Žádné drama se tentokrát nekonalo, Šarapovová smetla Dijasovou

23. 1. 2015, 16:28
Aktuality 63
V Melbourne už mohla být jen v roli divačky, Maria Šarapovová se ale z třísetové bitvy s krajankou Panovovou rychle oklepala a na Australian Open dnes hladce vybojovala účast v osmifinále. Ve dvou setech postoupily i Rumunka Halepová a Kanaďanka Bouchardová, která své soupeřce nadělila "kanára".
Maria Šarapovová (© Tennis Australia)

Maria Šarapovová byla ve druhém kole na pokraji vyřazení, když v utkání s Alexandrou Panovovou musela odvracet mečboly. V dnešním třetím kole proti ní nastoupila Zarina Dijasová z Kazachstánu, se kterou měla světová dvojka výrazně méně práce. V úvodním setu dovolila Šarapovová soupeřce uhrát jediný game a sadu vyhrála za necelou půlhodinu; ve druhém setu jí sice Dijasové rychle sebrala podání, dalších šest her ale znovu patřilo favoritce, která zvítězila 6-1 6-1.

"Řekla bych, že jsem se z toho oklepala rychle. Včera jsem měla dobrý trénink," řekla po utkání Šarapovová, která dnes nastřílela 22 vítězných úderů. "Trochu jsem přemýšlela nad tím, čeho chci dneska dosáhnout, bez ohledu na to, kdo mě čeká. Samozřejmě jsem se zaměřila spíš na sebe než na cokoliv jiného. Chtěla jsem hrát trochu agresivněji a soustředěněji," dodala.

O čtvrtfinále si Ruska zahraje se Shuai Peng, která dnes vyřadila Jaroslavu Švedovovou a v Melbourne ještě neztratila set.

"Vždycky se proti ní hraje těžko, je to silná soupeřka. Vím, že jí kariéru zkomplikovalo několik zranění. To není nic příjemného, protože pak máte občas pocit, že vám chybí ta rutina," uvedla Šarapovová, která má s Číňankou bilanci 4-1.

V osmifinále jsou po dnešku rovněž třetí nasazená Simona Halepová a turnajová sedmička Eugenie Bouchardová z Kanady.

Halepová potvrdila svou vynikající formu v souboji s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, proti níž si vylepšila letošní bilanci na 8-0. Rumunka navíc zvítězila posedmé v řadě bez ztráty setu, byť ji americká tenistka dokázala potrápit.

Matteková, vinou loňských zranění až na 258. hráčka světa, byla favoritce přinejmenším důstojnou soupeřkou už v první sadě, v níž Halepová nejprve musela odvracet dva brejkboly a ve které proměnila až svůj třetí setbol. Po vyhraném setu byla světová trojka na koni a dostala se do vedení 5-1, Američanka se však nevzdala a dokázala srovnat na 5-5. Zlomil ji až další brejk, po němž už Halepová zápas doservírovala.

"Se svou hrou jsem spokojená. Dneska jsem hrála dobře, líp než ve druhém kole," uvedla Rumunka. "(Matteková) hrála tvrdě, já se jen snažila držet své hry. Od obou to byl výborný zápas," dodala.

O čtvrtfinále si Halepová zahraje s tenistkou, na kterou nemá vůbec dobré vzpomínky - s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou prohrála všechny tři dosavadní vzájemné souboje, byť se s ní utkala naposledy v roce 2012. Wickmayerová navíc v Melbourne vyřadila už dvě nasazené hráčky, dnes si poradila s Italkou Sarou Erraniovou.

"Porazila mě pokaždé, když jsme se utkaly," vzpomínala Halepová. "V dalším zápase ale začínáme nanovo a já budu mít šanci zvítězit. Už je to pár let, co jsme spolu hrály, takže to teď nejspíš bude něco jiného, protože jsem se hodně zlepšila. Pořád ale budu muset zůstat soustředěná a bojovat o každý bod. Bývala v top 20 a je velmi silná."

Ve dvou setech dnes postoupila také Eugenie Bouchardová. Mladá Kanaďanka musela v úvodním dějství souboje s Caroline Garciovou třikrát dohánět ztrátu podání, zachovala ale chladnou hlavu a závěr setu zvládla lépe než její soupeřka. Ve druhé sadě už pak Francouzku jasně přehrála a z Australian Open ji vyřadila po výsledku 7-5 6-0.

"V prvním setu jsem nehrála moc dobře," připustila Bouchardová. "Dokázala mě dostat pod tlak a já se nemohla dostat do rytmu. Jsem spokojená s tím, že jsem se nevzdala, a i když mi to tolik nešlo, tak jsem to dokázala otočit," dodala světová sedmička.

V dalším kole narazí Bouchardová na přemožitelku Kateřiny Siniakové Irinu-Camelii Beguovou. Rumunka se do osmifinále grandslamového turnaje dostala poprvé v kariéře poté, co si dnes poradila s Carinou Witthöftovou z Německa.

Výsledky - Australian Open - ženy (tvrdý povrch):
Dvouhra - 3. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - Dijasová (31-Kaz.) 6:1, 6:1
Halepová (3-Rum.) - Matteková-Sandsová (USA) 6:4, 7:5
Bouchardová (7-Kan.) - Garciaová (Fr.) 7:5, 6:0
Wickmayerová (Belg.) - Erraniová (14-It.) 4:6, 6:4, 6:3
Peng (21-Čína) - Švedovová (Kaz.) 7:6 (9:7), 6:3
Beguová (Rum.) - Witthöftová (Něm.) 6:4, 6:4

Komentáře

63
Přidat komentář
Cico93
jedno pekné foto.

https://www.facebook.com/127184667291570/photos/a.852080581468638.1073741882.127184667291570/940327899310572/?type=1&theater
Reagovat
VlS
Peťo, taky si rejpnu do řvaní, ale myslím si, že jednou to stačí, dvakrát když moc, ale mlít to celej den furt dokola je možná stejně otravný, jako řev sám, nemyslíš? Ona kvůli našim plkům řvát nepřestane.
Reagovat
PetaM
Však to nevytahuji každý den :D Ale dobrá, zlepším se :)
Reagovat
Jabadu
ad VIS: Mám tomu rozumět tak, že vandruješ do zasloužilé členky "Kvitova ultras"?!
Opatrně, hombre. Je pod naší ochranou. :DDD
Reagovat
blixa
Členky ?????!!
Reagovat
PetaM
On neví :D :D
Reagovat
Jabadu
Tak člena, no. Ale já to nemyslím zle. Hraji si na mladého (i když nejsem), ale humor současných mladých lidí se mi líbí. Snažím se mu přizpůsobit, ale občas to přeženu. Toť vše. :D
Reagovat
PetaM
V pohodě, záměnu rodů neřeším :D Jsme ve virtuálním světě, tam to nepoznáš :D
Reagovat
Jabadu
Já jsem měl vždycky problémy se stupňováním přídavných jmen.
Třeba: hezký - hezčí - nejhezčí
já: mlíko - smetana - šlehačka
No a nebylo to správně. :D
Reagovat
PetaM
Asi proto, že je to mléko :D
Reagovat
VlS
PetaM je člen, členka je PetraFans, máš teda rezervy Jabadabadůůů
Reagovat
PetaM
No nevím, jestli jsem členem ... Fandím Petře, ale rozhodně nejsem zaslepený :D
Reagovat
misa
Netušil jsem, že trenér Lucky je takhle "ozdoben". Snad jí nenavrhne, aby se připojila :-)

https://lh6.googleusercontent.com/-yxNm4Z5-Z_o/VMIpUAWwi5I/AAAAAAAAfQs/KLvy5-FvhI4/w737-h553-no/P1090338.JPG
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, tetování se mi líbí a i nějaké chci, ale tohle už je příliš!!

Jinak zrovna asi Lucce říkal něco, co se jí moc nelíbilo podle jejího výrazu.. :D
Reagovat
VlS
Spíš bych ji viděl jako pozornou a soustředěnou
Reagovat
smazaný uživatel
Když už jsme u těch tetování: Tak třeba jedna z mých oblíbených fotbalistek Sydney Leroux má celkem zajímavě potetovaná záda (viz odkaz). :) Ale já se jí teda spíš dívám o trochu níž... :D
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=3142204982515

Nebo Rihanna má tetování na zajímavém místě, což tobě jako jejímu fanouškovi asi nemusím říkat. :) To jsme si s kámošem dělali srandu, jestli bohyně Isis nebude mít po čase přistřihnutá křídla. :D Jako sám bych se asi potetovat nenechal, ale zároveň mi to nevadí. :) Akorát jak mají někteří fotbalisti potetované ruce, tak to už moc hezké není...
Reagovat
blixa
Doufám že si Sydney nemyslí, že se snad chlapi budou koukat na to tetování :D
Reagovat
misa
https://lh5.googleusercontent.com/-ibFv1pfDcmU/VMIobzIgFKI/AAAAAAAAfPs/dEWemwwaKlY/w1069-h802-no/P1090331.JPG
Reagovat
misa
https://pbs.twimg.com/media/B78D71xCYAE7NnG.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/B78EECHCYAEiEvW.jpg:large

:-)
Reagovat
sprchon
Doporučuju otevřít každou na jeden list a pak furt přepínat. :))))) Vydrželo mi to asi půl minuty :D
Reagovat
smazaný uživatel
jsem to zkusila... :-)))
Reagovat
misa
To je radosti z Petrušky :-)
Reagovat
slacker
TO neni Marfuska?
Reagovat
FulnekUltras
Nádherné momenty, krásný dramatický zápas - a obě aktérky ukazují, že to jde i bez přemrštěně teatrálního řevu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak finále FO loni stálo za to i s řevem.
Reagovat
FulnekUltras
jak Mařa zcela záměrně mění intenzitu svých zvukových výronů podle stavu a vývoje zápasu. V prvním setu jí stačilo jen symbolické kňučení, na začátku druhého, kdy soupeřka zahrozila obratem, už ale vytáhla podstatně silnější a variabilnější kalibr. Má tohle ještě něco společného se standartním sportovním chováním??? To ať si každý přebere sám. Já osobně doufám, že hekna bude na AO vypnuta již velmi velmi brzy...
Reagovat
pepin
Tak jak víme 90 procent lidí tady na TP to o ni vědí a to jaká je to sportovkyně. Ale, protože je to, kdo to je tak Ti nahoře dělají, že nevidí a neslyší.
Reagovat
PetaM
Jak říkám, u jejích zápasů se nedá vypnout zvuk. I když je vypnutý, stále jde slyšet.
Reagovat
VlS
Tak to už je Mrfušofobie, heřmánkovej čaj ráno a v poledne, půl litru lipovýho večer a třikrát denně vyválet nehej v kopřivách.
Reagovat
PetaM
Jí bych hodil nahou do kopřiv. A zalepil pusu. By se zbláznila z toho, že nemůže řvát.
Reagovat
smazaný uživatel
A u Viky ti hejkání nevadí?
Reagovat
PetaM
Ne, Vika neřve. Jenom houká. A není to vůbec tak nahlas. Minimálně teď, jak se vrací, nehouká tolik, jako dříve. A Vika navíc houká většinu zápasu stejně. Umírající přidává, jak se jí to hodí.
Reagovat
smazaný uživatel
To je sice možný, ale Viky houkání víc tahá za uši, z Mashy zase bolí hlava.
Reagovat
PetaM
Já to její houkání skoro neregistruji. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zkus zapnout zvuk. :D
Reagovat
PetaM
Právě, že na Viku ho mám zapnutý :D
Reagovat
VlS
Zásah :-D
Reagovat
VlS
Zásah má PetraFans
Reagovat
smazaný uživatel
kazdopadne rev (na TP) zdarne sili .. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, že umí hrát tenis a psychiku má téměř z oceli:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, řev notorických haterů. :D A vůbec nejhorší na tom je, že oni už se to neodnaučí. Normální člověk z toho časem vyroste (taky jsem zamlada psal hloupé invektivy např. o Sereně a postupem času jsem si uvědomil, jaký jsem byl blbec), ale u pepina a FulnekUltras už je to vzhledem k jejich věku asi beznadějné. Snad jenom PetaM má ještě nějakou šanci, ale moc velkou naději mu taky nedávám. :D
Reagovat
PetaM
V pohodě. Až Umírající ukončí kariéru, budu v pohodě :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to doufám, že si ještě počkáš. :D No hele, jen aby sis nenašel nějaký nový objekt svého haterství... Vypadáš celkem inteligentně, tak si to nekaž. :)
Reagovat
PetaM
Já za to nemůžu, tohle mi fakt vadí ... Nic bych neříkal, kdyby řvala celý zápas stejně. Ale na operu, která má gradovaný děj, si můžu zajít do divadla ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dokážu pochopit, že někdo někoho nemusí. To je normální jak ve sportu, tak v životě. Ale aby to přecházelo v nějakou nenávist (některé příspěvky už jsou tady fakt přes čáru), to už je špatně. Sport by neměl být o nenávisti.
Reagovat
PetaM
Rýpnu si, když můžu, že jo :D Ostatní taky rypou, že Monty? :D :D Ale jinak se to snažím moc neřešit, jako úplně nenávist, to asi ne, jako hráčku ji uznávám, má své kvality a tak ... Fandím proti ní, ale že bych jí nenáviděl a přál ji třeba zranění, to neee. Ať prohrává, když je zdravá :D
Reagovat
smazaný uživatel
No tak konkrétně tvůj příspěvek ve 21:05 nebyl moc hezký... :D
Reagovat
PetaM
Jooooo, srandičky :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže hraješ divadélko jako blixa... No dobře, aspoň si můžu udělat nový obrázek. :D
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=11142196659412
Reagovat
PetaM
To ne .. :D Ale byla to sranda :D :D :D :D Kdo by nechtěl nahou holku někam hodit, že? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Což o to, ale do kopřiv? Že se nestydíš! :D Aby tam spíš Masha nehodila tebe, poté co by tě omráčila úderem své Headky. :D
Reagovat
PetaM
Tak ono se to nabízelo, VIS mi nabil a já vystřelil ... :D No, možná mě omráčí raketou, ale určitě mě nikam nehodí :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi těžkej, jo? Nevadí, tak tě tam odvalí. :D
Reagovat
PetaM
A bude u toho křičet, nebo ne? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To už stejně neuslyšíš... :D
Reagovat
PetaM
No, třeba mě to probere ... :D :D
Reagovat
blixa
Víš jakou sílu mají "sibiřské tygřice" ? Něco jako " a proč ty klacky nespadnou ? " :D
Reagovat
pepin
Nevím, proč píšeš slovo "byl". Já bych řekl, že to přetrvává, ba to ještě zesiluje.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale hloupé invektivy o Sereně už nepíšu (od té doby, co chodím na TP), což se o tobě vůči Mashe říct opravdu nedá... Jak říkám: Někdo se to odnaučí, někdo holt ne. Potom ať si každý sám vyhodnotí, kdo z nás dvou je blbec.
Reagovat
sprchon
Tak mě napadá, že jsem se dlouho nebyl podívat v ZOO na opičky. :D

https://www.youtube.com/watch?v=0_PA0w6ca-g
Reagovat
smazaný uživatel
http://m.youtube.com/results?q=Maria%20Sharapova%20come%20on%20compiliatipn&sm=3

Děkuju Maruš, že jsi a že je můžeš takhle sr*t. Kdyžtak příště můžeš ještě přidat na intenzitě, ať je sranda. Doufám, že dojdeš co nejdál.
Reagovat
sprchon
Nemůžu říct, že by mi Maria nějak extra vadila, ale srandu si z ní udělám. :)
Reagovat
FulnekUltras
Když už je kuwa údajně tahleta svoboda projevu... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist