Wozniacká soupeřky válcuje. Šokem je domácí Capraová

2. 9. 2010, 20:45
Aktuality 1
US OPEN ženy - Caroline Wozniacká zatím prochází US Open s velkou lehkostí. Nasazená jednička dnes zničila Tchaj-wanku Kai-Chen Chang dvěma knanáry a postoupila do 3. kola. V něm je senzačně také domácí Beatrice Capraová. Hráčka čtvrté světové stovky si vyšlápla na nasazenou Rezaiovou.
Caroline Wozniacká

Dvacetiletá Wozniacká si na centrálním dvorci Arthura Ashe znovu příjemně zatrénovala. Soupeřku z Tchaj-wanu Kai-Chen Chang k ničemu nepustila, ze 76 míčů získala drtivých 52 pro sebe a vyhrála dvakrát 6-0. O kvalitách rodačky z Odense se v prvním kole přesvědčila také americká tenistka Chelsey Gullicksonová, jíž Wozniacká povolila pouhé dvě hry.

Od porážky ve Wimbledonu má dvacetiletá Dánka úctyhodnou zápasovou bilanci 16-1. K třem titulům z Kodaně, Montrealu a New Havenu by ráda v New Yorku přidala další a vylepšila loňskou finálovou účast.

V dalším kole vyzve další soupeřku z Tchaj-wanu Chan Yung-jan.

Ve výborných výkonech pokračuje na US Open nejmladší tenistka v hlavní soutěži - osmnáctiletá domácí naděje Beatrice Capraová. Až 371. hráčka světa nejprve v prvním kole vyřadila Chorvatku Špremovou a nyní šokovala postupem přes 18. nasazenou Francouzku Aravane Rezaiovou, jíž zdolala 7-5 2-6 6-3.

Capraová je na US Open také nejníže žebříčkově postavenou v pavouku dvouhry. V New Yorku hraje díky divoké kartě svůj premiérový grandslamový turnaj.

O postup do osmifinále bude Capraová bojovat s vítězkou nočního duelu Češky Ivety Benešové s bývalou světovou jedničkou Marií Šarapovovou.

- US OPEN ženy (USA - New York, tv. povrch) -
čtvrteční výsledky (02. 09. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Chang Kai-chen (Tchaj-wan) 6-0 6-0
Zvonarevová (7-Rus.) - Lisická (Něm.) 6-1 7-6(5)
Wickmayerová (15-Belg.) - Görgesová (Něm.) 6-4 7-5
Capraová (USA) - Rezaiová (18-Fr.) 7-5 2-6 6-3
Schnyderová (Švýc.) - Martinezová-Sanchezová (22-Šp.) 7-6(2) 6-4
Chan Yung-jan (Tchaj-wan) - Paszeková (Rak.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
som zvedavy dokedy jej to vydrzi mam taky pocit ze ked narazi na silnejsiu superku vybuchne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist