Záda Nadala stále pobolívají, hladkému postupu do čtvrtfinále ale nezabránila

21. 2. 2014, 11:36
Aktuality 29
ATP RIO DE JANEIRO - I když Rafael Nadala stále zlobí bolavá záda a není stoprocentně fit, na antuce v Rio de Janeiru postoupil zcela bez potíží do čtvrtfinále. V něm narazí na Portugalce Sousu.
Rafael Nadal (© rafaelnadalfans.com)

Rafael Nadal se v Rio de Janeiru vrátil na kurty poprvé od porážky ve finále Australian Open, v němž ho výrazně limitovaly bolesti zad. Kvůli nim pak více než dva týdny pouze odpočíval, rehabilitoval a přišel o první kolo Davisova poháru i původně plánovaný turnaj v Buenos Aires.

Premiérový ročník podniku ATP 500 v dějišti letních olympijských her 2016 ale stihnul a zatím ve dvou zápasech neztratil ani set. Po Gimenu-Traverovi si poradil i s dalším krajanem Albertem Montaňésem, kterého porazil hladce 6-1 6-2.

Rafael NadalSedmadvacetiletý rodák z Mallorky nastoupil k prvnímu vzájemnému zápasu po téměř sedmi letech se zatejpovanými zády, jeho výkon to ale nepoznamenalo. Využil šest brejkbolů a bilanci proti svým krajanům vylepšil už na 101-15. Přiznal však, že zdravotně stále není zcela fit.

"Když se zraníte ve finále grandslamu a pak na dva a půl týdne zcela vypadnete ze hry, není jednoduché se vrátit zpět. Záda mě pořád trochu trápí, ale jsem rád za své rozhodnutí tady hrát," řekl Nadal.



Ve čtvrtfinále se Nadal, který letos vyhrál 13 ze 14 zápasů, utká v prvním vzájemném střetnutí s Joaem Sousou. Čtyřiadvacetiletý Portugalec ve druhém kole zdolal 7-6 2-6 6-3 Španěla Alberta Ramose, jehož zdolal až na čtvrtý pokus.

Nadal v této sezoně usiluje už o třetí finále. Loni v nich byl čtrnáctkrát, čímž vylepšil své maximum.

Už 12. letošní výhru na antuce zaznamenal Fabio Fognini. Vítěz z Viňa del Mar a finalista z Buenos Aires v Brazílii zvládl už druhý třísetový zápas. Ve druhém kole proti Pablu Cuevasovi z Uruguaye na kurtu strávil dvě a půl hodiny, než zvítězil 7-6 4-6 6-3.

Ve čtvrtfinále se 14. hráč světa utká s Alexanderem Dolgopolovem, kterého porazil pouze před sedmi lety na challengeru v San Remu. Předloni na antuce v Umagu a před čtyřmi lety v hale v Petrohradu s ukrajinským soupeřem prohrál. Dolgopolov ve druhém kole udolal 6-7 6-2 7-6 Argentince Facunda Bangise.

- ATP 500 RIO DE JANEIRO -
(Brazílie, antuka, 1,454.365 dolarů)
čtvrteční výsledky (20. 02. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Montaňés (Šp.) 6-1 6-2
Fognini (3-It.) - Cuevas (Urug.) 7-6(1) 4-6 6-3
Sousa (Portug.) - Ramos (Šp.) 7-6(6) 2-6 6-3
Dolgopolov (Ukr.) - Bagnis (Arg.) 6-7(4) 6-2 7-6(4)
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peya/Soares (1-Rak./Braz.) - Chardy/Dlouhý (Fr./ČR) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Pe3k
Měl by se už konečně rozhodnout, jestli ho bolí záda, má puchýř, nebo střevní virozu. Taky by měl už vědět jestli po AO tvrdě trénoval jak řekl posledně, nebo netrénoval jak tvrdí nyní.

Jinak má o5 velké štěstí na los, všichni nepříjemní soupeři jsou v druhé polovině pavouka, jmenovitě : Fonini, Dolgopolov, Beluci a Ferrer, který jako nasazená 2 tam být musí...
Reagovat
Amputace
Kde NYNÍ tvrdí, že netrénoval? Hoď citaci, prosím.
Reagovat
Sonja
:-D Ono to úplně dobře nejde, aby nasazená jednička a dvojka byly ve stejné půlce pavouka. Ale měli by to tak udělat no, čistě kvůli Rafovi, ať to do finále nemá tak lehký........:-DD
Reagovat
Sonja
Aha, tys to tam napsal, jsem slepá:-DD Sorry. Ale stejně nechápu, proč ho zmiňuješ, když v tý druhý půlce bejt musí.
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini, Belluci, ci Dolgopolov..Tí sú ozaj výstrahou, Achylovou patou Nadala :)
Reagovat
Rafaeoli25
Na začátku roku jsem si už už myslel, že ses změnil a že Rafu uznáváš, teď vidim, že to byla jen prachsprostá přetvářka a klam, ve skutečnosti jsi jen čekal na první příležitost až na něj budeš moct opětně lejt kýble hnoje..jsi pro mě dalším důkazem, že lidé se většinou nemění :(
Reagovat
Rafaeoli25
A s těma losama už si taky trapnej, jemu je jedno jestli bude hrát s Fogninim nebo s Robredem, fakt směšný co tu plácáš..
Reagovat
Roger_Federer
Jedinou Achylovou patou Nadala jsou jeho spatne vyjadrovaci schopnosti..
Reagovat
Nola
chlapci naučte sa pravopis, Achilleus/Achilles patrí medzi moje najobľúbenejšie postavy z gréckej mytológie, je to cudzie slovo a przniť ho aj kvôli božskému Nadalovi je hriech :D
Reagovat
Mayo
Božský je jedine Diego Armando alebo Kája
Reagovat
Fandina
Maradona snad měl božskou ruku. Kája prý božský je také, ale já vím také o jednom Božském a především divačky televizních seriálů budou vědět o kom je řeč.
Reagovat
Rafaeoli25
A jaký jsou tvoje vyjadřovací schopnosti v cizích jazycích ty hvězdo? On umí aspoň perfektně italsky, co umíš ty? Asi jen kydat na něj hnůj, to je tvoje hlavní životní náplň co..
Reagovat
Rafaeoli25
Jo Fabio to by byl pro Rafu v Riu soupeř jak hrom, dneska to potvrdil jako nikdy :D
Reagovat
Roger_Federer
Uklidni svoje vasne..Mam na mysli caste prapodivne prohlaseni, neustale stezovani si na ruzne temata(sezona, povrchy, doping), a hlavne, je duvod proc to casto pisu jsou jeho ne uplne pravdive vyjadreni k jeho zdravotnimu stavu..To ze se nenaucil poradne mluvit mi je fuk..Ta mystifikace fanousku je divna..
Reagovat
Rafaeoli25
Já fakt nevim, co je na tom divnýho, problémy s koleny vždy měl a to, že tvrdý povrchy pro ně nic dobrýho nejsou je taky logický, pauzu v r.2012 prostě natáhl, když se stav nelepšil tak rychle jak očekával, takže jaká mystifikace? Teď byl skoro rok ok a ruplo mu v zádech, je holt ke zraněním náchylnější, co je na tom nepochopitelnýho?
Reagovat
Sonja
Kdo je pan Božský?
Reagovat
Roger_Federer
serial Sex ve meste ma Fandina na mysli a postavu o ktere se tam mluvy jako o panu" Bozskem"
Reagovat
Roger_Federer
ono to bylo v tom roce 2012 trochu jinak..uz jsem to tu psal nekolikrat..
Nadal uz 14 dni po zapasu z Rosolem vedel(vedeli to i tenisove kruhy ve Spanelsku), ze to "leceni " bude na delsi dobu, nekolika mesicu..Presto vydavali(on a jeho t m)neustale nejake neuplne prohlaseni a informace..O tom zraneni, postupne odhlasovani z turnaju, olympiady atd..
Takze svoje fans uvadel v doufani a mistifikovali, nerikal pravdu o svem zdravotnim stavu..a delce "leceni"
Pred AO 2013 uz nekolik tydnu-mesicu trenoval, byl fit a mohl tam hrat, nicmene opet zvolili taktiku polopravd a vymysleli strevni vyrozu..Duvodem bylo, aby nerozehrany Nadal nevyletel v prvnich kolech z nejakym "nou name"...
Reagovat
Sonja
No jo, máš pravdu:-D Sice na to nekoukám, ale spojení "pan Božský" mi přišlo nějaké povědomé...
Já každopádně doporučuju McDreamyho:
http://images1.fanpop.com/images/image_uploads/McDreamy-patrick-dempsey-1061605_1350_900.jpg
:-P
Reagovat
Rafaeoli25
Přeháníš a nechápu proč, poté co se odhlásil z olympiády bylo skoro všem jasný, že je to asi vážnější a brzy poté bylo řečeno, že asi nepojede ani do Kanady a Cinci a bude rád, pokud stihne USO, no a když napsal Rogerovi jak na tom je mmj.ukázal, že mlžit nechce..ano, nechtěl mluvit v nejčernějších scénářích, protože nerad zklamává svoje fandy a pořadatele, je takový, bolí ho to a trápí, já to chápu, takže jsem si jako oblbovanej rozhodně nepřipadal, vím že tenhle jeho úmysl špatnej nebyl. No a tehdy v lednu věřím, že ho žaludeční problémy skutečně postihly, on není srab bojící se porážky..
Reagovat
Roger_Federer
nechce se mi to rozepisovat ani nemam potrebu o necem nekoho presvedcovat..Proste od roku 2012 se muj nazor na RN zmenil..a vim proc a verejne to zde prezentuji.
Reagovat
Roger_Federer
:)..jako by mi z oka vypadl..
Reagovat
Rafaeoli25
Nevím co ti na to říct, prostě to předloni bylo ještě vážnější než v r.09, proto delší pauza, což se ukázalo jako správný řešení, tohle měl udělat už v tom r.09, kdy se vrátil moc brzy a pak se až do konce sezony jen trápil, před dvěma lety už byl poučený..
Reagovat
Mayo
vamos RAFA
Reagovat
smazaný uživatel
Montanes to co předvedl včera za šaškarnu to bylo docela trapné ten hlupák žádna snaha aby něco uhrál a to Rafa hrál jen na 40 procent .Montaněs se ani nesnažil nic ve výměně na kterou měl ani nedobíhal při servisu mi přpadal Montaněs jak kdyby ani ten servis si něchtěl uhrát a to Rafa vůbec nic nehral .Opravdu to připadalo jak kdyby si Montaněs vsadil na UNDER v zápase na Rafu protože jak hrál proti Hassemu tak hrál úplně jiný Montanes .To i ten Gimeno-Traver jak hrál v prvním kole proti Nadalovy tak hrál na plno ale tohle co odchodil Montaněs proti Rafovy a to co předvedl za šaškarny na servisu bylo až moc okaté .
Reagovat
Hypertac
Zapas docela ve slusnem tempu. Uvidime dnes, jak mu to pujde.
Vamos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Slavný simulant.
Reagovat
Fandina
nemyslím si, že simuluje, jen říká jak to je.
Reagovat
Rafaeoli25
To haterům nemá cenu říkat, mně je jen smutno z toho, když na takovýho mistra svýho oboru plivaj lidi co nemaj ani z tisíciny ponětí, jakou dřinu obětuje tomu aby byl nejlepší, to si tyhle nuly neuvědomujou, jen když ve svý nenávisti plivaj a plivaj..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist