Záhlavová na první vítězství stále čeká. Hradecká jde dál

28. 7. 2009, 16:12
Aktuality 2
WTA ISTANBUL - Ani osmý pokus nestačil Sandře Záhlavové k tomu, aby si připsala první vítězný zápas na okruhu WTA. Na rychlém povrchu v Istanbulu dnes totiž uhrála jen tři gamy s Němkou Petkovicovou. Naopak osmá nasazená Lucie Hradecká přes domácí Buyukakcayovou přešla.
Sandra Záhlavová

Třiadvacetiletá Češka Sandra Záhlavová sice vyhrála tři turnaje ITF (poslední před 14 dny na antuce v Záhřebu), náročné zápasy na okruhu WTA však stále nezvládá.

V Istanbulu ji čekala Němka Andrea Petkovicová, jež ještě v neděli hrála finále na antuce v Bad Gasteinu, kde nakonec překvapivě získala premiérový titul. Přechod na rychlý povrch, na kterém se v turecké metropoli oproti minulým ročníkům hraje, však zvládla výborně. Během prvního setu prohrála jen deset fiftýnů a nakonec celé utkání vyhrála za hodinu 6-1 6-2.

Vyhrála tak i třetí vzájemné střetnutí, s tím rozdílem, že na turnajích ITF konaných na antuce Záhlavová získala alespoň set.

Ve hře zůstala alespoň poslední Češka Lucie Hradecká. S 295. hráčkou světa, Turkyní Caglou Buyukakcayovou, však měla nečekané starosti. Neznámá domácí tenistka vyhrála úvodní tři gamy zápasu, a přestože Hradecká otočila, první set si nakonec překvapivě připsala Buyukakcayová.

Ta kladla odpor ještě začátkem druhé sady, ale pak prohrála devět her v řadě a první start na turnaji WTA výhrou neokořenila. Naopak Hradecká si připsala první vítězství na rychlém povrchu. O čtvrtfinále bude hrát  s Němkou Görgesovou.

Z Turecka už může odcestovat nasazená jednička Věra Zvonarevová. Ruska, jež před měsícem odstoupila kvůli zranění kotníku z Wimbledonu, první zápas po návratu na kurty prohrála. V Istanbulu podlehla 2-6 6-1 4-6 Ukrajince Korytcevové, jež si tak připsala premiérový skalp hráčky první světové desítky.

Vypadla i dvojka Patty Schnyderová, která ve třech sadách padla s De Los Riosovou z Paraguaye.

- WTA INTERNATIONAL ISTANBUL (Turecko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky (28. 07. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (8-ČR) - Buyukakcayová (Tur.) 4-6 6-3 6-0
Petkovicová (Něm.) - Záhlavová (ČR) 6-1 6-2
Korytcevová (Ukr.) - Zvonarevová (1-Rus.) 6-2 1-6 6-4
Medinaová(3-Šp.) - Jakimovová (Běl.) 6-4 6-2
Kerberová (Něm.) - Židkovová (Rus.) 6-2 6-3
U. Radwaňská (Pol.) - Vögeleová (Švýc.) 6-2 7-6(4)
Görgesová (Něm.) - Zecová-Peskiričová (Slovin.) 6-2 6-3
De los Ríosová (Par.) - Schnyderová (2-Švýc.) 7-6(3) 2-6 6-3
Duševinová (5-Rus.) - Fedaková (Ukr.) 6-1 6-4
Dzehalevičová (Běl.) - Kustovová (Běl.) 6-4 7-6(9)

Čtyřhra - 1. kolo:
Kustovová/Uhlířová (Běl./ČR) - Klemenschitsová/Jakimovová (Rak./Běl.) 6-7(4) 6-4 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
Verka velice smolne prohrala, ke konci mela skoro slzy v ocich...Ve tretim dvakrat dotahla ztratu podani.Za satvu 3-3 vedla 30-15 a mohla mit brejk, ale smec poslala z metru do site, aby nasledne paska zpomalila jeji backhandovy winner a Korytseva ji jednoduse prohodila i nasledne udrzela servis.To same v dalsim gemu, opet vedeni 30-0, opet diky pasce nabidnuty brejk Korytseve a 3-5.Potom ji ani zachranene mecboly nepomohly aby pri vlastnim servisu ztratila cely zapas...mam strach, ze ji bude trvat jeste dlouhou dobu nez se dostane na uroven, kdy vyhrala IW, ten zvrtnuty kotnik ji znicil dost mozna vetsinu sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde je problém? Špatný výkon je způsobený zraněním (nedoléčeným nebo obnoveným?) nebo jenom není rozehraná? A ten kotník si přece nezvrtla až ve Wimbledonu, jak píšou v textu. Přitom loni koncem roku a letos první 3 měsíce vypadala že chytla životní formu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist