Záhlavová-Strýcová končí ve čtvrtfinále, Bouchardová otočila zápas

11. 10. 2013, 07:13
Aktuality 5
Účastí ve čtvrtfinále si tento týden vylepšila své letošní maximum, ale mezi nejlepší čtyřku už se Barbora Záhlavová-Strýcová v japonské Ósace nepodívá. Česká tenistka dnes ztratila dobře rozehraný zápas s Kanaďankou Bouchardovou a po téměř dvou hodinách prohrála 6-2 4-6 a 1-6.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová se do hlavní soutěže v Ósace dostala z kvalifikace a hrála své první čtvrtfinále po půlročním dopingovém trestu, jenž jí vypršel v dubnu. Svůj duel s favorizovanou Eugenií Bouchardovou odstartovala výborně: v úvodním setu si při podání soupeřky vypracovala deset brejkbolů, dva z nich proměnila a díky svému suverénnímu servisu sadu vyhrála 6-2.

Krok s turnajovou pětkou držela Záhlavová-Strýcová i v úvodu další sady, ale od čtvrté hry už otěže zápasu začala přebírat talentovaná Kanaďanka. Česká tenistka dokázala dvakrát za sebou zareagovat na ztrátu podání, za stavu 4-5 však kapitulovala znovu a utkání šlo do třetího setu. V něm už plzeňská rodačka uhrála jediný game a s Ósakou se rozloučila porážkou 6-2 4-6 a 1-6.

Bouchardová se o finále utká s jedinou nenasazenou semifinalistkou Kurumi Naraovou, která dnes ve třech setech udolala Slovinku Polonu Hercogovou.

Tři sety potřebovala k postupu i aktuálně největší papírová favoritka turnaje Samantha Stosurová. Australanka začala zápas s domácí Misaki Doiovou ziskem pěti her v řadě a úvodní sadu získala hladce 6-1, v následujícím setu si ale turnajová trojka vybrala jediný slabší moment, Doiová nabídnutou šanci nezahodila a vynutila si rozhodující set. V něm už zkušenější Stosurová znovu potvrdila svou kvalitu a zvítězila 6-1 3-6 6-3.

O finále si australská tenistka zahraje s teprve osmnáctiletou Madison Keysovou, která dnes v Ósace porazila Číňanku Jie Zheng hladce 6-3 6-1 a poprvé ve své kariéře postoupila do semifinále turnaje WTA.

Výsledky - Ósaka (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bouchardová (5-Kan.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 2:6, 6:4, 6:1, Keysová (6-USA) - Zheng (Čína) 6:3, 6:1, Naraová (Jap.) - Hercogová (Slovin.) 7:6 (7:4), 2:6, 6:1.

Semifinálové dvojice: Keysová - Stosurová, Bouchardová - Naraová.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nara bojovala jako LVÍČE, byla stejne roztomila a proti "dospele samici" mela i stejnou nadeji na uspech. MTO zadne prekvapeni, to nemohla vydrzet. Ale vsechna cest!
Reagovat
smazaný uživatel
Genie mi dělá velkou radost v posledních měsících. Jen tak dál.
Reagovat
dadaft
krásný případ zápasu, kdy jedna z hráček postupně "přečte" soupeřku.
v prvním setu si Géňa ani neškrtla, Barbora hrála pestrý tenis, rozdělovala míčky všude možně po kurtu a nenabízela žádné šance.
ve druhém už Bouchardová pochopila, že Záhlavová-Strýcová není ten typ, co hraje všechno umanutě do kříže, protože je to zkrátka nejlehčí, přitvrdila a začala být u míčků včas. set ukončila Barča dvojchybou a naprosto se rozhodila.
třetí set už bylo dohadování se s rozhodčí o domnělé auty a nekoncentrovanost - Eugenie měla zápas zcela pod kontrolou a ona přes své mládí není z těch, co by se vykazila.
70 bodů ale Barču posune zase kousek výš, protože ona zkrátka není hráčka druhé stovky, ale světové padesátky...

no a chvíli jsem se díval na Hercog - Nara, ale úroveň je otřesná, čistokrevný okresní přebor.
Reagovat
tommr
škoda, že to Bára nedotáhla - byl by to pro ní velkej úspěch. Bouchardová je ale objektivně vzato už ted mnohem lepší hráčka než Bára a její postup se proto dal očekávat. Bára si i tak vydatně polepší - i s kvalifikací získala v Osace 86 bodů - a vrátí se konečně zpátky do první stovky ... :)
Mohem víc mě překvapilo vypadnutí Hercogový. Ta dokáže zahrát skvělej zápas, aby vzapětí úplně vyhořela. Vůbec nechápu co se s ní děje. Takhle se mezi nejlepší nikdy nedostane ... :(
Reagovat
dadaft
no jo, ona vlastně hrála i kvaldu, tím líp.
hlavně ať ji to nakonec bodově vyjde do hlavní soutěže na příštím AO, to je důležité.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist