Šarapovová byla blízko vyřazení, s Panovovou musela odvracet mečboly

21. 1. 2015, 05:33
Aktuality 87
AUSTRALIAN OPEN ženy - Maria Šarapovová měla na Australian Open namále už ve druhém kole. Jedna z favoritek na titul musela s krajankou Alexandrou Panovovou dohnat v rozhodujícím setu manko dvou brejků a smazat dva mečboly, aby nakonec postup vydřela po více než dvou a půl hodinách boje.
Maria Šarapovová (© ausopen.com)

Silná mysl pomohla Marii Šarapovové odvrátit blamáž. Světová dvojka ve druhém kole grandslamového Australian Open málem prohrála se 150. hráčkou žebříčku. V duelu s krajankou Alexandrou Panovovou ale ve třetím setu odvrátila dva mečboly a zvítězila 6-1 4-6 7-5.

"Nepředvedla jsem své maximum, ale bylo to dobré se přes takový zápas dostat dál," komentovala Šarapovová.

Prvnímu setu Šarapovová dominovala, ale pak začala kupit chybu za chybou. Celkem jich udělala 43, málem proto vypadla. Ve třetí sadě Panovová vedla 4-1 s dvěma brejky v zádech a za stavu měla 5-4 dvě šance zápas ukončit, ale Šarapovová ukázala svoji sílu. Oba mečboly odvrátila vítězným forhendem k lajně a zápas nakonec získala.

"Byla jsem ve třetím setu dva brejky dole a jediné, co mi zbývalo, bylo udržet míč ve výměně," řekla Šarapovová. "Moc jsem se babrala ve svých chybách, přemýšlela, co jsem dělala špatně, a nežila v přítomnosti," popsala své rozpoložení.

Proto se snažila začít myslet pozitivně, hrát jeden míč za druhým a změnit myšlení. "Když jiné věci nefungují, nemáte rytmus hry, musí přijít na pomoc psychika a myslím, že na konci to byla právě hlava, která rozhodla," uvažovala.

Šarapovová se od druhého setu dlouho nemohla prosadit při podání soupeřky. "Podávala dobře a neměla jsem šanci, ale pak se mi povedlo pár servisů vrátit a výměny vyhrát. Ona začala pochybovat, což bylo důležité," řekla.

Pětadvacetiletá Panovová, která hrála poprvé 2. kolo na grandslamu, řekla, že při mečbolech neměla šanci. "Vytáhla skvělé údery, dva vítězné míče. Co jsem mohla dělat? Ona je velká bojovnice a šampionka," prohlásila Panovová.

- AUSTRALIAN OPEN 2015 -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 40.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky žen (21. 01. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (22-ČR) - Dodinová (Fr.) 7:5, 5:7, 6:4
Hradecká (ČR) - Hercogová (Slovin.) 4:6, 6:3, 6:2
Beguová (Rum.) - Siniaková (ČR) 7:5, 6:4
Görgesová (Něm.) - Koukalová (ČR) 6:3, 4:6. 6:2
Šarapovová (2-Rus.) - Panovová (Rus.) 6:1, 4:6, 7:5
Bouchardová (7-Kan.) - Bertensová (Niz.) 6:0, 6:3
Makarovová (10-Rus.) - Vinciová (It.) 6:2, 6:4
Erraniová (14-It.) - Solerová (Šp.) 7:6 (7:3), 6:3
Shuai Peng (21-Čína) - Rybáriková (SR) 6:1, 6:1
Dijasová (31-Kaz.) - Schmiedlová (SR) 3:6, 6:2, 8:6
Matteková-Sandsová (USA) - Mladenovicová (Fr.) 7:6 (7:3), 7:6 (8:6)
Wickmayerová (Belg.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:4, 4:6, 6:4
Švedovová (Kaz.) - Puigová (Portor.) 6:2, 7:6 (8:6)
Witthöftová (Něm.) - McHaleová (USA) 6:3, 6:0
Garciaová (Fr.) - Vögeleová (Švýc.) 6:3, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

87
Přidat komentář
Frick
Ve jedné oblasti je to 6:0 6:0 pro Genie.
Reagovat
Cico93
Ako tipujete?
Reagovat
smazaný uživatel
Caro, mám ji ve fantasy. :D
Reagovat
Cico93
to mi je ľúto.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? 16 bodů se bude hodit. ;)
Reagovat
blixa
Jasný ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám ani jednu, ale z hlediska sympatií to přeju spíš Caro, jinak je mi to šumák :) Já si počkám hlavně na Barču :)
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak. ;-)
Reagovat
Cico93
je mi to fakt ľúto:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm.. Spadla jsem o 10 míst. ://
Reagovat
blixa
Caro v suchým ;)
Reagovat
Kozoroh
Caro-Vika 2:0, Viktoria dokázala Carolinu porazit na venkovním betonu jen 1x, krom toho je Caro rozehranější, pro mě jednoznačná favoritka zápasu.
Reagovat
Cico93
Ja teda neviem čo čakať od toho zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
No, bude to zajímavé.. Myslím, že to skončí 2:1 pro Caro..
Ale přát budu Vice.. Hodně dlouho jsem rozmýšlel, které bych ten postup přál, protože obě jsou na mém black listu, ale nakonec jsem zvolil Viku.. :D Ta mi míň irituje! No, i když občas.... :DD
Reagovat
ptpc
Vyhrá Viktória.
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka.
Reagovat
slacker
Petra :-)
Reagovat
Empe
Ve Fantasy mám strategicky obě, takže doufám, že vyhraje ta lepší a pak dojde ještě mnohem dál a prohraje až s někým z našich. :-D
Pokud bude mít Caro v pořádku zápěstí, tipuju, že vyhraje ona.
Reagovat
smazaný uživatel
To moc strategický není...
Reagovat
smazaný uživatel
lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše asi :-)
Reagovat
Empe
Moje řeč. Ve druhém kole už mínusové body nejsou a takhle mám jistotu aspoň jedné výhry. :D
Reagovat
Empe
A to "strategicky" byla i lehká ironie. :D
Reagovat
kada.tom
Vika ve třech setech po fantastický epický bitvě 7-6 5-7 6-4 :-)
Reagovat
slacker
treti set 75:73
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju Caro, ale podle mě Vika ve třech.
Reagovat
FulnekUltras
Budu přát Caroline, ale vyhraje Vika... ;-(
Reagovat
Michaelus
I když Mariu opravdu nemusím, tak uznávám, jaká to je skvělá bojovnice a hráčka. Líbí se mi, že se nebojí do toho praštit i třeba na matchball. Výhru si zazloužila, Uvidíme, jak si povede dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Po tom 1. setu vůbec nechápu co se stalo.. Maria začala hrát naprostou tužku, naprosto šílené prostě.. Pocit uspokojený a že už to půjde samo bych neřekl, že to bylo, ale ať už to bylo cokoliv, tak snad se z toho poučí a už se to nebude opakovat! :D
Ty mečboĺy, tak u nich mě málem ranila mrtvice jako! :D Marii dneska vůbec nefungoval forehand a ještě v tom samém gemu kdy srovnala na 5:5 udělala dvě fatální chyby právě z forehandu, kdy na ní zíval prázdný kurt a přesto to dala do autu.. Fakt Maruš tohle už mi nedělej!! :-))

Ale Panova 2. set a skoro celý 3. set hrála naprosto famozně, skoro neudělala chybu a hlavně to zvládla skvěle takticky.. Všimla si, že Mashy FH dneska nefunguje a většinu míčů hrála právě tam a ta taktika jí vycházela.. :-)) Ale konec zápasu ukázal, proč je na 150. místě žebříčku WTA.. Když to řeknu takhle, myslím, že herně byla Mashe vyrovnanou soupeřkou, ale prohrála to v hlavě.. A nestalo se jí to poprvé, třeba FC proti Vinci, kdy vedla 5:2 ve 3. setu.. Ale právě Maria je v hlavě naopak nejlepší a prostě se nevzdala a bojovala a bojovala, i když hrála příšerně.. :D Jedna z ukázek, proč jí tak fandím.. :-)) A teda Panova mi silně připomíná takový mix mezi Petrovou a herečkou Natalií Portman.. :D

A ještě, když tu vidím ty komentáře haterů, tak mám ještě větší radost, že Maria vyhrála.. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že po tom vyrovnání na 5:5 to bylo jasné a tam už si Panova asi nevěřila. Ale přesto si myslím, že proti 95% hráček by ten zápas vyhrála. Asi mohla při těch mečbolech zahrát líp, ale nakonec to byla stejně Masha, kdo je odvrátil. Hlavně při tom druhém už jsem se bál, že to letí ven. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si taky myslím, že proti většině soupeřek by to dotáhla, ale myslím, že se jí do hlavy dostala myšlenka, že může porazit světovou dvojku Mashu atd.. To by se jí proti těm 95% hráček pravděpodobně nestalo! :D
No já ten druhý MP, tak u toho jsem nedejchal!! :DD Já v první chvíli myslel, že to byl out, ale cajk nakonec.. :D No, ale snad nás Maruš v dalším kole těchto nervů ušetří.. :-)
Reagovat
misa
což mě těší. Ne že bych ji měl tak rád. To vůbec ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Abych to shrnul: Dnešní den byl pro mě zklamáním a nechybělo moc k pohromě. Postup Mashy jsem bral jako samozřejmost - nakonec odvracela dva mečboly. Pak jsem včera psal, že bych byl spokojený s postupem aspoň dvou z trojice Kiki-Monča-Katka. Nepostoupila ani jedna...

Co se týče Mashy, tak už jsem asi všechno napsal. Snad se z toho poučí a příště bude hrát líp (a hlavně celý zápas). Každopádně jsem rád, že to ubojovala a zajímavostí je, že ve 3. kole ji čeká Zarina Diyas, která se Schmiedlovou podstoupila ještě vyrovnanější bitvu (8:6 ve třetím)... U "mladých pušek" mě ten dnešní den fakt mrzí. Všechny měly ve 2. kole GS hratelné soupeřky, což nebývá vždycky zvykem. Asi nejvíc jsem věřil Kiki proti Bethanie, která v 1. kole porazila Duan (WC) až ve třech setech. Sice jsem Bethanie nějakou dobu neviděl hrát, ale po dnešku musím uznat, že to má pořád v ruce... Aspoň na zisk jednoho setu měly dneska Kiki, Monča i Katka, ale bohužel to nevyšlo a holt budou muset čekat na další šanci.

To znamená, že ve 3. kole budu mít jenom dvě favoritky (Masha, Caro/Vika), což je oproti minulým rokům zatraceně málo. Sice jsem se v posledních třech dnech moc nevyspal, ale kdyby byl důvod, tak bych rád ponocoval ještě dál. Teď už ale těch důvodů moc nebude... Zítra ponocovat určitě nebudu, protože Caro s Vikou hrajou od devíti ráno. Já v tu dobu nebudu doma, ale teoreticky bych se mohl podívat v knihovně. Tak uvidíme... Ale jak už jsem psal: Tohle bude zápas, který z mého pohledu nemůže za žádných okolností dopadnout dobře. Pro jednu z nich to prostě bude neúspěch a nezbývá než doufat, že ta druhá dojde co nejdál...
Reagovat
Kozoroh
A Evženka není tvou favoritkou?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne.
Reagovat
FulnekUltras
kterým se nechá psychicky deptat čím dál míň soupeřek... I ze sestřihu je znát, jak v kritických momentech siréna zcela vědomě nabírala otáčky - bude to v příštím kole stačit???
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=414171834828
Reagovat
FulnekUltras
húúúúúúúúúúúúúúúúúú... ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Maloměšťáku! :D
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=2142184702913
Reagovat
Oin
Jak může někdo soudný fandit té putinovské hekně?
Reagovat
blixa
Lidi mají různé sexuální úchylky ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, tady máš Garbine se španělskou omeletou (díky giginovi za RT) a zmlkni. :D
https://twitter.com/GarbiMuguruza/status/557828943668334592
Reagovat
blixa
Hnusný hatere !!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co je za haterství namalovat si dopravní značku? :D Jen počkej, pro tebe jsem si dneska taky udělal speciální obrázek. Až bude příležitost, tak ho použiju... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš něco proti malým městům? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec nic, sám jsem se v jednom narodil. :) Jenom nemám rád takové ty maloměšťáky (já jsem vesničan). :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem maloměšťačka. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale "malomešťák" není vyloženě jenom výraz pro obyvatele malého města. Tam jde spíš o určité povahové rysy, se kterými mám u některých lidí zkušenosti. :D Tebe mám rád, vždyť už jsem ti to psal. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo tvrdí, že nějaký nemám? :D Ale v týhle díře celý život zůstat nehodlám. Vidím to minimálně na Prahu. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
To je správný přístup! :D
Reagovat
Michaelus
Definuj maloměsto.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem zjistil, kolik má obyvatel, tak třeba Fulnek... :D
Reagovat
Michaelus
Takže +/- 5000?
Reagovat
smazaný uživatel
Dejme tomu. :D
Reagovat
pepin
Tak o tom řevu je zbytečné již psát, nemá to cenu. O tom jaká je to sportovkyně a vyčůraná vlastenka, také n e. Dnes byla jediná chyba v tom, že se soupeřka za stavu 4-1 a 40-15 při svém podání sesypala a do konce již tu pohodu a odhodlání, které měla nenašla. Ještě ke všemu při těch mečbolech šla přes druhé podání a to marfuša vždy zabila. V některých chvílích to vypadalo, že se marfuša bud počůrá, nebo rozbrečí. Ale je také nutno sportovně přiznat, že se díky své psychické odolnosti nesložila úplně, nezabalila to a dokázala to zvrátit. Málo která by to takhle dokázala, to se zase musí uznat. Je pravda, mohl být klid, zítra mohla Caro dát Viku a bylo by vymalováno. Takže uvidíme jak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Mášo! Ukázalas, že bojovat se má za každého stavu a nic není úplně ztraceno.
Je důležité vyhrávat zápasy, i když se nedaří.
Jen tak dál!
Reagovat
FulnekUltras
Samozřejmě - napsal jsem to trochu odlehčeně, ale je faktem, že Maša dnes už čistě herně zase tolik nedominuje a cesta k její porážce vede pro většinu hráček širší špičky stále víc především přes hlavu. Bojovnost ano - nicméně pokud na druhé straně sítě nebude stát soupeřka, která se v klíčových momentech připokákne, nemusí to Maše příště automaticky stačit.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud Evžena neprohraje s Garciou, tak jí věřím jak proti Marii, tak proti Simoně.
Reagovat
FulnekUltras
Jo, Garcia, to je dnes hodně slušnej oddíl...
Reagovat
Cico93
Už po x-ty krát to Masha zvládla.
Zápas kedy by naňu asi nikto nestavil.
Reagovat
kada.tom
tak to je veliká škoda, že to Panova nedotáhla :-(
mohlo být v Melbourne klid, takhle tam bude Šarapka strašit ještě bůh ví jak dlouho :-( :-/
Reagovat
freeteepek
Naprosto souhlasím. Měla namále. Zápas jsem nesledoval, protože současně hrály naše holky, ale když jsem to nakonec přepnul, nemohl jsem uvěřit vlastním očím. Šarapovová na hraně porážky s kurzem na vítězství 3,5 v zápase s mega outsiderkou! Byla asi chyba vsadit v tu chvíli na Panovovou s kurzem 1,3. Šarapovový to pomohlo. Kdybych vsadil na ní při tom vysokém kurzu, už by od ní byl pokoj...:-(
Reagovat
Mayo
Škoda tej premrhanej šance Panovovej.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě že jsem to neviděl.
Úpřimně jsem měl takové tušení před zápasem, že Panová ji může znepříjemnit život, kor když nadělila Soraně kanára a navíc ani s Petrou Marie nehrála ideálně.

Snad si z tohto zápasu Marie vezme dostatečné ponaučení. Protože proti Zarině musí podat úplně odlišný výkon.
Na druhou stranu, co tě nezabije, to tě posílí a pro Mášu je povzbuzující, že zvládla takhle vypjaté okamžiky zápasu.
Reagovat
mahycek
Panovova- Masha 3 set 4-1a 40-15,pro Panovovu a pak ještě 2 match-pointy,ale Maria to otočila. Kolikrát už.Až mě bylo Panovové líto. To je,ale nezkušenost,když začne podávat 118km/h při 2 servisu,tak se nesmí divit.Pozn. Boleli dnes servoval jednou 2 servis 189km a uspěl a Roger zakroutil hlavou,jako to snad není pravda.
Reagovat
anajka
Ja obdivujem tú Markinu mentálnu silu, verí si a bojuje za každého nepriaznivého stavu.
Tiež mi prekáža ten jej rev,a podľa mňa ju to musí hrozne vyčerpávať.
Ale svojim spôsobom ju mám rada a celkom jej fandím.
Reagovat
lars
mentalni sila je dana spatnym charakterem:)
Reagovat
slacker
pouziva temnou stranu Sily
Reagovat
blixa
Která rytířka Jedi ji první sejme ? Čeká to na Káju ? ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Ono to brzy přijde. ;-) Dál než v OF Mařu nevidím...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže její šílený řev se bude nadále rozléhat po Melbourne..snad ne dlouho!!
Reagovat
smazaný uživatel
Snad nebude dlouho trvat, abys dostal rozum a povznesl se nad tím.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím proč bych se nad tím měl povznášet,nejsu Létající Čestmír ty inteligente...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se nepovznasej. Radši měj blby kecy, který nikoho nezajímají.
Reagovat
smazaný uživatel
nepiš nesmysly a radši napiš Šarapce že ju máš rád..už odmalička.Třeba ti odepíše)))
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ji nenapíšes sam ? Můžeš ji to vysvětlit. To s tim hekanim.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Jak pro koho! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tjn. :D A to se mi ještě dneska o Máše zdálo. :/
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, to už se ti zdálo o mně, o Mashe... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Strašný sny mívám. :D Já se vždycky vzbudím hrozně rozčílená. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak. :) Vidíš to, a mně se nezdá nic... :D
Reagovat
lars
zaklapnout tlamu ! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý, co budeš říkat, až se dostane do finále.
Reagovat
FulnekUltras
sci-fi... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Komentátor na Eurosportu po zápase říkal: "Jestli Maria Šarapovová dojde do finále, tak si na tenhle zápas ještě vzpomeneme."

Já k tomu dodám, že by to nebylo poprvé. Na AO 2007 se Masha šíleně nadřela v 1. kole proti Francouzce Camille Pin, kterou porazila až 9:7 ve 3. setu. Nakonec Masha opravdu došla do finále (od 2. kola bez ztráty setu) a teprve až tam prohrála proti Sereně...

Jinak bych si ale samozřejmě přál, aby Masha postupovala snadněji než dnes. S takovým výkonem (mluvím o druhém a většině 3. setu) by asi těžko mohla dojít daleko. Ale snad si teď dá o to větší pozor. :)
Reagovat
Jam
Taky si můžeme vzpomenout na Li Na a její zápas s Luckou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to taky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist