Wozniacké se na americké zelené antuce opět daří

16. 4. 2010, 09:36
Aktuality 1
WTA CHARLESTON - Loni Caroline Wozniacká na zelené antuce ve Spojených státech prohrála z deseti duelů jediný. Letos ji zatím žádná ze sedmi soupeřek zaskočit nedokázala a dánská světová dvojka se v Charlestonu přiblížila k obhájení loňského finále.
Caroline Wozniacká

Dánka Caroline Wozniacká i nadále potvrzuje, že se jí v dubnu na zelené antuce ve Spojených státech daří. Loni vyválčila titul a finále. Letos už triumf v Ponte Vedray Beach obhájila a nyní v Charlestonu je již ve čtvrtfinále.

Nejvýše nasazená hráčka si ve třetím kole poradila po setech 6-2 7-5 se Švýcarkou Patty Schnyderovou. "Myslím, že se mi daří hrát gresivně. Hlavně v úvodech zápasů," pochvalovala si devatenáctiletá světová dvojka.

O semifinále se utká s šestou nasazenou Naďou Petrovovou, kterou porazila před měsícem na rychlém povrchu. Také ruská šampionka z roku 2006 tento týden ještě neztratila set - ve druhém kole porazila snadno 6-2 6-4 Kanaďanku Aleksandru Wozniakovou.

Do teprve druhého letošního čtvrtfinále se dostala Jelena Jankovičová. Turnajová dvojka po trápení v prvním zápase nedala šanci Rusce Rodinové, které povolila uhrát jen čtyři gamy.

"Hrála jsem o dost lépe, než v předešlém zápase. Lépe jsem se pohybovala i trefovala údery. Doufám, že to tak bude pokračovat," řekla pětadvacetiletá Srbka.

V to naopak nedoufá její příští soupeřka Daniela Hantuchová, jež s Jankovičovou prohrála tři ze čtyř soubojů. Slovenská tenistka musela o čtvrtfinále pořádně bojovat. Otěže zápasu s Němkou Angelikou Kerberovou převzala až za stavu 6-7 5-5. Od té chvíle vítězka turnaje v Monterrey vyhrála osm z jedenácti her.

Další dvě čtvrtfinálové dvojice vytvořily domácí zatím suverénní Oudinová s Ruskou Zvonarevovou, a Australanka Stosurová s jedinou nenasazenou čtvrtfinalistkou Shuai Peng z Číny.

- WTA PREMIER CHARLESTON (USA - Jižní Karolína, zel. antuka, 700.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (15. 04. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Schnyderová (Švýc.) 6-2 7-5
Jankovičová (2-Srb.) - Rodinová (Rus.) 6-3 6-1
Stosurová (4-Austr.) - Duševinová (14-Rus.) 6-1 3-6 6-1
Petrovová (6-Rus.) - Wozniaková (Kan.) 6-2 6-4
Zvonarevová (7-Rus.) - A. Bondarenková (9-Ukr.) 6-2 6-1
Hantuchová (8-SR) - Kerberová (Něm.) 6-7(6) 7-5 6-3
Oudinová (13-USA) - McHaleová (USA) 6-4 6-0
Shuai Peng (Čína) - Vesninová (10-Rus.) 7-5 2-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
To zas bude v diskusi nablito... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist