Wozniacká v prvním letošním finále smetla Vinciovou a má 22. titul

20. 7. 2014, 17:29
Aktuality 134
WTA ISTANBUL - Caroline Wozniacká si dnes po devíti měsících zahrála ve finále a v Istanbulu si nakonec dokráčela až pro trofej. Svůj 22. titul vybojovala po hladké výhře nad Italkou Robertou Vinciovou, jež prohrála druhé finále během dvou týdnů.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká už před osmi lety v Istanbulu vyhrála turnaj ITF. Před třemi lety si v turecké metropoli zahrála na Turnaji mistryň a letos na stejném místě přidala svůj celkově 22. titul z podniku WTA.

Čtyřiadvacetiletá Dánka do soutěže vlétla drtivou výhrou 6-0 6-0 nad Švýcarkou Belindou Bencicovou, pak ale musela s Italkou Knappovou a Češkou Karolínou Plíškovou o postup bojovat ve třech setech. Včerejší semifinále s Francouzkou Mladenovicovou i dnešní finále dvou nejvýše nasazených hráček s Robertou Vinciovou už zvládla opět suverénně. Italku smetla za 67 minut bez ztráty podání dvakrát 6-1.

"Snažila jsem se hrát agresivně jako vždycky, ale dělala jsem hodně chyb," komentovala Vinciová. "Hrát proti Caroline je velmi těžké, protože ona vrátí skoro všechno zpátky do kurtu a je pak těžké se udržet ve výměně. Ale s celým týdnem jsem spokojená, dnes Caroline hrála lépe než já," dodala jednatřicetiletá Vinciová, která má po dnešku vzájemnou bilanci s o sedm let mladší Dánkou vyrovnanou 2-2.

Wozniacká si finále zahrála poprvé od loňského října, kdy zvítězila na turnaji v Lucemburku. Už sedmou sezonu po sobě zakončí s minimálně jednou trofejí z turnaje WTA, v posledních letech se ale přísun titulů hodně ztenčil. V sezonách 2008 a 2009 získala po třech trofejích, v letech 2010 a 2011 přidala po šesti titulech, v roce 2012 vyhrála už jen dva turnaje a loni dokonce jen jeden.

"Jsem moc šťastná, že jsem vyhrála 22. titul - je to skvělý pocit. Dnešní finále se mi povedlo. Dobře jsem podávala a diktovala jsem tempo zápasu. Mám za sebou skvělý týden a na tvrdém povrchu se cítím opravdu dobře, což je skvělý posun," pochvalovala si Wozniacká.

Vinciová po nepovedené první polovině sezony hrála finále podruhé během dvou týdnů, i minulý týden v Bukurešti ale titul nezískala. I tak má po dnešku stále výbornou finálovou bilanci 9 výher a pouhé 3 porážky.

- WTA INTERNATIONAL ISTANBUL -
(Turecko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (20. 07. 2014)
• Dvouhra - finále •
Wozniacká (1-Dán.) - Vinciová (2-It.) 6-1 6-1
• Čtyřhra - finále •
Doiová/Svitolinová (Jap./Ukr.) - Kalašnikovová/Kaniaová (Gruz./Pol.) 6-4 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

134
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak včera jsem se zakousla do montyho a protože nespadám do skupiny " jsem pořád na internetu, nejlépe na tenisportále ", tak jsem zdejší diskuzi ukončila a šla dělat něco smysluplného. Ještě mě napadlo k tématu : Kdyby měl monty šanci, doporučila bych mu, aby se zeptal Caro, jestli by brala GS ( Wimbledon ) nebo pozici jedničky v žebříčku WTA. Já si myslím, že by Wimbledonu dala přednost. Monty říká, jak sleduje poslední dobou ženský tenis, hm, copak si opravdu myslí, že tenistky kladou pozici č. 1 na žebříčku nad zisk GS ( Wimbledonu ) ? No to snad ne ! Kdyby vážně měl vášeň pro tenis ( a ne tenistky ve stylu barbie ), tak by ho toto ani nenapadlo. A propos, fanatik je 1/ vášnivý, zanícený stoupenec něčeho, někoho a 2/ taky vášnivý stoupenec, který nepřipouští jiný názor. No, včera mě monty nazval fanatickou fanynkou Petry. Nechápu proč ? Jen proto, že nesouhlasím s jeho názorem, že výhra Wimbledonu ( druhého ) se nedá srovnat s hrou a úspěchy Wozniacké ? A s anajmou to bylo co? Jedině co uznávám je to, že mě monty namíchl svými výroky, tak jsem reagovala řekněme trochu vášnivěji. No co, mohu si to dovolit. Jsem snad mladá, barbie a tak trochu blonďatá ? Ani náhodou. To má za to ! Gentleman !
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
? ? ?
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě neumím anglicky.
Reagovat
Fandina
Gratulka Caro, zasloužený titul a mám radost. Dívala jsem se i na Roryho jízdu a oba výborně. Tak jen tak dál. Držím palce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ovečkin a Kirilenko se rozešli..

http://tennisfortuna.blogspot.ru/2014/07/Maria-Kirilenko-break-off-her-engagement-with-ovechkin.html
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak se těm sportovním párům nedaří. :( Zvláštní na tom je, že už je to poněkolikáté, kdy se někdo rozchází po zasnoubení... Jinak se přiznám, že mě už to tuhle napadlo, jestli ještě jsou spolu. Alex teď dával na Twitter různé fotky a videa, na kterých Makiri nikde nebyla. Přitom dřív se hodně často fotili spolu...
Reagovat
Cico93
Hlavne naj to tam Alexandrovi padá ( do bránky;))) tak jak sa na Top kanoniera patrí !
Reagovat
smazaný uživatel
Co je víc - GS titul nebo číslo 1 na světovém žebříčku? Můj názor - GS titul. Být jedničkou bez GS trofeje není, takový hráč není tenisovým králem, nýbrž regentem.
Z historie - Ivan Lendl se už v roce 1983 stal jedničkou, bylo to však díky titulům na obyčejných turnajích, zatímco na GS se mu nedařilo uspět. Až v následující sezóně toto prokletí zlomil.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě se s dovolením vrátím k hlavnímu tématu téhle diskuze

možná by nebylo naškodu, zkusit se zamyslet nad výroky a pocity hráček, které byly jedničky a nikdy nevyhrály GS, opačně nad hráčkami, kterí GS vyhrály, ale nikdy nebyly jedničky.

O Petře je známo, že GS titul řadí nad pozici světové jedničky, u Caroline přesně nevím, moc její výroky nesleduji, ale předpokládám, že naopak pro ni je víc no.1

Problém je, že Petra nikdy neokusila pozici nejlepší hráčky na světě a naopak Caro nikdy nepocítila triumf z GS turnaje. Osobně sem téměř přesvědčen, že pokud by Caro jednou ten GS vyhrála, byl by to absolutní vrchol její kariéry. Kolikrát slyšela, byla si světová jednička, ale ten GS ti prostě chybí? I třeba přes to, že na to máš? Kolikrát Petra slyšela, že sice si vyhrála GS, ale jedničkou ne? Budeš jednou jednička! Máš na to být jednička! apod.

Jde o ten triumfální pocit satisfakce. Konečně to dokázat a zavřít všem hubu. Taková výhra je myslím ta nejcennější.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě to je hodně o tom, co vytvářejí novináři a tzv. experti...

Já to vidím tak, že jenom světová jednička si může říct: "Jsem nejlepší tenistka na světě." Má to podložené dosaženými výsledky za poslední rok (tzn. rankingem) a nezáleží na tom, jestli vyhrála 1x GS nebo 2x Premier Mandatory. Ve výsledku to má stejnou hodnotu (= 2000 bodů) a myslím si, že je to naprosto objektivní.
Reagovat
PetaM
Nemá to vůbec stejnou hodnotu.
Reagovat
smazaný uživatel
V rankingu má.
Reagovat
PetaM
Ale v normálním životě ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já psal o rankingu, ty normální živote. :D Podle mě je prostě celý problém v tom, že řada lidí nechápe jednu věc: Pozice světové jedničky a titul na GS spolu nemusí nutně souviset. Může, ale nemusí.
Reagovat
PetaM
Aha, takže stačí, když Tomáš vyhraje 4x 500, dá je dohromady a řekne si: "A hele, vyhrál jsem GS" :D :D

Jenomže lidi chtějí, aby spolu tyto dvě věci souvisely.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to jsi mě zase špatně nepochopil... Když např. Tomáš získá na čtyřech turnajích po 500 bodech, tak si nemůže říct, že vyhrál GS, ale že dosáhl stejně bodů jako za grandslamový titul. Jenže když třeba Novak vyhraje GS a Tomáš skončí ve 3. kole (jako se stalo letos ve Wimbledonu), tak mu Novak zase uteče a Tomáš si nemůže dělat naděje, že bude světovou jedničkou... Pokud ale Caro, Dinara, Jelena a další dokázaly být před ostatními i bez vyhraného GS, tak v tom nevidím žádný problém. Ty píšeš, že "lidi chtějí". Já bych toho chtěl... :D

Jinak ti položím otázku: Když si aktuální světová jednička (vůbec nezáleží na jménu) nemůže říct, že je momentálně nejlepší na světě, tak kdo tedy? Hráčka, která za poslední rok vyhrála nejvíc GS? No jo, ale kdo je v tom případě desátý nejlepší, třicátý, padesátý a dál? To ti prostě zodpoví jenom žebříček... A co když byly za poslední rok čtyři různé vítězky GS? Otázky, samé otázky... :D
Reagovat
PetaM
Dole jsem psal, že světovou jedničkou se stane pouze hráčka, která má buď konzistentní výkony, nebo vyhraje GS. Uznávám obě dvě, ale vyhraný GS je pro mnoho lidí mnohem více, než konzistentní výkonnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Co je pro většinu lidí víc je jedna věc, ale podstatné je se na ten vrchol dostat. A jak známo, na vrchol vedou různé cesty... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je zbytečné (s někým) na to téma diskutovat, Postpubertální adorant totiž těžko pochopí, ze ne vše se dá přepočítat na bídy. Zvláště když víme, že titul z Wimbledonu je pro tenisty zlatým grálem, tudíž nejcennější ze všech. Nehledě na body. Ivan Lendl o tom ví své. Je zajímavé, že jeden nekritický fanda P.K. odtud byl vypískán (neříkám že si za to občas sám nemohl) a jiný, za stejného hnízda nekritických obdivovatelů skoro nikomu nevadí. Přitom často používá naprosto stejnou rétoriku.
Reagovat
smazaný uživatel
Vrať se do hrobu! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si mě raději zařaď zpět do ignoru. Bude mi to ctí i potěšením, chlapečku. A až jednou dospěješ, to už já tady opravdu nebudu, řekneš si, to jsem ale byl oslík.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, já si s těmi narážkami na věk nezačal. Dokážu si tady fajnově pokecat i se staršími lidmi, takže v tom vůbec nevidím problém. Jenom ty ze sebe děláš něco víc a neustále argumentuješ tím, že jsem "postpubertální adorant" a podobné hovadiny. Pro mě jsi obyčejný trapák a je mi jedno, jestli ti je 10 nebo 60 let... Jinak už jsem tě v ignoru měl dávno, ale ty sis asi změnil nick. Dřív jsi používal ten s podtržítkem, ne? Kdo se v tom má vyznat. :D
Reagovat
pepin
Podívej on ve své zanícenosti a opakovanými chvalozpěvy dojde k té skutečnosti sám. Když se podíváš zpátky co se zde kolem něho probíralo, tak většina zdejších lidí jeho výplody bud nečte, nebo jen povrchně. Když se to tu řešilo tak alibisticky utekl od otázky "kolik lidí to poctivě čte" na otázku komu zde vadí. Nevadí zde nikomu, protože většina normálních lidí tady má již svůj obrázek a jeho zařazení. Zrovna tak jako u nejmenovaného. Věčné co marfuše tady a potom, co caro ted a pak apod. vyjmenovávání jeho oblíbenkyn není již ani otravné, jen úsměvné, ale tys jej pojmenoval trefně.
Reagovat
smazaný uživatel
monty jak sem řekl, pouze se snažím vcítit do těch hráček a jejich případných pocitů.

"Já to vidím tak, že jenom světová jednička si může říct: "Jsem nejlepší tenistka na světě.""
s tímhle nemám problém..

s tou druhou částí teda problém mám :-))
Vyhrát 2 Mandatory a 1 GS je dost velký rozdíl, nejde jen o body. Myslím, že takhle uvažuje jen málokterá tenistka..
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, já ti rozumím a máš pravdu. Kdo ale sleduje ranking, ten takhle uvažovat může... :)
Reagovat
blixa
Myslím že být č.1 na žebříčku vůbec nezakládá ba tom , že by si dotyčný měl myslet že je nejlepší tenista planety. Záleží na tom , jak k tomu přišel. Může to znamenat taky jen to, že je hodně pilnej a relativně úspěšnej. Prostě jen nějak shromáždil nejvíc bodů, to je vše. O tom, kdo je ten nejlepší rozhodují největší turnaje. Tam se doopravdy ukáže, jakou kvalitu kdo má. A nejlepší "sběrač" bodů to být nemusí.
Reagovat
EllNino
opět prohrála ve 3 setech, tentokrát s Piter, která se v zápase vehementně povzbuzovala ...Kritýna pusobila jako tělo bez duše, Karolína je tedy v současný době míle před ní ...no z posledních 5 zápasů 4 těsný porážky, to není moc povzbudivý :/ ..
Reagovat
Frick
Hroznej tejden :-(
Reagovat
smazaný uživatel
příští týden bude lepší. Třeba takové finále Lucky s Eugénií bych si nechal líbit (:
Reagovat
Frick
Paradoxně stále je to držitelka třetí nejcennější trofeje, co se týče českých hráček letos. Po Petřinym Wimblu a Klářiný 220k v Riu už následuje Kristýnin 75k Nottingham. Pak již jsou triumfy Denisy a PetryC z 50k....

No, moc toho není zatím letos. Tak snad Lucka něco pozvedne. A pak ještě jednou Petra. A možná překvapí Bára nebo Karolína...
Reagovat
slacker
prosrala to. Takovych proridlych turnaju a nidko z nasich si na nich poradne body nenahrabal
Reagovat
Cico93
zmiz zmiz zmiz
Reagovat
tommr
přitom měla Kristýna ten zápas tak dobře rozehranej a ještě v samým závěru měla výhodu brejku. Jenže od stavu 4:3 ve třetím setu jakoby přestala hrát zatímco Polka tam lítala jako fretka ... :(
Reagovat
EllNino
ale v jejím případě to není bohužel poprvé ...
Reagovat
tommr
dneska mě s tím ale hodně otrávila, protože v Baku měla slušnou šanci na dobrej výsledek. Takhle se v tý první stovce moc dlouho neudrží ... :(
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=779337685422618&set=a.645961482093573.1073741839.613021805387541&type=1&theater
Reagovat
pepin
Ještě se vracím k tomu co jsem napsal a Ty jsi to okomentoval a reakci rytíře jsem očekával. Jen k té jeho poznámce, že někdo byl 1 a někdo ne. Velice pěkně na toto téma mluvil Honza Kodeš. Také se jej zeptali co je více, zda vyhrát GS nebo být jedničkou. Odpověděl asi toto - to, že vyhrajete GS je nesmazatelně zapsáno, kdežto to, že někdo byl světovou jedničkou je za čas zapomenuto. Jako příklad uvedl třeba Dinaru Safin, to, že byla světovou jedničkou již dnes málokdo ví a takových příkladů je více.
Reagovat
slacker
Pekne blbosti zvan teni Kodes. Zapomenuto neni ani jedno. A priklad s Dinarou je taky uplne vedle. Pamatuje si snad on sam vsechny viteze GS?
Reagovat
smazaný uživatel
"Jako příklad uvedl třeba Dinaru Safin, to, že byla světovou jedničkou již dnes málokdo ví a takových příkladů je více."

To, že byla Dinara Safina světovou jedničkou, ví úplně každý, kdo se o tenis aspoň trochu vážněji zajímá. Světové jedničky jsou v tenisové historii zapsány stejně nesmazatelně jako grandslamové vítězky. Dělají se přehledy, sledují se počty týdnů na 1. místě, jedničky na konci roku atd. (viz článek 4)
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeb%C5%99%C3%AD%C4%8Dek_WTA

Loni se u příležitosti 40 let od založení WTA sešly (skoro) všechny světové jedničky...
http://www.wtatennis.com/40loveparty/article/3222350/title/wta-live-40-love-presented-by-xerox
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je věc názoru. GS může vyhrát s trochou štěstí hodně hráček.
Stát se jedničkou vyžaduje konzistentní výkony po celý rok.
Vyhrád GS a nestát se jedničkou je trošku nešťastné, stejně jako být jedničkou bez GS titulu.

No Petra už vyhrála grand slamy dva a když se člověk podívá na její výsledky z Wimbledonu, můžeme říct, že je nejúspěšnější hráčkou Wimbledonu za posledních pět let. Tohle už není o štěstí, jenom to dokazuje, jak výbornou travařkou Petra je. Ještě by to chtělo vyhrát aspoň jedem GS na jiném povrchu.. (což pro ni bude strašně těžké) nejlépe ještě do příštího ročníku Wimbledonu, což by ji na tu jedničku dost možná pasovalo a nemusely by se tu vést tyhle ryze subjektivní debaty, co je vlastně víc. Protože tím pádem by o tom, kdo se víc zapsal do tenisové historie nebylo pochyb.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas blbče.

Vidím trošku podobu s hokejem. Více si lidé pamatují mistra- vítěze play-off (jako GS) než vítěze základní části (jako top1).
Přitom ale já osobně si víc cením té dlouhodobé výkonnosti, než výhry v play-off.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně bych tohle nesrovnával, i když v tom asi je určitá podobnost. Hokejová sezona se prostě rozhoduje v play-off, základní část je v podstatě taková kvalifikace. Přiznám se, že dřív jsem byl docela zastáncem těch různých Prezidentových trofejí pro vítěze základní části, ale teď už bych od toho úplně upustil. Vždyť ani pro hráče to není žádná meta a radši se té trofeje z pověrčivosti ani nedotýkají. :D V hokeji je to prostě tak zařízené, že každého zajímá jenom play-off a nakonec může být úplně jedno, jestli tam tým postoupí z 1. nebo 8. místa. Pro diváky to je určitě atraktivní, ale polemizovat se dá samozřejmě nad tím, jestli je to spravedlivé... Stejně tak to ale může být obráceně. Ve fotbale se play-off nehraje (s výjimkou třeba USA) a rozhoduje dlouhodobá soutěž. No a někdo zase tvrdí, že fotbalu by play-off prospělo a udělalo by ho zajímavějším...
Reagovat
Cico93
Porovnávať to s hokejom to je pekná blbosť. To je úplne niečo iné.
Reagovat
smazaný uživatel
Neporovnávám samotný hokej x tenis, což blbost samozřejmě je. Porovnávám vyhodnocení úspěšnosti.

A by the way: Znáš Drobného? Mistr světa v hokeji a Wimbledonský vítěz, a RR taky. Nebo Koželuha? Takže zas až tak od sebe ty sporty nejsou :)
Reagovat
Cico93
Jj vtedy aj Golonka uradoval v tenise;))) ja viem čo myslíš vitaza zák. časti to nikto nerieši viď Sharks už neraz v NHL skončili 1 po zakl. časti a v play.off sa lúčili už v 1 kole. Sparta letos to isté.
Reagovat
smazaný uživatel
Dynamo v KHL letos taky. :( No a když byli v konferenci dvakrát třetí, tak play-off vyhráli. :D
Reagovat
Cico93
A Inglostad to ani nemá cenu komentovať. Do play off postúpili úplne s odretými ušami LTT a mali titul ;))))
Reagovat
smazaný uživatel
Právě. A já jsem taký čudák, že si víc cením týmů, které hrály dobře po celou sezonu.
V PO pak hodně záleží, jestli narazí favorit na tým, co nedostatek hokejovosti nahrazuje agresivitou. Favorit vyhraje, ale pár hráčů ze základu je zraněných a v dalším kole snadno vypadne.

A proto chápu, že pro hodně lidí je GS víc, i bez toho že by fandili zrovna Petře. Já mám radši konzistentní výkony, než trpět celý rok a jeden turnaj se podaří i třeba díky shodě náhod.
Je jasné, že za pár let člověk ty prohry zapomene a zůstanou mu jenom vzpomínky na vítězství v turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo ale na co jsou někomu konzistentní výkony, když nevyhraje GS a není ani světovou jedničkou jako napřídklad Tomáš. Já už jsem si zvykla, že občas Petra prohraje s hráčkou "bez jména", pak se na nějakým turnaji "zblázní" a vyhraje ho. To je to, co mám na Petře ráda, nikdy nevíš, co od ní můžeš čekat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se to pořád píše. Záleží na jednotlivci. Co je víc? Vyhrát Diamantovou Ligu nebo 2 závody z ní a zbytek vybouchnout?
KDYBY byla nějaká taková celoroční soutěž, tak klidně může význam GS turnajů v očích veřejnosti poklesnout. Záleží na struktuře soutěží.

Třeba kdysi byl v NHL daleko důležitější Prezidentský pohár než PO. Prostě se to mění. Já ti neberu, že je pro tebe tak hodně důležité vítězství v GS. Pro mě je možná taky mírně, ale jenom mírně významnější než být No.1.

A třeba z hlediska sponzorů je jasně důležitější ta stabilní výkonnost.
Reagovat
Cico93
A práve taký čo hral celú sezonu úplne dominantne titul nezíska ;(((
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v tenise je to ještě úplně jinak. Tam se soutěží o světovou jedničku i grandslamy (popř. další turnaje). Když hráčka dosáhne jednoho, druhého nebo obojího, tak si toho vždycky velmi váží (srovnání s hokejisty a Prezidentovou trofejí zde značně pokulhává :D). Když nad tím přemýšlím, tak grandslamové vítězky si lidi můžou pamatovat líp jenom z jednoho důvodu. Vidí ten jejich finálový zápas, vidí tenistku s trofejí, vidí ty emoce. To si spousta lidí pamatuje třeba u Petry... Co se týče Caro, tak si asi málokdo pamatuje, po kterém zápase se tou světovou jedničkou stala (já jo, bylo to právě po výhře nad Petrou v Pekingu 2010 :D). Když se to povede třeba po 3. kole nějakého turnaje (což je právě případ Caro), tak v tom prostě nejsou takové emoce. To ale rozhodně neznamená, že je to něco míň. Vždyť je to otázka kvalitní a dlouhodobé výkonnosti. Světovou jedničkou se tenistka nestává jen tak najednou, jak to někdy může být na grandslamech... Krom toho, moc lidí asi neví, že tenistky za 1. místo v žebříčku taky dostávají trofeje. Pokud vím, tak je to pokaždé, když se nově stane jedničkou a potom ještě speciálně, když je jedničkou na konci roku... Většina lidí ale dneska potřebuje vidět emoce, a proto si líp pamatujou grandslamové vítězky. Kdo ale tenisu rozumí a sleduje ho (nemyslím průměrného Čecha, který se dívá jenom na Kvitovou ve finále GS a na Fed Cup :D), pro toho je pozice světové jedničky ceněná přinejmenším stejně jako GS titul. Pro mě osobně je jednička dokonce víc, takže v tom s tebou souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty dnes teda rýpeš ! Víš, co ? Vem si tu svoji Caro a někam si ji postav a obdivuj se jí třeba celý den ! A nech už tu Petru a nás ,průměrné Čechy, na pokoji a vymysli si jinou výmluvu pro svoji Caro. To nejsou jenom emoce a viditelná trofej ! ! ! To je prostě WIMBLEDON ( v Petřině případě už dva ). Nejslavnější a nejstarší tenisový turnaj. Proto si to lidé pamatují. Dle tvého názoru asi Kodeš neví o čem mluví. To snad není možné, jak mě dnes rozpaluješ, musím se zchladit.
Reagovat
smazaný uživatel
Když se stala znovu jedničkou loni Serena tak po MB, tak klekla na zem a byla dojatá a myslím, že i nějaká ta slza jí ukápla. Pochybuju, že by takhle slavila výhru nad Petrou v ČF, kdyby se po zápase nestala sv. jedničkou.

Pro mě je GS víc i kvůli těm emocím. Přiznám, že z Wimbledonu 2011 jsem viděla jenom finále a SF na onlinu.. Tenkrát jsem byla vlastně průměrný Čech. Tenis jsem pravidelně začala sledovat úplnou náhodou v roce 2012. I proto jsem z toho titulu letos měla větší radost a nikdy na Wimbledon 2014 nezapomenu.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, to máš pravdu. U Sereny tenkrát byly větší emoce. Tak na tom je aspoň vidět, že pozice světové jedničky opravdu něco znamená...

Jinak tím označením "průměrný Čech" jsem se nechtěl nikoho dotknout a už vůbec ne tebe, protože jak sama víš, tak tě považuju za jednoho z nejsympatičtějších Kvitovců na TP (narozdil třeba od fanynky :D). :) Jenom prostě vycházím z toho, co vidím u mě doma a v mém okolí. :D
Reagovat
Cico93
Áno Lunej a Petrafans s tými by sa dalo ísť na café;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já bych si radši vybral Markét, protože je mladší (promiň Lunej)... :D
Reagovat
Cico93
Ja to myslel tak, že sa s nimi dá normálne baviť, nie su to zaslepené Kvitule;))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, s tím souhlasím. :)
Reagovat
pepin
Nemůže Tě překvapit to, že jsme "průměrní Čechové" jak napsal pan "tenisový expert", vždyt marfuša by nejela ani do začouzené Ostravy. Tak co od něj můžeš čekat. Jen to, že nás systematicky uráží.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně tím průměrným Čechem neuráží. Vím,co tím myslel, protože je taky mám doma a sama jsem před pár lety průměrným Čechem byla.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: Mě..
Reagovat
PetaM
Já si Dinaru pamatuju jako světovou jedničku, ale to je bohužel tak všechno. V mých očích je prostě tristní být No. 1 bez GS titulu. Samozřejmě, něco jiného je mít GS titul a No. 1 se stát později, třeba výhrou na nějakém turnaji Premier atp. To jo, GS tam je i když v minulosti.

Konzistentní výkony jsou sice fajn, ale pokud vám nepřinesou GS, tak jsou vám takové výkony v budoucnu nějak na prd :D

Je to jen můj názor, uznávám jako sv. 1 kteroukoli, která tam je - protože si to vždy musí zasloužit. Buď konzistencí, nebo vyhraným GS. Ale přece jenom, GS je něco více ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, proč se to řeší, Kodeš má pravdu. Zisk GS je prostě zapsaný, natož Wimbledonu, natož dvou Wimbledonů. Takovejch " jedniček " jako Wozniacká bylo...No a co ? Titul z GS nemá a nechci zarmoutit montyho, ale dle mého soudu nikdy mít nebude. Petra je výborná hráčka a šampionka, to potvrdila letos ve finále Wimbledonu. Že neporazila nikoho z Top 10 ? No jejich smůla, když se nechaly přehrát hráčkami, které pak Petra PORAZILA ! Finále bylo pak úplně úžasné, Eugenie Bouchard úplně " zmizela " z kurtu. Titul Petra získala víc než zaslouženě. Ohromný úspěch ! ! ! Promiň, monty, ale srovnávat to s pořadím v žebříčku WTA je úplně mimo.
Reagovat
slacker
Tak bez googleni vsechny vitezky GS za poslednich 20 let
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň fanynko, ale tvůj názor je úplně mimo a jsi přesně takový typ diskutéra, se kterým nemám zájem se o tom bavit. Krom toho, už jsem v tomhle vlákně uvedl prakticky všechno, co jsem chtěl...

Největší prča na tvém příspěvku je: "Takovejch " jedniček " jako Wozniacká bylo..."
Tak já ti teda řeknu, kolik těch světových jedniček bylo. Od roku 1975 toho dosáhlo 21 hráček. Jednadvacet tenistek ze všech na světě! Nevím to přesně, ale řekl bych, že grandslamových vítězek bylo víc. No a taky nenapíšu, že "takovejch GS vítězek jako Petra už bylo". To by totiž byl pěkný blábol...

PS: Mám tě v ignoru jako fanatického Kvitovce, takže na tvůj další příspěvek nemám potřebu reagovat... :D
Reagovat
pepin
Největší prča na tom je, že nás máš všechny v ignoru a pořád s námi diskutuješ. To je ale prča.
Reagovat
smazaný uživatel
Ignor mám většinou vypnutý, protože je udělaný tak, že mi v některých vláknech unikají souvislosti. Navíc to bohužel nefunguje tím způsobem, že když si já dám někoho do ignoru, tak on si mě tam dá taky... Přesto mám ten seznam pořád po ruce, abych věděl, na koho si dát pozor. Reaguju jenom v těch případech, kde si myslím, že to má nějaký smysl... Třeba ty máš zrovna úžasnou schopnost mě vyprovokovat k reakci. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, jistě. Vždyť se můžeme ignorovat všichni, že ? Máš o fanatismu zkreslené představy. Přečti si po sobě své příspěvky. To, že preferuješ hezké mladé blonďaté holky, je tvoje věc. To teď rýpám já do tebe. To, že dáváš téměř vždy přednost cizím tenistkám před českejma, to je taky tvoje věc. Že nefandíš Petře, to je také tvoje věc. Ale, prosím, zbytečně a marně neporovnávej úspěchy Petry s úspěchy Wozniacké.Tak si tady dál vesele notuj se slackerem a dalšíma, kteří ti vyhovují. A dál si piš sáhodlouhé výtvory o svých oblíbenkyních, dál se považuj za jednoho z mála tenisových expertů tady. Klidně si říkejte, že Kodeš tomu nerozumí, on vyhrál jen tři GS, že ? A mě klidně nazývej fanatikem, mě je to fuk. A můžu ti jen říct, že já nikoho v ignoru nemám. Ignorovat bychom se , dle mého názoru neměli.
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře, tak ještě jedna reakce. :D Nemám totiž rád, když se o mně kecá moc nesmyslů...

1. Nepreferuju jenom blonďaté holky. Ana a Monča nejsou blondýnky a taky jim fandím.
2. Nenotuju si se slackerem, mám ho taky v ignoru (ačkoliv v tomto vlákně s ním převážně souhlasím). :D
3. Rozhodně se nepovažuju za tenisového experta. Určitě ale o sobě můžu říct, že tenis hodně sleduju. Troufám si tvrdit, že momentálně se v ženském tenise vyznám víc než třeba ve fotbale (protože v poslední době víc sleduju tenis).
4. Neříkám, že tomu Kodeš nerozumí. On je mi naopak docela sympatický, jenom prostě nesouhlasím s některými jeho názory.

Jinak mám pocit, že ty a anajma/Kitty musíte být příbuzné... :D
Reagovat
Cico93
Aj mňa to napadlo;) rovnaky štýl vyjadrovania !
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já zas vidím hodně podobnou signální soustavu.
Reagovat
slacker
Stale cekam ze tady vypises z rukavu ty vitezky GS a na zadnou nezapomenes. Bez googlu :-))
Reagovat
pepin
Tak to víš, ten to obhajuje protože se to týká Caro, kdyby to byl někdo jiný tak se nad tím ani nepozastaví. To vidíš co napíše když vypadnou jeho mušketýrky, celej tenis jej přestane zajímat a tady krafe o tom, že každý kdo se zajímá o tenis ví, že Safin byla jedničkou. Pochopitelně je to věc názoru, každý má jiný pohled a hledisko, ale to co napsal Kodeš se mi líbilo a připadalo mi to jako reálný pohled.
Reagovat
EllNino
ježiš Safina prosím ..Safin byl Brácha :D
Reagovat
pepin
Já vím, uteklo mi a. Omlouvám se.
Reagovat
EllNino
v poho :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíc je mi k smíchu to, že já montyho příspěvky zas tak nečtu, alespoň ne do konce, neb mě ty jeho oblíbené tenistky nechávají chladnou a jeho komentáře jsou zbytečně dlouhé. A tudíž je téměř nekomentuji, no vida stejně jsem mu nesympatická. Asi proto, že přeji Petře a ne Genince Bouchard....Hm, napíši, že Petra hrála finále Wimbledonu skvěle, že se to nedá srovnat s hrou Wozniacké a hned jsem fanatik na entou. Vida, vida. To mi ovšem radost s Petřina výkonu nekazí. K čemu je tzv. konzistence výkonů, když prostě Wimbledon z toho nekápne.
Reagovat
EllNino
Už to není takový terno, ale Panova Kovinic 2:6 6:4 5:4 40:0 ...od té doby uhrála Saša 2 míče a nakonec prohrála 5:7 ..dneska je asi něco ve vzduchu, zvýšená hladina lability :))
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký rozhovor s Petrou.. :)

http://ona.idnes.cz/petra-kvitova-rozhovor-0sz-/spolecnost.aspx?c=A140715_163609_spolecnost_jup
Reagovat
Cico93
žena musí vedieť variť a musí vedieť čo je Offside:)
Reagovat
Frick
Tak to se hezky sešlo :o)

http://sport.idnes.cz/tenistka-cetkovska-vyhrala-v-olomouci-dh8-/tenis.aspx?c=A140721_091846_tenis_par

Ale proč je v Paříži, to z ní nevymámili...

Co když je důvodem přítelkyně. Ale to asi ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se jí ani nedivím, že bydlí v Paříži, je to nádherný město. Hned bych tam zase jela.. :-)
Reagovat
Frick
No ale ty daně. Gerard utek do Ruska kvůli nim...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra C. má ale trvalý bydliště v Prostějově, takže daní se bát nemusí.. :-)
http://www.wtatennis.com/players/player/1687/title/petra-cetkovska
Reagovat
EllNino
kámo, jaká přítelkyně, vždyť chodila s Baghdatisem a pokud vím, tak má přítele :D ...
Reagovat
EllNino
dneska jsem viděl asi nejpozoruhodnější zápas na číslech, Ksenia Pervak vedla nad Savchuk 6:0 4:0 a měla v 11. gemu další 4 BP na 5:0, ani jeden však nevyužila a rázem to bylo 4:3, za stavu 5:4 nevyužila při podání 2 MP a set nakonec prohrála v TB ...nakonec dostala ve 3. setu kanára, takže ze stavu 6:0 4:0 40:15 se stalo 6:0 6:7 0:6 ;)...opravdu nechápu :DD
Reagovat
PetaM
Nesnaž se pochopit holky ....
Reagovat
EllNino
no nevím jestli to je jenom u holek ...Monaco Seppi 6:1 0:6 6:7 byl taky zajímavej ;) :DD
Reagovat
PetaM
Tak ale tam nejsou nějaké šílené obraty :D V jednom setu to nešlo jednomu, v druhém druhému a ve třetím vyhrál ten lepší v TB :D

Ale nedotáhnout set ze 4:0 a 40:15 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si Ksenia řekla za toho stavu 6:0 4:0 40:15, že je to celkem nuda a tak to chtěla zdramatizovat a nějak se jí to vymklo z rukou! :DDD

Ale ne to je fakt neskutečný tohle ještě projet..
Reagovat
EllNino
ale výsledek po estetický stránce velice pěknej :DD ..
Reagovat
smazaný uživatel
Něco podobného už se několikrát v historii stalo (třeba Janě Novotné). Je to sice zvláštní, ale není to nemožné... Jinak z té kvalifikace postoupilo několik hráček, od kterých jsem to nečekal - Savchuk, Abduraimova, Bondarenko.

Co se týče losu hlavní soutěže, tak ten je pěkně na houby. Kiki a Donna proti sobě můžou hrát už ve 2. kole... Jinak jsem koukal, že Katka Siniaková si může spravit chuť aspoň v deblu. To samé vlastně platí o její parťačce Aliaksandře Sasnovich, která dneska prohrála s Abduraimovou... Navíc budou holky v 1. kole hrát proti francouzskému páru Hesse/Parmentier, takže to Katka může aspoň trochu vrátit svojí přemožitelce z kvalifikace. :) Snad se holkám bude dařit, je to sympatická dvojka... Katka a Sasha do toho! :)
Reagovat
EllNino
Katku jsem včera sledoval no 6:3 2:0 aBP na 3:0, pak se to zadrhlo, škoda veliká ...ale jinak tan turnaj v Baku, to je teda slabota, už aby byl příští tejden, na Stanford a Washington se už hrozně těším :D
Reagovat
smazaný uživatel
jo, oba turnaje mají parádní obsazení. Je na co se těšit :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se už na Stanford a Washington těším!! Tenhle týden jsem měl v plánu, že budu sledovat Katku v Baku, ale ona hned skončila, tak to mi trošku nevyšlo.. :DD
Sice Maruš hraje až v Montrealu(jestli se nepletu, tak by tam měla hrát poprvé od toho zranění ramene v roce 2008), ale budu koukat už i na zápasy ze Stanfordu a Washingtonu! :-)) Tohle to období od Wimbledonu do začátku turnajů v Americe je strašně dlouhé! :-))
Jsem zvědavý jestli budou streamy ze Stanfordu hned od prvních kol, loni stream nebyl.. Jako byl, ale nic moc extra..! :D
Reagovat
EllNino
no z univerzitních kamer možná bude, bez komentáře a bez scoreboardu se statickou kamerou :) ...pamatuji si, jak loni navíc na jedný kamře z vedlejšího kurtu lezl obrovský pavouk a pak tam snad měl i pavučinu a nějakou divnou havěť v tom, no mňamka :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já asi Stanford neuvidím, možná bych mohla stihnout finále a třeba i SF.. :((( Ach jo... :((
Reagovat
PetaM
Taky bych se těšil, ale neuvidím ani Stanford, ani Toronto, takže moje americká šňůra začíná až Cincy :D Takže pro mě moc dlouhá není :D No, ale aspoň ta čísla budu sledovat, to mi půjde :D
Reagovat
kada.tom
apokalypsa, že je něco takovýho vůbec možný :-D
Reagovat
slacker
At uz zacne US Series snura. Tohle kazdorocni cervencove bezvladi-bezcasi je nuda na kvadrat. A jeste navic kdy nasemu druhemu-tretimu-ctvrtemu sdedu se moc nedari vyuzit proridlich startlistu.
Reagovat
a.magerova
http://sport.lidovky.cz/rory-mcilroy-vyhral-golfove-british-open-a-ma-treti-major-pmu-/ostatni-sporty.aspx?c=A140720_200023_ln-sport-ostatni_oka
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Caro! :) Nejde ani tak o to, že Caro byla už od začátku favoritkou tohoto turnaje a titul se od ní víceméně očekával (to ale rozhodně neznamená, že ho dostala zadarmo). Ještě větší radost mám totiž z jejího dnešního výkonu, protože Caro sehrála opravdu vynikající zápas.

Caro v prvním gemu moc nechodil první servis, takže se Roberta dostala k brejkbolu, ale Caro ho odvrátila. Na returnu začala Caro skvěle, když hned ve druhé hře našla odpověď na Robertiny slajzy a získala brejk na 2:0, který vzápětí potvrdila. Pak jsem se trochu obával, aby Caro nemrzel čtvrtý gem. Caro v něm měla brejkbol, který Roberta odvrátila dobrým servisem. No a potom měla Caro při shodě prakticky vyhranou výměnu, ale z voleje udělala zbytečnou chybu... Hned v pátém gemu se mohla Roberta vrátit do hry, ale Caro úspěšně odvrátila dva brejkboly a podržela servis. Klíčová byla nakonec šestá hra. Caro v ní pořád nemohla proměnit brejkbol a myslím, že asi tak tři vyhodila. Nakonec měla brejkbolů šest (ani jsem nevěděl, že jich bylo tolik) a právě ten šestý místo ní "proměnila" Roberta, když udělala dvojchybu. Potom Caro za stavu 5:1 doservírovala 1. set čistou hrou a nebylo co řešit... Druhý set se odvíjel v podobném duchu jako ten první. Snad jenom Roberta uhrála víc bodů na síti, když se jí povedly nějaké dropshoty, kterými Caro vytáhla na síť. Její slajzy ale pořád neúčinkovaly a nejvíc se mi líbil ten moment ve 2. setu, když Roberta dala slajz a Caro jí vrátila taky slajz, který trefila přesně do rohu a byl z toho winner. Podle mě jednoznačný kandidát na "Shot of the Month". :) Co se týče průběhu druhé sady, tak Caro celkem rychle získala dva brejky a vedla 4:1. V šestém gemu pak odvrátila tři brejkboly, což asi definitivně rozhodlo. Caro pak ukončila zápas na returnu, když proměnila druhý mečbol. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/dhPwwCsp/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal: Takhle jednoznačné finále jsem rozhodně nečekal. Přiznám se, že zápasu proti Robertě jsem se trochu obával. Roberta měla sice ještě před pár týdny hodně špatnou sezonu, ale teď už hrála druhé finále za sebou a navíc do něj postoupila bez ztráty setu (zatímco Caro ztratila set proti Knapp a Karolíně Plíškové). Caro navíc měla před tímto zápasem proti Robertě negativní bilanci 1:2. Je ale fakt, že letos na antuce v Madridu si Caro hned ze začátku zápasu poranila koleno a před třemi lety v Torontu to byl zase její první zápas po zranění ramena v Bastadu... Přesto jsem si myslel, že Roberta jí jako soupeřka moc nesedí, ale Caro dneska podala skvělý výkon. :)

Tenhle titul má pro Caro hned několik pozitiv. Kromě bodů do žebříčku a posunu o dvě místa znamená, že si Caro prakticky zajistila účast na Turnaji šampionek v Sofii. Taky mám radost, že Caro ani v letošní sezoně (přestože zatím není tolik vydařená) nezůstane bez titulu a přidala už 22. trofej do své sbírky. :) No a zároveň to znamená, že v tomto roce vyhrálo titul už pět mých favoritek (Masha, Ana, Caro, Donna, Monča). Vika by ještě do konce roku taky mohla něco vyhrát, Katka vyhrála aspoň turnaj ITF v Mariboru... V tomto ohledu můžu být určitě spokojený. :)

Na závěr ještě taková perlička: Když jsem ráno otevřel internet, tak na mě jako první vyskočil titulek "McIlroy bez Wozniacké září". Tak jsem rád, že to platí taky obráceně. :) Jinak pro Brože (kterému tímto oznamuji, že ho mám na 1. místě v ignoru :D) podotýkám, že golf nesleduju a Rorymu nefandím. Přál jsem mu jenom tehdy, když byl přítelem Caro a teď je mi úplně volnej. :D Co se týče golfistů a golfistek, tak přeju akorát Tigerovi (přítel Lindsey - mojí oblíbené lyžařky) a Klárce Spilkové, která je mi sympatická. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))))
Aha. Takže mě máš v ignoru a přesto víš o mém dnešním příspěvku - prvním po velmi dlouhé době. Asi ten "ignor" občas vypínáš, abys byl v obraze. Jak směšné, milý klaune.
Reagovat
smazaný uživatel
Rorys pustil dánskou princeznu k vodě a najednou po dvou letech začíná zase něco hrát. Čím to asi bude, milánku?
Ono žít roky nebo dokonce desítky let s Karolínkou určitě nebude žádný terno. Pro golfistu v 26 letech kariéra teprve začíná, tam se na špičkové úrovni nehraje do 30-32 jako u tenistů. Takže se mu vůbec nedivím. Jednoznačně správný krok. Pravdou ovšem je, že na toto měl přijít dřív a ne až po rozeslání svatebních oznámení :-DD
Reagovat
baggik
Broži prosimtě nedémonizuj tady Caroline. Slabší výkony podávali v posledním roce a půl oba. Že měli v hlavě jiné věci než sport aa mělo to na jejich výkony vliv je možné, ale to je normální. Rozhodně to není tak že by jeden z parterů toho druhého vyždímal jak to velmi rád a úspěšně dělá pan Štěpánek. Doufám, že se jednou dozvíme co na něm ty holky viděli, protože krása, příjemné vystupování - charisma ani povahové vlastnosti to nebudou.
Reagovat
pepin
Tak uvidíme, až narazí opravdu na špičku zda bude její vzestup trvalý nebo jen na hráčkách, které do ni nepatří.
Reagovat
tommr
Caro holt věděla kam se přihlásit - k titulu v Istanbulu nepotřebovala porazit ani jednu hráčku z top-20 což mluví samo o sobě. Jsem přesvědčenej, že až narazí na silnější soupeřky tak její hra zase nebude stačit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na turnaji kategorie International to není nic divného (vždyť Roberta byla druhá nasazená). To spíš ve Wimbledonu je zajímavé, když někdo nepotřebuje porazit hráčku Top 20 až do finále... :D

Jinak jsem si vzpomněl na tvůj komentář po letošním zápase v Madridu, když ses královsky bavil, jak Roberta rozebrala Caro. (viz odkaz - 07.05.2014 18:25). Tak co? Dneska ses taky dobře bavil? :D
http://www.tenisportal.cz/zpravy/safarova-a-kvitova-jsou-v-madridu-v-osmifinale-ceka-je-vzajemny-souboj-14182/
Reagovat
PetaM
Je rozdíl startovat na turnaji, kde jsou všechny hráčky Top 20, a turnaj, kde je jen jedna, která to nakonec vyhraje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já přece neříkám, že není. Jenom nechápu, proč se tomu tommr tak diví. :D Až bude hrát Petra nebo někdo jiný na turnaji kategorie International, tak na tom třeba bude stejně...
Reagovat
PetaM
To vůbec :D Petra nemá šanci vyhrát International :D :D
Reagovat
Bob
Kdyby tam hráčky jako je Wozniacki nevypadly s hráčkami jako je Strýcová už někde v osmifinále, mohlo být obsazení už od SF výrazně lepší ;) Bohužel, z Top 10 se tam dostaly jenom Petra a Simona. A ohledně samotného GS - někdo ho prostě má, někdo ho prostě nemá ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně jako někdo světovou jedničkou byl a někdo nebyl... Já jsem ale původně nechtěl poměřovat Caro a Petru. Jenom jsem nepochopil smysl tommrova příspěvku...
Reagovat
tommr
já jsem se nevyjádřil dost jasně? Reagoval jsem na pepina, kterej se ptal jestli bude vzestup Caro trvalej. Podle mě o žádnej vzestup zatím nejde - Caro jen vyhrála jeden slabě obsazenej turnaj. O vzestupu budeme moc mluvit teprve až vyhraje nějakej silně obsazenej turnaj ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě nezajímá co napsal pepin, ale cos napsal ty. Už ta první věta, že "Caro holt věděla, kam se přihlásit". Ostatní hráčky snad během roku nehrajou turnaje kategorie International, kde bývá obsazení podobné?

Všechno ostatní jsou zbytečné spekulace. Titul této kategorie nějaký velký bodový příděl neznamená, tudíž nemůže znamenat ani velký vzestup v žebříčku. Ale pořád je to titul, pro Caro první v sezoně a je to prostě úspěch. Navíc už jsem napsal, že já mám ještě větší radost z té předvedené hry...

Caro letos neprožívá tolik vydařenou sezonu, ale pořád patří mezi dvacet nejlepších tenistek na světě. Kolik hráček na světě si může říct, že v době "ústupu" byly v Top 20? :D Jak řekla Caro během turnaje v Istanbulu: "Miliony lidí sní o tom, aby byly tam, kde jsem já." (na idnesu o tom byl dokonce článek :D) Já to ale neberu jako nějaké uspokojení, ale spíš jako pozitivní přístup ze strany Caro. :) Ona už toho ve 24 letech dokázala tolik, že se o tom drtivé většině tenistek ani nesní za celou kariéru. Dneska jsem třeba četl, že za posledních 7 let vyhrála v každém roce minimálně jeden titul. To je skoro až neuvěřitelné. :)
Reagovat
smazaný uživatel
já je klidně poměřím..

do roku 2011 byla Caroline lepší, v roce 2011 bych mezi ně dal rovnítko, Petra vyhrála z velkých turnajů Wimbledon, YEC a Madrid, Caroline "jenom" IW a Dubaj, ale konzistentností si udržela pozici jedničky. Od roku 2012 je lepší Petra. V roce 2014 je zatím rozdíl mezi nimi hra na trávě, což z Petry sice dělá lepší hráčku, ale na ostatních površích je jejich hra srovnatelná.
Petra má, zdá se, ale větší potenciál pro roky budoucí.
Což je fakt, který nemusí montyho mrzet, protože fandí ještě Marii a Viktorce, které jsou do teďka úspěšnější a dá se předpokládat, že i v budoucnu úspěšnější budou.
Reagovat
smazaný uživatel
respektive jejich hra srovnatelná není :-), obě hrají dost jinak, ale výsledky určitě srovnatelné jsou :-)
Reagovat
tommr
upřímně řečeno dneska jsem to ani moc nesledoval. Stream mi nešel a na čísýlka jsem se koukal jen občas, protože mi bylo celkem jedno kdo vyhraje. Wozniacká může ohrozit Petru a Vinciová zase Lucku. Takže dneska žádná dobrá varianta nebyla ... :)
Reagovat
PetaM
No jo, ještě by mohla Caro Petru vystrnadit z Top 10 :D :D :D
Reagovat
tommr
lepší je nikoho nepodceňovat. Já beru všechny hráčky z první dvacítky jako potenciální hrozby pro Petru a Wozniacká se ted posunula už na třináctý místo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v tom mám pro tebe pochopení, protože mě dneska (stejně jako při semifinále Caro - Kiki) asi do poloviny 1. setu šel jenom hodně mizerný stream a teprve potom jsem naladil kvalitnější (shodou okolností to byl italský Super Tennis :D)... No nic. Jsem se těšil, jak dneska uznáš kvality Caro a zase jsem se nedočkal. :D
Reagovat
tommr
podle mě tenhle turnaj nemoh její kvality nijak významně prověřit. Uznávám ale, že roli turnajový jedničky v Istanbulu Caro zvládla bezchybně. Jsi aspoň trochu spokojenej? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem. :D Já přece netvrdím, že porazila nějakou špičku, ale konkrétně v zápasech proti Belindě a Robertě předvedla vynikající tenis. Vsadím se, že kdyby Caro prohrála, tak bys to takhle neodbyl... :D
Reagovat
misa
Wozniacká může ohrozit Petru? Možná, kdyby vyhrála Montreal a Cincinnati dohromady.
Reagovat
Bob
Asi tak. Vinci je letos tragická. I když, letos jí porazily hráčky, co letos opravdu válí. Ivanovic, Li, Muguruza, Šafářová. Ale zase je tu Kerber, Vinci, Strýcová, Wickmayer.
Reagovat
smazaný uživatel
ta užší špička je momentálně strašně silná. K návratu do top 10 by v podstatě musela vyhrát velký turnaj aspoň kategorie premier 5.
Hodně těžké v konkurenci všech těch Marií, Simon, Azarenek, Seren, Nalinek, Eugenií,..
Reagovat
slacker
Eugenii? jsem se zakuckal
Reagovat
Cico93
.....
Reagovat
Dedkojaro
Ale ani ty nie si na zahodenie ????
Reagovat
Cico93
Tak Áno, pry mám pekné modré oči;)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist