Z Češek uspěla jen Kvitová. Safinová postup protrpěla

1. 9. 2009, 20:14
Aktuality 24
US OPEN ŽENY - Z šesti českých tenistek zvládly úvodní kolo jen dvě. Na Zahlavovou-Strýcovou dnes navázala ještě Petra Kvitová. Naopak už dohrály Šafářová a Hrdinová. O senzaci se málem postarala Australanka Rogowská, jež měla 'na lopatě' světovou jedničku Safinovu. Ruska však nakonec po obrovské dřině postoupila.
Petra Kvitová

Devatenáctiletá Petra Kvitová měla za soupeřku 27. nasazenou Alisu Klejbanovovou z Ruska a papírovou favoritku porazila za více než dvě a půl hodiny 6-7 6-3 6-2. Při svém druhém startu v New Yorku postoupila talentovaná Češka poprvé do druhého kola, přičemž přes první kolo na grandslamu přešla poprvé od loňského Roland Garros.

Její další soupeřkou bude Italka Tathiana Garbinová, jež se s Američankou Mallory Cecilovou zdržela jen 56 minut a deklasovala ji 6-0 6-1.

Lucie Šafářová
vypadla v 1. kole US Open po porážce 6-4 3-6 6-7 s devatenáctou nasazenou Patty Schnyderovou ze Švýcarska. Česká fedcupová reprezentantka nepřešla na newyorském grandslamu do druhého kola druhý rok po sobě.

Dvaadvacetiletá Šafářová přitom nebyla od vítězství nad favorizovanou Schnyderovou daleko. V tie-breaku rozhodující třetí sady vedla už 5-2 a dvakrát podávala, Švýcarka si však čtyřmi získanými míčky za sebou vybojovala první mečbol.

Ten ještě Šafářová odvrátila a srovnala na 6-6, další dva body si však opět připsala Schnyderová a stejně jako letos v Miami vzájemný duel vyhrála.

Svoji premiéru na US Open nezvládla Eva Hrdinová. Pětadvacetiletá tenistka podlehla dvakrát 3-6 Francouzce Coinové.

Obrovské trápení ve svém úvodním vystoupení předvedla světová jednička Dinara Safinová. S osmnáctiletou Olivií Rogowskou z Austrálie prohrála první set v tie-breaku, pak sice vyrovnala, ale v rozhodujícím dějství to už vypadalo, že se Ruska ani letos prvního grandslamového titulu nedočká.

Šanci si ale zatím udržela. Dostala se ze stavu 0-3 a 15-40 a utkání s vypětím všech sil otočila. Odvrátila tak senzační vyřazení se 167. hráčkou světa a může pokračovat v cestě za alespoň vyrovnáním loňského semifinále.

Safinová zahrála 11 dvojchyb a šestkrát ztratila své podání. Hrozivý je především poměr vítězných míčů a nevynucených chyb. Zatímco povedených míčů vedoucích k fiftýnu poslala na druhou stranu kurtu jen 19, zbytečných chyb udělala 48. Vděčit může ještě více chybující soupeřce, jež na US Open startovala poprvé.

- US OPEN ŽENY (USA - New York, tv. povrch) -
úterní výsledky (01. 09. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (ČR) - Klejbanovová (27-Rus.) 6-7(4) 6-3 6-2
Coinová (Fr.) - Hrdinová (ČR) 6-3 6-3
Schnyderová (19-Švýc.) - Šafářová (ČR) 4-6 6-3 7-6(6)
Safinová (1-Rus.) - Rogowská (Austr.) 6-7(5) 6-2 6-4
Kuzněcovová (6-Rus.) - Görgesová (Něm.) 6-3 6-2
Wozniacká (9-Dán.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-4 6-0
Petrovová (13-Rus.) - Srebotniková (Slovin.) 6-3 6-3
Wickmayerová (Belg.) - Razzanová (16-Fr.) 6-4 6-3
Lisická (23-Něm.) - Rezaiová (Fr.) 7-6(4) 6-7(4) 6-1
Cirsteaová (24-Rum.) - Moritaová (Jap.) 6-1 6-3
A. Bondarenková (30-Ukr.) - Kudrjavcevová (Rus.) 3-6 6-3 6-2
Martičová (Chorv.) - Brémondová-Beltrameová (Fr.) 6-4 6-2
Pcheng Šuaj (Čína) - Grothová (Austr.) 6-2 6-3
Duboisová (Kan.) - Mladenovicová (Fr.) 6-0 6-4
Sevastovová (Lot.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6-3 7-5
Erraniová (It.) - Rusová (Niz.) 6-0 6-3
Oudinová (USA) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-1 6-2
Rodionovová (Austr.) - Domínguezová (Šp.) 6-0 4-6 6-1
Garbinová (It.) - Cecilová (USA) 6-0 6-1
Dulková (Arg.) - Makarovová (Rus.) 6-3 5-7 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
talentovana ceska, krista jho ://
Reagovat
smazaný uživatel
STALO ME TO 4000
Reagovat
skott
zasnu nad tim, jak mohla dostat divokou kartu na ukor lonske vitezky juniorky Coco Vandeweghe, ktera tu samou souperku pred mesicem jasne prehrala v Cincinatti.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdupovediac, je mi Dinari trochu ľúto. Akoby bolo z toho úplne frustrovaná, že po nej všetci toľko nadávajú a že je nezaslúženou svetovou 1. Ona za to bodovanie vážne nemože, už ma prestávajú baviť tie reči sestier Wiliamsových. Radšej ench Dinara trochu klesne, možno potom na ňu nebude taký tlak, že nevyhrala grandslam.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni, kdo sledují nejen grandslamy, vědí, že je jedničkou zaslouženě. Aspoň zatím, kdy má v rankingu ještě dost kvalitních výsledků. Všechny ostatní včetně černých sester totiž mají těch výpadků mnohem víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Momentalne je cely zensky tenis vypadek, des a utrpeni proste
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím jak s Brozem, tak s thomasinhem, ženský tenis je na úpadku a jedniná z tenistek, která zvládá hrát vyrovnané výsledky a pro dvou zkažených míčích se na to nevys.ere, je Dinara,
Reagovat
smazaný uživatel
Špína špinavá. Skott po propadáku v Torontu: Ano Dinarko, dva tydny bez tenisu je tim nejlepsim resenim;) US Open uz bude jiny pribeh.... Máme se smát?
Proti loňskému létu je to letos hotová tragédie. Číslo 167 v žebříčku, to je ale soupeřka pro jedničku.
Reagovat
skott
Ja mam pocit, ze si dneska u jineho clanku obdivoval jak se Williamsky dostanou ze vsech maleru.Tak proc nepokracujes ve stejnem duchu u obratu Dinary?Radsi se raduj z toho, ze zustane jednickou i po USO;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jenže je rozdíl mezi tím, když Williamsky hrajou proti top tenistkám, prohrávají a často pak otočí nepříznivý vývoj a tím, když Dinára skoro prohraje s neznámou juniorkou.
Zatím #1 zůstane, ale jak dlouho? Jednou jí vypadnou dřívější úspěšné turnaje a další dobré výsledky možná už nepřijdou.
Reagovat
skott
Jsem rad, ze Veru uz konecne povazujes za top tenistku, to bych od tebe necekal.Alespon v necem se shodnem;-)

jednou, mozna, treba atd. To jsou vsechno spekulace.Stejne tak je mozne, ze podobne jako po dramatu s Cornet v Melbourne, ted Dinara opet dokraci do finale.Dinara je toho schopna, ver tomu!
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ano, tady ji máme naši slavnou světovou jedničku, jen tak dále Dinaro, bože jak ta se dostala na první místo, to nechápu, děs a utrepní, už aby byla jednička Kim
Reagovat
smazaný uživatel
každej má swůj den.. ale každej wí že w ženským tenise není po odchodu Justine žádná jednička... A co se týče Kim.. tak swětowou jedničkou se už nestane... nato podle mě už nemá...
Reagovat
skott
Vypada to, ze vsichni uz davno zapomneli, ze Kim Clijsters byla take svetovou jednickou drive, nez vyhrala svuj prozatim jediny GS titul (trvalo ji to skoro dva roky) a ze do te doby dokonce prohrala vic finale nez Dinara.
A presto je dnes pro nektere temer spasitelkou...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kim sice byla jednicka aniz vy vyhrala grandslam, ale hrala aspon normalni tenis dustojen partie a ne jak ta nase slavna labilni dinara, tohle by si jednicka proste nemela dovolit, ty jeji dvojchyby a tak, takhle nevyrovnana jednicka, ktera je na trunu delsi dobu uz dlouho nebyla
Reagovat
skott
Myslim, ze bude stacit, kdyz budu jmenovat tri jmena: Zheng, Paszek, Coin...a k tomu cisla 133, 94 a 188:-))

A kdyz uz jsme u te hry.Jestlipak si pamatujes jak Kim dostala v dobe, kdy byla poprve jednickou vyprask od tehdy devatenactilete Liny Krasnorucke?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo pamatuju, kazdy nema porad dobry den, ale aby ho jednicka mela spatny skoro kazdy
Reagovat
smazaný uživatel
Uz som chcela ist spat, ale neda mi nepochvalit ta. Mas skutocne obdivuhodnu pamat a neskutocny prehlad. Fakt klobuk dole pred tebou.
Reagovat
skott
Samozrejme nema, ale co mi vadi je, ze Dinaru nikdo nechvali, kdyz zahraje dobre.Nedavno napriklad sfoukla z kurtu prave zminovanou Kim nebo ukoncila vybornou letni serii Flavii Penetty, presto se nikdo nad tim nepozastavil.Zatimco kdyz nema, jak rikas,¨svuj den¨, ale presto VYHRAJE, hned se tady objevi pochybnosti.
Reagovat
skott
dik;-) mozna je to spise shoda okolnosti, protoze Lina byla ma nejoblibenejsi tenistka a vubec vsechno, co se tyka ruskych tenistu/ek si dobre pamatuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Protoze od jednicky se cekaji vitezstvi, proto se o nich tak nemluvi jako o porohrach nebo utrapenych vyhrach
Reagovat
skott
aha, potom je ale zvlastni, ze jakekoliv vitezstvi Federera nebo jeste nedavno Nadala, kdyz byl svetovou jednickou byva/lo vetsinou na vsech diskuzich bourlive oslavovano;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak protoze vseobecne muzsky tenis ma vice fandu a kazdy je blazen do federera nebo nadala
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist