 

Komentáře

17
Přidat komentář
vrabejka
ale v kolik hodin
Reagovat
smazaný uživatel
Alex je pěkně v háji, proti loňskému roku už nedělá mizerné výsledky jenom na hardu, ale i na antuce. Poslední šance je Paříž, jinak na nasazení ve Wimbledonu může zapomenout.
Reagovat
vrabejka
A kde?
Reagovat
vrabejka
Nevíte, kdy bude los french open?
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Zvonareva patrně přes Shuai Peng přejde, páč ta je na antuce nic moc, ale Wozniacká vs. Schiavone, to může být těsný zápas, takže bych se se závěrem, že "turnaj v Bruselu směřuje k finále dvou největších favoritek", zatím neukvapoval. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
I když teda Schiavone žádnou super formu rozhodně nemá; to ale Wozniacká taky nemá, viz její trápení s Varvarou L. v předchozím kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Ač budu samozřejmě Caroline fandit, tak to vidím na Schiavone :( Caro je na antuce docela jalová :(
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolím si nesouhlasit. Wozniacki má na antuce rezervy, ale Schiavone má do super formy daleko. Carolině bude stačit vracet míče do kurtu, Francesca se vyháže sama. Na to, aby Woznu ustřílela winnerama, momentálně nemá. Ale možná se pletu.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, chvíli jsem se dnes koukal na její zápas s Moritou a Fran má furt problémy udržet míč v kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tenis nějak moc nesleduju, takže vaše prognózy mě těší :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak nechápu, proč Wozňáki vymetá úplně zbytečné turnaje a před grandslamem riskuje zranění nebo únavu.
Proč těsně před FO musí hrát Brusel (loni Varšavu) a těsně před USO zase New Haven? O co jí jde? O peníze?
Nebo tohle turnajové šílenství má na svědomí fotřík? Pokud ten Brusel nevyhraje, v žebříku si ze současných 10105 nepolepší ani o jediný bod!
Reagovat
VlS
Taky nerozumím těm dostihům, ale možná organizátor platí tak dobře, že jí to za to stojí. Psychickou únavu bych viděl za poklesem formy a ten pokles začíná být zatraceně vidět, hrát se jí viditelně někdy nechce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to asi od nich dostala něco bokem. Protože oficiální odměny na takovém turnaji pro hráčku její úrovně nejsou až tak závratné. Stačí se podívat na letošní příjmy tenistek na webu WTA. Nejvíc se nahrabe ve finále grandslamu. Kdyby tehdy nezmršila semifinále AO proti Li, mohla se pak na některé turnaje vykašlat a ještě by přitom měla peněz celkově víc.
Reagovat
smazaný uživatel
kazdopadne ji mizi radost ze hry a pri takove frekvenci zapasu prijde (prisla) o prirozenou nazhavenost a misto chuti vyhravat je tu jen neprijemna povinnost (predstavuju si). Penize kazej cloveka! :-)
Reagovat
VlS
Před nedávnem jsme tady měli na podobné téma docela dobrou debatu - prostě peníze a vrcholový sport jsou dnes strašně propojené. Organizátor, který má na play listu hvězdu sežene prachy snáz a tak se mu určitě vyplatí mimo prize money zaplatit i nějaké strating fee. To, že oficiální prize money u řady tenistů tvoří jen zlomek (jedna polovina je taky zlomek, nemyslím hned na setinu) jejich příjmů je stará věc, víc vydělají na reklamách, exhibicích a tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Velké příjmy aktuálně špičkových sportovců z reklam, od sponzorů nebo z exhibic jsou jasné. Nezdá se mi ale, že by pořadatelé nic moc turnaje v Bruselu (s tradičně mizernou WTA návštěvností) jí zaplatili desítky tisíc euráčů jenom za přihlášení do turnaje. Když zde mohla odehrát v ideálním případě postupu do finále maximálně 4 utkání.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist